2008 Ekim Anneleri

kizlar bu arada ben regl oldumm du bakalim bende de duzensizlik felan olacakmii ohh be artik olurum da hamile olup olmadigim icin endise etmem ya bide ben biyerde soyle bi yazi okudum " Emzirme yumurtamayi etkiler bebege verilen ek gidalar biberon kati yiyecekleer hatta su bile Emzirmenin yumurtlamayi engelleyen etkisini ortadan kaldirir " ek gidalara basladik ya ondan mi regl oldum sadace anne sutu versem olmucakmiydim bide ek gida verilince sutte azalma olur diye bisey de okumustum benim sutu eskisi kadar cok degil alakasi olabilirmi ben sadece tattirdim ama

günaydın canım napalım bebişimde iyi daha yeni uyudu bende sizlere bir bakim dedim mutfakta birsürü işim var kalkamıyorum netin başındansırnaşık şey senin bebiş napıyor :ecrin_bebek:

Uyuttum onudaa az oncee benimde isim var temizlik felan yattigim yerden kalkamiyom kirginlik var ustumde bugun

gül kızım bugun bayağı mızıklandı neymiş uykusu gelmiş e uyu o zaman sıpa yok efendim illa burnumdan getirecek sonra uyuyacak uyudu da rahatladım tabi yarım saat zilli

Uff bugundee kimsecikler yokk zambak bi biz kaldik

bende geldimmmmm:dance:korkmayın yanlız değilsiniz.
ama ben oğlumu bırakıp da işe gideceğim.:çok üzgünüm:
ek gıdaya da başlamadık biz . nasıl olacak bilmiyorum. hem çok heyeceanlıyım, hemde çok üzgün, karışık duygulardayım yani.aslında ben istemiştim işe başlamayı ; şimdi de korkuyorum.:ecrin_bebek:

günaydın hatunlar.........
bebişimin ateşi biraz düştü ama gece uyumadı yine..........:çok üzgünüm:
uyandırdım hödüğümü Çok üzgünüm çoook eline werdim bebişi yattım aşağıya.Çok üzgünüm çoook .1 saat olmamıştı dio bu çok ağlıo durmuyo emzirsene dio...dedim weer..aldım koynuma yattım bebişimi....:emir_bebek:.....şimdi biraz daldı kucağımda yatağına yatırsam uyanacak:delphin:

yafrim ay dönümü ya huysuzlanıyolardır, şimdik keyfi filen iyiyse bi sorun olmayabilir, emzirirken kulağına bastır baam kulak enfeksiyonu mu var, belkim karnı ağrıyodur başı ağrıodur, dilleri yok ki kuzucukların anlatamıyolar :çok üzgünüm: benim sıpanın da dün sol gözü aktı durdu, hiç de olmuyodu geçtiydi, dün acayip aktı yaa enfeksion mu kaptı nedir :çok üzgünüm: çok şükür bugün geçti bişiy yok şu anda, la benimki de aynısını yapıyo, emziriyom sakinleştiriyom kucağına veriyom az sen bak diye çocuğu ağlatıyo, sonra da bu acıkmış olabilirmi emzirsne diyo, yaaaa demin emzirdim ikide bi gelip durma emzir diye ben inekmiyim diyom bu sefer de suçlu yine ben oluyom, geberdecüm valla :mymeka:

Canim simdii ben tekten tip merkezi varya oraya goturuyodum sonra aile hekimi cikinca ona goturmeye basladik bu asida var gerekli diye kendilidinden demiyo bizim buradaki doktorlarin dunyadan haberi yok bende int. Duydum burdaki bebisler hep o asiyi oldu agzdan verilen damlaymis sen eczaneden alip goturuyomusun ben dr kere sormama ragmen pek olumlu bisey demedi hatta hatta mutlaka alin felan gibi ben dedim bu asiyi yaptirmak istiyorum diye 6aylik olunca dedii burdaki herkes 3aylik olmadan yaptirdi cunku 3ayi gecmiyecek mis ilk doz biribin dr 3 bucukta olur dedmis benimki 6 dedi en son celennin dr dogru galiba 2 cesiti varmis biri 3 digeri 6 aya kadarmis gittigimizde yine diyecem bakiim ne olacak zehirli isal asisi bu galiba kayseride ilk olan biz olacaz burda kimsenin haberi yok acaba eczane satiyomu

satıılıyodur yafrim satılmazmı, zaten o ilaç raflarda olmuyo, depodan getirtiyolar, buz kalıplarıyla birlikte veriolar sana, soğukta durması gerekiyo yani, hemen yaptırıyon aşıyı, öyle bildiğimiz ilaçlardan diil yani, büyük ihtimalle depodan getirtirler, ama bence kesin vardır

