2008 Aralık Anneleri

hayırlısı olsun
dr 3700-3800 de doğabilir dedi
2 kez ölçtü kadın ikisinde de 4200 ortalama çıkınca yok riske girmeyelim dedi
hayırlısı olsun bakalım bende epiduralden korkuyorum
belden yapılıyo ya:1shok:

annem 4 kez jinekolji ameliyatı oldu ona izin vermemiştim spinal yada epidurale ama şimdi kendim gözümü kararttım.arkadaşım ikikez sezeryan oldu birinci genel ikinci epidural.epidural daha rahattı deyince bende zaten bebişi görmek istiyordum gözümü kararttım.ama işte bebek çıkınca içerde beklemesi sıkıcı olur herhelde çünkü onu hemen götürecekler yine ben çıkmadan babasına verecekelrklava:

adamel hakkında hayırlısı olsun bu dr ların işine akıl sır ermiyo banada zayıf bebek dediler 3500 kilo doğacak dediler bende de fazla çıktı kızım 3730 gr doğdu bakalım senin oğlan kaç kilo gelecek hayırlı doğumlar diyelim

adamel Allah hayırlısı ile bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım, şu gögüsler için yaptığım şey 4-5 tane ayva çekirdeğini çay tabağına koyun daha fazlada olabilir çekirdekler çünkü ilk zaman ben bayağı bir sürmüştüm, sonra üzerine çeşmeden veya hazır sudan ilave edin soğuk olarak, nasıl oluyor bilmiyorum ama 5-6 saat içinde içine koyduğunuz su jele dönüşüyor , gögüsleri müthiş yumuşatıyor ve rahatlatıyor, benimkiler iki gün içinde düzeldi, resmen gögüslerim deri değiştirdi ve acı kayboldu

Ademel kolay bir doğum olur inşallah.Sağlıkla gelsin bebişin.

Watergirl sancılarım gelip hastaneye gittiğimde sezeryana gireceğim halde önce çatı muayenesinden geçtim.Sanırım herkese yapıyorlar.Nişanın gelip gelmediğini,açılmanın olup olmadığını o şekilde anlıyorlar.

Hayırlısı olsun ademelcim. Allah kolaylık versin şimdiden. Hayırlı haberlerini bekliyoruz...:1hug:
Ben de bugün doktora gittim bebeğin suyu azalmış ve hala kanala oturmamış ben de çarşamba sabah sezeryan olacağım :a015yarın ameliyathane full old.). Ama genel anestezi olacak mecburen... Normal doğum bekleyip bebeği riske atmayalım dedik. Suyu da baya azalmış deyince beklemeye korktum. Normalin sancısını çekip çekip son anda sezeryana dönmektense baştan olsun dedik. İnşallah doğru karar vermişizdir. Bu arada bebeğim kilo almış 3200gr olmuş çook sevindim...hihoyyythihoyyyt

doru'cum bende bir arkadaştan duymuştum gerçekten çok iyi geliyormuş. Ama ben su ile değil süt ile ıslatıldığını duymuştum. Ayva çekirdeği zaten jelimsi bir yapıya sahip olduğu için çok çabuk jelleştiriyor sıvıyı. İnşalah kimsenin kullanmasına gerek kalmaz ama mecbur kalınca da doğal çözüm. Benim doktorum bepanten krem önermişti o da her zaman kullanılabilirmiş. Aklınızda bulunsun.:teytey: Öptüm...

selam kızlar
ayrıntıları yazıcam sonra ama şunu söylemeden geçmiyeyim dedim.. dün gece çok acaip şeyler yaşadık, özel hastanelerde doğum yapmayı düşünen arkadaşlar, eğer normal doğum yapmayı gerçekten de istiyorsanız, kurulan hiç bir olumsuz cümle sizi caydırmasın.. eğer azmetmeseydim çok müsait olmama ragmen normal doğuramayacaktım.. size tavsiyem gerçekten de istiyorsanız doktorunuza, ebelere bu isteginizde ne kadar da kararlı oldugunuzu gösterin.. yoksa hepsi sezeryancı olmuş valla..
ben ve bebegim çok iyiyiz hamdolsun.. en kısa zamanda hikayemizi de yazarım.. öptük sizi

ademele ne oldu kızlar ya,geçmişi okuma fırsatım olmadı şimdi.umarım yoktur bi aksilik.inanın kızlar hiç insanın vakti olmuyor.ben oturunca benim kuzum ağlıyo.rahat edecem ya anasını oturtmuyo hınzırım.çok özlüyorum sizi.doğurmamış arkadaşlarım dualrım sizinle.

