2008 Ekim Anneleri

canım yaa.nasıl üzüldüm anlatamam.senağlama.ama zannetmeki bunları sadece sen yaşıosun..biz eşimle kaçarak birbirimizi deliler gibi sewerek ewlendik....ailemle çok uzun zaman görüşemedim..şimdi bile her gitmek istediğimde ağlatır beni..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:.bazen dayanılmaz oluyo...hele çocuk konusunda beni çok yanlız bırakıo..kaç defa söyledim ama yok....anlamıor....bende çekilecek çilem warmış deip katlanıorum.....sewmekse bizimki olmaz olsun....insanın kendine ettiğini 7 köy toplansa edemez derler ya doğru..... bebeğim içiin herşeye katlanırım....ama birgün sabrım tükenecek biliorum......hakkımızda hayırlısı...Allah içlerine merhamet sewgi AŞK wersin:Saruboceq::Saruboceq::a015::a015::a015::a015::a015:

Amiin caniim yaa valla sende zor gunler gecirmissin insallah sabrimiz tukenmeden yola gelirler

Hepiniz konumu okuyonuuz miłett gece baslamadimi daha killatma ekibii toplasinn hadii baslattiim gece kusu olcayy gelmeddi daha

leylacım ya herüf için bıçakla mı yürüsem yoksa tuzlu limon mu versem demişin yaa çok güldüm :roflol: bi de cemerenin boyu-kilosunu iyi hatırlamışın o bakımdan süpersin dedim yafrimmm yerimseniben

leylacım ya herüf için bıçakla mı yürüsem yoksa tuzlu limon mu versem demişin yaa çok güldüm :roflol: bi de cemerenin boyu-kilosunu iyi hatırlamışın o bakımdan süpersin dedim yafrimmm yerimseniben

Ben 1bucuk yasimi bile hatirliyom valla ben bibucuk yasindayken kiz kardesim olduu annem dogum yapiyoduu bende kapida komsularin kucagindaa agliyodumm anne diye hatta annem kardasime hamileydii anneannem olduu annem agliyodduu vee annem agliyo diye bende agliyodum ve cok iyi hatirliyorum

Deniz yesilcimm saabah rotavurusu asisini sormustunyaa aklima geldii sen hangi dr goturuyon kizini gerci aile hekimi cikti simdi ama senin dr demedimi bu asiyi yapilacagini simdi bu asi karisik biraz yada doktora gidince sor bi bakiim seninki ne diyecek

ben de çıkıyorum yaa eylül mıkırdanıyooo

herkes kendine çok iyi baksınnn kaydirigubbakcemile5

Deniz yesilcimm saabah rotavurusu asisini sormustunyaa aklima geldii sen hangi dr goturuyon kizini gerci aile hekimi cikti simdi ama senin dr demedimi bu asiyi yapilacagini simdi bu asi karisik biraz yada doktora gidince sor bi bakiim seninki ne diyecek

benim dktr öyle bişey demedi ki bana hiç burda sizden duydum ben aile hekimimize 1 kere götürdümde çocuk doktoruna götürüyorum doğumevine oranın cocuk doktorları cok iyi diye duydum gittim gerçektende cok iyi bakıyolar özel doktor gibi bi tek yüksel bey var ondan memnun kalmadım ahmet şehriyaroğlu var ona götürüyorum tavssiye ederim sen kime götürüyosun??bide sen yaptırdınmı o aşıyı? bu ay gittiğimde sorarım bi doktora.

kıslar şimdi lojmanda 3o aile falanız vesadece birinin çocuğu olmuyordu 10 senedir 2 defa tüp bebek denemişler ama tutmamış adam bizim bebeğimiz olduğunda ay ne güzel maşşallah bizim de bebeğimiz olsa keşke demişti içim acımıştı hergün dua ediyordum onlar için adam tüp bebek için son şanslarını deneyeceklerdi çok düşük model bir arabası vardı onu satıp tüp bebek yapacaklardı ama aylardır satamadılar. neyse borç alıp istanbula gittiler tahliller falan yapılırken kadın 5 haftalık hamile çıkmış allahım adam geldi uçuyolar yaa çok sevindim tüp bebek bile tutmazken allahım kendiliğinden vermiş

anaaaaaaaaaaa ay süper yaaaa benimkisine benzemiş bu biraz, kız ne dicem bak çevrende çocuk için tedavi görenler varsa onlara kafalarından çıkardığı an bebişlerinin onlara ceeeee diyeceğini söyle, aynen böyle oluyo bak yeminle s öylüyom, bende de böyle oldu, yine tüp bebeğe gidmek için hazırlık yapan bi arkadaşımda da böyle oldu, üreme organlarında bi sorun yoksa kendiliğinden oluveriyo valla, bu işin ilacı stres yapmamak relax olmak, ben böle bebek arayan insanlarla tanıştığımda filen hemen bu konuya giriyorum, aklından çıkardığın anda sana ceee dicek diyorum, tabi dışarıdan kolay konuşuyomuşum gibi düşünüyolar ama tecrübeyle sabit yaşadım ve gördüm yerimseniben

