Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
herkese ii geceleeeerrr opuyorumnanaktan diicem ama :uhm: kimse yok :umursamaz: cemrem bugun sabhtan atesliydi yine.akşama dooru düzeldi allahıma binlerce kez şüğküröksürüğü ve hapsurması devam tabi :sm_confused: benm anlamadığım öksürük gece azar bunun gece kesilio :sm_confused: ptesi randevusu var.bakam doktorumuz buna ve enfeksiyon sonucuna ne diicek :Saruboceq: bugun sonucu cıktı.ptesi alıp doktora göstericez.alt katta hemşire var bizim.onşa konustuk.bitane cocuk nefroloğu bulucak en ii o anlar dio :çok üzgünüm:
canımsın...allah razı olsun gamzem yaaaa :çok üzgünüm:
hmmm CADIARZU bilmodum nisacım..demek ööleyken bööle yapabilioz CADIARZU yapiim ozaman CADIARZU canım allah namazını yaptığın duaları kabul etsin..seni kızına eşine ailene bağışlasın :Saruboceq:
inşallah merancım inşallah :Saruboceq: atlatıcaz gecicek allahın izniyle..rtabbim beterinden korusun :Saruboceq: dermansız dert vermesin :Saruboceq:
CADIARZU bilmiodum saol canımın içi.kabak cok veriyorum ama diğerlerinden yemedi hiç...gecen tarhana yaptım kıymalı..boğazı falan yumusasın die.içine maydonoz kıydım birazda.malum iye nin bas düşmanı Çok üzgünüm çoook
cok şüğkür bugun daha ii :Saruboceq:
valla bi düzelemedi.ilk 6 ay süper gecti..suratına kar yağarken bile gecenin bi ayazında sokakta dolastı..ne zaman ek gıdaya gectik emmeyi azalttı ve 6. ayını doldurdu o zaman basladı hersey :çok üzgünüm: napalım buna şükür...düşünüyorumda şu saatte hastane köşelerinde ne anaların içleri sızlıo..allahım önce onşara sonra benm kızıma şifa versin :Saruboceq:
yok yükselmedi patoşum allaha şükür..2 saatte bir ölçtüm.sadece askılı badisiyle yatıdım.üstünede carsaf örttüm..35,6 36,0 arası dolastı atesi a.s
lezize teezen yesin seni..su kafamın bulanık haliden bile güldürdün ya sen beni allahta seni güldürsün emi lü lü lü lü lü kaydirigubbakcemile3
ammmiiiinnnnnn :Saruboceq: haklısın nihalcim hiç mantıklı düşünemiyorum artık..biraz kalabalık banada kızımada ii gelicek zemuszemus
Selam naptiniz cemre biraz daha iyiymis sevindim leen sabah buraya yazdiydim ya allahim nolur hodugumu sasirt aklo beyni sulansin beni 2 gunlugunede olsa biyere gitursun diye anam dilegim tuttumu ne hic hesapta yokken aksam esimin askerdeki komutani aradi napiyon hayirsiz ne demeye iste bizi davet etti gelin gezelim felan demis amasyada gorev yapiyo komutani burdan ora 3 saat mi herif ben gidelim dedi sabah erkenden cikariz kaliriz bi gun gezeriz tozariz dedi dukkanada bugun 2 eleman almis 1 tane vardi e bide annesi var 4 kisioldugu halde onlara birakip gitmekten vazgecerse ee yuhh derim baskada bisey demem lù lù lù lezize dezzeniz geliyyii leenn
