2008 Ekim Anneleri

Ozleminki agustos bebisiya bizimkilerle kiyaslamamak lazim ama muz buyuklerda bile kabizlik yapiyo ya

len karıya sormadınmı netmiş de çocuğu o kadar gürültünün arasında uyuyomuş, bi formülü neyin varmıymış, benimkisi tilki uykusuna yatıyo mübarek, bitek gece uykusu ağır, gündüz tık de uyanıyo yav

evet canım yaaa bizde yok öle bişey elimizi kolumuzu sallayıp götürdüm oğluşumu dr.sizin ora pilot olmuş sizde hostessssss:teytey:

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 ya zaten hastanenin duvarında buna benzer bi yazı okuduydum da pek dikkat etmediydim nasıl olsa biz sevksiz gidiyoz die, pilot bölgelerin isimleri yazıyodu, anasını satim iyice oynattılar artıkın haaaaaaaa

len kaşıkla içirirsiniz siz de, benim oğlan da almıyo biberon, ahan geçenlerde meran kavuçuk damaklı al dedi, kavuçuğunu bulamadım bebedorun silikon damaklısını aldım geldim, emer gibi yapıyo ama pek ilgilenmiyo, ağzında öyle onyuyo, oynarkende yine öğürüyo, sttiret yaa, en güzeli kaşıkla verin, hemi sen ne zaman işe başlıyon bakim

ibolya kız senin oğlan pek bi değişmiş lennnnn

hee len dün annanesiyle banyo yaptırdıydık, hediyeliklerden yeni takımını giydirdiydim, tam ben fotosunu bi çekiyim derken tesadüf güldü, pek güzel bi poz oldu hihoyyyt

bugün gittim 2 tane farklı biberon aldım ama almıyo almıyo işte uyuzzzzzzzz senağlama

biberon alma olm biberon ucu al, netcen evde yüz tane biberonu kaydirigubbakcemile3

ya bizim dr mıymıntının teki, diyom ya ben hiç sevmiyom herifi, bilgisine de güvenmiyom yani, o güveni vermedi bana, anasını satim aynı sağlık ocağında bi dr daha vardı o pek bi efendi pek bi ilgiliydi yaaa, ona düşemedik şansıma mıçıym, la bizim bura herkes memur, polisi hakimi savcısı doktoru hemşiresi zırtı pırtı, onun için burdaki sağlık ocağı artist len, hep memur kesimine bakıyolar ya iplemiyolar anasını satim, ebemiz de iyi olmasa kesin hır çıkartırdım ben o sağlık ocağında, allahtan kadın çok hanımefendi biri, her zaman yardımcı oluyo, ama işte benim iş de drdan bitiyo, hemşirenin bi fonksiyonu yok yani hüffffffffff

benimki hiçbi zaman biberonu sevmedi anasını satıym hüfffffffffffff

annem ben elelenin elegans mı ne halt bi modelini aldım, çift yönlü, ön tekerlekler 360 derece, arka tekerlekler sabit, diz örtüsü yağmurluğu çantası filan var, bi de üstündeki güneşlik aşağıya kaadar tamamen kapanıo, güneşliğin arkasında da iki tane cep vra, biri biberon için diğeri bişeyer koymak için, alttaki selesi de normal büyüklükte, tavsiye edebilirim istersen, biz 165 ytlye almıştık, pierre cardinin yan ürünüymüş dediler

ek gıda konusu çok tartışmalı arkadaşlar yaaa..
bu konuda tebrübeliyim dicem ama ukala olarak görmeyin..kızımdan ve yeğenlerim biliyorum...kimi pütürlü yemez ne yaparsanız yapın yemez ona siz pütürlü yedirmeye çalışsanız kusar açta bırakmazsınız o yüzden mecbur püre yapacaksınız..bu alıştırmayla çok ilgili değil bence bebeğin kabul edip etmemesiyle alakalı...kimide pütürlü yer o da öyle yesin...ablamında ikizleri var inanılmaz geriyor kendini bu konuda oğlumuz yerken kızımız yemiyor aynı şeyleri azcık pütür gelse kusuyor kabul etmiyor yanii...
artı ek gıdalara geçerken lütfen şunu unutmayın un margarin et bulyonlar un şeker özellikle özellikte TUZZ kullanmamanız gerekiyor...bizim yediğimiz yemeklerde bunlar yoksa az az tattırabiliriz bence...
pekmez portakal peynir aklıma başka gelmiyor şimdi ama bunlar verilirken dikkat edilmesi gerekir...inek sütü bal falan bunlarda 1 yaşından önce kesinlikle verilmiyor biliyorsunuzdur zaten...bende acaip bişe var böbrek rahatsızlıklarından çok korktuğum için kızımda tuz kesinlikle kullanmadım...birde kızımda kilo alımına değil beyin gelişimine yönelik şeyler daha çok yedirmemizi tavsiye ediyordu doktorumuz...mesela 3 aydan sonra mamasının içine hergün 1 tane ceviz un haline getirip koyuyordum...

