2008 Ekim Anneleri

iyi akşamlar.. bugün bir iki kere girdim ama yazamadan çıktım.. eşim yok geç gelcek yalnızımm yalnız....anam da gittii...senağlama

iki haftalık sıkıntılı dönemin sonunda bizim ilk dişimiz çıktııııııı alkisalkisalkishatta yanındakide belirmiş bi kaç güne kadar oda çıkacak darısı diş çıkarma sıkıntısı çeken tüm annelerin başına şakkıdı
oo hadi gözünüz aydın gerisi gelir artık..:nazar:
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 la ben hiçbi dizi izlemiyodum, daha önce bahsettimya psikolojimi bozuo benim diziler, zaten çok hayelci bi yapım var, kendimi başrol kahramanlarının yerinde buluvriyom iyi olmuo kaydirigubbakcemile3 hani eskiden yılanhikayesi die bi dizi vardı, ben ordaki kürşata hastaydım ya millet momoliylen erkan ağaya bayılıyolardı ben kürşata ne manyak karıyım yav kaydirigubbakcemile3 bi de izledikten sora o kadar etkileniodum ki, gece onu düşünerek uyuyodum, hatta bi gece rya görmüşüm, rüyamda ben zeyno olmuşum, erkan ağa da bana zeynom gitme diodu :roflol::roflol::roflol: ama bu diziye takıldım ya, nasıl oldu bende bilmiorum, müziğini falan indirdim netten, telefon müzüğü olarak kullanıyom şimdi, bi de çok uzun sürüyo, aralarda reklam olmuo kendimi kaptırıyom valla iice, ağşamları dantel neyin örim bari izlerkene iyi gider :roflol:

:
anaaa hakkat sen bayadır dizi izlemiyon bacım heralde.. teeee o dizide mi kaldın..:roflol:
bşr de sınavın nasıl geçti iyi mi :uhm:

iyi akşamlar.. bugün bir iki kere girdim ama yazamadan çıktım.. eşim yok geç gelcek yalnızımm yalnız....anam da gittii...senağlama

oo hadi gözünüz aydın gerisi gelir artık..:nazar:

anaaa hakkat sen bayadır dizi izlemiyon bacım heralde.. teeee o dizide mi kaldın..:roflol:
bşr de sınavın nasıl geçti iyi mi :uhm:

hee izlemiom valla, en son yılan hikayesinde kaldım kaydirigubbakcemile3 şu anda bi tek türkiyeyi izliyom, ona da acayip takıldım yaa, hiç de istemiom aslında, neyse bakam o da bi gün biter herhalde, damızlık bi tane dizim bulunsun diimi kaydirigubbakcemile3
Ibos sinavinin iyi gectigine sevindim ins hersey gonlunce olur

hee sağol anacım, biraz önce arkadaşlan konuştum, sınavın nasıl geçti diye, aman yaa dio, kafam basmıyo benim diyo, anayasa hukukunu sular seller gibi çalışmıştım 27 almışım yakama yapıştı bırakmıyo yaa dio :roflol: ya ne zaman ders çalışmaya niyetlensem ya uykum gelio ya çay kafe içesim geliyo, ya sigara içesim gelio ya karnım acıkıyo, ya çerez yiyesim gelio diyo, başka bi arkadaş da seninkisi kaytarma taktiği demiş, internette bi video var, bi hoca vaaz veriyo demiş, gençken eşiniz dostunuz gelir camiye gelemezsiniz e yaşlanınca da çişiniz gelir camiye gelemessiniz diomuş dio, sora öldüğünüzde de cenaze namazınızkılınırkene nasıl bilirdiniz diye sorulunca nasıl bilecez hiç görmedikki diyomuş dio, ona gülüom deminden beri, şimdik de ders çalışmaya devam edicim, yarın sabahtan 1 tane öğle sonu 1 tane var, bakam sabahtan olanı şimdik çalışıyom, öleden sora olanı da ordan bi yerden net cafe bulup girecem öle çalışcam, hallederik inşallah :delphin: hatta niyeti bozdum bu bitsin kamu yönetimine geçecem, gaymakam olucem anasını satim kaydirigubbakcemile3

günaydın kızlar bugün hava çok güzel evi mok götürüyor ne yapmalı
iboş leyla ve ceren hep gülün anacım diğer kızlar okuyamadılar sanırım
iboş olmaz mı len daha neler var
hemi de denizli şivesi