kizlar bu arada ben regl oldumm du bakalim bende de duzensizlik felan olacakmii ohh be artik olurum da hamile olup olmadigim icin endise etmem ya bide ben biyerde soyle bi yazi okudum " Emzirme yumurtamayi etkiler bebege verilen ek gidalar biberon kati yiyecekleer hatta su bile Emzirmenin yumurtlamayi engelleyen etkisini ortadan kaldirir " ek gidalara basladik ya ondan mi regl oldum sadace anne sutu versem olmucakmiydim bide ek gida verilince sutte azalma olur diye bisey de okumustum benim sutu eskisi kadar cok degil alakasi olabilirmi ben sadece tattirdim ama

anacım biz de başladıky a artık ek gıdalara, dün dr listemizi elimize verdi, bebelacı verdi, ben milupa istiodum ya neyse bi dahaki gidişimde soruyum diyorum, dün gece 90 ml hazırladım mamayı verdim 5 saat kesintisiz uyumuş yavum, mama tok tutuyo valla, gece 2,30 gibi verdiydim ana bi kaktım sabah 7,30 olmuş, keyfi de yerinde sıpanın, bana agu yapıp gülümsüyo :asigim: ne kadar emzirirsen o kadar sütün oluyo tabi herhalde artık azalır ama ben azalmasını istemiyom ara ara sağıp dondurucuya atıım diyom, zaten gece mama verince sabaha kadar benim göüsler taş gibi olmuş, sağ tarafı boşalttık sabah sol taraf iyice şişmiş, dün gece de sinirden pompayı kırdım kafamçokkarıştı herife dedim pompa kırıldı yenisini alıver diye yine mi gidcem yani ben nöbetçi eczaneye dedi, akşam geç geliyo ya nöbetçilere kalıyoz mecburen, ben de tamams sen keyfine bak ben hallederim dedim döndüm arkamı gittim, sinir ediyo yaa, bu çocuğun herşeyini ben alıyom, dün sulu dişlik aldım damaklı meme ucu aldım, emzik zinciri aldım, emzik kabı aldım çıtçıtlı badi aldım, çıngıraklı paik aldım, bi sürü şey aldım, herife kalsan kara güne kalacaz anasını satim, havalar da güzelleşiyo yavaş yavaş çıkıp çıkıp kendim alacam muhtaç etmesin allah valla sinir bozuyolar, bizim karşıda eczane var netten onun telefonunu buldum sabah aradım böyle böyle biberonlu manual göüs pompalarından varmı sizde dedim var dediler, dedim getirtebilirmisiniz ben şurda oturuyorum bebeğim var çıkamıyorum diye getiriverdiler sağolsunlar, mama verdiğim zamanlarda göüslerim şişiyo o zaman sağacam pompayla dondurucuya atacam lazım olar dursun, yav acaba anne sütüyle yoğurt yapılırmı ki :roflol:

He valla killi karilar beni yanliz koyduu

ah anacım ben seni yanlız komazdım da sıpa bağıra bağıra ağlıyo mu heriflen kavga ediyom mu yetişeemedim buraya yav :roflol:

kızlar ben ücretsiz izine ayrıldım bırakacak kimsem yok böcüğümü geçen hafta hastaydı bronşiolit olmuş neler çekti yavrum anladım ki yanında olmalıyım şu takvim işini biri bana anlatsın allah rızası için ibolya bitmedi di mi okuman

bende geldimmmmm:dance:korkmayın yanlız değilsiniz.
ama ben oğlumu bırakıp da işe gideceğim.:çok üzgünüm:
ek gıdaya da başlamadık biz . nasıl olacak bilmiyorum. hem çok heyeceanlıyım, hemde çok üzgün, karışık duygulardayım yani.aslında ben istemiştim işe başlamayı ; şimdi de korkuyorum.:ecrin_bebek:

yafrim delimisin üç beş ay ücretsiz izin filen alaydın yaaa en azından ek gıdalara alıştırınca bıraksaydın, neyse sağlık olsun herkes nasıl yapıyo sen de yaparsın takma, bu ek gıda olayı çok eğlenceli ama çok zor vallaha, dün muhallebi yaptım ilk defa sıpaya, anam yalana yalana yedi zaten çok tatlı valla kalanını da ben yidim celenin hesap :roflol: ama dillerini çevirmeyi henüz öğrenemedikleri için pürtletiyolar verdiğini, sürekli gözün onda olcak ağzından çıktığı an toparlıcaksın ağzından çıkanı, ne zaman pürtletse hemen toparlayıp geri ağzına sokuyom ben :roflol: tadını çok sevdi ağzını açtı açtı yedi ama dediğim gibi pürtletiyo, şu altı naylonlu önlüklerden aldırdıydım 3-4 tane var ondan ama yetmiyo yav biraz daahmı aldırsam acaba, sürekli elimde yıkamak da zor oliii-tatlicadiarzu-

Back
X