2008 Ekim Anneleri

yeni eve taşındığımızdan beri kerem odasında yatıor
en çok ben zorlandım ama gece 4kez yataktan kalk uyku sersemi paldır küldür odasına git emizr yatır salla gel ...valla çok zor oluo eski evde yatak odam çok genişti beşik rahat rahat sığıodu ama burda bizim takım zor sığdı...aslında ayırma zamanı gelmişti iyi oldu da bide daha az uyansa süper olucek mafoldumben

ben yeşil kundurada tam ortopedik deri ayakkabı buldum açığıda var kapalısıda 36 liraydı ve yumuşacık

Bende alt iki disten sonra ustler cikiyo diye biliyorum hatta o alt iki disin yanindakiler 2 yasin da mi ne cikiyo teyzemin oglusu 1 bucuk yasinda ausler cikmis alt 2 dis cikmis onun yanlari bos ve köpek disleri cikmis felan dolu dis var agzina ama alt dislerin ayni bostu sordum 2 yasina dogru cikar dedi sonra hep o yas bebelerin disine dikkat ettim he bostu du bunu biz zeynepe sorak o dis profesör u olduguda bilir

kızlar çıtırı merak ettim bayadır gelmio kullanıcı paneline baktım en son dün öğlen girmiş arkadaş listesinde hiç birimiz yokuz:uhm:

kız leyla hani sen plates yapıyodum dedin ya topuylamı yapıyosun nasıl oluyo cdsimi var topsuz oluyormu

kizlar derin dondurucuya ilk defa kurabiye koydum oluyo dimi hep koyyuoz diyolar koyuyoniz mu siz tadinda bozulma oluuomu bide misafir gelince cikarip firina mi veriyoz nasil cozduruyoz ya bu derin dondurucuya eline gecenleri koyuyolar imreniyom hemen pratik cikar yap puacayi yapip pisirmeden hamuru koyup misafir gelincede hemen cikarip yumurta surup firina veriylarmis bende hic ne yazdan kisa hazirlik ne bisey bi tek et tavuk kiyma bende baska bisey koymuyom artik yapip koyacam yazin kisa sebze felan

terkencim yapmiyom artik yaklasik 1 ay yaptim biktim dotum yemedi cd degil her sabah saat 10 bucukta tv 8 de ebru salli yaptiriyo sadece cuma gunleri topla yaptiriyo ben ogun topum olmdadigindan onceki gunlerde aklimd kalan haraketleri yapiyodum o saate ekran karsina gecip onla beraber yapiyodum faydasi olmustu gobek biraz eridiydi de iste devam ettirmedim ama tavsiye ederim felaket yakiyo karin etlerin nasil agriyo iste o agri yaglarin eridigine isaret hatta haftanin 1 gunu sadece karin calistiriyodu

kizlar hecer artik cok tehlikeli bi boyut aldi yaramaz kizlarida hic sevmem haa kinadim basima geldi evin her yerini dokuyo benden ne gorurse yapiyo mutfakta firinin prizi var oda tam hacerin boy hizasinda ben tek elimle cikip cikaramiyom biraz sert zor cikiyo onu benden gordu gelip gidip oraya bulasiyo gecen bi baktim fis yerde cekmis cikartmis isin garibi ne zaman cikartti onu bilmiyom bulmus bi bosluk animi takti kafayi oraya o degilde nasil gucu yetti hayret ediyom tv sehbasindaki vcd yi atmis yere nasil tuttu hala hayret ediyom eliyle yitti galiba peri bacasi vardi alci onu gozumun onunda sehpadan cikti atti kirdi kaltim yetisemedi hep 2dk yanindan ayrildigim siaralar ev tel kalbosunu cekmis saak yere kirildi tabi yurtece koymuyom mama sandalyesine girdiremiyo ayaklarini diriyo yere koyuyom yuvarlanip gidip kanepeye kafasini vuruyo besigine koyuyom besigin kenarlarina kafa atiyo kalkmaya cabalarken sonucta isim oluyo gucum oluyo hani mutlaka tek birakmam gereken zamanlar oluyo ve hacer cok arsiz ev kapisi acilirsa beni cikar diyo yok o cikmadan kapi kapandiysa ortaligi yikiyo kicini yirtiyo disari goturmedim diye bide pecete kagit delisi nerden buluyo nasil ediyo mutlaka bi drgi kagit buluyo parcaliyo yirtip yirtip atiyo gecende agzina almis agzindan cikarana kadar hal geldu agzini kitlemis acitramiyom sonunda aldim agzinadan aldim diye nasil agladi cok yoruyo yaaww simdi anlattigima gire hic ilgilenmiyom gibi oldum ama hep gzoum ustunde oldugu halde boyle 2dk bosluguma geldigi am mutlaka bi suc isleiyo

herkese merhabaaa
umarım herkes iyidir.yağız gece hiç uyumadı..deli etti yine biziÇok üzgünüm çoookbu saate kadar da yarım sa.uyudu.şuan ayağımda sallamaya çalışıyorum.umarım uyur yaa:Saruboceq:böyle hem çok sinirli oluyo hem de beni çok yoruyo:kızgın:
kizlar derin dondurucuya ilk defa kurabiye koydum oluyo dimi hep koyyuoz diyolar koyuyoniz mu siz tadinda bozulma oluuomu bide misafir gelince cikarip firina mi veriyoz nasil cozduruyoz ya bu derin dondurucuya eline gecenleri koyuyolar imreniyom hemen pratik cikar yap puacayi yapip pisirmeden hamuru koyup misafir gelincede hemen cikarip yumurta surup firina veriylarmis bende hic ne yazdan kisa hazirlik ne bisey bi tek et tavuk kiyma bende baska bisey koymuyom artik yapip koyacam yazin kisa sebze felan

canımcım ben de koyarım kurabiye dondurucuya.acil durumda iyi oluyo..hemen çıkarıyosun.tabi çözülcek biraz...buzlu olmucak.ben bi teflon tencere yada tavaya koyup,üstüne kapak kapatıp ısıtıyorum..ama dikkat et yanmasın..alt üst yap ısıtırken..poğaça için de hamur olarak değil hazır pişmiş koyuyorum..onu da aynı yöntemle ısıtıyorum.süper oluyo..şimdiye kadar tadında bi değişiklik farkeden olmadı.ama çok uzun zaman bekletme tabii..bi keresinde misafirden sonra çok börek kalmıştı.onuda atmıştım.gayet güzel oldu,eşimle çayın yanında başka bi gün yemiştik.bu dönem bezelye koyabilirsin mesela..ben alıp attım bi 6 poşet falan.ayıkla,yıka,suyu süzülünce at poşet poşet..kışın hiç konserve ile uğraşma..yazın domates rendeleyip koyabilirsin..ben bütün mısır koyup kışın haşlayıp yiyorum...bide taze fasulye koyuyorum hafif domatesle kavurup.kışın çok rahat oluyo..çıkar bi soğan doğra salça koy pişirvereliniortak

kizlar hecer artik cok tehlikeli bi boyut aldi yaramaz kizlarida hic sevmem haa kinadim basima geldi evin her yerini dokuyo benden ne gorurse yapiyo mutfakta firinin prizi var oda tam hacerin boy hizasinda ben tek elimle cikip cikaramiyom biraz sert zor cikiyo onu benden gordu gelip gidip oraya bulasiyo gecen bi baktim fis yerde cekmis cikartmis isin garibi ne zaman cikartti onu bilmiyom bulmus bi bosluk animi takti kafayi oraya o degilde nasil gucu yetti hayret ediyom tv sehbasindaki vcd yi atmis yere nasil tuttu hala hayret ediyom eliyle yitti galiba peri bacasi vardi alci onu gozumun onunda sehpadan cikti atti kirdi kaltim yetisemedi hep 2dk yanindan ayrildigim siaralar ev tel kalbosunu cekmis saak yere kirildi tabi yurtece koymuyom mama sandalyesine girdiremiyo ayaklarini diriyo yere koyuyom yuvarlanip gidip kanepeye kafasini vuruyo besigine koyuyom besigin kenarlarina kafa atiyo kalkmaya cabalarken sonucta isim oluyo gucum oluyo hani mutlaka tek birakmam gereken zamanlar oluyo ve hacer cok arsiz ev kapisi acilirsa beni cikar diyo yok o cikmadan kapi kapandiysa ortaligi yikiyo kicini yirtiyo disari goturmedim diye bide pecete kagit delisi nerden buluyo nasil ediyo mutlaka bi drgi kagit buluyo parcaliyo yirtip yirtip atiyo gecende agzina almis agzindan cikarana kadar hal geldu agzini kitlemis acitramiyom sonunda aldim agzinadan aldim diye nasil agladi cok yoruyo yaaww simdi anlattigima gire hic ilgilenmiyom gibi oldum ama hep gzoum ustunde oldugu halde boyle 2dk bosluguma geldigi am mutlaka bi suc isleiyo