len ek gıdaya geçince ben moku yedim o zaman, nasıl bilcem len ben bunları :1shok::1shok:

len ek gıdaya geçince ben moku yedim o zaman, nasıl bilcem len ben bunları :1shok::1shok:

birbirimize sorup öğrencez tabi mantıklı gelenleri uygulayağız :teselli: bebeğimizi dinleyeceğiz olm .. bu arada çok iyi herşeyi konuşabileceğin adam gibi anlatacak bi doktor buluverecen teker teker anlatcak kuzum buda bi yöntem...ek gıdaya geçipte sinir harbi yaşamayan bi anne daha görmedim beennn

hüffffffffffff al bi dert daha, zaten yeteri kadar dertliyim bugün hayret bişi, ya benim kaşıkla verme problemim yok çünkü kaşığı ağzına deyirdimmi ağzını açıyo o yönden iyi, ama yok portakal gaz yapar elma verin peynir vermeyin olunca ben karıştırıyom yaa, hangini vercem hangini vermicem, buyur burdan yak hayret bişi yaa :uhm:

len ibolya karısı biliyoz heralde biberon uçlarının ayrı satıldığını :mymeka:
doğduğundan beri avent in biberonunu kullandım ama 1 ay vermeyince unutmuş benim sıpa
almayınca farklı uç alayım dedim ama aventin alternatif ucu yok hepsi aynı şekilde ben de nuk biberon ile silikon ve kauçuk 2 tane uç ve dr.browns marka biberon aldım :lepi:

sen öle san leynn benimkide biberona ağzını açıo da içinde mama olursa su sevmio mesela kuzuum..ne verdiğine göre değişioo delü karuu -tatlicadiarzu- keramet kaşıkta değil yedirdiğin şeyde....
ek gıdada en önemlisi bebeklerimizi dinlicez bunu unutmaa...ahanda bak işte şimdi ablamla konuştum 2 gündür doğru düzgün bişe yememişler sinirden ölüyordu normalde acaip relax bi karuudur ablacığım :1closedeyes: ama işte dedimya ek gıdaya geçip çıldırmayan bi anne görmedim beeeeennn :sm_confused:
hem genelleme yapıoz mesela portakal genelde gaz yapar ama seninkine yapmaz sen verirsin,süt allerji yapar genelde seninkine yapmaz verirsin... eskiden sütte verirlermiş peynirde pekmezde ha onlar yaşamıomu yaşıolar.hala bu şartlarda yaşayan yok mu varr ....ama eski çamlar bardak olduu ..

dbestcim bende çok korktum beni bırakır biberona alışır diede annecim sğlsun çok cesaretlendirdi beni ver kızım bişe olmaz verdim olmadı..ama hala korkuyorum walla beni bırakır die...bende nuk marka biberon ve uç kullanıyorum kauçuk damaklı daha iyi diye almıştım ....bide kaşıkla baş gelinmez o kadar mamayı nasıl vercektim kii yarısı ağzına yarısı dışarıya hadi ondanda geçtim acaip hava yutacağı için delüü gaz yapardıı... CADIARZU
şimdi hala almadımı seninki biberonu

yes andır sitend anacım, yanlız ben şindi şu konuya takıldım, ben zaten kaşıkla su veriyom sıpaya, ilk başta ağzını neyin buruşturuyo sonra alıyo, :uhm:

Konuyu Toplam 4 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
beyazzzambak
siz beni haliloş ve ayndaşlarıyla yalnız bırakın beni kaparlarsa burda bensiz kalırsınız sizin için büyük kayıp yani sölim :1closedeyes: :dilcikar:

yes andır sitend anacım, yanlız ben şindi şu konuya takıldım, ben zaten kaşıkla su veriyom sıpaya, ilk başta ağzını neyin buruşturuyo sonra alıyo, :uhm:
leyn benim oğlan hiiç sevmio suyu :bbo: resmen püskürtüo yüzümüze kaşıklada verdim beberonlada küçük suluklada sevmior...ılık su veriyorum ama azcık soukta sıcakta denedim sevmior suyuuu :sm_confused:
içinde mama yoksa içmem deyoo kaydirigubbakcemile3

ben de alman forumlarini bi arastirayim bakalim.. bulduklarimi sizinle paylasirim. gerci alman anneler pek bi tembel. sütü olsa da cogu emzirmiyo. kendileri pisirmiyor hemen hazir mamalardan aliyolar. görumcem de oyle. 9 aylik kizinin eline veriyo sosisi. kiz onu yiyo yazik. birbirimizle deneyimlerimizi paylascaz baska turlu isin icinden cikamicaz heralde..

Anam oldum bee hazir kiza bakan varken su banyo wc yi iyice ilaclayim cifleyim dedim belim kirildi bee basim agrii kokudan off

adrianarda ben sana hoşgeldin demedim ya galiba...hoşgeldin canım a.s.
Almanlardanda öğreniriz sayende bakalım ne yapıor ne ediorlar ama 9 aylık bebegede sosis verilmezki kardeşim...ama onların yemek kültürleri öyle hatta yemek onlarda kültür de değil yaa :dilcikar:
bende çok merak ederim diğer ülkelerin beslenme tarzlarını...geçenlerde marthayı izlerken bi çocuk menüsü hazırladılar benimde çok dikkatimi çeker bunlar...önce tavuğu iyice haşladı azıcık gögüs eti bu suyun içinde patates ve havucuda yaptı sonra bunları püre yaptı bebekte yedi ama 8 aylıktı ve kalanı buz kalıplarının içine koydu ertesi günlerde vermek için...bende yapıyordum bunu kızımda ama kalanı buz küpleri yapmak hiç aklıma gelmemişti..özelliklede çalışanlar için pratik olur ... zaten tarifler standarttır kat karıştır püre yap..
ek gıda olarakta ilk yoğurt başlanır mesela...günlük yapılacak yumuşak kıvamda olcak şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…