2008 Ekim Anneleri

he ben de veriom.benim cadı cok seviicokacimcoook mamaylan karıstırıom.belki yaamur cok yemiştir.midesi bulanmıstır.gerckten cok yiyince bayıyo insanı ben azcuk yiyomdaa:1closedeyes:
bende bugun cemre uyuzuna muz ezdm içinede dut pekmezi akıttım.yemedü ağladu:kızgın: bende yatırdım soydum bezine kadar cıkardım.anadan doomakaydirigubbakcemile3 o zaman keyiflenio bu sapıkfisfisfis oturdu bi gözel yedi muhahaaakaydirigubbakcemile3:jeyyar:
ohh afiyet olsuun delikafadulden sen menapozlu diordun cemreyee demi kaydirigubbakcemile3
merancım ya eylüle brokoli, patates, havuç haşladım buharda.. dereotu da kattım.. sonra ayrı biyerde tavuk butu haşladım onun suyuna bu sebzeleri püre yapıp kattım, azcık da tavuk eti kattım robottan çekip.. terayağla servis yaptım kaydirigubbakcemile3 5-6 çorba kaşığı kadar yedi çok sevindim ya dün pırasa yapmıştım ona özel ama hiç sevmemiştiii
yarın yine brokoli vercem bakalım belki daha fazla yer bu seferrr :Saruboceq:
afiyet olsun lülüye cokacimcoook tavuk suyu yaparken içine havuç soğan defne yaprağı koyarsan tam anlamıyla tavul suyu olur aklında olsun...dereotunun işe yaramasına sevindim kaydirigubbakcemile5
selamlar hatunlar bugün bi türlü vakit bulamadım gelmeye ...bi geldim tam geçmişi okuodum kerem uyandı neyse umarım iyisiniz hepiniz geçmişi okuyamıycam duş almam lazım
temizlik yaptım bugün kerem de uyumadı gün içinde pek yarın akşam arkadaşlar gelio normalde başka arkadaşta toplancaktık kerem hasta biz çıkamayız siz gelin dedik geliolar onlar da ikramlar da onlardan :lepi: ben yaparım dedi arkidişim sen keroşa bak didi..ama ben dayanamam bi tavuk göğsü patlatırım en kolay tatlım zaten
kerem çok iştahsız ya yaptığım şeyleri yemio benm de yapasım gelmio artık yine de dayanamıom akşam üzeri meyve salatası yaptım muz,elma 1dilim de mandalina püre yaptım cicibebe ufaladım 5-6kaşık zorla yedi kaldı ziyan olmasın die ben yedimdelikafadulden
şimdi de tahıllı mama yaptım yarısını yedi üstüne emdi kalanı yine ben mi yesem:uhm:
acaba memeye güvendiği için mi yemior bakalım çarş işe başlıom gün içinde napcak pazartesi salı babaneyle tatbikat yapcazkaydirigubbakcemile
alıştırmaa yapcaksınız ha babaneylee..kolay gelsinn canım sana
DBEST cnm tşk ederimŞeniz anladım ama CELEN demiş dr olur dememiş zaten olabilir demiş inş bizim ekim annişlerinin bebişerinde olmaz suyla karıştırıp verelim bari bundan sonra ben bi ara öyle yapıyodum aslında bildiğimden değil ama soğuk olmasın diye sıcak su damlatıyodum dr söyledim çok güldü bana siz anneler ne kadar yaratıcı oluyosunuz diye benim oğluş suda içmiyo zaten hiç su vermezsek içmez tabii verme demişti dr bazen sen dr olacaksın ancım her söylediğinide yapmayacaksın aslında ben şimdi vereceğim su az azda olsa MERAN' ım hoşbulduk anacım gel öpecemŞeniz ÇANAKKALE' ye gittim yavrus günübirlik oğluşumun duasını okuttum 4 aylık 40 mevlüdü kaydirigubbakcemile3çok şükür daha yeni nasip oldu pzt işe başlayacağım onun vesvesesi çöktü işte içime kızlar biliyormusunuz DERİN' e hamile olduğumu 2 MART' ta öğrenmiştim şimdi aynı tarihte nu bırakıp işe başlayacağım ne kadar ilginç değil mi?Acayip bir burukluk var ama içimde ya:delphin:senağlama ama öğlenleri geleceğim emzirmeye 2 gündür prova yaptım zaten ö.sonra oğluma hiç görünmedim süt sağdık bakıcı onu verdi birde cicibebe bisküvisini dün 1 tane bugün 2 tane anne sütünde ezip verdik dr üstün ısrarlarım sonucu aptamil2 vermişti ama zorda kalmadıkça bakıcı vermesin demişti mamayıda aldım ilk bu gece verip onuda deneyeceğim gece hem o hemde ben uyuyayım diyorum çünkü işe başlayınca gece uykumu almam lazım işim çok yoğun benim yoksa çok zor olacak LEYLA' cım ben cici bebe biküvisiyle başladım ek gıdaya haberin olsun dr böyle bişey demedi ama kendimce mamadan daha iyidir dedim 2 gündür verdim valla çünkü mamayı gece vereceğim kesin vereceğim kararlıyım uykumuzu alabilmemiz için umarım işe yarar tabii o yüzden bari gündüz mama yemesin dedim işte bööle kıslar benim cepheden haberler ilte bu işlerle uğraştım MERAN' ım giremedim ama aklım hep sizdeydi :1hug:a.s.
evet ya söylemiştin gideceğini unutmuşuum :uhm: 40 mevlüdünüz hayırlı uurlu olsun :dance: fazla düşünmemeye çalış iş meselesini düşündükçe büyürde büyür...Allah iyi insanlarla karşılaştırsın yavrularımız merhamet sahibi olsun..bakıcın iyiyse sorun olmaz inş...hem öğlenleride emzirmeye gelcekmişsinn bu da çok iyi

