2008 Ekim Anneleri

yakaladım seni iboşş
kıs celen iboş dooru sölemiş ne kıs eskiden yoğurt yapma makinesi mi varmış kaynat ılıt işte sütü sonrram at içine 1 kaşık süzme karıştır sar sarmala bak fıstık gibi olmuyo mu
git 50 tl ye de cemreye kıyafet neyim allırsınn

bu arada bu rota yı bizde vurulmadık yalnız deilsin yaniii dr gerek yok dedi mecburi bi aşı deil öle olunca bende hiç üstünde durmadım anam sankim biz rotayla mı büyüdük çocuk dediğin ishal de olur kabız da nolcak alt tarafı iki cırcır eder annesi ona bi güzel bakar geçerr

regl olmayan kimdi anacım ben de bende olmadımmm

regl olmayan ben ve leyla vardık, ama şimdi bi ben kaldımmm kaydirigubbakcemile3

canım rotavirus hakkında yazdıklarına katılamayacağım çünkü "eskiden o mu vardı" demek doğru değil sonuçta (allah korusun) bebek ölümleri eskiye göre azaldıysa eğer bunda aşılamaların etkisi çok fazla.. tamam sen veya doktorun gerek görmemiş olabilirsiniz ama bu aşı gereksiz anlamına gelmez.. sonuçta çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenlerinden biri rotavirustur ve buna karşı geliştirilmiş bi aşı var piyasada.. böyle bi şansın varken yapılması daha iyi olmaz mı..

buarada ben de malesef bazı nedenlerden dolayı eylüle rotavirus aşısı yaptıramadım ama çok pişmanım nolursa olsun yaptırmam gerekiyordu.. :çok üzgünüm:

Aslinda olabilir yaa bende bi deneyimm bakiim 4 satte bi emzirmeyii cunku azicik emiyoo cunku sut az geliyo ve emmek istemiyo ne emdiyse sanki onuda kusuyoo zaten 4 saatte hem sutu dalar hem bu acikmis olur ve cok emer belki kusmazda

canım bak ne yap biliyomusun, en uzun uykusundan uyanınca (benimki genelde gece ilk uykusu 3-4 saat oluyo sonra daha kısa uyuyo malesef) 30-40 dakka boyunca memeden ayırmadan emzir, eğer 5 dakka emip bırakırsa sen yine de memeden ayırma, bekle bikaç dakika memeyi geri alır yoksa o anlık açlığını giderecek kadar emip, sonra saat başı emmek istiyolar acıkıyolar çünkü.. ama sen dediğimi yap, yarım saat kadar emzir (bu arada her 10 dakkada bi gazını çıkar daha iyi emer) iki memeyi de iyice emsin bu onu çok rahat 4 saat idare ediyo inan acıkmıyolar.. olur da ağlarsa başka şeyle oyala çünkü eminsin karnı tokkkk.. :lepi:

leylacım bi de eylül de çok kusuyordu hergün bi makina dolusu eşya yıkanıyodu ama dün nerdeyse hiç kusmadı ya sen de bi dene bakalım yarın sabah hem sonucu bana bildir :lepi:

buarada meran nerde yawwww özledimmmmmm delikafadulden

regl olmayan ben ve leyla vardık, ama şimdi bi ben kaldımmm kaydirigubbakcemile3

yanlız değilsin canım yaaaa, bend edaha regl olmadım.bekliyoruz bakalım.aslında bir bakıma böyle rahat , ped fln derdi yok , hamilelikten bu yana iyice alıştım ama, artık hormonlar dengelense iyi olacak hani.
dr.sana regl le ,ilgili bişy söylemişmiyodi. şu kadar zamnda olursun ya da olmazsın diye????????

nasıl yani :uhm:

celencim yaa nasıl gidiyonuz ben çok utanıyorummm

hem dikişlerin orayı neden aldı orda tüy mü var ki :uhm:
dbestcim ilk acarken utanıosun.hemde baya.ben bi süre elimi cekemiorum.ama işin sonuna dooru bi bakıorum yayılmısım artık.zaten acısından utanmayı falan unutuosun:1no2: ha ama 30 gün kadar rahatsın pammuk gibi:dance::icecream:
yakaladım seni iboşş
kıs celen iboş dooru sölemiş ne kıs eskiden yoğurt yapma makinesi mi varmış kaynat ılıt işte sütü sonrram at içine 1 kaşık süzme karıştır sar sarmala bak fıstık gibi olmuyo mu
git 50 tl ye de cemreye kıyafet neyim allırsınn

bu arada bu rota yı bizde vurulmadık yalnız deilsin yaniii dr gerek yok dedi mecburi bi aşı deil öle olunca bende hiç üstünde durmadım anam sankim biz rotayla mı büyüdük çocuk dediğin ishal de olur kabız da nolcak alt tarafı iki cırcır eder annesi ona bi güzel bakar geçerr

regl olmayan kimdi anacım ben de bende olmadımmm
ii be almıom:dilcikar: len bişe alasım tuttu kursaamda bıraktınız karılar:mymeka: hemi ne kıyafet alcem cadıya benden cok kıyafeti var.kendi dolabına sığmadıda bizim dolaba ve gömme dolaba koyduk daha:dilcikar:
selam kızlar,
annemler vardı o yüzden pek takılamıyordum akşamları cepten bağlanıp şööle bi bakıp çıkıyordum ordan yazmak zor oluyor bağlantı kesiliveriyo hoop yazdıkların boşa gidiyo. annemleri hafta sonu uğurladım kaldık çekirdek aile başbaşa. hele gündüzleri çok zor oluyor kızım alıştı hep yanında birilerinin olmasına , odadan çıkınca basıyo yaygarayı, ben olmasam annem veya babam oluyordu. bana da çok zor geldi alışmışım senağlama üstüne bir de grip oldum, çocuk kucak istiyo ben de korkuyorum hastalık bulaşacak diye. ibolyanın tarifini yapayım bari. eşim de geç geliyor hatta bazı günler gece 11-12 de gelir of yaa . neyse alışıcaz napalım. yarın da aşısı var kızımın inşallah çok ağlamaz ve ateşi çıkmaz.
dbest sana da geçmiş olsun, inşallah kızına bulaşmaz ve aşı da sorun yaratmaz. celencim rotayı bizim dr özellikle vurulmayın dedi daha önce söylemiştim galiba takma kafana. çok fazla toz toprakla pislikle karşılaşmayacaklar nede olsa. kreşlerde risk oluyor diyorlar e oraya gelen çocuklar da bizimkilerle aynı durumda olacak, Allaha emanet olacaklar artık. geçmişi okuyamadım ama hepünüzü özledim canlarım hihoyyyt

bizim asımızda yarındı.eşim 18inde biliomus bende bugun 19u sanıodum.oraya gidince farkettik.bugun ilk 2 aylıkların verem asısı varmıs.bizide aradan cıkardıkaydirigubbakcemile3
canım cok zor yanlızlık bilirim:a015: ama bööle ayrılıklar olsun napalım:çok üzgünüm: keske sen iileşene kadar daha kalsalardu:teselli:

Aslinda olabilir yaa bende bi deneyimm bakiim 4 satte bi emzirmeyii cunku azicik emiyoo cunku sut az geliyo ve emmek istemiyo ne emdiyse sanki onuda kusuyoo zaten 4 saatte hem sutu dalar hem bu acikmis olur ve cok emer belki kusmazda
o kusmasınıda sordum doktora cok sık ve cok emio ondan kusuo dedi
canım bak ne yap biliyomusun, en uzun uykusundan uyanınca (benimki genelde gece ilk uykusu 3-4 saat oluyo sonra daha kısa uyuyo malesef) 30-40 dakka boyunca memeden ayırmadan emzir, eğer 5 dakka emip bırakırsa sen yine de memeden ayırma, bekle bikaç dakika memeyi geri alır yoksa o anlık açlığını giderecek kadar emip, sonra saat başı emmek istiyolar acıkıyolar çünkü.. ama sen dediğimi yap, yarım saat kadar emzir (bu arada her 10 dakkada bi gazını çıkar daha iyi emer) iki memeyi de iyice emsin bu onu çok rahat 4 saat idare ediyo inan acıkmıyolar.. olur da ağlarsa başka şeyle oyala çünkü eminsin karnı tokkkk.. :lepi:

dün bizim doktor ninede aynen büle dedi.4 saaten önce emzirme yok artıkınyasakkelime e dedim ağlıo cocuk ac:sm_confused: oyalıcaksın gezdirceksin dedi.benmkininde canına minnet kucakta gezmekaydirigubbakcemile4