Gunaydiinlarr plates yaptim geldiimm sizden naberr efekanimiza gecmis olsuun zambakim sende zor gunler atlatmissin galiba bu zor gunler sonunda olan bebekler cok nazli oldugu icin huysuz oluyoo senin kizin cemre yusuf mesela aferiim bebisleree

heeaaa artıkın saltanatınız bitti şindik benim saltanatım başladı diyo sıpalar :roflol:

bizim yarın asımız var:çok üzgünüm: yine 3 gün banyo yapmıcazmı?bide o kabuklanan yere mı ası vurulucak?bide aates yaparmı ki*

yafrim şimdiki aşılar ateş yapmıyomuş artıkın ithal aşı geliyomuş ama ben yine de tırsıyom bu konuda, aşımız var bizim de haftaya o zaman başını beklemeyi düşünüyorum yine, bi de o kabuklanan yer verem aışısı yeri, verem aşısı olmucak ki niye ordan vursunlar hemi o yeri banyo yaptırırken sürtme emi, bizim ebe öyle dediydi, biz orayı hiç sürtmüyoz sadece su deyiyo oraya yerimseniben

Ayy insallah aksam benim hoduk teyzeme gorurur beni bebisini cok merak ediyorumm yaww hani su 14sene sonra anne olan teyzem bahsetmistim ya onlarraa kizlar sizin hoduklerde biyere gitme konusunda o bize gelmedi bizde gitmeyiz diyomu yada o bize geldii mutlaka gitmemeiz gerek diye benim hoduk bu konudaa cok gicik yavv ben le birlikte hamile olan bi cok arkadas ve akrabamiiz vardii benden once dogum yapanlara gittik ben dogum yapinca bana gelenlere goturdu gelmeyenlere goturmedii o bize gfelmemismis hersey karsilikli gorusunu savunuyoo teyzem gelmediydi ben dogunm yapinca ama kirkim cikinca geldii kesimn diyecek o bize hemen gelmedi diye uyuzz ediyo beni bogasimm geliyoo yavv bicakla yuruyecem tuzlu limon verecem yetti valla

seninkinin değişik versiyonu bende var anacım :roflol:

selam kızlar.ben geldim.
ama moralim bozuk.kocişe küstüm:dilcikar:akşamdan beri konuşmuyorum.konuşmıcam da.normalde anlaşmıştık,akşamları 1saat yağız'a bakacak,ben de bu 1 saatte spor yapacaktım.ki ayın 10 undan beri yapıyodum da.hatta 2 kilo verdim bu sayede.dün akşam yağız'ı emzirdim,uyuttum.biraz zaman aldı uyuması.neyse ona bırakıp spor yapmaya başladım.oğluş ağlamaya başladı.5 dk idare edemedi çocuğu.birden söylenmeye başladı,yok işyerinde zaten yoruluyomuş bütün gün,çocuğu adam gibi doyur da spor yap.hiçbişey söylemedim.hemen oğluşu elinden aldım.onu sessiz protesto ediyorum.:enbuyukkk:
ya ben sanki bütün gün yan gelip yatıyorum.nasıl kızdım anlatamam.Çok üzgünüm çoook
bide haftada 2 gün nöbeti var.5 akşam idare edecek alt tarafı.o da 1 sa. sonra fatoşcum kilo vermen durdu senin sanki deniliyo.durur tabi spor yok yürüyüş yok offfffffffffffffffffff

ahan bi hödük de sende var, ule bizim kazan nere gitti yaaa bak lazım oliii

ya ben bi yöntem buldum ama biraz daha deneyip size öyle tavsiye edeyim.
ya oğluş durmuyo birazdan gelirim