iyi geceler hatunlar geçmişi okiim bile diemedim o kadar çok kıllatmışınızki:oklava:
zaten hiç halim yok çokta uykum var...herkesin bebişi iyidir umarım öpüyorum hepinize iyi geceler...

kaydirigubbakcemile3celencım demek diş cıkarıyormuş hatun gızz....nesekı onemli bişi yokmus..için rahat ettı goturmekle...
doktor nası farkettı dşini?görünüyor mu??

iklim bu ara iyi daha cok cıvıldıyor sankı..
hele bugun cıvıldamanın otesıne gectiikötükedihüso
sabah 9da uyanyor dedım nazarr mı değdii nee..mirmirmirmir
sabah uyandı bıdaha 5 e kadar uyumadı...tabı uykusuzluk ağlamalarına basladı.uyuyor,bır dakıka gecmeden aglayara uyanıyorr..delı ettı beni..
tam uymuştu babası geldı,sesını duyunca hemen dıktı babasına gozlerını acck oynastılar sonra uyutmaya calıştı uyudu 1 saat falan yıne kalktı.
10 a kadar yıne uymadı tabı uykuyu alamadıgı ıcıın sureklı mızmızlanmaya devam...
en sonunda yıkadım bebek yagıyla masaj yaptım,emzırıp uyuttum,bu saat oldu hala dalamadı benneyaptımkimızıklıo,,emıo su an..:ecrin_bebek:
cocuk cok sakın huzurlu masallah gunlerce aglama sesını duymuyorum ama huysuzlandıgı gunde cıkarıo sankı acısını...1-2 haftada bır yapıo bunu.yınede süküe allahımaa..

ii geceler hatunlar..yaw ne çok sayfa olmusss oku oku bitmedi...biz bugün kızımla gezmeye gittiksositososito yani iki kat asagımızakaydirigubbakcemile3(onu bile gezmeden sayıyom walla:roflol: siz düşünün halimi-tatlicadiarzu-)leylacım hacer iyidir insallah atesi nasıl olduu:uhm:cemrede daha iimiş çok sevindimmkaydirigubbakcemile2

puhahaa ay celen ticker ın çok komik olmuş leynnn ne o öleee çocuğu soyup soğana çevirmişin :roflol: garibim de objektife bakmaya uğraşıyooo :roflol:

hacer aksam cok huysuzlandi gelemedim atesi dustu ama haala uyumaddii
ii hadi ates düşmüş ya:Saruboceq: belki ağrısı vardır uyutmadan yarım ölcek daha ver calpol geceyi cok rahat gecirioyerimseniben
kaydirigubbakcemile3celencım demek diş cıkarıyormuş hatun gızz....nesekı onemli bişi yokmus..için rahat ettı goturmekle...
doktor nası farkettı dşini?görünüyor mu??

iklim bu ara iyi daha cok cıvıldıyor sankı..
hele bugun cıvıldamanın otesıne gectiikötükedihüso
sabah 9da uyanyor dedım nazarr mı değdii nee..mirmirmirmir
sabah uyandı bıdaha 5 e kadar uyumadı...tabı uykusuzluk ağlamalarına basladı.uyuyor,bır dakıka gecmeden aglayara uyanıyorr..delı ettı beni..
tam uymuştu babası geldı,sesını duyunca hemen dıktı babasına gozlerını acck oynastılar sonra uyutmaya calıştı uyudu 1 saat falan yıne kalktı.
10 a kadar yıne uymadı tabı uykuyu alamadıgı ıcıın sureklı mızmızlanmaya devam...
en sonunda yıkadım bebek yagıyla masaj yaptım,emzırıp uyuttum,bu saat oldu hala dalamadı benneyaptımkimızıklıo,,emıo su an..:ecrin_bebek:
cocuk cok sakın huzurlu masallah gunlerce aglama sesını duymuyorum ama huysuzlandıgı gunde cıkarıo sankı acısını...1-2 haftada bır yapıo bunu.yınede süküe allahımaa..

