2008 Ekim Anneleri

su an 37,5.yani atesi iimi.yatırdım.uzun kollu alttan cıtcıtlısı var.altında penye patikli var.üstnede penye battaniye örttüm.oda sıcaklığıda 20+21 derece.ama suan kaloriferler yanıo.gece kapanıo.yani gece 16 derece falan.ya korkuyorum bide üşütmiim:çok üzgünüm: napiim örtim mi biraz:sm_confused: atesi nası iimi?üstü?

Ayy canimm nasil telaslanmissin bisey olmaz insallah kiyamam ben o yavruyaa

misafirler şimdi gitti bende hemen damladıım kaydirigubbakcemile3 ne var ne yok cemrenin ateşi düştü müü :uhm:

Şunu hatırlatalım ki, çocuklarda ateş, erişkinlere göre daha yüksek olma eğilimindedir. 39.5-40 C gibi değerler çocuklarda sık sık görülür. Altında yatan etken ne denli ciddi olursa olsun, ateş, kendi başına zarar verici değildir. İnanılanların aksine, 41.2 C ye kadar ateş, çocuklarda beyine zarar verici değildir. Nadir olarak, özellikle ateşin çok hızlı yükseldiği durumlarda, 4 -5 yaş altı çocuklar ateşli havale -febril konvülziyon- geçirebilirler. Ailelere göre ateşli havale bir felakettir, oysa gerçekte çocuğa kalıcı hiç bir zarar vermez. Yine de, özellikle ateşli havale geçiren çocuk ailelerinin, benzer durumda ne yapabilecekleri konusunda önceen doktorlarından görüş almasında ve gerekli durumda soğukkanlılıkla uygulamasında yarar var.

Aşağıdaki bulguların varlığında, zaman geçirmeden doktorunuzu aramalısınız:

3 aylıktan daha küçük bebeklerde 38.3 C yada üzeri ateşin varlığı
Parasetamol -Calpol, minoset, termalgine, paranox-S, tylol - yada ibuprofen -İbufen, Pedifen- verilmesine rağmen 4-5 saat içinde düşmeyen 40 C üzeri ateşin varlığı
3 ay- 3 yaş arası çocuklarda 24 saatten uzun süren ateş varlığı
Ateşle birlikte solunum /nefes alma problemleri, döküntü, ense sertliği, kusma, dalgınlık, anlamsız konuşmalar görülmesi, halüsinasyon varlığı
Dehidratasyon bulgularının varlığı
Çocuğun "hasta" görünümlü olması
Bulgular konusunda anne-babada kuşkular olması, ve ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olunmaması. Aramaktan ve soru sormaktan çekinmeyin, sıkıntı duymayın, sorunuz size bile aptalca gelse de, sorun. Bir kaç ateşlenme sonrasında, kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz

misafirler şimdi gitti bende hemen damladıım kaydirigubbakcemile3 ne var ne yok cemrenin ateşi düştü müü :uhm:

meraaan 36,7 napiim üstünü azcık daha örtim mi?sadece ince penye battaniye var.bide bady ve alt:çok üzgünüm:

37.5 derece ateş yüksek görünmese de kişiden kişiye değişebiliyor....37.5 ateşle bile havele geçiren bebekler var :çok üzgünüm:

Citir iklim kac kilo olmuss boyu uzamismi 7 kilo 63 cm di en son dimi kac olduu

gecen hfta baktırmıstım leylacım zaten.aynen dediği gıbı boyu kılosu bayan hafıza!!!!!
artık 5 aylık olduğunda baktırırım tekrar..
2 ay sonrada yıne asımız vaarr.:delphin:

ben gidiyorum.cemre durmuo.uykusunda ağlıo pooofff bu asıyı icad edenin ben

ben gidiyorum.cemre durmuo.uykusunda ağlıo pooofff bu asıyı icad edenin ben

öle deme kzım onların ıyıllıği için soncta..
kolay değil mıkrop gırıyor kucucuk bedenlerıne kolay mı?
ıklım de aksam ustu uyksunda bıraz ınledı ama gectı.
ben asıdan sonra bır cay kasıgı mınoset vermiştim.
aksamustu de yıne verdım.
atesı yoktu ama ağrısı olabılır diye
ve atesının cıkmasını onlemek amaclı..

celencim sık sık emzir...kızlar biliormusunz bebeğin ateşi çıkınca annenin sütünde parasetamol bulunuyormuş..yani ateşinin düşmesine yardımcıı....normalden daha sık emzirmek lazım tamer 1 kerede kusmustu ...aşıdan sonra kusmada olabilir celencim telaş etme kustuktan yarım saat sonra yine emzir...yan yatır bu gece uykusunda da kusabilir dikkat ett

merhaba hanımlar
geçmiş olsun celen , umarım bu geceyi iyi atlatırsınız.
bizde cuma günü olacağız bakalım yumurcağım nasıl geçirecek
pazartesi de işe başlıyorum. hepsi bir anda ; baklaım nasıl olacak

celencim sık sık emzir...kızlar biliormusunz bebeğin ateşi çıkınca annenin sütünde parasetamol bulunuyormuş..yani ateşinin düşmesine yardımcıı....normalden daha sık emzirmek lazım tamer 1 kerede kusmustu ...aşıdan sonra kusmada olabilir celencim telaş etme kustuktan yarım saat sonra yine emzir...yan yatır bu gece uykusunda da kusabilir dikkat ett

Anne sutu her derde devaa yavv ne kiymetli memelerimiz varr ikitane elmass tasiyoz bebeler icin

Anne sutu her derde devaa yavv ne kiymetli memelerimiz varr ikitane elmass tasiyoz bebeler icin

kesinlikle öyle leylacım kaydirigubbakcemile5 her annenin sütü bebeğinin ihtiyacına göre bundan daha özel bişee olamaz :lepi: o yüzden anne sütü verenlere çok özenmişimdir nisan da hiiç sütüm olmamıştıııı :çok üzgünüm: tamerde az çok emioo buna şükürrr ne kadar emerse emzircem :lepi: geçenler de bunu ablama söyledim askere gidene kadar emer artık dedii kaydirigubbakcemile3

merhaba hanımlar
geçmiş olsun celen , umarım bu geceyi iyi atlatırsınız.
bizde cuma günü olacağız bakalım yumurcağım nasıl geçirecek
pazartesi de işe başlıyorum. hepsi bir anda ; baklaım nasıl olacak

Hayirlisi olur ins canim bebise kim bakacakk

Back
X