2008 Ekim Anneleri

Kizlar saglik ocagina goturdum baktim pek kizamik gibi degildi kendi dr muz uzak esim de gelemedi annemle saglik ocagina gittik pisik dedi dr hametan verdi vucuduna da sur dedi bezini baglamadim sortuyla yatirdim baya kizarik bez bolgesi ya sabah vucdunda da gorunce korkmus annem haliyle neyse sukur ciddi bisey yok

canım bununla geçmiş olsuna.s.:1hug:

canım kafanı takma girayda bu ay hiç uzamamış ve 100 gr almış bende taktım ama dr normal dedi.evet seninki biraz kısa ama sen nasılsın yani boy olarak?halası varsa o nasıl?birazda genetik tabiki.bizde 74 cm 1 ay öncede aynıydı canları sağolsun boşver elbet büyürler.şimdiki nesil iyi maşallah kısa değiller:))
zeynepcim aslında bende babasıda halasıda kısayız.kocam pek deil alında 1,75 o.ama ben ve hala 1,60 ız.azcık güdüklük var bizde :kedi: ama bu ayına göre baya kısa kalmıs.of neyse dediğin gibi taakmamaya calıısıyorum kaydirigubbakcemile5

gunaydın kızlar nabersiniz ozel album yaptım bakarsanız büyümüşmü kızım teyzeleri
bayıldım resimlere maşallah çok tatlı hacer
tünaydın mıllet. bıraz once tam alıntı yapıodum benım sıpa mauseyı elıne aldıgı gıbı sayfayı kapadı ondan sora da bakamadım bı daha. aklımda da pek bısı kalmadı acıkcası. aklımda kalanları solum. ozlem yavrum o huggıes berbat otesı bı bezdı yaa anlatmaya kelımeler yetmez. bızde alerjı pısık fılan bısı yapmadı ama cabuk deforme oluodu bı de dıs tarafı pamuk pamuk oluodu hıc begenmedım oylesıne kullandım gectım. belkı keremın kızarıklıkları bezden kaynaklanabılır. leyla albumune baktım yavrım hacer datlular datlusu olmus ısırıvercektım yanımda olsa :)) bıkınılı halıyle bıle kız mı erkekmı dıye sormuslar ya yuh dıorum. bıze de sureklı kızmı erkekmı dıe soruolar. dun annemlerdeydım. annmın komsuları geldı. kadının bırının de bızden 15 gun arası olan bı torunu var. duruyo duruyo vayyy bu cok hareketlı vayyy bu bızımkınden daha dırı. sureklı kıskanır gıbı konustu. sınırlerım zıplamıs. masallah desene dıye baarmısım :roflol: sora karı tırstı masallah demeye basladı. bu ınsanlar bı alem yaaa
canım ya cemre o kadar hastalık atlattı ondan büyümemiştir belki inşallah kısa sğürede toparlar kuzum sen moralini yüksek tut

bizim dr erken diyo danino için.babymix için ok dedi sadece.yada evde mayalanmaya.:sm_confused:

ben aby mix de vermiyorum danino da arada bir kendim mayalayıp veriyorum güvenemiyorum hazır gıdalara

celenn sıkma canını.bişisi yokturr.senin boyun kaç?valla benim boyum 1.57.kızım da 68 cm.yani cemreyle aralarında 2 cm.var.

ya kızlar eylül emmek istemiyo demiştim ya şimdi iyice bıraktı.3 güne kadar yalancı emzikle kandırıyodum.önce yalancıyı veriyodum ağzından çekip kendimi veriyodum son 3 gündür gıdım sütümü içmedi.dün dayanamadım ağladım.çok zoruma gitti.bi de emmeyince sinirleniyorum.ya off çok moralim bozuk aslında.azcık da olsa sütüm var.göğsümde heder olacağına maleğim emsin istedim ama çabuk bıraktı.aslında benim yüzümden olduğu için üzülüyorum.ek gıdaya geçince kendimi vermeyi ihmal ettim o hevesle.güzel yiyo falan diye emzirmedim sık sık o da soğudu.pes ettim artık.gece için de biberon maması alacam.yapacak bişey kalmıyo.biberona nasıl alıştıracağım onu bilemiyorum.emmeyen bebişlerin anneleri siz napıyosunuz gece.bana akıl verin biberon maması veriyosunuz demi?yoksa kaşık maması versem gece gece uykusu kaçacak uyumayacak.:uhm:

