2008 Aralık Anneleri

Kızlar yıkama konusunda doğru söylüyorsunuz.Hiç o tarafından bakmamıştım açıkcası.Bende yıkayım hepsini sonra bi güzel ütüleyim.Eldemi yıkıyorsunuz yokda makinadamı.Bende 2.çocuk annesi olucam ama yinede soruyorum.Aradan 4 yıl geçince unutuyo insan herşeyi.Kendimden utandım şimdi.:tomato:

smacığım olrmu öyle şey,burda niçin varız.birbirimizden fikir alarak yardımlaşacaz elbette.ben bugün marketten gittim hacışakirin matik tozundan aldım.

aşkolsun o nasıl söz.. burda birbirimize düşünemediğimiz tarafları göstermek için paylaşımlar yapıyoruz.. zaman geçtikçe düşünceler de değişiyor.. mesela ben anneme daha kıyafetleri yıkamadım dediğimde ayy yıkama.. bozulurlar. neden yıkıyosun diye çemkirmişti kaydirigubbakcemile3 anlatınca da tamam haklısın ama o kadar da hijyenik olma filan diye kıvırmıştı tatlı anneciğim:jeyyar:

Saolun ya gerçekten çok tatlı kişilersiniz.Bende açıkcası ilk oğlumda yıkamamıştım.Acemilik demekki.Hoş bende titizimdir böyle konularda ama aldığım mağazalara fazla güveniyorum sanırım. Neyse çok saolsun nedemişler.Bin bilsen bile bir bilene danış.

kızlar ya bişi dicem size.benim buara karnım çok sivrileşiyor.gören erkek diyor,bide tatlı yiyorum ben,ekşiyle aram yok.dr.kız dedi ayrıntılı ultrasonda da kız dedi ama ben tedirgin olmaya başladım.herşeyin başı sağlık,rabbim sağlıklı evlat versin,ama herşeyi kıza yönelik karyolası felan hep pembe.ben yapıyorum pimpirikliği dimi kızlar.ayrıntılıda da kız dediler:uhm:.pztsi.gitcem dr.büyük bi heyecanla

ne demek sma cım..

ben bişey sormak istiyorum kızlar.. ilk aylarda giydirmek için mont ya da kozmonot tarzi kışlık dıy giysiler aldınız mı? ben böyle bişiy almadım da.. almak gerekir mi acaba? ben araba kullanıyorum gideceğim her yere arabayla gidiyorum.. battaniyeye sarsak evden arabaya kadar yeter mi acaba?

fascığım bende almadım canım,ama sen araban olduğundan sorun değil bence.hırkası felan vardır dimi,annanemiz hırka örüyo mesala,ama polar tarzında alırım sanırım bişi.bence öyle kaba bişi alma canım,hemencik büyücekler zaten.

peki kundaklıcakmıyız,öyle önceden bebeği kundaklarlarmış ya bebek hiç hareket edemzmiş.ben ona karşıyım yaa.

ayy ilkiiim.. aynı şeyi ben de yaşıyorum.. resmen strese girdim.. beni gören amma da güzelleştin sen.. kesin oğlun olcak diyolar.. benim kızım 17. haftadan itibaren cinsiyetini gösterdi ama çok korkuyorum sürpriz yapıcak diye.. aynen ben tatlı yemeyen insan tatlıların şerbetini içesim geliyo.. çayı şekersiz iöerdim yıllardır şimdi şekersiz içemiyorum.. bakalım bizim doktor yarın ne diycek.. doktor da her seferinde hala kız diyo sanki stresimi anlamış gibi kaydirigubbakcemile3

hırkalarımız var.. inşallah yeter di mi? almıyım bari ben de.. bakalım çok ihtiyaç olursa o zaman alırım..

ben kundaklamak istiyorum ama sadece uyurken.. üstünü başını açmasın filan diye.. bi de millet tutmasını bilen de bilmeyen de kucaklıyo ya.. çok sinir oluyom. onun için arda kundaklıcam.. doktorlara sorsan izin vermiyolar ama annem beni hep kundaklamış..

fascığım umarım şoke olmyayızsırnaşık şeyyarın gitceksin dimi canım.güsel haberlerle gel inş.yok ya kımız olcak bizim deme annesi.:uhm:

bende kundaklıcam canım ama öyle çok sararak değil.bide öptürmicem öyle kimseye,babası bile diyo ben bile öpmem koklarım diyo o yanakları.ay biz çok mu pimpirikli olduk.

yok yok ben de öptürmem.. o ne ööle.. bi bebek en az 6 ayı bitmeden öpülmemeli bence.. ayy bi de şapur şupur öpmüyorlar mı insan nasıl kıyar tazecik bebişe..