goldcuğum bana msj at ne yaptın nasıl geçti kontrolün

Adamel cok sevindim canım bebişini yarın kucagına alacaksın ne guzel stres bitiyor... Ben de merak ediyordum önce senin ki mi fasın ki mi gelecek diye...
Dun gece cok sancım olmustu nerdeyse hiç uyuyamadım bugun doktor randevum vardı Allah'tan ama boyle su ya da nişan gelmeden ağrı normal mi bilemedim (sizlerde olmuş muydu?) Butun gece bebegin hareketlerini dinledim buyuzden..önce NST ye bagladılar %30 sancı çıktı sonra meshur çatı muaynesi yaptı doktorum açılma yokmuş hiç ama canım hiç yanmadı sadece çatı muaynesi hakkında duyduklarım yuzunden çok gergindim, bebek 3200 olmuş... Hiçbir anormallik yok, suyun, plesantan iyi, vucut yapin normale çok uygun, bence normal doğumu bekleyebiliriz dedi.. Fakat ben çok gergin olduğum için istediğin zaman sezeryan olabilirsin de dedi ... Benim ne normal dogum, ne epidural ne sezeryan bunlarla ilgili hiç kaygım yok beni beklemek geriyor arkadaslar ama artık daha rahat olmaya karar verdim... Beni merak eden tüm annişlere çok tesekkürler kocaman opuyorum hepinizi ŞenizŞeniz

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize teşekkür ederima.s.
ilkimciğim iyiyim canım korkma:1hug:
fas tatlım uğraştım valla yok dedi riske atmayalım dedi o riske atmayalım diyince ben nasıl atayım
bilmem ki yaa demek ki hayırlısı böyleymiş:uhm:

canım gözün aydın çok sevindim...
Allah analı babalı büyütmeni nasip etsin...a.s.

goldcum öncelikle geçmiş olsun ..
neden bu kadar gerginsin son günlerin tadını çıkarmaya bak bence...
ayrıca sezeryan yada normal doğum her ikisinin avantajları olduğu gibi dezavantajlarıda var tabii
kendini hangisine hazır hissediyosan onu tercih edersen sanki herşey daha bi kolay olabiliyor..

ben anlamadım şimdi sen sezeryana mı karar verdin

bizde bugün sağlık ocağına gittik..topuğundan kan aldılar senağlamanasıl canım yandı benim de anlatamam...
bu arada sağlık ocaklarında zatürre aşısıda yapılabiliyomuş artık ...oğlumun zamanında devlet bu aşıyı karşılamıyodu ve para ile yaptırmıştım pahalı bir aşı...
benim kuzenim doktor aşılarını yaptırırken sağlık ocağını mutlaka tercih et dedi çünkü sağlık ocağındaki aşılar hem devle kontrolünde üretiliyor hemde sürekli devir daim olduğundan taze olur demişti...aklınızda bulunsun arkadaşlar..

biraz karısık mı yazmışım? yok ben cok gergin oldugum için hemen sezeryan olsam diye gittim doktora ama doktor normal doğumu beklememen için hiçbir sebeb yok deyince biraz rahatladım ve normal dogumu beklemeye devam etme kararı verdim

ademelciğim canım hadi şimdikten gözün aydın.senin için hayırlısı buymuş demekki.yarın büyük gün senin için.
darısı diğer hamişlerin başına diyorum.goldcuğum canım az kaldı sabret,bol bol dinlen bu bekleme süresinde,iyi beslen,uyu böyle vakit geçir.inan insanın yemek yemeye vakti kalmıyor.eski kiloma döndüm ben hemen,biraz göbek kaldı sarıyoruz ama bakalım.

kızlar çarş.günü kontrolüm var benimde.topuğundan kan alcaklar kuzumun,sağlık ocağında mı yaptırsam ki.çünkü beni aramışlardı topukdan kan alıncak diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…