2008 Ekim Anneleri

hoşgeldinn yeşimcimm ...geçmiş olsun inş.ateşlenmez

oo ii gözün aydıın bu ayıda atlatttın hamile kalmadan hihoyyyt
yuhh kendini bilmez karıyaa bakk kötükedihüso benzimiyosa benzemioo Allah Allaahh sananee :mymeka:

küçük heriff sinir yapıoo hee bakk senn kaydirigubbakcemile3 babasının küçük modeli mi olcek nee kaydirigubbakcemile3

allah korusun ule sinirli uyuz mıymıntı damarları kurusun, uysal olsun, boşunamı yusuf koyduk sıpanın adını, boğaz yönünden baa çeksin, boyu da dayısına çeksin, yakışıklılık bubaya çekebilü kaydirigubbakcemile3
canım sıkıldıı yaww :çok üzgünüm: kızımın arkadaşı bugun annemle babam ayrılcak demişş nisana..nisanında yüzünden düşen bin parçaa çok hassastır kızım bu konulardaa....bende arayayım die düşünüodum kadını şimdi meraklı olmamayayım die aramadım az önce kadıncağız aradı merak etmiş bizi 1-2 haftadır konşmamıştık...
aramışken söyledim yanlış anlamayın ama nisan böyle dioo çocuk böyle anlatmış biraz daha dikkatli olursanız daha iyi olur dedim...kavga etmiş kocasıyla 3 tane çocukları var birisi 4,5 yaşında birisi 1 yaşınnda birisi yeni doğdu...adamla tartışmışlar adamda git çocuğa annenle ayrılcaz kızım bundan sonra beni daha az görceksin deyip gitmiş evden kötükedihüso yavruda hem kavgaya şahit olmuş hem babasıı dangalağın söyledikleri yüzünden sürekli ağlama halindeeymiş senağlama ne düşüncesiz adamlar(!) var yaa ayrılcaz die çocuğa pat die söylenir mii :oklava: eşime de anlattım çok üzüldü ..şimdi gidip çocuğu alayım diorum azcık gezmeye götüreyim çocuklarıı iyi gelir... :çok üzgünüm: hemen gidip gelmem lazım
öptüm hepücüğünüzü :delphin:
pis herif, düşüncesiz dangalak, hiç söylenirmi çocuğa öle :oklava:

ibolya geçmişi okuyamadım terken tahlil falan yazmış hayırdır yusufumuzun nesi var hastamı

yok annem doktur dizesi kontorl amaçlı istediydi, hepsi temiz çıktı şükür, bi sorun yok çok şükür, sizin ateşiniz mi var niye kü :uhm:

cooookkkk sinirliyim.cemre sürekli ağlama modunda.oturmak istemio hep ayakta gezcek.tek olduumu anladı sanırsamCADIARZU

niye öle demiş dangalak :mymeka:

kuvvetle muhtemel anacım :roflol::roflol:

yok yafrim dişten deel bizimkisi, beyefendinin uyku saati geçti ya ona kızıyo, uykusu gelmişmiş de uyuyamamışmış, bana tavırlanıyo, sankim ben zorla uyutmuyom kaydirigubbakcemile3 annem şindik bize pirinçli muhallebiyle devam maması vverdi, listemizde mama veya anne sütü, akşam saat 8 de muhallebi var, meyve suyu var, sonra bi de çorba var yourt var ama çorbayla yoğurdu denemedim henüz, bu konuda tereddütlüyüm fisfisfis

pirinçli muhallebiyi kaşıkla veriyosundur herhalde nasıl yiyrmu ben bir kere verdim ilk başlarda güzel yedi ama sonra çıkardı doktorunuz baya baya ek gıdaya geçirmiş sizi bizimki çok açıklayıcı konuşmadı meyve sularıyla başla dedi sadece birde ek gıda tarifleri içeren bir kağıt verdi ama 6 aydan sonra yazıyor bunlar için şimdi ben yoğurt vermek istiyorm ama korkuyoru annem 6 aydan sonra verirsin diyor yanlış birşey yapacağım diye korkuyorum açıkçası ondan sordum

azcık uzun oldu ama kusura bakmayın artık:delphin:

kızlar şimdi herobabay 'e mail attım glutenle ilgili.1 dakka bile geçmedi aradılar yookk yookk bunlar ban torpil yapıo heralde...delikafadulden
gluten tahıllarda bulunan proteinmiş...bazılarının alerjisi oluyomuş onun için paketin üstüne yazıolarmış....peki dedim ben ne bilcem alerjisi varmı..yedirdikten sonramı anlıcam....testi varsa onu yaptırın dio....nese bakcaz duruma...ben kaçıom .....sora gelirimkaydirigubbakcemile3

maalesef alerji olup olmadığını deneyerek öğrenebiliyoruz ama merak etme büyük ihtimalle gluten alerjisi olsaydı senin tükettiğin glutenli ürünlerden anne sütüne ve dolayısıyla bebişe geçerdi ve durumu farkederdiniz. o yüzden endişe etme kızımın inek sütü alerjisi benden ona geçen proteinlerden kaynaklandı mesela.