DENİZLİ ŞİVESİ(ekşi sözlükten alınmıştır)

1)olma mı , yapma mı , etme mi gibi estetik harikasi kelimelerin kullanildigi denizli yoresinin konuşma stili. ayrica -hööle bi yürüyüp gelive biyo , irahmat yaaiyosa semsiyeni de alive- gibi cumlelere de sahiptir.

2) önkü tası horaya go = şu tabagı oraya götür
hangırıya goycem teeze ? (Hangi yere koyacağım teyze..)
Hönkürüye gıı.. (Oraya işte..)
needip goyyonuz (ne yapıyorsunuz?)

3) gülü gülü deezem (güle güle teyzem)

4) senin oğlan hangi bölümü kazandı?
tıpa kazandı

5) - yandaki site var ya... işte ordaki bekçiyi vurmuşlar!
- bekçiye??!!
- bekçiye vurmamışlar !! bekçiyi vurmuşlar!
- bekçiye??!!
- hey allahım

6) anegin .. ı (ananın ..ı)
şu ana kadar yaklaşık 500 kişi üzerinde yapılan deneylerde denizliler hariç, bu küfürü kimse söyleyememiştir.

7)d- al bunu götüvecesen götürüve, götüvemicesen götüvecek vaa…
Bu paraya götüreceksen götür,götürmeyeceksen ,götürecekler var.

8) *nerem deding *? : hasta birisinin şikayetinin ne olduğunu sormak için kullanılır. ör. cümle: kişi a: nerem deding bizim gıız? kişi b: sooma gareee, öskürü öskürü bitmediii. soonuda * hurama hööle bi ağrı girdi. kıpırdeyemeyyon. tokturu gitçen hindi…

9) extreme olarak nitelendirdigim bir ornek;
enkini enkirden al enkireye goyve ( sunu suradan al suraya koy )

10)sevgili babaannem sokakta güneşin altında oynayıp terleyen kuzenime kızmaktadır:
-demingkden ben sene kölgelerde oyna dimedim mi?
- .....
-geberdirin çocuk seni
- .....
-git önkü yüzünü yuuka gel.sırtındakini de değiştir.koş baken!!!!

11) dünyanın neresinde olursa olsun, o memlekette hangi dil konuşuluyor olursa olsun iki denizlili'nin birbirini tanımasını sağlayan konuşma tarzı. konuşanların asla utanmadığı, düzeltme ihtiyacı hissetmediği az sayıda ağızdan biridir bu coğrafyadaki. bilenler için çok estetik ve akıcıdır.

12) turkce ogretmenlerinin bile 'pekiyi ama i ve e hallerine karıştırıyorsun' dedigi, hos bir sive. otobus yolculugunda kendinden cok su istenen denizlili bir muavinin 'sayin yolculaamiz duz mu yaladingiz? hareme kadar su yok gaari' dedigi de bir arkadas tarafindan test edilip onaylanmistir

13) ismin hallerine bir haller olan sivedir.lisedeyken matematik hocasi vardi denizlili.her ne kadar universite bitirse de sive gitmiyor olsa gerek 'bugun elif'e kaldiralim.' gibisinden laflariyla her ders ayri bir faciaya yol acma riski tasirdi.

14) denizli dogumlu ya da cocuklugunuz burada gecmisse zihninizden hic silinmeyecek sive . turk dili profesoru olsaniz , trt ana haber bulteni sunucusu olsaniz da gerektiginde .
nedipbarin , tavasi gitcem ben , ahmet de ordan gelipba tarzi cumleleri hic cekinmeden kullanir , kendinizle gurur duyarsiniz.en guzeli bunu yasli insanlarla konusmaktir.