cıtırım diş cıkarıo demedi altta olusmaya baslıodur ama erken dediç.jeli rahatlatma amaclı verdi.cok kasınıo.kendi elleriyle bizim ellerimizle sürekli kasındırıo.jel ii geldi tabi.ama gecici.2 saat sonra gene baslıo kasınmaya.bide tadı güzel heralde. ben daha srmeden bakıom ilacı cukcuklayıp emmiş:ecrin_bebek:kaydirigubbakcemile3
yavrum onun uyku basına vurmustur artık.ondan mızıldanıo kuzuum..neyse gündüz uyumadı ya geceyi rahat gecirirsinyerimseniben

ii geceler hatunlar..yaw ne çok sayfa olmusss oku oku bitmedi...biz bugün kızımla gezmeye gittiksositososito yani iki kat asagımızakaydirigubbakcemile3(onu bile gezmeden sayıyom walla:roflol: siz düşünün halimi-tatlicadiarzu-)leylacım hacer iyidir insallah atesi nasıl olduu:uhm:cemrede daha iimiş çok sevindimmkaydirigubbakcemile2
he iyüyük bacım saolŞeniz sen alt kata gezme dion.ben yan odaya gecsem o bile gezmekaydirigubbakcemile3
puhahaa ay celen ticker ın çok komik olmuş leynnn ne o öleee çocuğu soyup soğana çevirmişin :roflol: garibim de objektife bakmaya uğraşıyooo :roflol:

karısmayın kızıma:mymeka: o cemrenin en mutlu hali:delphin: cünkü cıplaakkdelikafadulden:dance:

ben kaçanzi:a015: uyku geldi bedene ne mutlu yatağa gidenekaydirigubbakcemile4 haden ii geceler rüyanızda beni görün anacımlülülülülülü aksam ebesi cıtırdadelikafadulden(cocukken aksamalrı sokaktan eve girerken birinin omzuna dokunur bunu sööler kacardık oda moku yerdi ebelii satcam diekaydirigubbakcemile3 cocukluk işte)

Dusundugun icin sagol teyzesii iyi cok sukur bugunude atlatirsak gecer insallah

Olcaycim bana biskuviyle basladigini yazmissin saol canim amma ben herbiseyle basladimm bile meyve suyu meyve puresii muhallebi yogurt yaptim mamaya biskuvi eziyom sebze corbasi yapiyom ama ogun olarak degil tattiriyorum 5 6 kasik eger doymadiysa sutum o an azsa mamaya biskuvi ezip yediriyorum yemek yerken yemeklerin tadini alsin diye agzina cok az suyundan degdiryomm sende tattir bisey olmazz

Aksam babannesine haceere demir damlasi verdiklerini tadinin cok igrenc oldugunu felan anlatiyodum istee cok berbat kan gibi pas gibi dedim hadii yaa dedi bi damla damlatti bi bakiyim tadina dedi ama bin pisman olduu kadin neye ugradigini sasirdii agzina ne aldiysa tadi gitmiyoo alllahim bu ne boyle oggk diyo bana kesinlikle bunu verme hacere diyo baska benziri bisey alalim bu cocugu zehirler diyo gulmekten oldum ama ben vermeye devam ediceem

kaynanın yasadıgı duyguları bende yasadımm..kafamçokkarıştı

bana acilen ayva tatlısı tarifi lazımhihoyyyt

acıl demıssın ama anca gordumm..
tam olcu veremıycem ama yaklasık olarak verıyı cunku ben goz kararı yapıyorum.
ayvaları soyup ıkıye boluyorsun
cekırdeklernı atmıyorsun..
tencereye dızdıkten sonra ustunu hafıf kaatacak sekılde su ekle,her ayvanın ustune7-8 kasık seker dok.bu arada atmadgın ayva cekırdeklernıde bu suya at.ayvaların koyu renk olmasını saglıyor.eger kırmızı kırmızı ıstıyorsan gıda boysıda eklenıyor ama ben eklemeden yapıyorum.ayva cekırdeklerı işe yarıyor bıde soyduktan sonra bıraz kararmasını beklıyorum.gayet guzel oluyor rengı.neyse
su kaynaynca kısıga al ocagı,yavas yavas pişsin.yumusayıp kıvama gelınce cıkart ayvaları ortasını ıstedığin sekılde süsle(krem santı,fındık,fıstık,ne ıstersen..)
boyle yapıyorum ben.
kolay ve lezztlı bır tatlı..

PpPppp bende farlettım az onceeekaydirigubbakcemile3,,yazık yyaakaydirigubbakcemile3

Back
X