hayatta öğrendiğim en önemli şey kimseyi kınamamaktır.. çünkü neyi kınadıysam allah kendi başıma ya da yakınlarımın başına verdi..:1no2:

ama canım bu çocuk.. yaramaz olacak tabii. gözümüz üzerinde olacak başka şansımız yok.. ne zormuş çocuk büyütmek de mi..-tatlicadiarzu-

leyloşum aynen bende kınadığım şey başıma geliyor bizim ailede bütün çocullar çok uslu sorunsuz benim oğlan hareketli olduğu için moralimi bozmaya çalışıyrlar yok hiperaktif yok sen yandın bir dk oturtmayacak seni babasına çekmiş bilmemne ya hareketli olmaları gereken zaman aslında şuan.böyle söylendiği zaman bende korkuyrum bu sefer çalışmak istiyorum ama çok yaramaz olursa nasıl bırakıcam anneme koşamaz peşinden alışkın deiliz yaramaz çocuğa babamızda byle dötü yerde durmaz ya şimdiki çocukların hepsi böyle daha küçük hacer anlamıyorlar biraz büyüyünce konuşarak anlaşacağız ,nşallah benim eltimin oğlu var(eltim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyo) kayınpederim çocuğa saolsun vur oğlum kır oğlum şeklinde yaklaşımlarda bulunuyodu bebekken şimdi 2 yaşında annesinin yapma dediği şeyleri iandına yapıyor öyle yetişti çünkü yani diyeceğim o ki iş bizde bitiyor yaramaz olması kötü bişey değil söz dinleyen bi çocuk olması bence daha önemli

canımmm sen haceri değil de yağızı anlatıyosun sanırımkaydirigubbakcemile3ben sağ elindekini almaya çalışırken o sol eliyle başka bişeye atlıyo..hangi arada hallediyo hepsini hiç bilmiyorum..tv nin önüne geçemeyeceği şekilde koltuk minderinden set yaptım..gidip gidip tv nin düğmesine basıyodu..nerdeyse benim belimden yüksek telefonluk var..üstünde telefon,kalemlik kağıtlar falan..kabloyu aşağıdan bi çekti,:1shok:ben koşana kadar hepsi kafasından aşağı indi:mymeka:bi kere katlı duran sandalyeleri üstüne devirdi..en kötüsüde eğer banyo kapısı açıksa direkt koşuo klozete gidiyo:kızgın:elliyo..bi saat elini temizliyom sonra..hiç açık bırakmıyorum artık..evdeki tüm canlı çiçeklerimin yapraklarını kopardı:bbo:allahtan yemeden yetiştim.az önce evi süpürdüm.kabloya asılmaktan evi süpürtmedi..çocuklar prizleri falan çok seviyo aman dikkat..çocuklar için priz kapakları var onlardan alcam en kısa zamanda..ve leylacım en önemli noktaya değinmişsin..ben de yaramaz çocukları çok kınardım:çok üzgünüm:nasıl çocuk yetiştirmişler diye söylenirdimbenneyaptımkiarıkanın dediği gibi neyi kınadıysam başıma geldi.geç de olsa aslaa kimse hakkında yargılayıcı olmamayı öğrendim:çok üzgünüm:
neyse belki bi umut aklı erdiği zaman sabırla anlatır ve doğruyu yanlışı öğretebilirim diye ümid ediyorum:Saruboceq:

Ozlem senin su oteki nick vardiya ozlemehm diye o artik banli gozukmuyo bende girebiliyonmu
hadi ya bi bakımmm:1shok:
evet atıolar ama ben denemedim poğaça falan pişirip koyuolar mikrodalgada ısıtıp koyuyolar hazır annem arkadaşlarım yapıodu yani
ben yapamıom yaptığımı da tüketiomcokacimcoook

Back
X