15) 'sıranızı geçin'

-denizli anafartalar lisesi müdürünün öğrencileri hizaya sokmak için söylediği emir cümlesi:) ( Bu okulda ve bu müdürle 6 yıl çalıştım.Gari anlayıverin halime:))))))

insaninin konusmasi. ciddiye almak zordur bazen. bu yorelerde pazar yerinde dolasmak da cok keyiflidir. yasli teyzecikleri opmemek icin zor tutar bazen insan kendini. ortalikta bir saat dolasip diyaloglari dinlemek bile meditasyon etkisi yapabilir. ornek:

- domat dativeecenmi iki gilo.
- dattim dattim. aha suracikta. aliveecen mi?
- alcem de tobayi aciveecen mi?
- accem de parami cikariveemedim bi dakka bekleyiveecen mi?
- bekleyiveririm nolcekki...
seklinde uzar gider.

bir sure ortalikta dolastiktan sonra 'beni bak' denilmesi normal gelmeye bile baslayabilir...

17)Denizli'de iki kadın pazarda karşılaşırsa şu repliğin geçmesi kuvvetle muhtemeldir:
-ne buuuu neree gidik gidesiiin??
-çocuklaaa döndeeme (dondurma) isteepturuu ne zımandıı..
-pazarı varem de dalgan alem.. (Pazara gidip dalagan=ısırgan otu alacak)

18) mesela 'biyol' vardır, bir şey isterken kullanılır. örneğin:

- biyol ötüvee çil horozum (bir kere öter misin çil horozum?)

'dinelmek' vardır, (ayakta) durmak anlamında:

- bizimoğlan orda dinelme de beni bi çay yap. (arkadaşım/çocuğum ayakta durma da bana bir çay koy.)

gahpeerif (kahpe + herif) sık kullanılan bir küfürdür. gahpecik, gahpenin doğurduu, gahpe garı gaşlı (kahpe karı kaşlı) gibi türevleri mevcuttur. denizli şivesi ortamda denizlililerle fazla bulunulduğu vakit dillere pelesenk olmakta, dilin ayarı kaçabilmektedir

19) rivayet olunduğuna göre pazar yerinde uzun süren bir alışveriş sırasında güzelim ürünleri alıp almamakta kararsız kalan müşteriye karşı satıcı kadın cevap verir: 'götüceksen götü götümiceksen götüme .. go'. dilimizin yöresel elastikliği konusunda denizli lehçesi en dikkati çeken tarzdır denebilir

21) yavrım ben onu nezmandır söleboturum… bilip batırın mı? = yavrum ben onu nezamandan beri söyleyip duruyorum,biliyor musun?

22) istanbul şivesinden başka şive duymadıysanız, ilk seferde kafanızı sağlam karıştırabilecek, yurdumun en komik şivesi

23) denizli şivesi diye birşey yoktur denizlice vardır.

24) eşsiz bir şivedir. gapçık ağızlı diye bir kavram vardır misal. beni bırakın, hala ne olduğunu anlayabilmiş bir nene, dede yoktur. bu şivenin özü komedi üzerine kurulu gibidir sanki. misal dedeniz size küfreder ama belki anlayamadığınızdan belki de söylediği şeyin komikliğinden dedenize kızamazsınız bile.

-dede neden bu böyle?
-sus bakem gapçıkaazlı!
-o ne demek dede?
-höyt höyt edip durma bakem gömüveğcem şimcik depçiğine

işte böyle. bu ve bunun gibi kendine ait söylenişi son derece komik, ama ne anlama geldiği tam bir muamma olan kelimeler içerir bu şive

25)Mersindeyiz,Denizlili bir hemşehrimiz ögretmen ..Sınıfta gürültü yapan bir öğrenciye bağırır,
-Kızdırmeyin bene,şindi sene tahtaya kaldırır,sıfıra basarım.

26)Seneler evvel,memleketinde elektrik olmayan Denizli'li İstanbul'a gidip caddelerdeki yanan lambaları görünce şaşkınlıktan şöyle demiş: Yanıpba..yanıpba..Ne gaz yetçek ne fıtıl..