çıbık söle len bekleyemem ben :sm_cool:

evet arkadaşlar.ben de ara ara çıkayım artık diyorum.bizim aşımız vardı bugün.2 ayda sadece 800 gr almış eylül.ama doktor kilosu ve boyu ideal dedi.ek gıda için bazen çorbalardan tattır ama salça ve tuz olmadan dedi.kendimin mayaladığı yoğurttan 1 su bardağı verebilirmişim.meyve sularına devam.ama ben hergün vermiyorum zaten.şimdi eylül 6600 kilosu ve boyu 67 cm.iyi mi sizce.geçen bi arkadaş imini hatırlayamadım.8500 kilo demişti sanırım.galiba biz zayıfız.gerçi celenle başabaş gidiyoduk.celen sen ne zaman gidiyosun.ya da biliyosan bi yaz canım ya kızının kilosunu ve boyunu

biz bugün drdan geldik anam, kilomuz 5500 boyumuz 59 cmm, cüce olcak benim oğlan senağlama bi de tahlil neyin istediydi bizim dr garantici biraz, onların sonuçlarını götürdüydüm, dayanamadım sordum boyunu nasıl uzatçaz biz bu oğlanın bücür kalcak yaa dedim bana bırak ben yönlendirecem seni rahat ol dedi, bilmiiim artık yaaa hiç uzamamış bu ay, halbusem ayda 4 cm uzuyodu senağlama

leylacım uykusu gelmiş olabilir, çok yorulmuş olabilir, uyutmaya çalış bakalım inşallah sakinleşir
öyle çok zor oluyor yaaa eylül de çok yoruyor beni..

bu arada ben şifayı kapmışım hastayım leyynnn :bbo: boğazım acıyo, burnum akıyo, gözlerim sulanıyoo :1no2: kendi kendime seviniyodum ya hiç hasta olmadım ne güzel, eylül de doğduğundan beri hiç hasta olmadı diye.. inşallah ona bulaştırmam.. ben de hafta sonu kardeşimden kaptım zaten :oklava: ıhlamur demledim, içine 1 portakal kabuğu rendeledim, bal kattım.. 4 bardak içtim cokacimcoook ama hiç bi faydası omadıııı delikafadulden

yafrim gçmiş olsun, benim eski ev sahabısı baa bi formül verdiydi yazammı istiyonmu

çıtır sen demiişken aklıma geldi saçlarım zaten dökülüyo bi 10 gündür falan da sanki çok saçım varmış gibi kuzum bi asılıyo saçıma koparmadan bırakmıyo ve bu sürekli böyle kucağıma alır almaz ilk işi saçımı yolmak sizinkilerde yapıyomu

yoliii anam aynen yapiii :mymeka:

off yaramı parmak sokmusun leen:çok üzgünüm:dün geldik bizde doktordan.kilo(sağlık karnesinden birebir yazıorum)6730gr boyuda 59 bucuk:çok üzgünüm:boyumuz nerdeyse yarım santim atmıs bi ayda.ama doktor gelişimi normal diofisfisfis napalım sağlıklı olsunda güdük müdük idare etciiz:delphin:

hafızaya bak len:1shok:

anam o konuyu bi acarsan bin ah işitirsin.tek sööleyeceğim ishal asısı.bide özel.paraylan yaptıriin.bide damla.ağızdanyerimseniben

celennnn seninki kıza göre yine iyi de benimkisi de 59 cm olmuş bücür kalcak bu oğlan lennnnnnnnnnnnnn senağlama

gene kimsecikler kalmamış , ben bari nöbewti devr alayım.
iki gündür oğlumla bi güzel öğle uykusu uyuyoruz ki çok da iyi geliyor.
leylacım o sıpa benim oğlan.allaha şükür sağlığımız yerinde. aslında önemli olan normal kilo ölçülerinde olması. zaten bu aydan sonra daha az kilo almaya başlar dedi dr.muz.
ek gıoda için de biraz daha beklememizi söylemişti.
ben dün dayanamadım biraz muz yallattım öyle güzel yaladı ki yavrum.ama ek gıdaya daha başlamadık bakalım zamn neyi gösterecek.
lülünün m maşallah boyu çok güzel 4 aylık .çocuktam max. mum boy 67cm. seninki uzun kızlardsan olacak galiba.:CüvCüv:

biz bugün başladık, doktur diyzemiz bize beslenme listemizi bilenem verdi, akşam üzeri muhallebi bilem yedirdim sıpama amaninn pek sevdi böcük, tabi adetten olduğu üzere kalanını da ben yidim çok güzelmiş tadı cokacimcoook:roflol:

kızlar ben geldim....bebişimin ateşini bi türlü düşüremedim...calpol aldım verdim sanki biraz düştü 36,6şimdi yatıo yawrum arada inlio..yarın dr a götürelim dedim sesi çıkmadı HÖDÜĞÜN....bende üstelemedim..bu gece onuda uyutmıcam bakalım nolcak:jeyyar::jeyyar:
yine oku oku bitmio...........