eylül enayilik etme ısrarla emzirmeye çalış, biberonu en son çare olarak kullan, uykusunda filan vermeye çalış, hiç olmadı o zaman sana anlatırız nasıl yaptığımızı

gecmise pek bakamiyorum kizalr cemreemi hasta gecmis olsun bugun annemlerdeydim girdim sadece album yaptim gecmisi okumadim evde bakatim diye bizim pc yi esimin abisi goturdu esim kullanmiyo cunku evde cok zamani ok bende hep telden giriyom pc yi acmaya vakit kalmiyo artik telefondan bile cok az giriyom gayru formundan dustum o kadarz zamanimi aliyoki hacer

Mersinden teyzem gelmisti annemlere gelmis benide aradi gel oturalim diye gittim daha once bahsetmistim 3tane bebegi dogdu sadece 1 hafta son bebegide 1 ay yasadi öldu cok aci cekti teyzem en sonunda tedavisini yapacak bi dr buldular cok sukur simdi bi oglu var oda ekim bebisi 4unde dogdu ve saglikli cok sukur bugun ilk defa gordum cok tatli 10 sene sonra aanne oldu nasil ustune titriyo nasil korkuyo anlatamam terlemis hemen gelmis leyla soguk terlemis neden oldu kii niye usuttumu bisey mi oldu diye bi uyutuyo kac kere gidip bakiyo cok zor allahim acisini vermesin bizim zilli de gitti teyzemin umudunun (adi umut) sacini yoldu zilli o emeklemiyo ddaha bizimki emekliyo gidiyo yuzune vuruyo cadi yavv

celenn sıkma canını.bişisi yokturr.senin boyun kaç?valla benim boyum 1.57.kızım da 68 cm.yani cemreyle aralarında 2 cm.var.

ya kızlar eylül emmek istemiyo demiştim ya şimdi iyice bıraktı.3 güne kadar yalancı emzikle kandırıyodum.önce yalancıyı veriyodum ağzından çekip kendimi veriyodum son 3 gündür gıdım sütümü içmedi.dün dayanamadım ağladım.çok zoruma gitti.bi de emmeyince sinirleniyorum.ya off çok moralim bozuk aslında.azcık da olsa sütüm var.göğsümde heder olacağına maleğim emsin istedim ama çabuk bıraktı.aslında benim yüzümden olduğu için üzülüyorum.ek gıdaya geçince kendimi vermeyi ihmal ettim o hevesle.güzel yiyo falan diye emzirmedim sık sık o da soğudu.pes ettim artık.gece için de biberon maması alacam.yapacak bişey kalmıyo.biberona nasıl alıştıracağım onu bilemiyorum.emmeyen bebişlerin anneleri siz napıyosunuz gece.bana akıl verin biberon maması veriyosunuz demi?yoksa kaşık maması versem gece gece uykusu kaçacak uyumayacak.:uhm:
canım gülçe de öyleydi 5 ayından itibaren sadece uyurken emzirdim 1 ay da öyle idare ettim 6 ayı dolduktan sonra uykuda bile veremedim ve son çare biberon mamasına başladık şimdi hep biberonla yiyor ayrıca biberon maması vereceksen kesinlikle ya aptamil yada hero babynin lactumunu ver en azından 1 yaşına kadar bağışıllık sistemini destekliyor çünkü. diğer biberon mamalarına göre daha pahalı ama bebeklerimiz için değer

Mersinden teyzem gelmisti annemlere gelmis benide aradi gel oturalim diye gittim daha once bahsetmistim 3tane bebegi dogdu sadece 1 hafta son bebegide 1 ay yasadi öldu cok aci cekti teyzem en sonunda tedavisini yapacak bi dr buldular cok sukur simdi bi oglu var oda ekim bebisi 4unde dogdu ve saglikli cok sukur bugun ilk defa gordum cok tatli 10 sene sonra aanne oldu nasil ustune titriyo nasil korkuyo anlatamam terlemis hemen gelmis leyla soguk terlemis neden oldu kii niye usuttumu bisey mi oldu diye bi uyutuyo kac kere gidip bakiyo cok zor allahim acisini vermesin bizim zilli de gitti teyzemin umudunun (adi umut) sacini yoldu zilli o emeklemiyo ddaha bizimki emekliyo gidiyo yuzune vuruyo cadi yavv

rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın çok zor :çok üzgünüm:
şimdi teyzenin içi gitmiştir hacer oğlunun saçını çekince
hala hader diye diye geziyomu
bu arda gülçe hala baba dede falan demiyo ama bugün benden tutunup kendi başına ayağa kalktı ve kendi başına durdu artık en az 5-6 saniye duruyo

geçmiş olsun canım.inşallah kızamık değildir.şimdi nasıl.inşallah iyidir.huggies yapmamıştır bence.çünkü ben kullanıyorum.çok da memnunum.ama tenine de uymamış olabilir.:1no2:ayy kafam karıştı:uhm:.gittiniz mi doktora.ne dedi?

Evet yaa bende kullaniyodum cok da sevmistim guzeldi sonra turk mali olsun diye evybabye gectik acaba bu bezleri yarismacilara giderecez diye mi kalitesiz yaptirdilar muhahah malzemeden calmislar hainler eee adamlarda hakli ilk 1 ye ve 10 kisiye bir yillik bez ilk 100 kisiye de 1 paket bez kazandiriiyodu bakti.

şimdi baktım 15,06 da kontrola gitmişiz 7500 kilo 66 cm boy kafa 43 15,07 yani bugun 7700 kilo 66 cm boy 44,1 kafa 1 ayda boyu hiç uzamamıs.pooooffff :((((((((((((((((((((((((((

bu aylarda normalmiş canım.benimkide 2 ayda 1 cm uzadı.hem boy olayı şimdiden belli olmaz.benim kardeşim 7 yaşına kadar yaşıtlarına göre çok çok kısaydı.annem nasıl üzülüyodu.şimdi adam 1.85.ve bizim ailenin boy ortalamasının üzerinde.

Gunaydın ekim annisleri ..yaa kızlar sizin aklınıza uydum özellikle ibolyanın :)
hani bebegin sacları uzun kestir kestir dediniz bi deneme yaptım önlerinden ufacık bir kestim ama o kadar ufak ki kimse farketmedi babasından baska ...
Adam kıyameti kopardı benim kızımın saclarını nasıl kesersinn..kimse kızımın saclarına dokunamaz vıdı vıdı vıddıı hatta abarttı kızımın guvenligi yok bu evde bile demeye basladı :)
ulan uyduk aklınıza kocam cocugu alcak elimden sonunda :)

anaaaaaaaa ben nettim len :1shok:

Valla bizimki cocugu elimden alırsa bende seninkini alırım ona göre :)
valla zaten almaya kalksa benden 2 gunde geri getirir herhalde .. yaptıgına yapacagına bin pisman eder benim kız babayı .. Ne cadıdır benim kızımmm benden baska kimse zaptedemez .dadısı bile ise basladıgında 60 kiloydu simdi 53 kilo olmus yıldı bizim kızdan :)

Valla bizimki cocugu elimden alırsa bende seninkini alırım ona göre :)
valla zaten almaya kalksa benden 2 gunde geri getirir herhalde .. yaptıgına yapacagına bin pisman eder benim kız babayı .. Ne cadıdır benim kızımmm benden baska kimse zaptedemez .dadısı bile ise basladıgında 60 kiloydu simdi 53 kilo olmus yıldı bizim kızdan :)

kaydirigubbakcemile3 valla gözün yiyosa al anam, akşam olunca yamılıpq kalıyom artık yaaa, eskisi gibi deilim, geceleyemiyom artık, hani başedebilceksen gönderim arada sana, bende rahat bi nefes almış olurum kaydirigubbakcemile3 kıız bu adamlar böle boşver yav, tkmaycan boşver, benimkisi de sanki her işi kendi yapıyomuş gibi tavırlanıyo, cumartesi pazar azık bakıyo, dur oğlum yeter oğlum, niye hiç durmuyon oğlum, sürekli sızlanmaya başlıyo, ben akşama kadar böleyim ya ben ne edim diyom hakllısın diyo, ama yeri geldiğinde de sanki sorumsuz bi anneymişim gibi davranıyo bana, sanki ben çocuğu aç bırakıyomuşum gibi tavır yapıyo, çocuğun huyunu senden daha iyi biliyom ben yemez şu anda versende diyom dinlemiyo, sonra gerçektende yemiyo, benim dediğime geliyo, ama hala aynı mantıkta dvam ediyo, boşver anacım bu modeller bööle kaydirigubbakcemile3

Yok valla ben artık takmıyomm.dedigin gibi aynen ...
aksamları isden gelince sofrayı hazırlayana kadar ona bırakıyorum geldigimde pestili cıkıyor ..sofrayı kaldırınca 1 şu yakında kapalı alanlarda yasaklanacak sey var ya hani böylee tüteen ondan bi tane yakıyım diye balkona gidiyorum arkamdan bi sürü söyleniyor yok bu durmuyor söyle yapyor böyle yapyor ..e ne oldu beyefendi :)) zaten asla da yediremez beceremez daha öncede söylemistim galiba sadece su icirebiliyor muhterem

Yok valla ben artık takmıyomm.dedigin gibi aynen ...
aksamları isden gelince sofrayı hazırlayana kadar ona bırakıyorum geldigimde pestili cıkıyor ..sofrayı kaldırınca 1 şu yakında kapalı alanlarda yasaklanacak sey var ya hani böylee tüteen ondan bi tane yakıyım diye balkona gidiyorum arkamdan bi sürü söyleniyor yok bu durmuyor söyle yapyor böyle yapyor ..e ne oldu beyefendi :)) zaten asla da yediremez beceremez daha öncede söylemistim galiba sadece su icirebiliyor muhterem

aman benimki de yediremiyo zaten, dayıyo biberonu, cumartesi gün sinir oldum zaten, gece adam deliksiz uyusun diye gece beslenmesini bekledim gece 2 de veriyom, o zamana kadar da ortalığı toparladım, biraz oturaıyım dinlelneyim 1 saa t kaldı beslenmesine diye de buraya takıldım biraz, haliyle uykuusuz kaldım, sabah 5 gibi de eşim namaza kalkıyo o zaman mamasını veriyo, bu sıpa da 7 dedimi ayağa dikiliyo, sanki işe gidcek, 9a kadar beyimiz baktı, yoruldu hali kalmadı, acıktı diye de 120lik mama vermiş, ben 9da kahvaltı veriyodum, iyice acıksın diye bekliyorum, yoksa kahvaltıda hep sorun yaşıyoruz, kalktım khavaltısını hazırlıcam ben mamasını verdimdiyo, ee ben nasıl kahvaltı vrcem şimdi bu çocuğa diyom biraz sonra ver diyo, diğer öğünleri nasıl yetiştircem o zaman diyom, tartıştık bi güzel kaydirigubbakcemile3 bi sorsana dimi, her zaman da yaptığım şey biliyo halbuki, amannn dedimya boşver bu modeller bööle:umursamaz:

Guanydinn ibosum saa katiliyorum bu modeller boyle benim herif te tam bi gicik hic ilgilenmeyi bilmiyo daha dogrusu haceri hic vermiyorum gunduz ben aksam babannesi ben isimi bitireme kadar bakiyo babaya hic bak diye verilmiyo sev diye veriliyo anlican zaten biraz bak diye verince hacer hep yanima geliyo hemen yurtece koyuyo hadi git kizim diye ssimdide atiyo yere cocuk emekleyerek geliyo dun sinir oldum birakmi yere oda benim pesime geliyom diye emekelyerek antreye cikmis betonda oturuyo insan bi bakar dimi napiyo diye agzini acincada beni begenmez kendi 2 dk bakamiyo ben 7 24 bereberim vebazen hacer onu sinir edince uff ya felan diyo ben canim yokmu diyorum hergun boyleyim diyince o senin gorevin diyo dovecen ya bak gene dellendim sanki ben tek basima yaptim tobee tobe

bu aylarda normalmiş canım.benimkide 2 ayda 1 cm uzadı.hem boy olayı şimdiden belli olmaz.benim kardeşim 7 yaşına kadar yaşıtlarına göre çok çok kısaydı.annem nasıl üzülüyodu.şimdi adam 1.85.ve bizim ailenin boy ortalamasının üzerinde.
ayyyy darısı basımıza yaaaaa :Saruboceq: dedim ya minyon tipli bir kız olabilir cıtı-pıtı.ama önemli olan sağlık sorunu olmasın.yani kısalığınını az kilosunun ebebi umarım :Saruboceq:genetiktir :Saruboceq:
Gunaydın ekim annisleri ..yaa kızlar sizin aklınıza uydum özellikle ibolyanın :)
hani bebegin sacları uzun kestir kestir dediniz bi deneme yaptım önlerinden ufacık bir kestim ama o kadar ufak ki kimse farketmedi babasından baska ...
Adam kıyameti kopardı benim kızımın saclarını nasıl kesersinn..kimse kızımın saclarına dokunamaz vıdı vıdı vıddıı hatta abarttı kızımın guvenligi yok bu evde bile demeye basladı :)
ulan uyduk aklınıza kocam cocugu alcak elimden sonunda :)
puhahahaaaa hamırını yediim gene yapmıs yapacaanı :roflol: hocanın dediğini yap yaptığını yapma demiş atalarımız puhahahaa kaydirigubbakcemile3
aman benimki de yediremiyo zaten, dayıyo biberonu, cumartesi gün sinir oldum zaten, gece adam deliksiz uyusun diye gece beslenmesini bekledim gece 2 de veriyom, o zamana kadar da ortalığı toparladım, biraz oturaıyım dinlelneyim 1 saa t kaldı beslenmesine diye de buraya takıldım biraz, haliyle uykuusuz kaldım, sabah 5 gibi de eşim namaza kalkıyo o zaman mamasını veriyo, bu sıpa da 7 dedimi ayağa dikiliyo, sanki işe gidcek, 9a kadar beyimiz baktı, yoruldu hali kalmadı, acıktı diye de 120lik mama vermiş, ben 9da kahvaltı veriyodum, iyice acıksın diye bekliyorum, yoksa kahvaltıda hep sorun yaşıyoruz, kalktım khavaltısını hazırlıcam ben mamasını verdimdiyo, ee ben nasıl kahvaltı vrcem şimdi bu çocuğa diyom biraz sonra ver diyo, diğer öğünleri nasıl yetiştircem o zaman diyom, tartıştık bi güzel kaydirigubbakcemile3 bi sorsana dimi, her zaman da yaptığım şey biliyo halbuki, amannn dedimya boşver bu modeller bööle:umursamaz:

nooooorrrmaaaaalllll ekim hödüğü deilmi hepicii aynı :dilcikar:

eylül enayilik etme ısrarla emzirmeye çalış, biberonu en son çare olarak kullan, uykusunda filan vermeye çalış, hiç olmadı o zaman sana anlatırız nasıl yaptığımızı

mıçımı da yırtsam almıyo.dün gece emdi.o da nasıl olduysa işte.ama gündüz asla emmiyo.gündüz emmezse geceye süt nasıl birikir?çekilir diye korkuyorum açıkcası.mafoldumben.yoksa ben emzirmez miyim kızlar.off bu konu içimi çokk acıtıyoomafoldumben

Back
X