27)İstanbul'da hamamda başı sabunlu gözleri kapalıyken sabun kalıbını yürütmüşler bizimkinin.Olayı arkadasına anlatmış,-Gahpaçocukları ..hamamda bana sabunsuz kodular…(hamamda beni sabunsuz bıraktılar)

28)-Çeşmide gala,Gavga edip bala..(Çeşmede kadınlar kavga ediyorlar)

iki haftalık sıkıntılı dönemin sonunda bizim ilk dişimiz çıktııııııı alkisalkisalkishatta yanındakide belirmiş bi kaç güne kadar oda çıkacak darısı diş çıkarma sıkıntısı çeken tüm annelerin başına şakkıdı

ilk dişiniz hayırlı uğurlu olsunnnnnopuyorumnanaktan

niva nerden buluyon bunları beeee çok komik bide ben gerçekten denizli ağzına hayranım ya babam ve oğlum filminde de konuşuyolar ya çok seviyom

bugün kimse yok .herkes kocişiyle geziyo galiba.ben yine eve tıkılıp kaldım.çok bunaldım.gerçekten içim sıkılıyo.bi de şu kavak yellerinin son bölümü çok acıklıydı ağlayasım geldi haaa

bugün kimse yok .herkes kocişiyle geziyo galiba.ben yine eve tıkılıp kaldım.çok bunaldım.gerçekten içim sıkılıyo.bi de şu kavak yellerinin son bölümü çok acıklıydı ağlayasım geldi haaa

yok anam evdeyim kaba temizlik yaptım hala da bitmedisenağlama

selam millet napıonuz ben geziom ist. yım..
bideeeeeeeeeee
biz bugün çelenle buluştuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukkkkkkk:lepi::lepi:
cemre çooooooookkkk ttlu yaw...anasıda çok tatlı....yerimseniben
şimdi kaçıom gelcem yine..sositososito

günaydın kızlar bugün hava çok güzel evi mok götürüyor ne yapmalı
iboş leyla ve ceren hep gülün anacım diğer kızlar okuyamadılar sanırım
iboş olmaz mı len daha neler var
hemi de denizli şivesi

DENİZLİ ŞİVESİ(ekşi sözlükten alınmıştır)

1)olma mı , yapma mı , etme mi gibi estetik harikasi kelimelerin kullanildigi denizli yoresinin konuşma stili. ayrica -hööle bi yürüyüp gelive biyo , irahmat yaaiyosa semsiyeni de alive- gibi cumlelere de sahiptir.

2) önkü tası horaya go = şu tabagı oraya götür
hangırıya goycem teeze ? (Hangi yere koyacağım teyze..)
Hönkürüye gıı.. (Oraya işte..)
needip goyyonuz (ne yapıyorsunuz?)

3) gülü gülü deezem (güle güle teyzem)

4) senin oğlan hangi bölümü kazandı?
tıpa kazandı

5) - yandaki site var ya... işte ordaki bekçiyi vurmuşlar!
- bekçiye??!!
- bekçiye vurmamışlar !! bekçiyi vurmuşlar!
- bekçiye??!!
- hey allahım

6) anegin .. ı (ananın ..ı)
şu ana kadar yaklaşık 500 kişi üzerinde yapılan deneylerde denizliler hariç, bu küfürü kimse söyleyememiştir.

7)d- al bunu götüvecesen götürüve, götüvemicesen götüvecek vaa…
Bu paraya götüreceksen götür,götürmeyeceksen ,götürecekler var.

8) *nerem deding *? : hasta birisinin şikayetinin ne olduğunu sormak için kullanılır. ör. cümle: kişi a: nerem deding bizim gıız? kişi b: sooma gareee, öskürü öskürü bitmediii. soonuda * hurama hööle bi ağrı girdi. kıpırdeyemeyyon. tokturu gitçen hindi…

9) extreme olarak nitelendirdigim bir ornek;
enkini enkirden al enkireye goyve ( sunu suradan al suraya koy )

10)sevgili babaannem sokakta güneşin altında oynayıp terleyen kuzenime kızmaktadır:
-demingkden ben sene kölgelerde oyna dimedim mi?
- .....
-geberdirin çocuk seni
- .....
-git önkü yüzünü yuuka gel.sırtındakini de değiştir.koş baken!!!!