kıslar biliyonuz mu ben hasta oldum :çok üzgünüm: hemde çok boğazım çok acıyo genzim yanıyo evden çıkmadan hiç soğuk görmeden nasıl becerdiysem artık inşallah gülüme geçmez :1no2: çok korkuyom ya bide hasta olursa naparız artık bilmiyom yarın aşımız da var bakalım ilk defa sağlık ocağına gidecez boyuna kilosuna bakacaz artık

geçmiş olsun ben de yeni iyileştim ilk atak döneminde maske taktım çocuğu emzirirken ve altını alırken, maske yoksa tülbent falan sarabilirsin, hem aşı olacakmış ateşlenirse neyden kaynaklandığını anlayamazsınız. bu arada anne sütü koruyor ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

şimdi boşverin diyecem ama olmuyo.insanın sinirini bozuyolar demi.öğlen sinirle çıktım burdan çünkü kayınvalidem halıyı siliyodu.bizim odada da eylül uyuyo.anne bizim odayı eylül uyanınca ben silerim dedim.yok illa kendi dediğini yapacak ya gitti silmeye başladı uyandı çocuk.ay nasıl kızdım anlatamam.ben silerim demedimmi neden inat ediyosun yazık çocuğa uykusunu alamadı diyorum.babası gelecek o tutar sen bak işine diyokötükedihüso içinde zerre kötülük yok,çok iyi bir kadın ama inatt.çok seviyorum kendi annemden ayırmıyorum ama dediğim dedik çaldığım düdük diyo.bi de biz kayınvalidemle aynı burcuzkaydirigubbakcemile3düşünün artık.boşverin kızlar amannn.sizin kaynanalar uzak.bizimkinden bucak bucak kaçırıyom portakal suyu sıkıyo bebeğe vermesin diye.ben hala portakal falan yemiyorum.siz yiyo musunuz?pişik yapmasın diye portakal,mandalina yemiyorum

benim kaynanam aynı şehirde bu hem iyi (kızıma o bakacak) hem de kötü (buna benzer olaylarımız oluyor) ama Allah var doğumdan sonra annemler 15 gün kalmışlardı onlar gittikten sonra 15 gün de kaynanam baktı. ben hafiften depresyona girmiştim kucağımda bebek hiçbir şey yapmıyordum, uyku yok iş yok, aman çocuğa biş oluvercek diye bir korku. çok şükür geçti. işte o zamanlar geldi evimin her işini yaptı, akşamları çocukla da ilgilendi. iyidir benim kayınvalidem sadece çok fazla boş ve dikkatsiz konuşur biraz da herşeye karışır.
ben portakal yiyorum ve bir problem yaşamadık, kızım gazı olursa pırt pırt çıkarıyo, çok abartılı olmazsa tabi. ama bebişlere yasak bir süre

nasıl oluym anacım sıpa şaftımı kaydırıyo bu gün yaa -tatlicadiarzu-

oha nasıl 15 dk önce yaa delimi bunlar :1shok: yafrim kakasını yapii ya, uykusu var uyuyamıyo, uyku saati geçince böle oluyo kafamçokkarıştı saabahtan beri zart zurt koyveriyo zaten, gaz mı oldu nedir, ama ıkınma filen yok gayetrahat çıkartıy

senin herif benimkinin bi üst modeli galiba anacım fisfisfis

yavrum sen o kaynanana bi sor baam bi tırnağını yaratabileckmi, eer yaratabiliyosa üzülsün lafım yok ahan aynen ble söle

bizimkinin alercisi olmuo valla bilmiyorm

bak ben bu kaynanaları oyarım içine de bade koyarım haa kötükedihüso

yavrum benmkisi de topacık deil, hatta minnacık, ule o kaynanan çok konuşmasın kadar beceriyosa kendi doğursun bi tane de baksın nasıl oluyomuş kötükedihüso

aferim ule akıllı karıymışın, kaydirigubbakcemile5

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 he valla kısasa kısas yapacan bunlara, bu arada haber gedi mi yavri

saa diycek bişii bulamıyorum bacım, süpersin vesselam

mrb kızlar nasılsınız biz bugün aşı olduk o yüzden oğluş keyifsiz durmii

eçmiş olsun yeşim inşallah ateşiniz falan olmaz

demir damlasına basladık test yaptırdım NEGATİF yaşasın hamile bilem değilmişim kaydirigubbakcemile2karnımdaki şişkinlik hasta oladığım içinmiş ebe rahatsız oluyosan drye git dedi
sağlık ocağında ben test yaptırıken eşim çocukla koridorda oturuyodu iş yerinden bi karu görmüş bu oğlanın senden olduğuna eminmisin demişkötükedihüso salak karııı:mymeka: eşiminde moreli bozulmuş keşkem ben yanınızda iken gelseydide söyleseydi orada parçalıverirdim dedimkötükedihüso:oklava: bana benzi işte oğlum gözlerinide dedesinden almış

ya bu insanlar nerde yetişiyor karpuz tarlasında falan mı, ne biçim laf öyle o.