Son düzenleme:

canım rotavirus hakkında yazdıklarına katılamayacağım çünkü "eskiden o mu vardı" demek doğru değil sonuçta (allah korusun) bebek ölümleri eskiye göre azaldıysa eğer bunda aşılamaların etkisi çok fazla.. tamam sen veya doktorun gerek görmemiş olabilirsiniz ama bu aşı gereksiz anlamına gelmez.. sonuçta çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenlerinden biri rotavirustur ve buna karşı geliştirilmiş bi aşı var piyasada.. böyle bi şansın varken yapılması daha iyi olmaz mı..

buarada ben de malesef bazı nedenlerden dolayı eylüle rotavirus aşısı yaptıramadım ama çok pişmanım nolursa olsun yaptırmam gerekiyordu.. :çok üzgünüm:

yok canım yapanlara saygı duyuyorum tabiki aşı hiçbir zaman önemsenicek bişey deil ama ben dr umu dinleyince gerek görmedim dr um devletin karşılamyıp yapılması gereken sadece su çiçeği dedi tabi daha hangi aşılarımız var bilmiyorum ama

bu aradaa 4 saatte bir emzirme fikrine katılıyorum gerçekten bende en az 3,5 saat geçmeden emzirmemeye çalışıyom hem göğüslerim doluyo hem de veledin karnı doyuyo bende uzuncana rahat ediyom
hemde vırt zırt kusmuyoo çocuğum ozaman

dün aksam arkadaslara oturmaya gittik.cemre her zamanki gibi gidilen yerde durmadı.ağlamaya basladı.onlarında oğulları var.4 yasında.onun ana dizi varmıs.onu cıkardılar.anam bi güzel bi güzel valla bayıldım.cemrede bayıldı.mest oldu cadı içindemirmirmirmir bu dondolinoların şarjsız olanı.hem yana hem asağı yukarı sallanıokaydirigubbakcemile2 ama nette bulamıorum.bi gittigidiyorda var.oda bi tuhaf:uhm:

yanlız değilsin canım yaaaa, bend edaha regl olmadım.bekliyoruz bakalım.aslında bir bakıma böyle rahat , ped fln derdi yok , hamilelikten bu yana iyice alıştım ama, artık hormonlar dengelense iyi olacak hani.
dr.sana regl le ,ilgili bişy söylemişmiyodi. şu kadar zamnda olursun ya da olmazsın diye????????

yok ya anormal değil tabiki ama herkes oldu ya o bakımdan yani bi biz kalmışız baksana kaydirigubbakcemile3 ama olsa iyi olurdu yaa eski halime dönmek istiyorum artıkkk

mrb arkadaşlar napıyosunuz benim bugün net yoktu sabahtan beri anlamadım daha yeni geldi sizler herzamanki gibi kaynatmışsınız yine oku oku bitiremedim geçmişi.geleceğe yönelim dedim hepiniz iyisinizdir umarım bebişlerinizde dahil.:ecrin_bebek:

mrb arkadaşlar napıyosunuz benim bugün net yoktu sabahtan beri anlamadım daha yeni geldi sizler herzamanki gibi kaynatmışsınız yine oku oku bitiremedim geçmişi.geleceğe yönelim dedim hepiniz iyisinizdir umarım bebişlerinizde dahil.:ecrin_bebek:

biz ası olduk böön.nöbetteyim:lepi:

bu bilginden dolayı teşekkür ederim canım ben sabaha kadar saat başı emziriyorum kızımı uyanıyor çünkü dediğin gibi 5 dk emip uyuyor tekrar.bende bi deneeyim bu 4 saatlik zamanı valla ben uykuya dalmadan tekrar uyanıyor.:bbo:

bu bilginden dolayı teşekkür ederim canım ben sabaha kadar saat başı emziriyorum kızımı uyanıyor çünkü dediğin gibi 5 dk emip uyuyor tekrar.bende bi deneeyim bu 4 saatlik zamanı valla ben uykuya dalmadan tekrar uyanıyor.:bbo:

evet canım bi dene
ama bebeğin karnını iyice doyurduğuna emin ol.. bunun için sabah başla.. sabah uyanınca (en az 4 saatlik açlık olmalı) güzelce emzir, bebeğin 5 dakka emip bıraksa bile sen memeden ayırma, ver ağzına iyice karnını doyursun.. ben 40 dakka falan emzirdim arada 3 kere gazını çıkar daha rahat emiyor.. sonra 4 saat acıkmıyo ki benim kız tam meme biti sürekli emmek istiyo saat başı hem de ağzından sütler taşıyo kep kusuyodu.. iyileşir iyileşmez yine 4 saatlik beslemeye başlıcam.. hem uyku için de acaip öneriler var o kitabı okuyun leyyynnnn

Back
X