11) dünyanın neresinde olursa olsun, o memlekette hangi dil konuşuluyor olursa olsun iki denizlili'nin birbirini tanımasını sağlayan konuşma tarzı. konuşanların asla utanmadığı, düzeltme ihtiyacı hissetmediği az sayıda ağızdan biridir bu coğrafyadaki. bilenler için çok estetik ve akıcıdır.

12) turkce ogretmenlerinin bile 'pekiyi ama i ve e hallerine karıştırıyorsun' dedigi, hos bir sive. otobus yolculugunda kendinden cok su istenen denizlili bir muavinin 'sayin yolculaamiz duz mu yaladingiz? hareme kadar su yok gaari' dedigi de bir arkadas tarafindan test edilip onaylanmistir

13) ismin hallerine bir haller olan sivedir.lisedeyken matematik hocasi vardi denizlili.her ne kadar universite bitirse de sive gitmiyor olsa gerek 'bugun elif'e kaldiralim.' gibisinden laflariyla her ders ayri bir faciaya yol acma riski tasirdi.

14) denizli dogumlu ya da cocuklugunuz burada gecmisse zihninizden hic silinmeyecek sive . turk dili profesoru olsaniz , trt ana haber bulteni sunucusu olsaniz da gerektiginde .
nedipbarin , tavasi gitcem ben , ahmet de ordan gelipba tarzi cumleleri hic cekinmeden kullanir , kendinizle gurur duyarsiniz.en guzeli bunu yasli insanlarla konusmaktir.

15) 'sıranızı geçin'

-denizli anafartalar lisesi müdürünün öğrencileri hizaya sokmak için söylediği emir cümlesi:) ( Bu okulda ve bu müdürle 6 yıl çalıştım.Gari anlayıverin halime:))))))

insaninin konusmasi. ciddiye almak zordur bazen. bu yorelerde pazar yerinde dolasmak da cok keyiflidir. yasli teyzecikleri opmemek icin zor tutar bazen insan kendini. ortalikta bir saat dolasip diyaloglari dinlemek bile meditasyon etkisi yapabilir. ornek:

- domat dativeecenmi iki gilo.
- dattim dattim. aha suracikta. aliveecen mi?
- alcem de tobayi aciveecen mi?
- accem de parami cikariveemedim bi dakka bekleyiveecen mi?
- bekleyiveririm nolcekki...
seklinde uzar gider.

bir sure ortalikta dolastiktan sonra 'beni bak' denilmesi normal gelmeye bile baslayabilir...

17)Denizli'de iki kadın pazarda karşılaşırsa şu repliğin geçmesi kuvvetle muhtemeldir:
-ne buuuu neree gidik gidesiiin??
-çocuklaaa döndeeme (dondurma) isteepturuu ne zımandıı..
-pazarı varem de dalgan alem.. (Pazara gidip dalagan=ısırgan otu alacak)

18) mesela 'biyol' vardır, bir şey isterken kullanılır. örneğin:

- biyol ötüvee çil horozum (bir kere öter misin çil horozum?)

'dinelmek' vardır, (ayakta) durmak anlamında:

- bizimoğlan orda dinelme de beni bi çay yap. (arkadaşım/çocuğum ayakta durma da bana bir çay koy.)

gahpeerif (kahpe + herif) sık kullanılan bir küfürdür. gahpecik, gahpenin doğurduu, gahpe garı gaşlı (kahpe karı kaşlı) gibi türevleri mevcuttur. denizli şivesi ortamda denizlililerle fazla bulunulduğu vakit dillere pelesenk olmakta, dilin ayarı kaçabilmektedir

19) rivayet olunduğuna göre pazar yerinde uzun süren bir alışveriş sırasında güzelim ürünleri alıp almamakta kararsız kalan müşteriye karşı satıcı kadın cevap verir: 'götüceksen götü götümiceksen götüme .. go'. dilimizin yöresel elastikliği konusunda denizli lehçesi en dikkati çeken tarzdır denebilir

21) yavrım ben onu nezmandır söleboturum… bilip batırın mı? = yavrum ben onu nezamandan beri söyleyip duruyorum,biliyor musun?

