2008 Ekim Anneleri

bende bugün yoğurt yaptım.şimdi beklemede inş tutmuştur.benimde geçen hafta gittiğim kontrolde kızım 7.130 gr ve 64 cm olmuş.bende ek gıda olarak sadece elma ve portakal veriyorum.bugün ilk defa yoğurt yaptım.bakalaım yarın kızıma yedircem inş.tutmuştur

selaaam ben geldüüm..doktordan cook oldu geleli ama gözümden uyku akıodu.6 bucukta uyandırdı cemre:çok üzgünüm: şimdide cok huysuz.
şindik cemre 6740 gr geldi gecen ay 5900 falandı.boyda 59 bucuk.gecen ay 59 du:uhm: hem doktor ölctu hem heösireler.nese gelişimi iidi dedi.anne stünün yanında elma armut havuc veriyorum dedim.tamam dedi.zamanla miktarlarını arttır dediçyoğpurda basladınmı dedi hayır dedim.basla onada dedi.ilk önce bi çorba kasığı sonra bi kahve fincanı sonra alabildiğine dedi.dedim nasıl yapcam dedim.pastöreize sütlen dedi.e dedim ilk 1 sene yasak deilmi mayalandıı için deil dedi.sonraaa rotavirüsü sordum yapılmadı dedim.leyluuuus ii dinleşutarafagitti bu asıdan iki cesit varmıs.biri ilk 8 hafta diğeri ilk 6 ay içinde vuruluomus.cok yaygın dedi.evinize cok coucklu misafir geliosa cok kalabalığa giriosanız ve o kalabalıkta cocuklar cok yanbına geliosa vurdur dedi.baskada bi sorun cıkmadı cok şükür:Saruboceq: emme saatlerini 4 saate cıkar artık dedi.e dedim ağlıo.oyalıcaksın dedi.gecen görüşmedede aynısını söölemişti.hoppalayı önermedi.yürütec kesinlikle yasak.büle:delphin: sonra e.bebek mağazasına gittik oyun halısı almak için.kazık bi dükkanmıs cıktık geldik.göğüs pedi çamasır ve cıngıraklı patiklerle biberon hariçkaydirigubbakcemile5 bide nuk un emziğini aldık.2 nömero.aldı uyuz:ecrin_bebek: koca aaaz var karıda:ecrin_bebek:

uykuların kraliçesiyima.s.mirmirmirmir

sen sık sık gel biz sana detaylıcana anlatırık:mymeka:iice unuttunuz haa:mymeka:

ooff bugun cemrede ööle.cok indi-bindi yaptı üşüdü ondan sanırsam.

maşallah benim tatlı kızıma :nazar::nazar: demek yoğurt verin dedi sütün içine yoğurt konarak mı yapılıyor nası oluyo annem yörsanın günlük sütlerinden yaparsın dedi içine yoğurt konulunca oluyormuş ama yoğurdun doğalı hangisi bende sadece meyve suyu birazda meyve püresi verdim şimdiye kadar ilk başlarda hiç istemedi çıkardı ama şimdi sanırım kaşığa alışmaya başladı başka bişey işte o gece mamalarından verecem daha vermedim

ibolya sen nasılsın bacım.yusuf nasıl

ben bu yusufu yusuflatcem bi gün ya baam ne zaman, anaaaaaa bu saat oldu daha yeni gelebildim pcye leeeeeennnnn kafamçokkarıştı

