2008 Aralık Anneleri

banane banane bende normal yapmak istiyorum bazen dr a ısrar edeyim diye düşünüyorum ama sonra olumsuz bişey olursa bebişim zarar görürse vicdan azabından kurtulamam

senin sezeryan olma sebebin ne ki?
doktor demişse sezeryan diye bence aksini düşünme bile ne olur ne olmaz..

iyi bari tek örnek ben değilim bu konuda..
teselli edeyim kendimişakkıdı

kızım olacağı için ben de cok seviniyorum.
Allahım sağlık versin inş..

iyi bari tek örnek ben değilim bu konuda..
teselli edeyim kendimişakkıdı

kızım olacağı için ben de cok seviniyorum.
Allahım sağlık versin inş..

hatta iyice rahatlaman için bir örnek daha vereyim canım istanbulda amca kızım var daha iki gün önce doğum yaptı.41ci haftaya girmişti.normal doğum gerçekleşti.
ve antalyada olan bir akrabamız oda 40hfatada doğum yaptı.bunların ikiside kız.
yanlız değilsin yani.
bende kendimi teselli ediyom kızlar erken doğarken geç doğmaya başladı.
erkeklerde geç doğarken ereken doğar beki dyom.
ay ne bileyim arkadaşları okudukça doğum yaptıklarını gördükçe hemen doğurasım var kavuşmak heyecan dorukta yani
allahım hepimizi tez zamanda ky-urtarsın yavrularımıza kavuştursun..

bakalım bhk cım benimki tombiş olduğu için öyle dedi dr ama çatı muayenesi falan yapmadı perşembe gitcez bakalım ne diycek

gözün aydın elvirahihoyyytçok şükür kavuştun yavruna
bende yarın sabah dr a gidecem sabah 9 da bakalım ne diyecek

bhk sen ne zaman gidiyorsun canım kontrolüne
burda 38 i doldurunca 4 güne bir çağırıyorlarmış bir hamile demişti bana da 4 güne bi geliyom diye
dr un da raporu bitmiştir

36. haftadan beri haftada bir gidiyorum kontrole..
en son gecen perşembe gittim,yine perşemve gidicem bişey olmazsa...
ay evet benim doktor gelmiştir aslında.
kocacım bugün aramamı sölemişti ama ben çatı muayenesine çağırır diye resmen aramadımkaydirigubbakcemile3
akşama azar işiticem:jeyyar:

bugün bir internet sitesinde gördüm bu yazıyı, çok duygulandım.. siz de okuyun istedim.

Canım oğlum,kızım....Benim yaşlandığımı düşündüğün gün (ki yaşlı olmayacağım) sabırlı ol lütfen ve beni anlamaya çalış.Yemek yerken üstümü kirletirsem lütfen sabırlı ol.Sana bir şeyler öğretmek için seninle ilgilendiğim günleri hatırla...Seninle konuşurken, aynı şeyleri 1000 kere tekrarlıyorsam sözümü kesme. Beni dinle. Sen küçükken, uyuyana kadar sana aynı hikayeyi 1000 defa tekrar tekrar okumak zorunda kaldığımı hatırla.Banyo yapmak istemediğimde; beni utandırma ya da azarlama...Seni banyoya götürmek için icat ettiğim küçük yöntemlerimi ve oyunlarımı hatırla...Yeni teknolojiler karşısındaki cahilliğimi görürsen bana zaman tanı; beni yüzünde alaycı bir gülümsemeyle izleme...Bazı zamanlarda unutkan olursam yahut konuşmalarımızda ipin ucunu kaçırırsam lütfen hatırlamam için gerekli zamanı bana tanı; hemen sinirlenme...Çünkü asıl önemli olan senin yanında olabilmem ve beni dinliyor olmandır.Ben sana bir sürü şeyi nasıl yapacağını gösterdim.İyi yemek yapmayı,iyi giyinmeyi...Yaşamı göğüslemeyi...Yaşlı bacaklarım yürümeme izin vermediğinde bana elini ver.Tıpkı, benim sana ilk adımlarımı atarken verdiğim gibi.Ve bir gün artık daha fazla yaşamak istemediğimi; ölmek istediğimi söylediğimde bana kızma.Bir gün beni anlayacaksın.Yaşamın; zevk alma değil, artık idareten yaşama yaşı olduğunu anlamaya çalış.Hatalarıma karşın hep senin için iyi olanı gerçekleştirmeye ve senin yolunu hazırlamaya çalıştım.Senin yanında olduğumda üzgün, kızgın ya da güçsüz hissetme kendini. Benim yanımda olmalısın, beni anlamalısn ve bana yardım etmelisin.Yürümeme yardımcı ol ve yolumu sabırla sevgiyle bitirmeme...Benim için yaptıklarını, ya bir gülümseme ya da senin için her zaman taşıdığım çok derin sevgiyle geri ödeyebilirim ancak.Seni çok seviyorum ve hep seveceğim;bunu sakın unutma.