kundak dediysem ben de kaskatı sarmam.. biraz daha light kundak yaparım
valla eger sürpiz yapar da erkek olursa yandık.. şöyle bir yaraya merhem olacak mavi, sarı, yeşil bişiyimiz yok. herşeyimiz pembe ya da beyaz.. beyaz ama kız kıyafeti hepsi.. odamız da pembe hem de papatyalı.. yanarız.. böyle deyince eşim aman ne dert ediyon gider mavi alırız diyo.. acaba iöten içe oğlu olsun mu isitiyo ki diye sinir oluyom ben de:) şaka bi tarafa ben çok takıyorum kafama, naparız diye.. inşallah yarın güzel haberlerle döneriz..

inş.canım ya bende takıyorum bakma yani.eşimde diyo değiştirilir diyo odası ama ya kıyafetleri ne olcak.ay fascığım dur hele.ben acıktım canım,bişiler atıştırayım.ilerleyen saatte tekrar gelirim canım.gece kuşları toplanır belkim,edoş kesin gelir zaten.hadi sen de bişiler atıştır canım.öptüm seni kızını,

ben burdayım canım.. ama artık erken yatıyorum biliyorsun dayanamayabilirim.. gece kuşlarından kimse yok muu bekliyorum...

Kızlar meraba ben geldim.Bizimkileri doyurup.Bana hiç popon yok erkeğe benziyo diyorlar.Ama doktorum hergittiğimde kız diyor.Ama önemli olan sağlıkca dünyaya gelmeleri.Bu arada kızlar yatağınıza pike yada herhangi bişey örtecekmisiniz.Dantelli vs.

hoşgeldin canım.. ben de nerdeyse çıkıcaktım kimsecikler yok diye.. sıkılmaya başlamıştım yani.. iyiki geldin..a.s.

bu kızlar son anda bir sürpriz yapmasalar bari.. dediğin gibi inşallah sağlık sıhhatle doğsunlar da..:lepi:

ben yatak örtümü sermeyi düşünüyorum.. ama misafirler varken yatmak istemiyorum.. yatakodama herkesin girmesinden pek hoşlanmam.. inşallah iyi olur kendimi toparlarım da yatmak zorunda kalmam :Saruboceq:

Fas cım inş.Bende karar veremedim ne örtsem diye.Oğlum dantelli sarı pikem vardı onu kullandım çok güzel duruyor.Fakat kız için yok.Yatak örtüm bordo olmaz.Peluş battaniyem var çok güzel ama oda sarı ve bordo tarzı.Kararsız kaldım.Bu arada ben ilk oğlumda 40gün yattım.Abartmıyorum 40 gün hiç kalkamadım.Çok zor bi doğumdu.20 saat sancı çektim.Dikişim falan çoktu.Birazda Devlet hastanesinde yaptığım için oldu.Aptallığıma denk gelmiş.Umarım dediğin gibi 3 günde kalkarız ayağa.İnş.çok kolay bir doğum olur hepimiz için.

ay aman öyle deme.. inşallah yatmayız ööle.. yani illa ki yatarız zaten de en azından misafir gelince kalkabilecek kadar toparlayabiliriz inşallah kendimizi..

Ya sanırım ben istinalardanım.Etrafımda daha hiç benim kadar yatan duymadım.3-4 günde kalkıyor herkes.Benimkisi biraz farklı bi doğumdu sanırım ondan.Bu arada site çok yavaş çalışıyor.Benim oğlumda azdı şimdi.Yanına gidip ona masal okuyum bari.4 yastıkla yatıyorum bu arada.2 başıma 1 büyük ayaklarıma 1 tane bacaklarımın arasına anca öyle ayatbiliyorum.Ne zor anne olmak dimi.Neyse yarında görüşürüz inş.Sana hayırlı geceler canım.Dualarım tüm anne adayları ve olmak isteyenlere.:CüvCüv:

inşallah bu bebeğinde daha çabuk toparlarsın kendini.. ayy negüzel keşke benim de kızım o kadar büyüse de ben de masallar okusam ona.. çok özendim valla.. canım benim.. Dualarına samimiyetle amin diyorum.. görüşürüz inşallah

Sma cım ben bir süre beb konfeksiyon işi yapmıştım. Kıyafetlerin üretildiği kumaşların nerelerde durduğunu ne şekilde dikildiğini bir bilsen emin ol böyle düşünmezdin. En azından kıyafetler birbiri ardına dikiliyor ve yere atılıyor. Ayrıca artık alerjiler o kadar yaygın ki ilk başlardabiraz steril olmakta fayda var. Bir de ilk birkaç yıkama için makina için özel olarak üretilmiş granül sabun ya da bebek için özel deterjan kullanmakta fayda var. Çünkü bebek cildi deterjana reaksiyon gösterebiliyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…