canım yaaa çok geçmiş olsun allah beterinden sakllasın ben de düşürdüm ama allahtan kafasını çarpmadan düştü yine de ben de senin yaptıklarını yapmıştımselam kızlar.. :sinifsinif:dün akşam üzeri çok moralim bozuldu. elayı kanepeye oturtmuştum önüne de orta sehpasını çekiyorum. neyse oraya oturttum bende elimi yıkamaya gittim.. o anda küt diye bir ses ve birden ağlama sesi. mafoldumbenhemen koştum ela düşmüş kafasını sehpaya vurmuş.:çok üzgünüm:. oyy yavrum içim gitti.. hemen aldım elini yüzünü yıkadım sakinleşsin diye dolaşırken bir baktım kaşında bir kızarıklık var. şişme olabilir diye hemen buz aldım oraya sürmeye çalıştım.. off allahım insanın içi ne kötü oluyor.:çok üzgünüm:
sonra biraz sakinnleşti bende o arada nette kafa çarpmalarını okuyordum. kadının biri doktora yazmış bebeğim kafasını çarptı diye. o da bu konular çok önemlidir demiş. mutlaka doktorunuza ulaşın demiş.. beşinci kattan düşme ile yere düşüp çarpma arasında travma açısından fark yokmuş.. hatta yürüteçten düşen bir çocuğun başına geleni anlatmış.. anammmm bunları okuyunca çok kötü oldum.:çok üzgünüm: hemen doktorunu aradım. o da kaşında açılma var mı dedi. bayıldı mı dedi. yok dedim. kusarsa huzursuzluk lursa bir de gece emdiği saattte kalkıp emmezse getirin tomografi çekelim dedi..senağlama
şükürki kusama filan olmadı. :Saruboceq:ama ben iki saatte bir gece uyandırıp emzirdim. emmesi blincinin açık olduğunu gösteriyormuş. bu geceyi atlattık inşallah başka bir sorun olmaz..
nasıl bir acı korku allahım kimseyi evladından ayırmasın.. çok üzüldüm ağladım. senağlama
annemde şu çocuğa bir nazarlık tak deyip duruyordu. bende çatal iğne açılır diye korkuyorum siz takıyor musunuz. ya da başka bir şey. yalnız bende gün boyu aklıma geldikçe okur dua ederim..:Saruboceq::
Gunaydin hatunlar hepinize iyi pazarlar gezeceniz mi bugun yaa kizlar sabah aklima ne geldi gecen sene ramazanda hamistik ya ben hic oruc tutamadim malum son aylardi 1 ay borcum var acayip kafama takiliyi yav nasil tutacam borcumu ramazanda yaklasti 3 aylarin icinde baslasam da tutsam yaa kendimi kotu hissediyorum hacer emiyo diiye biraz da icimden simdi dursunda seneye diyom sonrada emmese de olur allah gostermesin sabaha cikacagimiz belli mi hadi borclu gidersem diye dusunuyom siz naptiniz eminim sizde yemisinizdir ne zaman tutacaksiniz
gözün aydın len leyla karısı Şeniz inşallah gidersiniz...cok gzl oralar..sanada deişiklik olurSelam naptiniz cemre biraz daha iyiymis sevindim leen sabah buraya yazdiydim ya allahim nolur hodugumu sasirt aklo beyni sulansin beni 2 gunlugunede olsa biyere gitursun diye anam dilegim tuttumu ne hic hesapta yokken aksam esimin askerdeki komutani aradi napiyon hayirsiz ne demeye iste bizi davet etti gelin gezelim felan demis amasyada gorev yapiyo komutani burdan ora 3 saat mi herif ben gidelim dedi sabah erkenden cikariz kaliriz bi gun gezeriz tozariz dedi dukkanada bugun 2 eleman almis 1 tane vardi e bide annesi var 4 kisioldugu halde onlara birakip gitmekten vazgecerse ee yuhh derim baskada bisey demem lù lù lù lezize dezzeniz geliyyii leenn
ah canım yaaaaaa :1hug: gözlerim doldu zeynepcim...cok saol...allah razı olsun..allahım dularını okuduğun kuranı kabul etsin..seni eşine bebeğine ve ailene bağışlasın :Saruboceq:Günaydın sevgili Ekim anneleriiiiiiiii
bu sabah erkenciyim baba oğul uyuyolar bende açıp bir okuyim dedim.