ayy çok güzelmiş yaa teşekkürler paylaşımın için gerçekten bizler ne fedakarlıklarla büyüdük şimdide evlatlarımızı büyütücez ama annem hep insan süngüsü ağırdır ızım taşınması zordur der.allah bizlerinde evlatlarımızında göğüslerine merhamet versin..

slm aralık anneleri ..
3 gündür yatılı misafirlerim vardı(hoş onlarmı misafirdi ben mi orası tartılışır tabii) yarın tekrar dönmek üzere misafirim öteki kuzenime geçince bende fırsat bulup bakim bi dedim ama maşallah döktürmüşsünüz ayol..:)
okumaya başlıcam tabiki ama ne zaman biter acaba:))
kızlar benimde bugün sezaryen günüm netleşti sabahleyin doktora gittik kontrolden sonra cuma sabahı için randevumuzu aldık...ikinci olmasına rağmen ilkmiş gibi heyecanlıyım inanın...
rabbim hayırlara vesile etsin inşallah ayrıca ilk çocuğumuda aynı böyle cuma sabahı doğum yapmıştım:))hoş bi tesadüf oldu benim için hatta hiç unutmuyorum devalülasyon olmuştu o sabah hastanede öğrenmiştik bizde dolar katlamıştı (23 şubat 2001) dün gibi aklıma geldi şimdi....

bu arada bi dipnot yeni doğan bebeğimizi ilk sütümüzü(cadı sütü))) de derler ona mutlaka emzirememiymişiz hoş mutlaka biliyosunuzdur ama yinede doğum üzeri hatırlatmak istedim ayrıca
bebeği yıkarken kırkına kadar banyo yaptırırken az da olsa tuzlayıp durularsanız teri kokmazmış (tecrübe ile sabittir))
birde kırkına kadar bebeğin ilk kakalı bezini evin giriş halısının altına saklarsanız hem nazar almaz hemde güzel huylu olurmuş...koca karı lafı belki ama ben inanıyorum çünkü eskiler ne demişse doğru demiştir bence...ilgilenenlere duyurulur arkadaşlar...

sıkma o tatlı canını gülbeyzacım...
sen maneviyatı güçlü birisin mutlaka bunda da bir hayır vardır...
herşeyin hayırlısını diliyorum...

maydanozcum senin nezdinde şu son günlerimizde sıkıntı yaşayan tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum....ama
temizlikti şu eksik bunu alamadım henüz vs vs ...bu tür şeyleri sıkıntı yapmayalım arkadaşlar...
hayırlısı ile doğsunlarda bunları yerine yetirmek işin en kolay tarafı olsa gerek...çünkü birebir yaşadığım için herşeyi bilinçaltında büyütüp sorun yapmaya son derece meyilli günler yaşamaktayız..
bana kalırsa daha rahat olup akışına bırakıp zorda olsa tadını çıkarmaya bakalım malum sayılı günlerdeyiz....

ya kızlar benim midem bulanıyo ve başım dönüyo hamileliğin başlarında olur benim bildiğim ama bende tam tersi oldu niye acaba

son aylarda mide bulanması olabilyor canım..
benim de bir iki hafta önce oluyordu.
elviranın da baya şiddetliydi hatta..

benim de bu sabah midem bulanıyordu
sonra azaldı az az devam ediyo aslında midem bi tuhaf bugün
bende bi tuhafım aslında

kızlar benim belimde bir ağrı var ama sancı gibi değil bi de su gibi bir akıntı az az
suyum geliyo olabilir mi acaba
su gelince az az mı gelir sanki bana birden çok gelecek gibi geliyo su mudur bu:uhm:

canım bence de aramalısın
adam bu saatte çağıramaz zaten:jeyyar:
canım sen zaten normal doğum istiyorsun bundan kaçış yok malesef
hiç değilse alıştırma olur sana
hem belki normal doğuma uygun değilsin boş yere bekliyorsun sancıyı belki de

meltemciğim benimde oldu bulantılar,2haftaya önceye kadar aşırı bulnıyordu hemde,yemek yerken özellikle.şimdi geçdi allahdan.olur canım o normal bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…