bundan sonra benim hödüğe daha bişiy sölersem iki olsun, sıpa akşamdan beri hysuzlanyıo, zaten yoruldum bugün drlardra gezdim, buraya yazmaya da fırsat bulamadım, kaç gündür durmii sıpa, anam ben sabahtan akşama kadar hemi sıpayı taşımışım hemi yüklerini taşımışım hemi de alışveriş yapmışım onları taşımışım gıkım çıkmıo herif baa ben 6 saat uyuyom uykumu mu alıyom sanki diye tavır yapiyo akşam, he dedim ben 10 saa t uyuyom dedim, geceleri kaç kere emzirmeye kalkıyom hödüğün haberi bilem yok fosura fosura uyuyo, %50 kusura bakma dedim, ben annesiysem sende babasısın dedm, muhtaç kalmasam sana hiç emanet bile etmicem seni hiç yormucam bakacam çocuğuma ama bazen muhtaç oluorum sana dinlenmeye ihtiyacım oluyo dedim, ama bundan snra daha sana çocuk emanet edersem dedim, vakti zamanında 35 yaşıma geldim bi çocuğum yok eller 2. çocuğunu kucakladı yaşım geçti diye ağlayan adam şimdi şikayet ediyo dedim, hayde git yatak odasına zıbar ben bakarım çocuğuma dedim baa ne dese beğenirsin, bakarsam bakaymışım, bakarım ulen dedim çekti gitti yatak odasına, valla bu herif bi gün kalpten götürcek beni duyarsınız bak bi gün kötükedihüso

ibolya nerdee acebaa tükkanı açmışş ama yok ortalardaa :sm_confused:

yukarıda yazdığım nedenlerden dolayı anacım senağlama

Kizlar aksam haceri emzirdim. Biraz emdii birakti verdim almadii sonra cok gecmeden tekrar emzirdim biraz emdi geri birati herhelde tokki almiyo dedim yemege gectik babannesinin kucagindaydi babanneside dur bi kac kasik corba veriyim dedi yogurt corbasiydu su pirincle olandan neyse bu zilli 3 4 kasik verdi yediii sonra vermedikk diye nasil agliyo daha istiyoo verdik sustu simdi corbada bize gore yapilmis tuzlu corbaa arti yogurtta bi kac gunluk yogurt babanneside istiyo diye verdikce veriyo anne yemek tuzlu dedim veriyoo yogurt taze degil dedim kizm istiyoo diyo odaa vermeyince agliyoo baygi yedi bisey olurmu yaa kayinvaldemde hic boyle bisey yapmazdii neysee bu cocuk acc doymuyoo galibaa yavv canim sikildii yarin taze sut aliyim yogurt yapip yedirelim dedii i

bence bişiy olmaz, benim annem yanlışlıkla mama veriom diye süt tozu bileme vermişmiş garibim :roflol:

Canim sikilinca sutumm azaliyoo uff onu bile dusunucek kapasitede degill istee allahim bayilejiimm yarabbim sen akil fikir ver senn yola getir sunu mum gibu erisin karsimda ibolyanin herif gibi agzimda baksin ben ne dersem o olsuun nolur allahim bunalim gecirtecek bana yavv neysee kafanizi agrittim benim angutun angutluklarini dinlemek zorunda degilsiniz tabii

beim herif mi benim ağzıma bakıyomuş duy da inanma sn beni meranla karıştırdın anam :roflol:

canım yaa.nasıl üzüldüm anlatamam.senağlama.ama zannetmeki bunları sadece sen yaşıosun..biz eşimle kaçarak birbirimizi deliler gibi sewerek ewlendik....ailemle çok uzun zaman görüşemedim..şimdi bile her gitmek istediğimde ağlatır beni..:çok üzgünüm::çok üzgünüm:.bazen dayanılmaz oluyo...hele çocuk konusunda beni çok yanlız bırakıo..kaç defa söyledim ama yok....anlamıor....bende çekilecek çilem warmış deip katlanıorum.....sewmekse bizimki olmaz olsun....insanın kendine ettiğini 7 köy toplansa edemez derler ya doğru..... bebeğim içiin herşeye katlanırım....ama birgün sabrım tükenecek biliorum......hakkımızda hayırlısı...Allah içlerine merhamet sewgi AŞK wersin:Saruboceq::Saruboceq::a015::a015::a015::a015::a015:

aminnnnnnnnnnn :Saruboceq:senağlama

Iboss nereye gitti bisey yazmadan meneksee kacma gel yå

sıpaylan uğraşıp heriflen kavga ediodum anam o kadar işin arasında anca gelebildim idare et garikin:roflol:

ben gelene kadar herkes gitmiş yaaaaaaa, buün böceeme bende çıngıraklı patik aldım, hatta ilk sorduğum bebek mağazası bilmiyomuş onu, aa o da ne dediler ayo çıngıraklı patik işte hane patik giibi oluyo tepindikçe çıngır çıngır ses çıkarıyo ya diom ilk duyduk senden diolar, ay nasıl yav diyom hiç bilmiyolarmış öyle bişiy, iki adım yukarıda bi bebek mağzaası daha vardı ona girdim kraftınkini aldım, playscholunkisi bilem vardı, çeşit çeşit, en uygun kraftınkiydi onu aldım, snra gittim gösterdimk adına, ahan bak böle bişi diye, kadın bayıldı, aaa diy kocasına bak biz de sipariş edelim dio, he dedim tabi bi de kapıya çıngıraklı patik geldi diye yazın kesin ilgi çeker dedim harbiden yaa diyo kadın, o sayede arkadaş da olduk karıyla :))) neyse kimse yok ben gidim balim, hayde eyi geceler, beni özleyin anacım baaayyy

günaydın hatunlar.........
bebişimin ateşi biraz düştü ama gece uyumadı yine..........:çok üzgünüm:
uyandırdım hödüğümü Çok üzgünüm çoook eline werdim bebişi yattım aşağıya.Çok üzgünüm çoook .1 saat olmamıştı dio bu çok ağlıo durmuyo emzirsene dio...dedim weer..aldım koynuma yattım bebişimi....:emir_bebek:.....şimdi biraz daldı kucağımda yatağına yatırsam uyanacak:delphin:

abowwwww :1shok:
bugün dükkanı açan ben miyimm pek bi erkenci gördüm kendimii:delphin:
oh iyi akşamda çok kıllatmmıınız bi çırpıa okudum leyloşum garibim kendi kendine konuşup gitmiş,neyse bende ş,mdi öle olmıyıım hazır oğluş uyuyokene biraz uzanıyııı m
döndüğümde hepiciğinizi burada görücem ona göreee:oklava:

Gunaydinn herkesee naparsiniz bakiim bende diyom kii aksam edhakin dedigi gibi kendi kendime konusup gittim ben gidinvce ekip toplanmis killatmistir diyom kimse gelmemis

benim dktr öyle bişey demedi ki bana hiç burda sizden duydum ben aile hekimimize 1 kere götürdümde çocuk doktoruna götürüyorum doğumevine oranın cocuk doktorları cok iyi diye duydum gittim gerçektende cok iyi bakıyolar özel doktor gibi bi tek yüksel bey var ondan memnun kalmadım ahmet şehriyaroğlu var ona götürüyorum tavssiye ederim sen kime götürüyosun??bide sen yaptırdınmı o aşıyı? bu ay gittiğimde sorarım bi doktora.

Canim simdii ben tekten tip merkezi varya oraya goturuyodum sonra aile hekimi cikinca ona goturmeye basladik bu asida var gerekli diye kendilidinden demiyo bizim buradaki doktorlarin dunyadan haberi yok bende int. Duydum burdaki bebisler hep o asiyi oldu agzdan verilen damlaymis sen eczaneden alip goturuyomusun ben dr kere sormama ragmen pek olumlu bisey demedi hatta hatta mutlaka alin felan gibi ben dedim bu asiyi yaptirmak istiyorum diye 6aylik olunca dedii burdaki herkes 3aylik olmadan yaptirdi cunku 3ayi gecmiyecek mis ilk doz biribin dr 3 bucukta olur dedmis benimki 6 dedi en son celennin dr dogru galiba 2 cesiti varmis biri 3 digeri 6 aya kadarmis gittigimizde yine diyecem bakiim ne olacak zehirli isal asisi bu galiba kayseride ilk olan biz olacaz burda kimsenin haberi yok acaba eczane satiyomu

Back
X