22) istanbul şivesinden başka şive duymadıysanız, ilk seferde kafanızı sağlam karıştırabilecek, yurdumun en komik şivesi

23) denizli şivesi diye birşey yoktur denizlice vardır.

24) eşsiz bir şivedir. gapçık ağızlı diye bir kavram vardır misal. beni bırakın, hala ne olduğunu anlayabilmiş bir nene, dede yoktur. bu şivenin özü komedi üzerine kurulu gibidir sanki. misal dedeniz size küfreder ama belki anlayamadığınızdan belki de söylediği şeyin komikliğinden dedenize kızamazsınız bile.

-dede neden bu böyle?
-sus bakem gapçıkaazlı!
-o ne demek dede?
-höyt höyt edip durma bakem gömüveğcem şimcik depçiğine

işte böyle. bu ve bunun gibi kendine ait söylenişi son derece komik, ama ne anlama geldiği tam bir muamma olan kelimeler içerir bu şive

25)Mersindeyiz,Denizlili bir hemşehrimiz ögretmen ..Sınıfta gürültü yapan bir öğrenciye bağırır,
-Kızdırmeyin bene,şindi sene tahtaya kaldırır,sıfıra basarım.

26)Seneler evvel,memleketinde elektrik olmayan Denizli'li İstanbul'a gidip caddelerdeki yanan lambaları görünce şaşkınlıktan şöyle demiş: Yanıpba..yanıpba..Ne gaz yetçek ne fıtıl..

27)İstanbul'da hamamda başı sabunlu gözleri kapalıyken sabun kalıbını yürütmüşler bizimkinin.Olayı arkadasına anlatmış,-Gahpaçocukları ..hamamda bana sabunsuz kodular…(hamamda beni sabunsuz bıraktılar)

28)-Çeşmide gala,Gavga edip bala..(Çeşmede kadınlar kavga ediyorlar)
:roflol::roflol::roflol: bunların çoğunu biliyorum ben, ama şöyle bişi var, artık şimdiki gençler pek konuşmuyo bu şiveyle, köyde oturan nineler dedeler daha çok konuşuyolar, bi de bu şiveler daha çok tavasla acıpayam taraflarına ait, anneannem rahmetli de ireng edip durma gari derdi, türkçe meali yaramazlık yapıp durmayın artık kaydirigubbakcemile3 bazen bende konuşurum böyle, özellikle annemle bi araya geldiğimizde kaydirigubbakcemile3

bideeeeeeeeeee

veeeeeeeeyyy buluştunuz ha, ay bi ben buluşamadım kimselen yaaa :delphin: neler yaptınız deyverin gari baken kaydirigubbakcemile3

iyi akşamlar bugün çok gezdik çok.
ama ben hala yaz alışverşimi yapamadım.baston araba lamak istiyorum. kraftın modelini çok beğendim.ama hem almak istiyorum , hemd eacaba boşuna mı lacağım diyorum. şimdiki arabam da çok güzel ama baston arabalarda çok kullanışlıya o bakımdan. hem 2. de de kullanırım.ne biliyim. siz ne düşünüyorsunuz.

ben deldüüüümmmmm buyrunnnnnnnnn napan len ekim anacıkları :mymeka: biz bugun gamzeyleeeeeennnn efeyleeeennnnn bide babası bay hödüklen bulustuk lülülülülülü benm hödüklen pek bi ii anlasytılar eee nede olsa ikisisde ekim hödüğü puhahahaa kaydirigubbakcemile3
ayyy kızlaaaaarrr efeyi görmeniz lazım hiç resimdeki gibi deil.resimde cok tatlı evet.ama gercekte bambaska bir tatlığı var :asigim: cok sevimli..gerci kızımı korkuttu ama kafamçokkarıştı olsun :asigim:
bulusun anam bulusun o kadar güzel oluoki opuyorumnanaktan gamzeeeeeeeeee ösledim leeeennn siziiiii :a015:
tabi edhakı dbesti ve meranıda :çok üzgünüm: ve minicik kuzularınıdaaaaaa :a015:
oofff gamzeye onu sööledim bugun.bu bulusma işi ii hosta ayrılık vakti gelince kötü koyuyo be :çok üzgünüm: yok vazgectim bulusmayın mafoldumben

