Benikm kizin gozunun capaklanmasi gecmisti seviniyodum iki gundur yine capaklaniyo ya sabah kalktim gozunun teki tutmus birbirine kuzum tek gozuyle bakiyo
yavru o sorun bizde de var, doktorumuz göz masajı yap dedi, hatta göstertti de ama ben beceremedim yapmayı, bak ben napıyom biliyonu hemen hemen her sabah banyo tasına azcık sıcak su dolduruyom, cildini yakmayacak sıcaklıkta ayarlıyom, sonra tülbenti o tasın içinde ıslayıp yüzünün heryerini siliyom, nasıl biz sabahları yüzümüzü yıkıyoz onunkisini de öyle yapıyom yani, gözünü de siliyom aynı şekilde, eğer yüzünü silmiceksen temiz bi pamuğu kaynamış ılık suya batır gözünün çapağını sil, doktorumuz böyle söylemişti, bi de geçenlerde sağlık ocağına gittiğimizde hemşire bu çocuğun gözü sürekli çapaklanıyo göz masajı yapmıyonmu dedi, yapmak istiyom ama beceremiom doktorumuz da söylemişti ama bi türlü yapamıyom dedim, o zaman gentagut diye bi damla var ondan alın dedi, antibiyotikmiş sanırsam, eğer bu şekilde yapmazsanız bebeğin gözü enfeksiyon kapar daha kötü olur dedi, mademki masaj yaparak çıkartamıyon damla yap dedi, sabah öğle akşam 1 yada 2 damla yapcakmışız, şimdi onu yapıyom, çapakları kendiliğinden akıyo, anacım doktoruna bi sor sende yap, allah korusun enfeksiyon neyin kapmasın,
bu geniz tıkanıklığından ölecem.yavrum nefes alamıyo.o damlalar işe yaramıyo.hiç bişi yapamıyorum kafam bozuluyoo
ev ganeferli mi anam, evin havası kuru olmasın sakın, ondan burnu tıkanıyo olabilir, bi de benimkisi banyonun son aşamasında bi çğırık kopartıyo, farkında olmadan sümkürüyo, olan sümükler çıkıyo kaydirigubbakcemile3, burnu kendiliğinden temizleniyo sizin öyle olmuom u :uhm: