2008 Ekim Anneleri

günaydınlaaaaaar
çıtırcım geçmiş olsun canım bence ilaç falan vermeden önce sık sık emzir biliyosun en iyiy ilaç anne sütü özellikle de gripte aman iklimimiz hasta olmasın......

leylacım dün benim kızımı da görmeye geldiler ama bitti artık zaten kimseyi tanımıyorum burda lojmandan geliyolar sadece 1 kişi kalmıştı o da geldi bitti şükür.......
effekaan çok sevindim annene gitmene bizim yerimizede annene sarıl

benim annem de cumartesi ya da pazar geliyo canım annem
özlemcim yazdıklarını okuyunca hem çok duygulandım hemde çok mutlu oldum neden biliyomusun çünkü bugüne kadar ki 7 yaşımdan sonrasını net hatırlıyorum annemi bi kez bile üzmedim kırmadım yüksek sesle bile konuşmadım hatta ablalarımda öyle çünkü o bizizm bitanemiz çocukluktan beri annemin değerini çok ama çok iyi biliyoruz o bizim baş tacımız kendimle o kadar gurur duyuyorumki böyle bir annem olduğu ve onu baş tacı ettiğim için canım annem seni çok seviyorum........

saoll canım emzırıorum bol bolll:ecrin_bebek:

canım gecmiş olsun benım kızımdda var oyle hrıltı bogazıda balgam vamış gibi sabahları oluyo genelde ökuruodu arada dr goturdum ciğerlerini dinledi soru yokdedi beejler balgam cıkaramıyolar ya ondan

balgam zannettım ama değimiş sanırım...burnu cok tıkanmış.aspıratorude annemde kalmıs..benneyaptımki sabah 5 gıbı ıhlamur verdım,uyudu.eğer kalktığında yıne kotu olsayd dr goturecektım.ama burun damlaları işe yarıyor.rahastlatı cocuğu.ates mates yok sukur zaten...bol ıhlamur,su,anne sutu ıle gecırceğiz bu gunu..şimılık ıyı bakalım eger ılerleme lursa gotuurum..:emir_bebek:

yavru bak benim arkadaş ne dediydi biliyonmu, hani geçenlerde meran çocuğu hastaneye götürdüm az daha zatürreye çevircemiş dediydi ya, o gün ben de kıllandım ara ara benimki de hırlıyo çünkü, arkadaşa sordum 2 çocuk büyütmüş en küçük çocuğu ilkokula başladı hatta bu yıl, kardeişinin çocuğunu bileme o büyütüyo, dedimkine kkda bi arkadaş var çocuu böle olmuş, ara sıra benimki de hırlıyo dedim, acep benimkinde de bi moklukmu var ki içime kurt düştü dedim, yok dedi, seninki boğazından hırlıyo yani özellikle yapıyo dedi, oyun ediyo dedi, kucağına aldığında sırtından kedi hırlaması gibi ses gelirse o zaman kork dedi, normelde uyurken benimkinden de hiç ses çıkmıyo, sadece heyeacnlandığı zamanlarda öyle yapıyo, emerken bile sesssiz emer, hani diyeceğim şu, eğer her zaman hırlıyosa ve sırtından geliyosa bi dra s or, balgam şeklindeyse havanın kuruluğundan olabilir, buhar makinesi neyin çalıştır, yada odaya ketil getir az kaynasın su içinde odaya buhar ver azcık, büyük insanken bizi bile etkiliyo valla bu kuru hava, benim herf sabahları boğazım kupkuru oluyo diyo, ama beimkisi gibi belli durumlarda hırlıyosa o zaman oyun ediyodur, ya bu arada biz dra görünemedik yaaa, sevk sistemini bize de getirmişler, önceden emekli sandığı sevksiz gidiyodu, şimdi bizim mıymıntı aile hekimi bizi sevketmez yaa, kalça usgsi falan çektirilcekti bu ay, doktorumuz herbiyerini muayene ediyodu, bu uyuzun yüzünü görmedik daha, hatta bugün hemşiremiz aradı, ona da söyledim sevk edermi dr diye, zannetmiyorum ben muayene edieyim der dedi, ya dedim bizim böyle böyle şeylrimiz oluyo kendi drumuza gitmek istiyorum ben dedim, yine de bi konuşun aama sevk etmez bence dedi, ayın 20sinde sağlık ocağında kontrolümüz var baam bi o zaman konuşuyum adamla, şansımı deneyeyim diyorum, bi de benim bu ayki 4. adetim yaa, hemşireye söyledim normal deil kadın doğumcunla görüş becne dedi, rahimde yada yumurtalıklarda bi sıkıntı olabilir dedi, ben alevlenmeye başladım icik, acep bi sorunmu var ki :uhm: şu öğle arası geçsin de tokturumu telefonla bi arayıp sorcam
,
buhar mak. salak gıbın calıstrımadım,süs gıbın ayıcıklı ayıcıklı duruyor kosede hayret bşii,,çalıştırsana len salakk kafamm:mymeka:gece int karıstırdım ne yapabılırım dıye,buhar mak. yazısını grunce dank ettı.geceden berı calısıo..

kızımm sizin bebelerim gaz sorunu yoksa ne yerseniz gaz yapmaz tabi biz gazlıyızz ne yesem gaz yapıyo çocuğa bana çekmiş ben 6 ay kök söktürmüşüm ama sonra bir uslanmışım kiii:CüvCüv:
ya bende anneme gitmek istiyomm ama kim götürcek benii uzaklar bize acaba taksiye atlasam gitsemmi kıslar benim hödük dün gece 12 de geldi o saate kadar ders isteyen gerizekalı anneler var çok kızıyorum milletin çocuğunu bizden daha ön planda tutuyor bu adam çünkü onlar para veriyor töbe töbe dün akşam 21:30 da evdeyim dedi bende dedimki gelirken evde hiçbişey kalmadı şunları şunları al gel yani ekmek bile kalmamamıştı neyse çocuk huysuzdu zaten hep ayağımda salladım bekledimki gelsin bende o arada bir banyoya gireyim adam 12 de geldi hiçbir şey almamış ve hiçbir açıklama yapmıyor bende konuşmadım yatağada almadım zaten oğlumla yattım ve inanın sinirden uyuyamadım napiyim ben şimdi bu adamı anneme gitmek istiyorum ama kesin dayanamayıp onlarada yansıtacam bu sefer olay büyüyecekk tamam çalışmasın demiyorum ama kızlar hergün hergün 10-11 gibi geliyor bıkktım artık insan biraz ailesinede zaman ayırırı dimi böyle söyleyince ben sizin için çalışıyorum diyor ama ben yle düşünmüyorum kan hapım bitti almamız lazım dedim doktora yazdırmadan alamam dedi ya 11 ytlik ilaç. bunuda alamıyosan niye çalışlıyosun sen behey hödük paraları mezaramı götürecen ayyy ben bunu bir derdim varamı açsam neeeeeee

ayy bende cok kıllandım gunahını almayalım da....ne iş yapıor senın kocan yav?özel ders mı verıyor gece yarısı:uhm:nası bı ders merak ettım yaff o saattemirmirmirmir

Ben geldim sabah bi ugradim kimse yok geri gittim bocugumu koynuma aldim bi guzel uyuduk 11e kadar kizimla makinaya camasir attim ya iyice gicik oldum bu deterjana ne igrenc kokuyo bee oggg kotu kokuyo diye yumusatici kullaniyodum dun durulamiyo kimyasal felen dediniz dogru onuda dokmedim zaten heryer kusmuk kokuyo iyice beter olacak allahtan az kaldi ben bolboldokup bitiriyim

ben kızım doğdugundan berı hatta doğmadan once basladım roxy sabun tozuna.çok guzel kokusu var..ben tavsıye edıyorum.ayrıca yumusatıcı kullanmıyorum.zaten sabun tozu. kullanıorum ne gerek varkı..yerimseniben
Mamami geliyo mulipadan ya su bebek bezinde ben molfiksi degistircem dedim ne oneririsiniz dedim pirima dedi herkes ee oda israil maliymis almam onda ne aliyim ibos sen ne alacam demistin

len doktorla görüştüm şimdi ultrasyon yapmak lazım gel yarın dedi hüffffffffffffffffff

Ben hic ugrasmayim bu arada siz islak mendil kullaniyonuzmu bebislere ben kullanmiyom hep ilik su yapip tulbentle siliyo boynunu yuzunu bide poposunu da ilik su ile siliyodum oda bez mok olunca elde yika yika sarisi pek cikmiyo icime sinmiyo hijyenik olmuyo diye sonucta kiz enfeksiyon felan kapar islak mendili ilik sula yikayip siliyom artik

ben kullanıorum ıslak mendıl..yerimseniben

kızlarr pekmez versem kızıma olur mu yaff???organıkk???olur mu bı zararı??
bu arada 4. ayımızdayız artık.yavas yavas tattırayım bişşiler dıorum.sızler ne yapıosunuz??
ben sımdıye kadar portakal emdırdım,yoğurt tattırdım ucundan mınnacık..baska bısı vermedım sanırımm..

bu ara 2009 ekım analar gelmiş..hosgelmiş..:teytey:
gecen sene bızlerde bu zmanlarr:utangac:
bes ocaktı benım sat..sımdık doğurduktaaa,,bvuyutuyoruzz m<aşallahhh:nazar:

çocuğumu korkutuyolar yaaaa, çığlık atarak uyandı biraz önce, koştum gittim yanına hüngür hüngür ağlıyo yavrum, az gezdirdim oynaştırdım, emzirdim sakinleştirip uyuttum yine, ciğerim parçalanıyo yaaaa senağlama
bağırsaklarında gazı olduğu zaman rahatsız olur canım ondan çığlık atarak uyanırlar genelde eğer başka sorunu yoksa...bağırsaklarına gitmeden gazını çıkarmak lazım...emzirdikten sonra yarım saat dik tut gazını çıkarsın midesindeyken...2 gün böyle yap bakalım rahatsız uyanmaz bence...bağırsak gazıo çoook rahatsız ediyor kuzularıı

çıtırım pekmez şimdi verme ağır gelir hemen pişik yapar altını asitli yani...sakın şimdi vermee haa acaip pişer
portakalda çok asitli ve gaz yapar kusturabilir azcık tattırabilirsin ama suyunu sıkıp vermeni tavsiye etmem..

yavru bak benim arkadaş ne dediydi biliyonmu, hani geçenlerde meran çocuğu hastaneye götürdüm az daha zatürreye çevircemiş dediydi ya, o gün ben de kıllandım ara ara benimki de hırlıyo çünkü, arkadaşa sordum 2 çocuk büyütmüş en küçük çocuğu ilkokula başladı hatta bu yıl, kardeişinin çocuğunu bileme o büyütüyo, dedimkine kkda bi arkadaş var çocuu böle olmuş, ara sıra benimki de hırlıyo dedim, acep benimkinde de bi moklukmu var ki içime kurt düştü dedim, yok dedi, seninki boğazından hırlıyo yani özellikle yapıyo dedi, oyun ediyo dedi, kucağına aldığında sırtından kedi hırlaması gibi ses gelirse o zaman kork dedi, normelde uyurken benimkinden de hiç ses çıkmıyo, sadece heyeacnlandığı zamanlarda öyle yapıyo, emerken bile sesssiz emer, hani diyeceğim şu, eğer her zaman hırlıyosa ve sırtından geliyosa bi dra s or, balgam şeklindeyse havanın kuruluğundan olabilir, buhar makinesi neyin çalıştır, yada odaya ketil getir az kaynasın su içinde odaya buhar ver azcık, büyük insanken bizi bile etkiliyo valla bu kuru hava, benim herf sabahları boğazım kupkuru oluyo diyo, ama beimkisi gibi belli durumlarda hırlıyosa o zaman oyun ediyodur, ya bu arada biz dra görünemedik yaaa, sevk sistemini bize de getirmişler, önceden emekli sandığı sevksiz gidiyodu, şimdi bizim mıymıntı aile hekimi bizi sevketmez yaa, kalça usgsi falan çektirilcekti bu ay, doktorumuz herbiyerini muayene ediyodu, bu uyuzun yüzünü görmedik daha, hatta bugün hemşiremiz aradı, ona da söyledim sevk edermi dr diye, zannetmiyorum ben muayene edieyim der dedi, ya dedim bizim böyle böyle şeylrimiz oluyo kendi drumuza gitmek istiyorum ben dedim, yine de bi konuşun aama sevk etmez bence dedi, ayın 20sinde sağlık ocağında kontrolümüz var baam bi o zaman konuşuyum adamla, şansımı deneyeyim diyorum, bi de benim bu ayki 4. adetim yaa, hemşireye söyledim normal deil kadın doğumcunla görüş becne dedi, rahimde yada yumurtalıklarda bi sıkıntı olabilir dedi, ben alevlenmeye başladım icik, acep bi sorunmu var ki :uhm: şu öğle arası geçsin de tokturumu telefonla bi arayıp sorcam
canım benim benim oğluş kedi gibi hırlamıyordu kii...dedim ya eşim bile farketmedi diye...bak leyla götürmüş içi rahatlamış doktor sadece balgam demiş muhtemelen leylanın kızıda kustuğu için çıkarıyordu balgamı..benimki çıkaramıyorduda balgamı varsa kusmuyor çünkü...o yüzden kimsenin aklında kalmasın bu işler çok önemli benim oğlum zatürre ve bronşitten döndüü...bütün öksürükler ciddiye alınıp götürülmeli bişey yoksa ne güzel işte içiniz rahatlar varsada hemen tadaviye başlarsınız...

çıtırım pekmez şimdi verme ağır gelir hemen pişik yapar altını asitli yani...sakın şimdi vermee haa acaip pişer
portakalda çok asitli ve gaz yapar kusturabilir azcık tattırabilirsin ama suyunu sıkıp vermeni tavsiye etmem..

yok merancım suyunu sıkıp vermemmm..öyle tattırdım sadece..meyvelere başladığımda elma ve armutan başlayacağım..
cok azcık da versem yıne pişik mı yapar bu pekmez*?bı cay kaşığı falan:uhm:

canım benim benim oğluş kedi gibi hırlamıyordu kii...dedim ya eşim bile farketmedi diye...bak leyla götürmüş içi rahatlamış doktor sadece balgam demiş muhtemelen leylanın kızıda kustuğu için çıkarıyordu balgamı..benimki çıkaramıyorduda balgamı varsa kusmuyor çünkü...o yüzden kimsenin aklında kalmasın bu işler çok önemli benim oğlum zatürre ve bronşitten döndüü...bütün öksürükler ciddiye alınıp götürülmeli bişey yoksa ne güzel işte içiniz rahatlar varsada hemen tadaviye başlarsınız...

yav benımkınde balgam yok.burun tıkanıklığı.ama iyi gıdıyor sımdılık.burun damlası ıı geldı deeim gıbı. gotureyımm mı kı yındede doktora:uhm:

diş dedinizde aklıma geldı..kızımın ağzında gecen bı beyazlık farkettım.diş mi acaba dedim ama diş cıkan yerde değil.alt tarafta diş etının olduğu yerde.pamukcuk dıyeceğiniz ama değil.aska bışı sankı bıraz sertımsı bırsey.sağlık ocağına goturduğumde dun baktı doktor,belkı kistik bişey olabılır,ana cocuk sağlığına gotur bı diş hekımı baksın daha ıyı anlarlar dedi.ama onemlı bıseye benzemıo dedı..bende bugun oturcektım ama gece rahatsızlanınca cıkarmıyım sımdı dedim.
ne kı acaba yaaCADIARZU

bu ara kara bulutlar basımızda ya hayırlısıısenağlama

cıtırım gecmiş olsun bacım.insallah bebişe gecmeden gecer gider bu hastalık.canım bana bi büyüğüm demişti pekmez ver die.ama mutlakasuda ver ddi.ciğeri yanarmıs.bize bile ağır gelio ki daha kçkler pekmez için.bende gecen kivi yalattım.basladım yalatmalaraaa:)

ya kizlar, sadece anne sutuyle beslenen bebisler ilk 6 ayi gecirirler ne guzel ama benim sutum yetmediginden zaten ek mama veriyorum oglusuma, 4.aydan itibaren corbalara baslasam diyorum. siz ne diyorsunuz? bu benim ilk bebisim, annemden de cok uzakta oturuyorum. tecrubeli anneler ya da annesinden simdiden ogrenenler accik corba, ya da mama tarifleri yazarlarsa cok sevinirim. burda pisik yapmasin diye vitamin c iceren meyveleri onermiyolar. emziren anneler de cok portakal vs yemesin demisti ebe.

kızlar ben her hafta artık meyve suyu falan tattırayım diyorum ama lojmanda oturuyoruz ve 2-3 tane ebe 4 tane de hemşire var ve hepsi aman ha 6 ay anne sütünden başka bişey verme diyo kilo çok almaz ama bağışıklık sistemi 6 aydan önce tam gelişmiyomuş ve çok çabuk hasta olabiliyomuş benimle aynı zamanda doğuran arkadaşım 1 aydan beri ara veriyomuş ve 1 aydırda sürekli doktora götürüyo gözüm korkuyo yani napacağıma karar verenedim daha

Bende daha hic bisey tattirmadim gecen kardesim pastanin kremasindan surmus agzina azicik kizmistim bende

iyide zaten öğun olarak vermıycezkı zambakcım..
sadece tattırma amaclı bu ..bukadar etkılı olacağını sanmıyorum..ben bıdahakı ay baslayacağım corbalara.2-3 kasık tattırmalık tabı yıne..6. aydan sonra süt durumuna gore üğün olarak vermye baslarım dıye dusunuyorum.

Dun misafir gelen arkadasinda bes aylik olacak kizi vardi oda iste artik tattirmaya baslayim diye biraz havuc suyu vermis pisik yapmis birgun arayla biraz elma suyu vermis kabiz olmus cocuk nasil huysuz olmus aksam hic susmadi benide emmeyi birakti diyo bende kortum zambakcim

saoll canım emzırıorum bol bolll:ecrin_bebek:

balgam zannettım ama değimiş sanırım...burnu cok tıkanmış.aspıratorude annemde kalmıs..benneyaptımki sabah 5 gıbı ıhlamur verdım,uyudu.eğer kalktığında yıne kotu olsayd dr goturecektım.ama burun damlaları işe yarıyor.rahastlatı cocuğu.ates mates yok sukur zaten...bol ıhlamur,su,anne sutu ıle gecırceğiz bu gunu..şimılık ıyı bakalım eger ılerleme lursa gotuurum..:emir_bebek:

,
buhar mak. salak gıbın calıstrımadım,süs gıbın ayıcıklı ayıcıklı duruyor kosede hayret bşii,,çalıştırsana len salakk kafamm:mymeka:gece int karıstırdım ne yapabılırım dıye,buhar mak. yazısını grunce dank ettı.geceden berı calısıo..

ayy bende cok kıllandım gunahını almayalım da....ne iş yapıor senın kocan yav?özel ders mı verıyor gece yarısı:uhm:nası bı ders merak ettım yaff o saattemirmirmirmir

ben kızım doğdugundan berı hatta doğmadan once basladım roxy sabun tozuna.çok guzel kokusu var..ben tavsıye edıyorum.ayrıca yumusatıcı kullanmıyorum.zaten sabun tozu. kullanıorum ne gerek varkı..yerimseniben

ben kullanıorum ıslak mendıl..yerimseniben

kızlarr pekmez versem kızıma olur mu yaff???organıkk???olur mu bı zararı??
bu arada 4. ayımızdayız artık.yavas yavas tattırayım bişşiler dıorum.sızler ne yapıosunuz??
ben sımdıye kadar portakal emdırdım,yoğurt tattırdım ucundan mınnacık..baska bısı vermedım sanırımm..

bu ara 2009 ekım analar gelmiş..hosgelmiş..:teytey:
gecen sene bızlerde bu zmanlarr:utangac:
bes ocaktı benım sat..sımdık doğurduktaaa,,bvuyutuyoruzz m<aşallahhh:nazar:

yanlız buhar makinesini 15 dkdan uzun çalıştırmıcakmışnı annem, ne kadar doğru bilmiyom da bi arkadaştan duydum, çocuğun cigerini sulandırıyo dedi, günde 15 dk çalıştır yeter, hemi bizimki soğuk üflüyo zaten evi buz gibi yapıyo, sizinki nasıl ki, he ben de mandalina sordurttum yavruma, bi de elma kemirdi kaydirigubbakcemile3 ikisini de pek bi beğendi bıraksam sorum sorum sorcekti vallaha, yanlız yoğurttan bende azcıcık tattırdım yüzünü ekşitti, bi de geçenlerde parmağıma limon suyu batırıp ağzına sürüverdim yüzünü limon gibi ekşitti kaydirigubbakcemile3 heee bu arada varmısını z 2009 ekim annelerini ziyarete gidelim topluca hihoyyyt

