kesinlikle 100 temel sözcük vazgeçilmezim hakkaten hemen herşeyi öğrendi onunla, başka kitapları da var oradaki hikayeleri kendince anlatıyor bize, hav hav ee-ee yapıyormuş mesela resimde öyle kaydirigubbakcemile3
bizim kelimelerimizde sizinkiler gibi
ıınnne(anne)-baba-dede-anene-nene-badede(babanne)-kiikh(salih amcası)
büttüüü(bitti)- ge(gel-biz dersek diyor yoksa yerinde kullanamıyor henüz)- bici bici(banyo)
buuv(su) - een(araba)- tısss(otobüs,kamyon vs... büyük araçlar)- cü cü cü (tren)
papa(hem papağan demek,hem de parka gidelim demek) - babaaa(baybay) - havhav(köpek)- pişipisi(kedi)-aaaaauuvvv amam bağırarak(asla)- dive(deve)- aaaıııı(eşek)-vak vak(ördek)-vıraakk(kurbağa)-aat- bli bli bil(balık)- mööö(inek)- mee(koyun)-ciiik(kuş)-daaak(karga)gak demek istiyor bu arada - biyi biyi (tavuk)
taş- emme(eymen) - acii(cola ve türevleri) - eee(pis)- bööö(kötü kokuyor) - gilgil(gülbin)- addaan (adnan) - attııı(attım) - ataaa(atıcam) - hoooppaaa(atlıyorum) - uuuvvv (vantilatör) - ııı(klima,fırın,mikser,çamaşır bulaşık mak gibi bütün motorlu aletler)
şimdilik aklıma gelenler bunlar ama elbet aklıma gelmeyenlerde vardır, çok komikler gerçekten bir o kadar da tattlılar
gördüğünüz gibi eymen daha taklit sesleri çok iyi yapıyor, bütün harfleri uzatarak yazdım çünkü eymende aynen öyle söylüyor pek çok şeyi vurgulu şeddeli hatta gırtlaktan konuşuyor