Emine ve Elvira sağlıklı bebekler doğurmuşlar ne güzel.Maşallah
Maşallah
Ben de onlara çok özendim herhalde.1Aralık akşamı biraz dolaştık ve anneme gittik.Orada wc'ye girdim.Pembe akıntım olmuş.Nişan mıdır değil midir diye düşündüm.Anneme sordum.Annemin gözler fal taşı gibi açıldı."Benim pembemsi akıntım olduğunda banyo yapıp hastaneye gitmiştim ve kardeşini doğurmuştum"dedi.Ben mutluluktan uçtum tabii geliyo diye.Saat 21 suları.Doktorumu arayıp sorayım dedim.Çok mu yorulduğumu sordu,ben de biraz yürüdüm dedim.Yat dinlen dedi.Ya ben bu adama bebeğin ayakları görünüyo dicem,o da iyi haftaya sezeryan yapalım dicek
Neyse yattım ben.Büyük tuvaletim gelir gibi oldu ve hafif regl ağrısı gibi ağrım oldu.Annem bu semptomlara göre de kesin doğumumun yakın olduğunu söyledi.
Bu arada bebek şekerlerinin etiketlerini basmamıştık.Eşimle kardeşim acele onları basıp kestiler.Annem de şekerleri 100'e tamamlamak için minik patiklerinden örmeye devam ediyordu yavaş yavaş.Benimle bu diyalogları yaşadıktan sonra kadıncağız oturdu hızlı hızlı örmeye başladı.Bir yandan da "Ay yetiştiremeyeceğim,çabuk örmem lazım"diyor yazık:)Kesin bu saate kadar bir sürü patik örmüş,hala daha devam ediyordur örmeye:1hug:
Eşimle eve gelip şekerlerin etiketlerini içlerindeki tüllerin ucuna zımbaladık.Eşim bavulları,şekerleri ve puseti kapıya yakın bir yere koydu.İkimiz de banyo yaptık.Ben yaklaşık bir buçuk saat uyumuşum.Ter içinde kalktım.Arada bir kasılıyor karnım.Ve hafif sancı giriyor adet sancısı gibi.Bu olurken ateş basıyor ve terliyorum.Nefes almakta da zorlanıyorum..
Henüz kasılmam falan sıklaşmadı ama uyuyamıyorum.Yarım saatte bir oluyor şimdilik.Yalancı mıdır bunlar artık,yoksa asıl sancı ve kasılmalar mıdır bilemiyorum.Az önce yine bir damla pembe akıntı geldi.
Bu arada kızım da çok güçlü hareketler yapıyor.
Kendi kendime yazıp duruyorum.Ama sadece beni anlayacak siz varsınız oturup yazabileceğim:CüvCüv:
Sanki içine doğmuş gibi İstanbul'dan en yakın arkadaşım aradı,biz eşimle şekerleri hazırlarken.Babası emekli kadın doğum doktoru olduğu için çok bilgisi var bu konularda.Onun anlattığı şeyi sizinle de paylaşmak istedim:
Gelen suyun doğum suyu olup olmadığını anlamak için kendimiz test yapabilirmişiz.Hani şu PH dengesini ölçmeye yarayan kağıtlar var ya.Sabun reklemlarında sabunları köpürtüp üstüne tutuyorlar ve renk değiştiriyor.Ne kağıdı olduğunu söyledi de hatırlayamadım şimdi.Neyse,o kağıtlardan alıp gelen suya batırıyorsunuz.Kağıt maviye dönerse gelen su doğum suyu imiş.O kağıtlar sanırım eczanelerde satılıyormuş.Özellikle normal doğum bekleyenlerin bilgisine.Evde bulundurmak lazımyerimseniben
Kızlar dua edin de bir an önce doğurayım.
Allah tüm Aralık annelerine tez zamanda sağlıklı bebekler versin inşallah:Saruboceq: