2008 Aralık Anneleri

kızlar merhaba..

bende yeni doktorumdan geldim.bebğini sabırsızlıkla kucaklamak için bekleyen bir anne olarak daha 10günüm daha varmış.

gerçi 37ci haftadayım ama bebğimiz oldukça iri 4kilo olmuş tosunum boyda 52.doktorum bu durumda bebk iriyken normal doğumu tavsiye temedi 26 aralık sezeryan günü verdi.ve bu arada hiç hareket etmeki normal doğum sancın gelmesin dedi.kuzu kuzu 10gün yatak istirati yapçam.
hayırlısı hakkımızda artık.
herşey normal çıktı bebiş hala doğum kanalına dönmemiş.tansiyonum biraz yüksek çıktı.3takip edelim dedi.eğer 3gün hep yüksek çıkarsa tekrar kontrole gitçem.ama biliyorumki ultrasono girdiğim için yüksek çıktı benim tansiyonum.çünkü çok heyecan yaptım bugün..
şimdi şafalk sayalım bakalım bugünü saymıyoz gel şafak 10 gün gelllll...

goldcum canım allah hayırlı doğumlar versin tatlım sana.
sen ne kadar sitres yaparsan bebeğin o kadar üzülür. yapma relaks ol
valla ben keşke biraz daha karnımda kalsaydı diyorum. yorgunluktan veya bebeğimin
huzursuzluklarından asla değil ben severek herşeyiyle ilgileniyorum ve ona aşık oldum valla
fakat insanın karnındayken ayrı bi güzelmiş hep şikayet ettim hareketlerimi kısıtlı yapıyorum inliyorum yerimden kalkarken filan diye ama onun tekmeleri bi ayrı güzelmiş.
sonunda mutluluk olacak kavuşacaksın bugünlerin doyasıya tadını çıkart şımart kendini bol bol uyu sonra hepsine ayrı ayrı ihtiyacın olacak güzel arkadaşım.

kızlar merhabalar nasılsınız bakalım ben ve oğlum iyiyiz şükürler olsun.
fakat bi sorunumuz var oda babamız eşim alışamadı ve bugün ilk kez kıskançlığını dile getirdi
sabah işe giderken uyandırdım bebeğimle ilgileniyordum eşim hazırlanırken ve bana dediği laf şuydu
bebeğimize göre hayatımızı endekslemeyelim. çok gücüme gitti çoookk ya bilinçli dedi yada bilinçsiz
o gittikten sonra aldım kucağıma bebeğimi için için ağladım. ben bebeğime göre hayatımı endesklemiyeceğimde kime göre endeksleyeceğim dimi ama.
hatalımıyım yoksa hatasızmıyım anlayamadım yaptığım şey yavruma iyi bir anne olabilmek.

HYM60 Kolay bir doğum olur inşallah.Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah.

Gold'cum herşeyin yolunda olmasına sevindim.Kötü şeyleri getirme aklına.Bebeğini kucağına alacağın anı düşün.Herşeyin çok güzel olacağını düşün.Hem sen hem bebeğin için hayırlısı olsun inşallah.

Gülbeyza'cım gözün aydın.Geri sayımın başlamış senin de.Hadi hayırlısı.Sağlıkla gelir inşallah bebişin.

kıyamam ben sana yaa alışırlar merak etme:teselli:

canım hastanede ilk gün almışlardır kesin. sağlık ocağında ise tekrar alınacak hemde hepatit aşısını yapacaklar. hastanedeki önemli değilmiş pek fazla önemli olan sağlık ocağında alınacak olanmış çünkü anne sütü alıyor bir hafta işte ozaman herşey belli oluyormuş.

Pericim Yanlış hatırlamıyorsam beş yıl gibi bir sure ustune Enes bebek geldi degil mi? Demek ki bunca zaman içinde senin küçük bebeğin eşin olmuş, senin onun herseyiyle birebir ilgilenmene, tüm ilgi ve sevkatini ona yöneltmene alışmış şimdi minik prens gelince eşin kendini ikinci plana atılmış hissetti muhtemelen...
kıskanmış seni, zamanla ikisinin sevgisinin de senin için ayri ayri olduğunu anlayacaktır sen hiç üzme kendini; şimdi eminim rüyada gibisin, bebeğin elbette herseyin oldu ama demek ki arada eşinin de bebeklik yapip, şımarmasına göz yumacaksın...
Kızlar bunu hepimiz yapmallıyız aslında a.s

slm kızlar bende dr dan geldim bebişim 3400gr olmuş 53 cm gözüküyo forma girmiş bizimki
normal olacak inş
ama çok kötüyüm başım ağırıyo sancı nasıl bişey bilmiyom ama karnım çok kasılıyo rahatsız edicibi durum yahu zaman azldıkça sabrım tükeniyo offfffffff
dr kızdım hiç yüzünü falan göstermedi normal istiyosun demi dedi evet dedim suyu kilosu nst iyi dedi postaladı ne çatı muayenesi ne bi rahatlatma yönlendirme artık işi bitti heralde zaten muayenehanesi devletten beter kuyruk bırak otutcak yeri ayakta bekleyecek yer yok ticarethane resmen
ikinci çocukta gitmiycem

ademelcim hadi hayırlı olsun bizim liste azalıyo

gold biz beklemeye devam cnm ama ne güzel seninki çatı muayenesi falan yapmış ben biraz korkuyom ya çatım darsa sonra sancı çekip sezaryan yapmak istemiyom

pericim üzülme sevin bile bence bütün erkekler biraz çocuk ruhludur ve bu seni çok sevdiğini gösterir bende biraz sevgi açı olduğum için biliyorum zamanla alışır ben ne eşimin ne anne babamın benden çok başkasıyla ilgilenmesine dayanamam

çok haklısın canım benim küçük bebeğim oldu. onunlada ilgilenmeye çalışıyorum fakat falza yetişemiyorum malum. umarım herşey düzelir ve benden soğumaz elimden geldiği kadarıyla ilgimi alakamı eksik etmemeye açlışıyorum fakat demekki yeterli olamıyorum.

ay canım ya sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim doğrusu. benim duygularım zaten allak bullak oldu. umarım herşey düzelirde eşim soğumaz benden:asigim:

elvira cım benim eşim daha doğum yapmadığım halde
bana diyo sen hep oğluşunla ilgileniyosun yarın doğum yapsam kim bilir neler olcak
bence cok canım kafana takma
bu süreçlerde geçeçek
zamanla onlarda alışıcaklar ve anlayacaklara.s.

hihoyyytGünaydın güzel Aralık anneleriihihoyyyt

4 saat kesintisiz uyumuş olarak,kendimi dünyanın en dinç annesiymişim gibi hissediyorumkaydirigubbakcemile2

Bugün işitme testi yaptıracağız kızıma.Devlete bağlı çocuk hastanesine gitmemi söylemişlerdi ama orası,bütün İzmir'in çocuklarını taşıdığı bir hastane olduğu için ve bizim hala 40'ımız bile olmadığı için çok gözüm korktu.Nasıl beklerim diye ayrı,beklerken hastanenin kalabalıktan havasız kalmış koridorlarında fenalık gelir ya da kızımla hastalık kaparız falan diye ayrı.beklerken kızım ağlayıp huysuzlanır diye ayrı endişeleniyordum.Özel hastanede işitme testi 20YTL imiş.Bunu duyunca gider rahat rahat yaptırırım dedim.Hiçbir sıkıntım da olmaz.Park yeri bulmak bile sorun olacaktı diğer hastanede.Bakalım.İnşallah çabucak hallederiz bugün işimizi.

Çelik'cim maşallah bebeğine.Doktoru çok fazla kafana takma artık.İstediğin şekilde,kolay bir doğum yaparsın inşallah canım.

Peri'cim işin zor gerçekten canım.Zamanla tabii ki geçer bu durum.Eşin de yavaş yavaş ısınacak bebeğine.

Benim eşim böyle kıskançlıklar yapmıyor ama ben yapıyorum.Benimle ilgilenmedi mi sinirleniyorum.Garibim o da uykusuz doğumdan beri.Hem de çalışıyor.Çok üstüne gidiyorum ama benim de psikolojim karmakarışık.Ne yaptığımı bilmiyorum bazen.Çok sinirli olabiliyorum.

Dün akşam kız kardeşim bebeğin gözleri açık diye yatağından aldı.Ben mama saati gelmediği için almayacaktım.Yatakta bakınıp bakınıp uyuyor bazen.Ya da kaka yapma çalışmalarına giriyor.Bir sorunu varsa ağlıyor,o zaman alıyorum kucağıma.En ufak sesinde kucağa almaya kalkarsak kötü bir alışkanlık edinecek diye düşünüyorum.Kısacası sinirlendim.Sonra da ben bir yetiştirme tarzı oluşturmaya çalışıyorum ama her gelen kucağına alıyor dedim ortalığa.Tabii sadece kardeşim var odada.Bebeği yatağına bıraktı ve çıkıp gitti.Hiç de üzülmedim açıkçası.Benim evimde benim kurallarım geçmeli.İster kırılsınlar,ister takmasınlar.Hamileyken annemle hiç acımadan çok defa sinirlerimi bozdular.O zaman hamile olduğum halde hiçbir şekilde haklı durumda olmadım.Beni anlayamadılar.Şimdi bebek olunca farklı.Onu görmeden yapamazlar.Mecbur benim evimde benim istediğim gibi davranacaklar.

Sabah sabah içimi döktüm.Off çok içim sıkılıyo bazen böyle.Herşey daha iyi olacak inşallah.

Son düzenleme:
herkese günaydın.şimdiden seni çok iyi anlıyorum çünkü daha bebek doğmamışken düşünmeye başladım.onu herkesten kıskanacağımı kimseye öptürmek hatta dokundurmak bile istemiyeceğimi düşünüyorum.muhtemelen bu yüzden birçok kişinin kalbibi kıracam ama napayım.yapacak bişey yok şimdiden babasından bile kıskanacağımı düşünebiliyorsam......

Ben de hamileyken aynı senin gibi bebeğimi herkeslerden kıskanıyordum.Doğduktan sonra biraz daha farklı oldu.Sevdiğim insanların kucağına veriyorum bebeğimi.Ama ben aracı olmadan gidip yatağından aldılar mı tepem atıyorklava:

günaydın aralığın melek anneleri.

maşallah herkez erkenci mihenk edolinam günaydın canlarım..

edolinam kurallar hakkında sen haklısın canım bence ödün verme sonra kucağa alıştığında sen çekeceksin .
edolinam doğum yaptığın hastanede yapmadılarmı bebişinişitme testini.
budaki hastanelerde hemen ogün yapılıyor..

bugün ozman hiç bebişin sen huzursuzlanmadan işlerin kolaycık biter bitanem..

çelikçim seninde bebişine maşallahrahat bir doğum yaparsın inşallah.

pericim eşin zamanla alışacaktır kafana takma .önce bence bebiş önemli.onun daha çok ihtiyacı var sana..

böyle diyorum ama ben ne yapacam bilmiyorum benim sadece evde 3kişi var evde kıskanacak allah bana da yardım etsin .en çok küçük kızımın kıskanmasına üzülmesini istemem hayırlısı bakalım..

fascımda doğum yaptı ne güzel.çok bekledi bitanem.
bugün ademelcimde yapacak doğum sayımız baya azalıyor ademelcime ve daha doğum yapacak bugün tüm annelerimize allahım yar ve yardımcıları olsun

Gülbeyza'cım bizim şansımıza hastanenin çocuk doktoru izinde miymiş neymiş.Dışarıdan başka bir doktor geldi ve sadece bebeği muayene edip bebekle ilgili yapılması gerekenler listesiyle kartını bırakıp gitti.İşitme testimiz de böyle sonraya kaldı.

Yetiştirme konusunda biraz sert olmam gerektiğine inanıyorum.Sen de tecrübeli bir anne olarak beni desteklediğine göre doğru birşey yapıyorum.

Senin işin zor gerçekten 3 kıskanç aile ferdiyle.Daha önce duymuştum;Çocukların kardeşlerini kıskanmaması anormal bir durummuş.Yani illa ki kıskanıyorlar.Abi ablalık yapmalarına izin vermen bu kıskançlığın öfkeye dönüşmesini engeller diye düşünüyorum.Tabii sen bu konuda daha tecrübelisin.

sizinde şansınıza böylesi olması gerekiyomuş edolinam .olsun sorun etme işin çabuk hallanor bugün bitanem inşallah.
yetiştirmede kesinlikle disiplin şart
şu an evdeki 3şahısta 4gözle bekliyolar bebişi
gelince asıl zor günler başlıcak ama onlarıda yoluna koyacağım inşallah
sadece 4yaşında küçükkızım üzülür ve ben onun üzülmesinide dayanamam kıyamam
zaten 9aydır hep bebişimizden bahsediyoz ona.oda sabırsılıkla bekliyor hatta .küçükkızıma hediye oyuncak bişey alsam hep diyorumki bunu bak kardeşin sana postayla göndermiş diyom .oda çok sevgiyle yaklaşıyor hadi anne artık gelsin kardeşim deyip duruyor.yani şimdiden çok özlemle sevgiyle beklyor oyuncaklarını ona vermeyi palnlıyor.şimdiden alıştı gibi.tabi doğunca görcez bakalım..

Bana da işimiz çabuk hallolacakmış gibi geliyor bugün.Bakalım.

Ay canıım..Çok tatlıymış senin kızın.Ne güzel bak alıştırmışsın işte şimdiden.Doğduktan sonra da ona kardeşiyle ilgili yardımcı olabileceği görevler verirsin,iyice sahiplenir kardeşini:1rolleyes:Ben de ikinci çocuk için sabırsızlanmaya başladım sanırım şimdidenkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…