selaaam ben geldüüm..doktordan cook oldu geleli ama gözümden uyku akıodu.6 bucukta uyandırdı cemre:çok üzgünüm: şimdide cok huysuz.
şindik cemre 6740 gr geldi gecen ay 5900 falandı.boyda 59 bucuk.gecen ay 59 du:uhm: hem doktor ölctu hem heösireler.nese gelişimi iidi dedi.anne stünün yanında elma armut havuc veriyorum dedim.tamam dedi.zamanla miktarlarını arttır dediçyoğpurda basladınmı dedi hayır dedim.basla onada dedi.ilk önce bi çorba kasığı sonra bi kahve fincanı sonra alabildiğine dedi.dedim nasıl yapcam dedim.pastöreize sütlen dedi.e dedim ilk 1 sene yasak deilmi mayalandıı için deil dedi.sonraaa rotavirüsü sordum yapılmadı dedim.leyluuuus ii dinleşutarafagitti bu asıdan iki cesit varmıs.biri ilk 8 hafta diğeri ilk 6 ay içinde vuruluomus.cok yaygın dedi.evinize cok coucklu misafir geliosa cok kalabalığa giriosanız ve o kalabalıkta cocuklar cok yanbına geliosa vurdur dedi.baskada bi sorun cıkmadı cok şükür:Saruboceq: emme saatlerini 4 saate cıkar artık dedi.e dedim ağlıo.oyalıcaksın dedi.gecen görüşmedede aynısını söölemişti.hoppalayı önermedi.yürütec kesinlikle yasak.büle:delphin: sonra e.bebek mağazasına gittik oyun halısı almak için.kazık bi dükkanmıs cıktık geldik.göğüs pedi çamasır ve cıngıraklı patiklerle biberon hariçkaydirigubbakcemile5 bide nuk un emziğini aldık.2 nömero.aldı uyuz:ecrin_bebek: koca aaaz var karıda:ecrin_bebek:

sen sık sık gel biz sana detaylıcana anlatırık:mymeka:iice unuttunuz haa:mymeka:

olm senin kız durarmı be 4 saat kaydirigubbakcemile3 anammmmm benim sıpa kafayı yedi bugün celen, ahan senin cemreyi aratmadı vallaha, hoplat zıplat oh keyifler gıcır ana kucağına attımmı başlıyo çığlık çığlığa, neymiş efem beyefendi kucakta gezcekmiş, zaten kendi kendine uyumuyo bu aralar, kucağımıza alcakmışız emziğini ağzına vercekmişiz, gösümüze yaslaycakmışız öle uyuycakmış, kollarım kopuyo yaa, tamam az sarhoşladı yatağına yatırim diyom ahan bi çığlık, dudakları büzüyo, bugün delirtti beni yaa, memeyi de almıyo bu gün niyeyse, sağıyım da biboranla veriyim dedim göğüs pompasını da kaynatim mikropları ölsün dediydim yamılmış :roflol: kaldıkmı mok gibi ortada, memeye yanaştırdımmı çığlğık kopartıyo dellenecem, gittim dondurucudan süt çıkardım bakem deniyim öyle iççekmi diye, biberondan luk luk içiyo, bir iki gündür de bunu huy edindik, sıpa biberonla iççekmiş meme istemiyomuş :mymeka: dünden uykusuzdum zati, bizim oğlanla nişanlısı baldızı annem filen geldiler, onları ağırladım derken uyuyamadım gündüz, sonra sıpa akşam üzeri uyudu, bende uyuyum dedim, yarım saat geçmedi uyandı, emmedi ya beyimiz, acıkmışmış, tam da dalmıştım kafama balyoz yemiş gibi uyandım, hayde dedim uyku haram kalktım zar zor kavga dövüş emzirdim, sonra yeniden uyuttum, bu sefer de benim uyku kaçtı, uyuyum diyom bi gram uyku girmiyo gözüme, gece 2 yi buldum burlarda, sonra yatim dedim, önce kaldırdım sıpayı bi emzirdim, beyefendi yine kavga ediyo uykusunda, zar zor emzirdim yatırdım, anaaa saat 5 benimkisi aguluyo, acıktı herhal dedim kalktım emzirdim, emerken uyuyan çocuk yatağa bırakınca uyandı, bööle nasıl deliriom ha, attım kendimi yatağa yaaa yeter artık dayanamıom dedim, herif kalktı hayde sen git yatak odasına biraz uyu zaten ben 1 saat sonra kalkcaktım dedi, ben yine uyudum sen hiç uyumadın dedi, cınım kocacım kıyamadım valla gece :utangac: yok dedim sen işe gidecen hayde sen yat ben bakarım, nasıl olsa gündüz uyur dedim, zorla gönderdi beni yatak odasına, ben bakarım dedi, 7.30a kadar filen uyumuşum, sıpa da 45 dk kadar uyumuş, sonra uyanmış, babası ilgilenmiş, anammmm herif 7.30da beni kaldırdı, kalk hadi karnı acıktı emzir balim ben de işe gidecem dedi, kalkıyom ama ölü gibi, neyse efem beyefendiyi yine kavga dövüş emzirdik snra uyutum diyom uyumuyo, saat 9.30da uyutabildim anca, 2 saat da öyle uyumuşum, ahan ondan sonra uyku muyku yok, sıpa da uyumuyo, hayır yani bebeksin sen yat uyu dimi, yok anam uyumucakmış, uykusu da var hır çıkartıyo, sabahtan beri salağa çevirdi beni, ahan da şimdi uyudu sıpa, ula valla cemreyi geçti bu sıpa bugün yaaaa kafamçokkarıştı bu arada sizin boy niye az uzamış bu ay sormadınmı :uhm:

selam hatunlar maaşallah herkes burda..geçmişi okiim dedim ama çok başım ağrıo bıraktım.sizde amma kıllatmışınız yaaw:kızgın:..bugün misafirim vardı...çok yoruldum..gecede efe kaan bey uyumadı....canıma okudu...uykusuzluktan başım ağrıo...
benim bilmem gereken önemli bişi kıllattınızmı....

kıllatmadılar sanırsam kafamçokkarıştı

arda canima yetti bugun. cocugun ustunde bi sinir var. butun oyuncaklariyla kavga ediyor :) eline aldigini agzina sokup sonra sinirleniyor. disi mi kasiniyo nedir. zola uyuttum simdi.
dişide kaşınıyor olabilir.ama feyza genelde ağzına aldığı oyuncağı ağzına sığmadığı için sinirlenip bağırıyor:1shok:emmek istiyor olabilir oyuncağıkaydirigubbakcemile3
ben veriorum canım 1 aydan fazla olduu galiba başlayalı...3-4 ölçek aptamilin içine 1 çay kaşığı yoğurt koyuyorum..normal yoğurt mayalarmış gibii yapcaksın...cam kavanoza mayalıyorum 3-4 saat sıcak ortamda sonrada 1 saat kadar dolapta bekletiyorum...yedirirken içine muzlu tahıllı yada artık ne varsa kaşık mamalarından onlardan koyuyorum...yoğurt sulu olcak zaten tutma die dökmee :lepi:
saolasın canım bende başlayım o zamanyerimseniben
bugün 4 aylık oldukkk :teytey: :teytey: :teytey: :teytey:
hadi bakalım hayırlı olsun daha nice 4 aylara 4 senelerea.s.:nazar:a.s.:nazar:
benim minik aşkımmm :asigim:

maaşallah cemreye:nazar::nazar:çıngıraklı patiği ne kadara aldın celen

ibolya sen neler veriyosun yusufa meyve suyu dışında

daha bişi vermedim , bu aralar dra kontrole gidecez numuneler gelsin diye bekliyom, bu hafta mecburen gidecem, zaten dr 4 . ayda başlayaım dediydi, yav bu yoğurt mayalama olayını benim kafam sarmadı hala, nasıl etcez ki :uhm:

şindik cemre 6740 gr geldi gecen ay 5900 falandı.boyda 59 bucuk.gecen ay 59 du:uhm: hem doktor ölctu hem heösireler.nese gelişimi iidi dedi.anne stünün yanında elma armut havuc veriyorum dedim.tamam dedi.zamanla miktarlarını arttır dediçyoğpurda basladınmı dedi hayır dedim.basla onada dedi.ilk önce bi çorba kasığı sonra bi kahve fincanı sonra alabildiğine dedi.dedim nasıl yapcam dedim.pastöreize sütlen dedi.e dedim ilk 1 sene yasak deilmi mayalandıı için deil dedi.sonraaa rotavirüsü sordum yapılmadı dedim.leyluuuus ii dinleşutarafagitti bu asıdan iki cesit varmıs.biri ilk 8 hafta diğeri ilk 6 ay içinde vuruluomus.cok yaygın dedi.evinize cok coucklu misafir geliosa cok kalabalığa giriosanız ve o kalabalıkta cocuklar cok yanbına geliosa vurdur dedi.baskada bi sorun cıkmadı cok şükür:Saruboceq: emme saatlerini 4 saate cıkar artık dedi.e dedim ağlıo.oyalıcaksın dedi.gecen görüşmedede aynısını söölemişti.hoppalayı önermedi.yürütec kesinlikle yasak.büle:delphin: sonra e.bebek mağazasına gittik oyun halısı almak için.kazık bi dükkanmıs cıktık geldik.göğüs pedi çamasır ve cıngıraklı patiklerle biberon hariçkaydirigubbakcemile5 bide nuk un emziğini aldık.2 nömero.aldı uyuz:ecrin_bebek: koca aaaz var karıda
hoşgeldin canım maşallah cemreyee :nazar:
selam hatunlar maaşallah herkes burda..geçmişi okiim dedim ama çok başım ağrıo bıraktım.sizde amma kıllatmışınız yaaw:kızgın:..bugün misafirim vardı...çok yoruldum..gecede efe kaan bey uyumadı....canıma okudu...uykusuzluktan başım ağrıo...
benim bilmem gereken önemli bişi kıllattınızmı....
hoşgeldinn kaydirigubbakcemile5 gece efe durmadıı haa gündüzde misafir ne yorulmuşsundur bee yazık saa :teselli:
eylül de çok utanıyo, çok sevimli oluyo yaa :asigim: meme emerken piştt deyince kaçıyo yüzünü memeye gömüyo :asigim:
bi de annemlere ne yabancı dedi oooo aklım çıktı nasıl ağlamakkkk delikafadulden ortalığı yıktı..
eylülü annemin kucağına verdim, arabaya döndüm 2 dakka sonra telefon çaldı annem arıyo
arkadan eylülün sesi geliyo, ben şimdiye kadar öyle ağladığını görmedim allahım yıkmış ortalığı delikafadulden aklım çıktı, merdivenleri nasıl koştum bileedim
içeri girdim kucağıma aldım ve sustuuuu
sonra bi anneme bakıyo, dudağını büzüyo, yüzünü göğsüme kapatıyo..
neyse bu olayı atlattık ertesi günü kardeşim geldi aynısını ona da yaptı allahım ne ağlamakkk, bi ona bakıyo bi bana sonra bana kaçıyo.. napcağımızı şaşırdık.. annem de şaşırdı daha yabancı demek için çok küçük ama yabancı diyo dedi :1shok:
yabancılık çektii hee kaydirigubbakcemile3 nisanda 2 aylıktı amcasını görünce ağlardıı yaklaşık 2 yaşına kadar onu her gördüğünde ağladıı...bizim ağlama sebebimiz acaiptii ama :delphin:
bugün 4 aylık oldukkk :teytey: :teytey: :teytey: :teytey:

benim minik aşkımmm :asigim:
gözünaydın olsuuun :teytey:

daha bişi vermedim , bu aralar dra kontrole gidecez numuneler gelsin diye bekliyom, bu hafta mecburen gidecem, zaten dr 4 . ayda başlayaım dediydi, yav bu yoğurt mayalama olayını benim kafam sarmadı hala, nasıl etcez ki :uhm:

inek sütünü direkt vermemek gerekior ibolyacım ... ama yoğurt tercih edilirse inek sütünden yapılabilir a.s
ben mamadan yapmayı tercih ediyorum

anılar ben kaçtım, gece görüşürüz, beim oğln çağrıyor
iyi akşamlar , ço kkayntmayın yetişemiyo sonra

bende bugün yoğurt yaptım.şimdi beklemede inş tutmuştur.benimde geçen hafta gittiğim kontrolde kızım 7.130 gr ve 64 cm olmuş.bende ek gıda olarak sadece elma ve portakal veriyorum.bugün ilk defa yoğurt yaptım.bakalaım yarın kızıma yedircem inş.tutmuştur

portakal asitli hem aşırı gaz yapar hemde pişikk,gazdan dolayıda kusmaa..demek ki bunları yapmıyor senin kuzuda yapmıyor verdiğine göre CADIARZU

inek sütünü direkt vermemek gerekior ibolyacım ... ama yoğurt tercih edilirse inek sütünden yapılabilir a.s
ben mamadan yapmayı tercih ediyorum

işte onu nasıl yapcam bilmiiim :uhm:

kızlar ya benimkinin ateşi var 36,9 şuan ama bütün vucüdu scak hemde çok soyuyim dimi..
bana bi akıl verin napim...

yafrim çok yüksek diilki ateşi panikleme hemen, istersen ılık bi duş aldırmayı dene, bizim 38i vurduydu ateşimiz dr 38.5 olunca gel dediydi o kadar yane, sakin ol bakim önce, ateş yükselmeye başlarsa calpol verirsin yarım ölçek

celen hoşgelmişin bacum
hımmm demek inek sütünden yoğurt verebiliriz 4 aylıktan itibaren neyse bizim de şuracıkta 1 haftamız kaldı
gerçi benim sıpa maşallah ne versem götürüyo ek gıdaya aıştı gibi ama hergün vermiyom çünkü çok tok tutuyo beni emmiyo çocuk yavaş yavaş geçireyim dedim
haftasonu misafirlerin yanında çok acıkmasın diye milupanın sütlü pirinçli muhllebisini yaptıydım onun tadı ne güzeelmiş öle benim bilem yiyesim geldi
ama bugün vermedim bişey
dr un dediği doğru 3,5 saat geçmeden emzirmemeye çalışyom rtık öle 2-2,5 saat sonra emdimi hemen fazlasını kusuyoo bazen sırf emmek için emiyo sıpacıklar
oyalayana kadar canım çıkyoo ama sonra memeyi unutturuyomm

slm arkadaşlar napıyosunuz buygün bizim elektiriğimz yoktu sabahtan beri giremedim hiç siz baya kaynatmışsınız oku oku bitmiyor-tatlicadiarzu-

dişide kaşınıyor olabilir.ama feyza genelde ağzına aldığı oyuncağı ağzına sığmadığı için sinirlenip bağırıyor:1shok:emmek istiyor olabilir oyuncağıkaydirigubbakcemile3

saolasın canım bende başlayım o zamanyerimseniben

maaşallah cemreye:nazar::nazar:çıngıraklı patiği ne kadara aldın celen
kraftın 4bucuk
burda yemekler bölümünde bebeklere menü die bölm vardı orda varmıdır acaba.ben danone süt içiyorum.ve yoğurtta onu kullanıyorum.hamileliğimdede onu kullanmıstım.cemreyede ondan yapıcam.
kızlar ya benimkinin ateşi var 36,9 şuan ama bütün vucüdu scak hemde çok soyuyim dimi..
bana bi akıl verin napim...
bacım banyo yaptır hem rahatlar kuzuŞeniz
uyuyo yaaaaa:çok üzgünüm: gece uyumucak:çok üzgünüm: uyandırsam huysuzlanıo:çok üzgünüm: zaten cok ama cok huzursuz sürekli ağlıofisfisfis
yemekte tarhana vardı verdim abooooovvv ne yemek:1shok:kaydirigubbakcemile3 vermeyincede ağlii:delphin: halbusem acılıydıCADIARZU

Son düzenleme:
celen hoşgelmişin bacum
hımmm demek inek sütünden yoğurt verebiliriz 4 aylıktan itibaren neyse bizim de şuracıkta 1 haftamız kaldı
gerçi benim sıpa maşallah ne versem götürüyo ek gıdaya aıştı gibi ama hergün vermiyom çünkü çok tok tutuyo beni emmiyo çocuk yavaş yavaş geçireyim dedim
haftasonu misafirlerin yanında çok acıkmasın diye milupanın sütlü pirinçli muhllebisini yaptıydım onun tadı ne güzeelmiş öle benim bilem yiyesim geldi
ama bugün vermedim bişey
dr un dediği doğru 3,5 saat geçmeden emzirmemeye çalışyom rtık öle 2-2,5 saat sonra emdimi hemen fazlasını kusuyoo bazen sırf emmek için emiyo sıpacıklar
oyalayana kadar canım çıkyoo ama sonra memeyi unutturuyomm

len edhaaaak aldım len kremiii:çok üzgünüm: tırsıom haaadelikafadulden vıccık die gircek leeeeennndelikafaduldenkaydirigubbakcemile4

Ben geldimm kacacim beni yemege cikardi sevgililer gunu musait olamadigimiz icin bugun gittik disarisii cokk guzel bi karis kar var lapa lapa kar hala yagmaya devem ediyoo el ele karda yuruduk birazz cok hostu kizimda babannesinin kucaginda uyudu hic merak etmeden rahatca gittim cok iyi geldii yavv

Ben geldimm kacacim beni yemege cikardi sevgililer gunu musait olamadigimiz icin bugun gittik disarisii cokk guzel bi karis kar var lapa lapa kar hala yagmaya devem ediyoo el ele karda yuruduk birazz cok hostu kizimda babannesinin kucaginda uyudu hic merak etmeden rahatca gittim cok iyi geldii yavv

ayyyyyyyyyyyyy ne güzel len açılmışındır haaa

Back
X