celencim az önce kuran okudum minik kuzunada ve tüm kuzulara dua ettim rabbim kimsenin evladını hasta etmesin yaa.onlar hepimizin çünkü hepsi için okudum valla.tez vakitte hepsi iyileşip eski sağlıklarına kavuşsun inşallahhhhhhh
eylülcüm nasıl üzülmiim..baksana bi yeri iileştirelim derken bi yerden hasta oluo cocuğum :çok üzgünüm: zaten kafam allak bullak bide bu hastalıklar..ama cok şikayet ettim snaırım burda olmaktan allahta al sana hastalık uğras sıkılmazsın dedi kızdı bana...rabbim aileme şifa versinde gözümde yok baska bişe :1no2: annemin gelmesine gerek yok eylülcüm artık.2 hafta sonra bugun allahtan bir mani olmazsa bi izmirde olucaz :Saruboceq:celen üzülme nolur:teselli:Allah yavruna acil şifa versin inşallah.Allah'ım beterinden korusun.canım ya yeni taşındınız,tanıdığın yok.seni çok iyi anlıyorum.annen keşke gelebilse de 1 haftalığına bari gelse.senağlama.ama canım cemrem inşallah tez zamanda iyileşir yavrum benim.sen de sıkma nolur canını
:teselli: gecmiş olsun yaaaa noluoz olum toplucana nazara mı geldik ne :sm_confused: cok şükür hasarsız atlatmıssınız.canım ben senin dediğin gibi oturttuğumda kucağına kocaman kendi yattığım yastığı koyuyorum.üstündede ayıcıklı kılıfı var.ona bakcam derken düşmek aklına gelmio kaydirigubbakcemile3selam kızlar.. :sinifsinif:dün akşam üzeri çok moralim bozuldu. elayı kanepeye oturtmuştum önüne de orta sehpasını çekiyorum. neyse oraya oturttum bende elimi yıkamaya gittim.. o anda küt diye bir ses ve birden ağlama sesi. mafoldumbenhemen koştum ela düşmüş kafasını sehpaya vurmuş.:çok üzgünüm:. oyy yavrum içim gitti.. hemen aldım elini yüzünü yıkadım sakinleşsin diye dolaşırken bir baktım kaşında bir kızarıklık var. şişme olabilir diye hemen buz aldım oraya sürmeye çalıştım.. off allahım insanın içi ne kötü oluyor.:çok üzgünüm:
sonra biraz sakinnleşti bende o arada nette kafa çarpmalarını okuyordum. kadının biri doktora yazmış bebeğim kafasını çarptı diye. o da bu konular çok önemlidir demiş. mutlaka doktorunuza ulaşın demiş.. beşinci kattan düşme ile yere düşüp çarpma arasında travma açısından fark yokmuş.. hatta yürüteçten düşen bir çocuğun başına geleni anlatmış.. anammmm bunları okuyunca çok kötü oldum.:çok üzgünüm: hemen doktorunu aradım. o da kaşında açılma var mı dedi. bayıldı mı dedi. yok dedim. kusarsa huzursuzluk lursa bir de gece emdiği saattte kalkıp emmezse getirin tomografi çekelim dedi..senağlama
şükürki kusama filan olmadı. :Saruboceq:ama ben iki saatte bir gece uyandırıp emzirdim. emmesi blincinin açık olduğunu gösteriyormuş. bu geceyi atlattık inşallah başka bir sorun olmaz..
nasıl bir acı korku allahım kimseyi evladından ayırmasın.. çok üzüldüm ağladım. senağlama
annemde şu çocuğa bir nazarlık tak deyip duruyordu. bende çatal iğne açılır diye korkuyorum siz takıyor musunuz. ya da başka bir şey. yalnız bende gün boyu aklıma geldikçe okur dua ederim..:Saruboceq:
:
inşallah zambakım inşallah :Saruboceq:celenim canım benim inşallah daha da iyi olr cemremiz tatil dönüşü bütün kötü günleri bırakıp dönersiniz inşallah sizin için hep dua ediyorum allahım korusun bütün bebnişleri ve cemremizi
çelen geldinmi napıonuz cemre nasıl iyimi?
benim canawarım uyandı kafamçokkarıştı
selamün hello len :gitme: anam kızı iileştirelim derken şimdide bronşioliti tekrarladı Çok üzgünüm çoook ay dellenecem artık Çok üzgünüm çoook nasıl öksürüo kuzum.acaip de cok hapsuruyo :çok üzgünüm: burnu akıo üstüne bide çişi hasta ne etcemi sasırdım artık :çok üzgünüm: allahım kızıma şifa banada sabır ve dayanma gücü ver :Saruboceq: yarın sabah doktorumuzda randevumuz var.hem kültür sonucunu göstericez hem aylık rutin kontrol hemde öksürüğünü göstericz.buyuk ihtimal ventolin vericek yine..inşallah yatırmaz :Saruboceq: gecen olduğunda havayla gecmedi die yatırmıstı :çok üzgünüm:
gözün aydın len leyla karısı Şeniz inşallah gidersiniz...cok gzl oralar..sanada deişiklik olur
ah canım yaaaaaa :1hug: gözlerim doldu zeynepcim...cok saol...allah razı olsun..allahım dularını okuduğun kuranı kabul etsin..seni eşine bebeğine ve ailene bağışlasın :Saruboceq:
eylülcüm nasıl üzülmiim..baksana bi yeri iileştirelim derken bi yerden hasta oluo cocuğum :çok üzgünüm: zaten kafam allak bullak bide bu hastalıklar..ama cok şikayet ettim snaırım burda olmaktan allahta al sana hastalık uğras sıkılmazsın dedi kızdı bana...rabbim aileme şifa versinde gözümde yok baska bişe :1no2: annemin gelmesine gerek yok eylülcüm artık.2 hafta sonra bugun allahtan bir mani olmazsa bi izmirde olucaz :Saruboceq:
:teselli: gecmiş olsun yaaaa noluoz olum toplucana nazara mı geldik ne :sm_confused: cok şükür hasarsız atlatmıssınız.canım ben senin dediğin gibi oturttuğumda kucağına kocaman kendi yattığım yastığı koyuyorum.üstündede ayıcıklı kılıfı var.ona bakcam derken düşmek aklına gelmio kaydirigubbakcemile3
inşallah zambakım inşallah :Saruboceq:
he geldim yavrubronşiolitle ilgili yazı arattırıyorum nette..evde neler yapabilirz die.şimdi nane ılamur ve limon kaynattım.boğazı yumusasın die birazdan içircem..sen bişe yapıomuydun?bak bulduğum bi yazıyı gösteriim
SİZİN YAPABİLECEKLERİNİZ:
En önemlisi temiz hava ve balgam sökücülerden faydalanmaktır: Kekikte bulunan bitkisel etken maddeleri içeren öksürük şurupları ya da eczaneden alabileceğiniz kimyasal balgam sökücüler (ambroksol ya da asetilsistein) kullanabilirsiniz. Çocuğunuza bolca içecek, en iyisi çay verin, öksürük kesici ilaçlar sadece hastalığın başlangıcındaki ilk bir iki gün faydalıdır. Bunun ardından, yani balgam oluşmaya başladıktan sonra, öksürüğün kesilmemesi gerekir.
0 Evde hazırlanan ilaçlar:
Odaya, bir çamaşır kurutma askısı yerleştirip üstüne ıslak bezler asın. Böylece hava nemli tutulur. İçyağı sürülmüş göğüs sargıları balgamı söker. Kan akışını canlandırır ve böylece balgamı söker. Günde üç kez on dakika kızılötesi ışığa tutmak ya da tuzlu suyla buhar banyosu da işe yarar.
valla benimkide bugün 5 te gözünü açtı..:1shok: o sattte de çok tatlı oluyor uyku anam.. sonra uyutum 6 30 da geri uyandı.. sonrada mesai başladı..:bbo:günaydın millet nerelerdesiniz yaw kızcam ama bak..lmaz:
biz 7 den beri ayaktayız oğlum saolsun pazar sabahı filan aldırmıyokafamçokkarıştı
umarım herkes iyidir..
sağol teyzesi..Şeniz sabah kk ya girmemle çıkmam bir oldu kusura bakma şeker..Gunaydin arikancim ela nasil bi sorun yoktur umarim kafasi sisti mi oyy kiyamam yaa
teşekkür ederim canım..opuyorumnanaktan insanın içi eziliyor allahım yavrularımıza sağlık versin.. bize bağışlasın..:Saruboceq:vaaaaaaaaaayyy leyloşum madem böyle dileğin oluyo bize de dua et gııı şaka bi yana inşalalah gidersiniz canım yaaaaa
canım yaaa çok geçmiş olsun allah beterinden sakllasın ben de düşürdüm ama allahtan kafasını çarpmadan düştü yine de ben de senin yaptıklarını yapmıştım
yaaa hiç sorma aslında bir an önce tutsak iyi olacak en azından arar ara tutsak azaltırız bari
pes etmek yok annesi.. mutlaka olacaktır..a.syaa kızlar şimdi biz tatile gitmeden önce 3-5 kaşık da olsa çorba içirebiliyordum gülçeye ama1 aydır falan kaşığı görünce ağzını sımsıkı kapatıyor 1 kaşık bile sokamıyorum ağzına sadece biberon alıyo ve meyve suyunu da içmiyor sadece biberon mamasını içiyo çok üzülüyorum ben de buna napacam bilkmiyom nerdeyse 8. 5 aylık ama ek gıda hiç yok sadece mama yani böyle ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum çok üzülüyorum yaaa ne yapsam kar etmiyor yemiyor ne yapcam ben yaa mafoldumben
:1shok: maşallahh çok hareketli bu kuzu.. senin beşik değiştirme zamanın gelmiş atık şeker. bizi şimdili idare ediyor ama bir aya karyolasında yatırmaya başlarım heralde..a.sKizlar hacer yine kalkmis besigin icine oturmu uff besik artik guvenli degil kenarindan tuttupp ayaga kalkabilirdi bide oturup kendini salliyo zilli gecen seferde oyle salldi devrildi kafasini vurdu
Gecen ispanak aldim cok guzeldi hic camur yoktu hasladim biraz hacere yapiyim carba felan diye dondurucuya attim icse ah keske gecen kiymayla tel sehriyeli corba yaptim bizimkine benzesin de yesin diye cok az domates salcasi koydum yarin kase doke saca yedi bugun de tavuk la yapicam bakalim napacak
selamün hello len :gitme: anam kızı iileştirelim derken şimdide bronşioliti tekrarladı Çok üzgünüm çoook ay dellenecem artık Çok üzgünüm çoook nasıl öksürüo kuzum.acaip de cok hapsuruyo :çok üzgünüm: burnu akıo üstüne bide çişi hasta ne etcemi sasırdım artık :çok üzgünüm: allahım kızıma şifa banada sabır ve dayanma gücü ver :Saruboceq: yarın sabah doktorumuzda randevumuz var.hem kültür sonucunu göstericez hem aylık rutin kontrol hemde öksürüğünü göstericz.buyuk ihtimal ventolin vericek yine..inşallah yatırmaz :Saruboceq: gecen olduğunda havayla gecmedi die yatırmıstı :çok üzgünüm:
gözün aydın len leyla karısı Şeniz inşallah gidersiniz...cok gzl oralar..sanada deişiklik olur
ah canım yaaaaaa :1hug: gözlerim doldu zeynepcim...cok saol...allah razı olsun..allahım dularını okuduğun kuranı kabul etsin..seni eşine bebeğine ve ailene bağışlasın :Saruboceq:
eylülcüm nasıl üzülmiim..baksana bi yeri iileştirelim derken bi yerden hasta oluo cocuğum :çok üzgünüm: zaten kafam allak bullak bide bu hastalıklar..ama cok şikayet ettim snaırım burda olmaktan allahta al sana hastalık uğras sıkılmazsın dedi kızdı bana...rabbim aileme şifa versinde gözümde yok baska bişe :1no2: annemin gelmesine gerek yok eylülcüm artık.2 hafta sonra bugun allahtan bir mani olmazsa bi izmirde olucaz :Saruboceq:
:teselli: gecmiş olsun yaaaa noluoz olum toplucana nazara mı geldik ne :sm_confused: cok şükür hasarsız atlatmıssınız.canım ben senin dediğin gibi oturttuğumda kucağına kocaman kendi yattığım yastığı koyuyorum.üstündede ayıcıklı kılıfı var.ona bakcam derken düşmek aklına gelmio kaydirigubbakcemile3
inşallah zambakım inşallah :Saruboceq:
he geldim yavrubronşiolitle ilgili yazı arattırıyorum nette..evde neler yapabilirz die.şimdi nane ılamur ve limon kaynattım.boğazı yumusasın die birazdan içircem..sen bişe yapıomuydun?bak bulduğum bi yazıyı gösteriim
SİZİN YAPABİLECEKLERİNİZ:
En önemlisi temiz hava ve balgam sökücülerden faydalanmaktır: Kekikte bulunan bitkisel etken maddeleri içeren öksürük şurupları ya da eczaneden alabileceğiniz kimyasal balgam sökücüler (ambroksol ya da asetilsistein) kullanabilirsiniz. Çocuğunuza bolca içecek, en iyisi çay verin, öksürük kesici ilaçlar sadece hastalığın başlangıcındaki ilk bir iki gün faydalıdır. Bunun ardından, yani balgam oluşmaya başladıktan sonra, öksürüğün kesilmemesi gerekir.
0 Evde hazırlanan ilaçlar:
Odaya, bir çamaşır kurutma askısı yerleştirip üstüne ıslak bezler asın. Böylece hava nemli tutulur. İçyağı sürülmüş göğüs sargıları balgamı söker. Kan akışını canlandırır ve böylece balgamı söker. Günde üç kez on dakika kızılötesi ışığa tutmak ya da tuzlu suyla buhar banyosu da işe yarar.
selam kızlar.. :sinifsinif:dün akşam üzeri çok moralim bozuldu. elayı kanepeye oturtmuştum önüne de orta sehpasını çekiyorum. neyse oraya oturttum bende elimi yıkamaya gittim.. o anda küt diye bir ses ve birden ağlama sesi. mafoldumbenhemen koştum ela düşmüş kafasını sehpaya vurmuş.:çok üzgünüm:. oyy yavrum içim gitti.. hemen aldım elini yüzünü yıkadım sakinleşsin diye dolaşırken bir baktım kaşında bir kızarıklık var. şişme olabilir diye hemen buz aldım oraya sürmeye çalıştım.. off allahım insanın içi ne kötü oluyor.:çok üzgünüm:
annemde şu çocuğa bir nazarlık tak deyip duruyordu. bende çatal iğne açılır diye korkuyorum siz takıyor musunuz. ya da başka bir şey. yalnız bende gün boyu aklıma geldikçe okur dua ederim..:Saruboceq:
inşallah daha da iyileşecek kuzun..allahım korusun onları..:Saruboceq:
anaaa vallahi temiz kalplisin.:1shok: hadi bakalım inşallah istediğin gibi olur.a.s
sağol canım allah razı olsun..opuyorumnanaktan
canım anlıyorum ama artık çok küçük değillerki.. emmeyi bıraksalarda çok kafana takma derim. elada sadece geceleri emiyor zaten sadece..a.s bak eylül gündüzleride emiyormuş. daha ne olsun annesi..![]()