canım sıkıldıı yaww :çok üzgünüm: kızımın arkadaşı bugun annemle babam ayrılcak demişş nisana..nisanında yüzünden düşen bin parçaa çok hassastır kızım bu konulardaa....bende arayayım die düşünüodum kadını şimdi meraklı olmamayayım die aramadım az önce kadıncağız aradı merak etmiş bizi 1-2 haftadır konşmamıştık...
aramışken söyledim yanlış anlamayın ama nisan böyle dioo çocuk böyle anlatmış biraz daha dikkatli olursanız daha iyi olur dedim...kavga etmiş kocasıyla 3 tane çocukları var birisi 4,5 yaşında birisi 1 yaşınnda birisi yeni doğdu...adamla tartışmışlar adamda git çocuğa annenle ayrılcaz kızım bundan sonra beni daha az görceksin deyip gitmiş evden kötükedihüso yavruda hem kavgaya şahit olmuş hem babasıı dangalağın söyledikleri yüzünden sürekli ağlama halindeeymiş senağlama ne düşüncesiz adamlar(!) var yaa ayrılcaz die çocuğa pat die söylenir mii :oklava: eşime de anlattım çok üzüldü ..şimdi gidip çocuğu alayım diorum azcık gezmeye götüreyim çocuklarıı iyi gelir... :çok üzgünüm: hemen gidip gelmem lazım
öptüm hepücüğünüzü :delphin:

ha işte bir kelek daha. ne biçim baba ya, o çocuk sanki başkasının, onun psikolojisini hiç düşünmüyor.

yaaaw bi benmi kaldım ek gıdaya başlamayan:uhm:
hiçbirinizin sütü yetmiomu yaw...gerçi benimkide biraz azaldı gibi ama:çok üzgünüm:
ben elimden geldiğince 6.ayına kadar bişi wermiim diom...yanlışmı diomki:uhm:

kızlar şu yoğurt işinden ben de dertliyim kendi mamasından yapıyorum da sütten denemedim hiç var mı deneyen

niye öle demiş dangalak :mymeka:

kuvvetle muhtemel anacım :roflol::roflol:

yok yafrim dişten deel bizimkisi, beyefendinin uyku saati geçti ya ona kızıyo, uykusu gelmişmiş de uyuyamamışmış, bana tavırlanıyo, sankim ben zorla uyutmuyom kaydirigubbakcemile3 annem şindik bize pirinçli muhallebiyle devam maması vverdi, listemizde mama veya anne sütü, akşam saat 8 de muhallebi var, meyve suyu var, sonra bi de çorba var yourt var ama çorbayla yoğurdu denemedim henüz, bu konuda tereddütlüyüm fisfisfis
kız ibolya beslenme düzenini nasıl ayarlıyorsun. aslında bunu tüm annelere soruyorum. nnasıl bir beslenme düzeni oturttunuz. benimki pek düzenli değil, bir de deneme süresinde olduğumuzdan öyle öğün gibi olmuyor. bir de benim kızım suydu çaydı sevmiyor Allahtan muhallebiyi sevdi. şimdi bir de sütlü muzlu gece tahılını deniyeceğim milupanın

slm herkeslere ben bugünlerde slm veriyorum diğer sohbetlere katılamıyorum :roflol: hepiniz iisinzdir inşallah

kız ibolyaaa geldi mi len numunelerin?aklımızı çeldin fatoşla ben hayal kırıklığı yaşıyoz olim.biz de tık yok.siftah bilem edemedik.sen naptın_?

ii aksamlar annişler...bi türlü giremedim bugün..iş güç derken aksam oldu..birazdan küçük hanımda uyanır bi bakıyım dedim şöölee..hepiniz iisinizdir umarım:uhm:

takmayacağım da, üzüldüm demesi ağırıma gitti, sanki benim çocuğumda gelişme geriliği var sanki ben iyi bakamıyorum. zaten geldiklerinde de sinir olmuştum sürekli bir eleştiri hali ama çaktırmadan. aman bu çocuğun yanında hiç ses yapmıyormusun, tv aç bari. açıyorum daha napim sürekli kendi kendime konuşayımmı. aman bu çocuk çok yabani olmuş. nasıl söyleyebiliyor ya. bir de o bakacak ben işe girdikten sonra. aslına bakarsanız ben çok memnunum yabancılamasndan, kendini koruma dürtüsü diye düşünüyorum ben. kilosu da normal sınırlarda, topacık değil napiim ancak bu kadar oluyor bu çocuk böyle

canım seni çok iyi anlıyorum bu tavırlar insanı rahatsız eder arada benim kayınvalide de bu şekil bir şeyler söyler gibi oluyor resmen duymamazlığa gelip konuyu değiştiriyorum napım bu şekilde çözüm yolu buldum kendimce..kaydirigubbakcemile3

cooookkkk sinirliyim.cemre sürekli ağlama modunda.oturmak istemio hep ayakta gezcek.tek olduumu anladı sanırsamCADIARZU

bende aynen canım benim kızımda aynı yatmayı hiç sevmiyorum sürekli kucakta gezmek istiyor sürekli ilgi istiyor bende yalnızım çok zor oluyor bazen canım-tatlicadiarzu-

Back
X