batu uyandııı. bi geçmişe baktım. etrafı fln topladım ama azıcık. batu uyandı. şimdi çorbasını da alıp annemlere gideceğiz.teyzeler ,çocuklar toplanmış.bizde şimdi hazırlanıp çıkarız. görüşürüzzz.
celen kızma herüfe. geçmişi okudum. tamam cemreninmiş ama , demekki kardeşinde çok ihtiyacı varmış.keşke bi danışsaymış. sen olsan kardeşine vermez miydin?
ama elinde olanın hepsini vermemiştir inşallah. harçlık ayırmıştır dimi :mymeka:

Bende baktim kimse yok gittim yattim hacerin yanina nasil uyumusum ya kavganizi yazmissin kacirmisim orayi simdi okudum ama bosver cok da canini sıkma
anam ben halaaaaa küsüm :dilcikar: tamam harclığımız var ama o kızımın bütcesiydi.yapmamalıydı yasakkelime
:1shok: :teytey: çok sevindim yesimciiiimmm hadi bakalım sağlık getirsin dişleri kuzuma :Saruboceq:
celen kız arkası gelir verdiklerinin bak ne güzel meyveler çıktı şeftali kayısı kiraz insan bunlarla bile açlığını bastırıyor şimdi bide ben vermeye başlasam acayip iştahım açık hamileyken daha dirayetliydim cemre nasıl oldu inşallah iğneler iyi gelirrr
vercem anasını satiim vercem :enbuyukkk: sende verirsin artık.havalar ısındı.artık acık hava yürüyüşleri deniz vs derken gider hepücüğü zemuszemus
cemremin iğneleri son 2.salı günü biticek.ama hala cok kötü kokuo.geciceni sanmıyorum senağlama allahım şifa ver :Saruboceq:
bideeeeeeeeeee
:1shok: çüüüşşş benden önce girmişin leeeeennnn kaydirigubbakcemile3 dayı bey bişe demesin lülülülülülü kolay vardınız inşallah.arıycaktım vardınızmı die ama vardıysanızda rahatsız etmekk istemedim buyrunnnnnnnnn
veeeeeeeeyyy buluştunuz ha, ay bi ben buluşamadım kimselen yaaa :delphin: neler yaptınız deyverin gari baken kaydirigubbakcemile3

booool boool dedikodu yaptık sositososito seni cekiştirdik lülülülülülü puhahahaaa lülülülülülü bigün sırf sana özel denizliye gelcem iboş buluşmaya opuyorumnanaktan sonrada senlen gaydırıgubbak cemileyi oynucem kaydirigubbakcemile3

iyi akşamlar bugün çok gezdik çok.
ama ben hala yaz alışverşimi yapamadım.baston araba lamak istiyorum. kraftın modelini çok beğendim.ama hem almak istiyorum , hemd eacaba boşuna mı lacağım diyorum. şimdiki arabam da çok güzel ama baston arabalarda çok kullanışlıya o bakımdan. hem 2. de de kullanırım.ne biliyim. siz ne düşünüyorsunuz.

hoşgeldin len Şeniz nerelere gittiniz de hele .bende baktım o bastonlara.gercekten cok hafif.katlaanıncada acaip küçülüo.ama 100 den aşşaya yok.ha oturcanı bilsem aliim ama bu arabasında bile oturmuyo..bugun migrosta vardı markası belli deil 50 tl.o ii geldi bana.bakam bi herifi ikna edem alıciim.sende al kaydirigubbakcemile5
bende dün ve bugun cemreye yazlık alısveriş yaptım.sebamed gnş losyonu aldım 45 tl.
elbise sort ve sapkalar aldım. yanlız bi sandalet bulamadım ya ii bişi yok.
habide meyve filesi aldım.bugun içine muzu koydum aman nasıl cekio cuk cuk kaydirigubbakcemile3 en akıllıca aldığım sey o oldu.bundan sonra seftali karpuz hep onda yer güvnle yerimseniben

Back
X