bağırsaklarında gazı olduğu zaman rahatsız olur canım ondan çığlık atarak uyanırlar genelde eğer başka sorunu yoksa...bağırsaklarına gitmeden gazını çıkarmak lazım...emzirdikten sonra yarım saat dik tut gazını çıkarsın midesindeyken...2 gün böyle yap bakalım rahatsız uyanmaz bence...bağırsak gazıo çoook rahatsız ediyor kuzularıı

yok kuzucum bizim gazımız olmuyo çok şükür, gazı olduğundan diil korkutuyolar, sonra da biraz ağlamaya devam ediyo, uyukluyo sonra bende emziriyom uyutuyom uyuyo geri, bi tek o zaman çığlık attı, şimdi hiç hır çıkartmıyo gayet neşeli oynuyo, biraz yorulsun yine uyutcam, gazdan diil korkutuyolar kuzumu :çok üzgünüm:

yav zaten bizim bu ara drda kontrolümüz vardıydı, pazartesi günü gittiydik hatta, dr herbiyeini muayene ediyodu, ciğerlerini filen dinliyodu ne güzel, devlet baba sağolsun sağlık ocağından sevkettireceniz diye bi şart getirmiş, hastaneye vardık eli boş döndük, bizim uyuz aile hekimi de sevk etmez sinirimi bozuyo, mıymıntı herif, yarın dra gidcem zaten kendim için, çocuunkini de bi sorarım onu da götürürüm olmazsa ikimizinkini de aradan çıkartırız

yok merancım suyunu sıkıp vermemmm..öyle tattırdım sadece..meyvelere başladığımda elma ve armutan başlayacağım..
cok azcık da versem yıne pişik mı yapar bu pekmez*?bı cay kaşığı falan:uhm:

yav benımkınde balgam yok.burun tıkanıklığı.ama iyi gıdıyor sımdılık.burun damlası ıı geldı deeim gıbı. gotureyımm mı kı yındede doktora:uhm:

diş dedinizde aklıma geldı..kızımın ağzında gecen bı beyazlık farkettım.diş mi acaba dedim ama diş cıkan yerde değil.alt tarafta diş etının olduğu yerde.pamukcuk dıyeceğiniz ama değil.aska bışı sankı bıraz sertımsı bırsey.sağlık ocağına goturduğumde dun baktı doktor,belkı kistik bişey olabılır,ana cocuk sağlığına gotur bı diş hekımı baksın daha ıyı anlarlar dedi.ama onemlı bıseye benzemıo dedı..bende bugun oturcektım ama gece rahatsızlanınca cıkarmıyım sımdı dedim.
ne kı acaba yaaCADIARZU

bu ara kara bulutlar basımızda ya hayırlısıısenağlama
yok annem öyle kara bulut mara bulut noluyo bakim, bişiycikler yok inşallah, hemi siz geçengünki olaydan ötürü hayır dağıtçektiniz ihmal etmeyin bakem onu dağıttınızmı hhıh

Amin canim guzel dileklerin icin tesekkur ettim benin kizin adi hacer babaannesinin adi arapcada tas anlamina geliyomus tas gibi benim kizim tas

Canım benim Hacer asil bir isim:))genelde tanıdığım Hacerler hoş ve hanım oluyorlar diliyorum senin kızında öyle olsun.hayırlı evlat olsunlar hepsi inşallaha.s.

ya kizlar, sadece anne sutuyle beslenen bebisler ilk 6 ayi gecirirler ne guzel ama benim sutum yetmediginden zaten ek mama veriyorum oglusuma, 4.aydan itibaren corbalara baslasam diyorum. siz ne diyorsunuz? bu benim ilk bebisim, annemden de cok uzakta oturuyorum. tecrubeli anneler ya da annesinden simdiden ogrenenler accik corba, ya da mama tarifleri yazarlarsa cok sevinirim. burda pisik yapmasin diye vitamin c iceren meyveleri onermiyolar. emziren anneler de cok portakal vs yemesin demisti ebe.
niye yav süte geçenden pişikmi olurmuş, hadi bebenin kendisi yese anlıcem de biz yiyoz yav portakalı allah allah bunlar da çeşit çeşit folim uyduruyolar yaf :uhm:

kızlar ben her hafta artık meyve suyu falan tattırayım diyorum ama lojmanda oturuyoruz ve 2-3 tane ebe 4 tane de hemşire var ve hepsi aman ha 6 ay anne sütünden başka bişey verme diyo kilo çok almaz ama bağışıklık sistemi 6 aydan önce tam gelişmiyomuş ve çok çabuk hasta olabiliyomuş benimle aynı zamanda doğuran arkadaşım 1 aydan beri ara veriyomuş ve 1 aydırda sürekli doktora götürüyo gözüm korkuyo yani napacağıma karar verenedim daha

al işte bi folim daha, yav kimisi 4. ay bittikten sonra başla yoksa ek gıdayı almaz diyo, nette 4-6 ay arası başlanmalı diyo, sizin ebeler yok illaki 6. ayından sonra diyo, yav nası etcez biz bu işi yav :uhm:

disardan yiyince kabiz olma ihtimali cok fazla. kabiz olursa rezene cayi verebilirsin azcik demisti bizim doktor. burda bebekler icin bi cay karisimi var, bagirsak calismasini duzenlemek icin rezeneyle anason var icinde. bizim ictigimiz stilteeler gibi. bi de tabi bebeklere yedirdigimiz herseyi cok iyi yikamak lazim. yoksa Allah korusun bi de hastalanir falan. ben almanyada yasiyorum. bu cuma 6 haftaligina annemlere gidicez bebisle. cok mutluyum ama bebisle yolculuk yapmak cok zor. dunya kadar esya getirmek gerekiyor. bi de bizim kullandigimiz mama turkiyede yok. baktim internetten bulamadim. onu da burdan getircem. nerdeyse 10 kilo mamasi tutuyo tombisin. insallah havaalaninda bi sorun olmaz. bi de ondan korkuyorum simdi. ama annecim 1 hafta gorebildi oglumu dogum zamani. hepimiz heycanla kavusmayi bekliyoruz :)

iyide zaten öğun olarak vermıycezkı zambakcım..
sadece tattırma amaclı bu ..bukadar etkılı olacağını sanmıyorum..ben bıdahakı ay baslayacağım corbalara.2-3 kasık tattırmalık tabı yıne..6. aydan sonra süt durumuna gore üğün olarak vermye baslarım dıye dusunuyorum.

len demin senin bu mesacında reklam vardı şinci yok niye :uhm:

Valla annem kardeşime 3 aylıkken lüfer balığı yedirmiş kızlar:))yedirmiş derken 1 tane balıktan bahsetmiyorum sadece agzına vermis biraz yedirmiş.annem çaktırmadan ver kızım zaten benimki iştahlı maşallah yavaş yavaş bende vermeyi düşünüyorum.geçenlerde erik kompostosu yapmıştım ondan şöyle değdirdim ağzına çikolatam nasıl sevdi.vitamin veriyorum hergün bi güzel yalanıyo kuzucuğum sormayın.

walla ibolya haklisin. herkes baska bisi soyluyo. ben de sasirdim. 4.aydan sonra genelde tavsiye ediyolar corbaya meyve suyuna baslamayi. ama tabi seker tuz kullanilmicak. asitli meyveleri de yeme diye baya bi korkuttuydu beni bizim ebe. yok o yasak bu yasak. yiyecek yemek bulamiyodum ilk basta. ilk ay bittikten sonra yavas yavas denemeye basladim. cok sukur gaz sorunumuz da pisik sorunumuz de olmadi. dun ilk kez asi olduk. onu da atesi falan cikmadan atlatti cok sukur. turkiyede ilk asi ne zaman oluyo? burdakinden once galiba. biz 3.ayla 4,ay arasi bi gun gidip ilk asimizi oluyoruz. cok korktum aglicak diye, icim parcalandi gidene kadar ama cok iyi gecti cok sukur.

Kizlar gecen size sormustum ya bu donenceler gozkaymasi sasilik felan yapiyo diye duydum donencesini besigine takip takmamakta karasizim siz duydunuzmu olbilirmi diye gercektende oluyomus kasim annelerinde okudum az once sizdede varmi oyle bisey

Back
X