2008 Ekim Anneleri

kayserili hatunlarda geldi ne zaman bulusak yavv bu tamer ne sansli haa sipaa her bulsumada kizlar geliyo cemre eylul elayla bulustu hacerle feyzaylada bulusacak vay capkin vay
he valla ne zaman buluşacaz.CADIARZUçok merak ediyorum hem sizi hem hacerle tameri.dolaşırken bakıyorum leylayla haceri görsem hemen tanırım diye diyekaydirigubbakcemile3
merhaba kızlarrr :delphin: ve sonunda kayserideyimm :lepi:

amaa 2 günn bi felakettiii kii sormayınn yaa :çok üzgünüm: ilk gece tamer kesintisiz 4 saat ağladı ama neler yaptırdık masajdı duştu çaydıı sıcak su torbası falann en sonunda anneme dedim anne bu çocuğa bi şey oldu durmuor hadi azcık arabayla dolaştıralım neyse yarım saat kadar da arabayla dolaştık ki normalde uyur arabada..baktık susacağı yok doğru acilee ama nasıl ağlıyorr tarif edemem bana yapıştı kimseye gitmiyor doğdu doğalı bu kadar ağlamamıştıı :çok üzgünüm: neyse doktor muayene etti görünürde bişe yok dedi gaz olabilir die bi fitil verdi 1 saat kadar orda kaldık sonra eve geldik içini çeke çekee uyuduu ama ben mahfoldumm herkesii yabancıladı şokk oldumm şokk :1shok: 2 gün böyle geçti bugün çok şükür iyiyiz kendisi uyudu yine yabancılaması da geçti çok şükür rahat bi nefes aldımm acaip daralmıştımm :çok üzgünüm:
geldiğimiz gün annemin okul arkadaşlarıyla günü vardı kadınlar çok sevdi aman nazar değer bu çocuğa dışarı çıkarmayın deyip durdular Çok üzgünüm çoook bende nazar değmez lafını bile etmem demiştim..hatta annem eşşek kadar bi nazar boncuğu takmış çıkardım bide anneme kızdımm :çok üzgünüm: annem yengem komşular şimdi nazar değdii çocuğa deyip duruyorlarr off sinirlerimm hopluyoo yaa Çok üzgünüm çoook herşeyii nazara bağlayan insanlara sinir oluyoruummmm yaaa Çok üzgünüm çoook
canım çok geçmiş olsun çocuklar ani hava değişimini kaldıramayabiliyorlar.nazarda değmiş olabilir canımkaydirigubbakcemile3
Nihal konussana kizz gorumce gorunmez daglarin arkasina gelesice hee ne guldum bu lafa yarin gorunmece diyecem anlamaz hiiih der kesin
kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kız dün akşam yazdım gümbürtüye gitti beni kene ıssırdı diye 10 gün önce.:umursamaz:
leyla gelir gelmez hemen caddeye gittim :lepi: arkadaşım var demiştim ya hani caddede onun yanına gittik eşimle tanıştırdım onu sonra biraz dolaştık caddede :delphin: ama benim eşim sinir olduu :çok üzgünüm: burda olsaydık asla antalyada ki kadar rahat yaşayamazdın dedii hoş ben onun için bi ton surat yaptım adama ama adam haksız sayılmazz ben ne yapayımm :çok üzgünüm: kayseride kadın olmakk çok zor çokk Çok üzgünüm çoook
ben yalnız çıkarım hep ama bisorun olmaz hiç.sen neden rahatsız oldun canım.kadınları muhteşem kaba buna sonuna kadar katılıyorum.geçen yokda bebek arabasıyla kadının birinin ayağına deymişim farkedince üzüldüm hemen daha ben özür dilemeye kalmadan önüge baksana beeee ne diggat etmiyon diye birsürü laf saydı:olmaz:anacım özür dileyesimde kalmadı.öylece yürüdüm bende:tomato:
Bune yaa uff kimse gelmedi hic tek basma bekliyomm pardon 2haliloyla beraber

kız kocan bu halilolarla yapayalnız oturduğunu görse ne derrdelikafadulden:roflol:

Benim herifin halilolardan haberi yokk ama ibolya bana ozel mesaj attiydi bi kere mailimde gordu erkek sandi herhal bi bakis atti bana bende neee o bayamn arkadas kk da erkek uye yok o macarca menekse demek dediydim puhahaha bazen bisey oluyo soruyom ne biliyim git kk daki kadinlara sor diyo gecen hacer cok istahsiz dedim kayinvaldeme kuluptekilerin ki nasil onlara bi sor sana diyo bura aile doktoru gibi oldu

Niha fevzi cakmakta dimi annenlerin ora bizim orda bi evimiz var kiraci cikti kiraci ariyok len soran olursa bos duruyo

Nihal seni kenemi isirdi len ana gecmis olsunn nerde oldu nasil farkettin
he kıızz.10 gün önce gece 12.30 gibi feyzayı emzirmeye çalışıyorum.karanlıkta ışığıda açmadım göğsümde baktım bi karaltı var bende kan sandım sildim geçmedi Allah Allah dedim bu neyki diye çektim gelmedi delikafaduldeno an anladım hemen telefonun ışığıyla baktımkiii kene yapışmışdelikafaduldenamanın hemen feyzayı yatağa bıraktım eşimde yanımdaydı dur sakin ol bişey olmaz falan diyor ama ben koptum.annemde yatmamıştı daha namaz kılıyordu mutfakta.buzdolabının önüne yığıldım kaldım.anne burda kene var diye nasıl ağlıyorum biraz sakinleşince hemen acile gittik ama ben çıldırıyorum doktorlar korkma burda hiç zehirli kene vakası olmadı diyorlar ama ben hiç dinlemiyorum.sadece ya zehirliyse diye bağırıp duruyorum.benim küçücük bebeğim var diyorum.neyse keneyi çıkarttılar kan tahlili falan yaptılar bişey çıkmaz falan dediler ama 10 gündür çektiğimi bir ben bilirim bir Allah.hamdolsun bişeyde olmadı.şimdi hala aklım çıkıyor üstümde falan sinek böcek gördümmü hoplayıp duruyorumdelikafadulden
Benim herifin halilolardan haberi yokk ama ibolya bana ozel mesaj attiydi bi kere mailimde gordu erkek sandi herhal bi bakis atti bana bende neee o bayamn arkadas kk da erkek uye yok o macarca menekse demek dediydim puhahaha bazen bisey oluyo soruyom ne biliyim git kk daki kadinlara sor diyo gecen hacer cok istahsiz dedim kayinvaldeme kuluptekilerin ki nasil onlara bi sor sana diyo bura aile doktoru gibi oldu
:roflol::roflol:ilahii ya iyice açıklama yapmışsın.benim herif hiç karışmaz:roflol:
Niha fevzi cakmakta dimi annenlerin ora bizim orda bi evimiz var kiraci cikti kiraci ariyok len soran olursa bos duruyo

he fevzi çakmakta bacım.nerde kı eviniz.hangi sokakta

offf ben cok sıkıldım yaaaa :çok üzgünüm: evimi öslediiiim kocamı öslediiimmm :sinifsinif: ama istanbulu hiç ama hiç özlemedim :sinifsinif: keske öslediğim hersey ismirde olsaydı mafoldumben izmirdende vazgecemiyorum anasını satim bu ne yaman celişki mafoldumben zaten cemrde bit gibi üstüme yapıstı poooofffff kafamçokkarıştı

merhaba kızlarrr ve sonunda kayserideyimm

amaa 2 günn bi felakettiii kii sormayınn yaa ilk gece tamer kesintisiz 4 saat ağladı ama neler yaptırdık masajdı duştu çaydıı sıcak su torbası falann en sonunda anneme dedim anne bu çocuğa bi şey oldu durmuor hadi azcık arabayla dolaştıralım neyse yarım saat kadar da arabayla dolaştık ki normalde uyur arabada..baktık susacağı yok doğru acilee ama nasıl ağlıyorr tarif edemem bana yapıştı kimseye gitmiyor doğdu doğalı bu kadar ağlamamıştıı :çok üzgünüm: neyse doktor muayene etti görünürde bişe yok dedi gaz olabilir die bi fitil verdi 1 saat kadar orda kaldık sonra eve geldik içini çeke çekee uyuduu ama ben mahfoldumm herkesii yabancıladı şokk oldumm şokk 2 gün böyle geçti bugün çok şükür iyiyiz kendisi uyudu yine yabancılaması da geçti çok şükür rahat bi nefes aldımm acaip daralmıştımm :çok üzgünüm:
geldiğimiz gün annemin okul arkadaşlarıyla günü vardı kadınlar çok sevdi aman nazar değer bu çocuğa dışarı çıkarmayın deyip durdular Çok üzgünüm çoook bende nazar değmez lafını bile etmem demiştim..hatta annem eşşek kadar bi nazar boncuğu takmış çıkardım bide anneme kızdımm : annem yengem komşular şimdi nazar değdii çocuğa deyip duruyorlarr off sinirlerimm hopluyoo yaa Çok üzgünüm çoook herşeyii nazara bağlayan insanlara sinir oluyoruummmm yaaa Çok üzgünüm çoook
kıyamam ben paşamaaa :1hug: hakkaten nazar değmiştir o bebeğe ay parcası gibi erkek bebeeeeee delikafadulden asığım ulen ben tamereeeee :sm_cool: bol bol gez meranım keyfini cıkar takma milleti :dilcikar:
yanii leylaa bazen haksız sayılmaz ama insanında bi nefes almaya ihtiyacı var :delphin: azcık insan yalnız yürümek ister bi kahve içmek ister ne bilim yani bunlar ihtiyaç bence...şimdi ben antalyada akşam canım sıkıldı diyelim eşim der hadi sen git bi kahve iç yada biraz sahile git dolaş die gerçektende giderim deşarj olmuş bi şekilde eve gelirim sorunsuz kim kime dum duma hesabı..ama burasıı iyicee kötü olmuşş mahalle baskısı denen şeyi sonuna kadar hissediyorumm burda :çok üzgünüm: kayseri bu kadar değildii kötüye gitmiş iyicee nolcak bilmiyorumm çok üzücüü :delphin: Allah sonumuzu hayır etsinn :Saruboceq:
bak izmirde ööle antalya gibi zemuszemus pek bi rahat :delphin:
Burda o yok iste ben aksam sikilacam da su parka tek basima gezmeye cikicam mumkun mu etraf icin mumkun olmadigindan esimde gondermez iste simdi sen o normal (erkek) arkadasinla gezssen caddede esin yaninda degilken annenlerin komsusu gorse hemen yanlis anlasilir ve herkes sen daha eve gelmedn seni konusur bu boyle bizim apartmanda bi kiz vardi boyle erkek arkadasiyla bi kac kisi gordu kizin adi o....u ya cikti kiza dunurcu geliyo binaya soruyo nasil bi kiaz diye aman uzak git zillinin onde gideni karamiyolar hemen
:1shok: ne kadar ayıp :1shok: kız cocuğunu görsende öle söölemicekmisin etrafa ne biçim insanlar var yaaaaa :mymeka:

he valla ne zaman buluşacaz.CADIARZUçok merak ediyorum hem sizi hem hacerle tameri.dolaşırken bakıyorum leylayla haceri görsem hemen tanırım diye diyekaydirigubbakcemile3

canım çok geçmiş olsun çocuklar ani hava değişimini kaldıramayabiliyorlar.nazarda değmiş olabilir canımkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kız dün akşam yazdım gümbürtüye gitti beni kene ıssırdı diye 10 gün önce.:umursamaz:

ben yalnız çıkarım hep ama bisorun olmaz hiç.sen neden rahatsız oldun canım.kadınları muhteşem kaba buna sonuna kadar katılıyorum.geçen yokda bebek arabasıyla kadının birinin ayağına deymişim farkedince üzüldüm hemen daha ben özür dilemeye kalmadan önüge baksana beeee ne diggat etmiyon diye birsürü laf saydı:olmaz:anacım özür dileyesimde kalmadı.öylece yürüdüm bende:tomato:

kız kocan bu halilolarla yapayalnız oturduğunu görse ne derrdelikafadulden:roflol:
:1shok: sakın o cemre olmasın kaydirigubbakcemile3 yapısıp kalabileceği en güzel yer cünkü kaydirigubbakcemile3 memeeeeeee delikafadulden nerden yapıstı ki len :sm_confused: feyzada yok dimi bakaydın ?allahım korusun :Saruboceq:
he kıızz.10 gün önce gece 12.30 gibi feyzayı emzirmeye çalışıyorum.karanlıkta ışığıda açmadım göğsümde baktım bi karaltı var bende kan sandım sildim geçmedi Allah Allah dedim bu neyki diye çektim gelmedi delikafaduldeno an anladım hemen telefonun ışığıyla baktımkiii kene yapışmışdelikafaduldenamanın hemen feyzayı yatağa bıraktım eşimde yanımdaydı dur sakin ol bişey olmaz falan diyor ama ben koptum.annemde yatmamıştı daha namaz kılıyordu mutfakta.buzdolabının önüne yığıldım kaldım.anne burda kene var diye nasıl ağlıyorum biraz sakinleşince hemen acile gittik ama ben çıldırıyorum doktorlar korkma burda hiç zehirli kene vakası olmadı diyorlar ama ben hiç dinlemiyorum.sadece ya zehirliyse diye bağırıp duruyorum.benim küçücük bebeğim var diyorum.neyse keneyi çıkarttılar kan tahlili falan yaptılar bişey çıkmaz falan dediler ama 10 gündür çektiğimi bir ben bilirim bir Allah.hamdolsun bişeyde olmadı.şimdi hala aklım çıkıyor üstümde falan sinek böcek gördümmü hoplayıp duruyorumdelikafadulden

:roflol::roflol:ilahii ya iyice açıklama yapmışsın.benim herif hiç karışmaz:roflol:

he fevzi çakmakta bacım.nerde kı eviniz.hangi sokakta

üf ne korku yaaaaa :sinifsinif: gözümün önüne geldide ben olsam senle beraber düşer kalırdım :sinifsinif: a:sinifsinif:llah korusun :Saruboceq:

gözün körolmaya senin.bütün kış izmir izmir diye sayıklayan,herifiyle birbirine giren bendim sanki.tadını çıkar şekerim bugünler gelmez gerii.

gözün körolmaya senin.bütün kış izmir izmir diye sayıklayan,herifiyle birbirine giren bendim sanki.tadını çıkar şekerim bugünler gelmez gerii.

he orası ööle ama ne biliiim ösledim leeeennnn :kedi: ama dediğin gibi tadını cıkartmam lazım daha uzunca bir süre ismir yok :sinifsinif:

oooooofff offf akşam üzeri biton alntı yapmıştım. sıpacan sen gel ayagımın altından gec pcyı kapat butun alıntılar uctu. sınırt oldum. meran yavrum tamer ıyımı sımdı. hava degısımınden hasta oldu galıba. kız nıhal allah korumus senı de. ben olsam mememde kene gorsem oracıkta duser bayılır bı daha da ayılamazdım herhalde. sımdı nasılsın ıyımısn. kzlar uykum var cok pıs. yarın sakın kafa tekrar bakıcım.sımdı ben gıdıom anacım. herkese ıtyı geceler.

kimselerbilmez cok gecmis olsun.. ayyy okurken bile irkildim.

celen fotografinizda ana-kız pek guzelsiniz.

tamer e cok gecmis olsun.

ibos dugun maceranizi okudum.boyle ozel gunler her zaman yasanmiyor,boyle tatsizliklar olmasa keske.sen bosver takma,

demek kayseride bulusma var,kiskandim dogrusu..

oooooofff offf akşam üzeri biton alntı yapmıştım. sıpacan sen gel ayagımın altından gec pcyı kapat butun alıntılar uctu. sınırt oldum. meran yavrum tamer ıyımı sımdı. hava degısımınden hasta oldu galıba. kız nıhal allah korumus senı de. ben olsam mememde kene gorsem oracıkta duser bayılır bı daha da ayılamazdım herhalde. sımdı nasılsın ıyımısn. kzlar uykum var cok pıs. yarın sakın kafa tekrar bakıcım.sımdı ben gıdıom anacım. herkese ıtyı geceler.

hu hıuuuuu iboş beni yakalayamaaazzzz yakalasa bile gagalayamaaaazzz lülülülülülü

kimselerbilmez cok gecmis olsun.. ayyy okurken bile irkildim.

celen fotografinizda ana-kız pek guzelsiniz.

tamer e cok gecmis olsun.

ibos dugun maceranizi okudum.boyle ozel gunler her zaman yasanmiyor,boyle tatsizliklar olmasa keske.sen bosver takma,

demek kayseride bulusma var,kiskandim dogrusu..

mersi boku anacım opuyorumnanaktan

Nihal cok gecmis olsun ya nerde yapismis girmis memene yavv kayserideykenmi oldu piknikte felan mi ayy allah korusun feyzayi iyi ara tara hertarafini

iyi geceler kızlar
eşim tatil yeri bakıodu yatmadan bide ben size bakım dedim hepinizi öptüm geçmişe bakamadım ii geceler
sabah 6da kalkıom malum

Kizlar hacer dah uyumadi ve beni uzmekle mesgul bu bebe 12 den asagi asla uymuyo gecede surekli uyaniyo ve meme emerek uyumak istiyo bak karnini tika basa doyurdum gece mamasindanI biberona koyu kivamda yaptim kasikla yemiyo cunku 160 lik icti suda iciricem ustune bide beni emer hala neden uyaniyo ya ama gunduz istahi hic yok bi kahvaltisinin peynirini yumurtasini yiyo baska bisey yemiyo bu zamana kadar

Gunaydin kizlar ben bu sene tutacam ya orucu gecen yildan bi 1ay borcum var bide bu ay tutmazssan 2 ay ben nasil odeyecem sonra sutum azalacaktir ama napiyiim banada zor oluyo bu tutamadigimin parasini versek oluyomu acaba

günaydın len millet opuyorumnanaktan benm iicene canım sıkılmaya basladı haaa :bbo:

Gunaydin kizlar ben bu sene tutacam ya orucu gecen yildan bi 1ay borcum var bide bu ay tutmazssan 2 ay ben nasil odeyecem sonra sutum azalacaktir ama napiyiim banada zor oluyo bu tutamadigimin parasini versek oluyomu acaba

bildiğim kadarıyla oluo leylacım.bence parasını ver.kendin borcunu ödüyceksin die cocuğunun rizkını neden kesesin..sonucta ciddi bir azalma hatta bitme olucak sütünde yerimseniben ama cok da bilmediğim bir konuda fetva vermek istemiyorum istersen işin ehli bir hocaya sor.yada netten bi arastıralım

Emziren Anneler Oruç Tutmalı Mı?

Anne sütü konusunda yapılan araştırmalar kısa süreli yemek yememenin sütü azaltmadığını ancak ciddi sıvı kaybının sütü azaltabileceğini göstermiştir. 2- 5 ay arasında bebeği olup emziren kadınlar arasında yapılan bir çalışma göstermiştir ki, oruç sırasında anne sütünün içeriğinde bir miktar değişim olmaktadır. Alınan enerji miktarı, protein, vitamin A ve C gibi elemanların günlük ihtiyacın altında kaldığı saptanmıştır. Bu da emziren annelerin oruç sırasında süt kalitesinin etkilendiğini göstermektedir.
????: Web Hattı - Türkiyenin En Güncel Forumu /kadin-sagligi/132175-emziren-anneler-oruc-tutmali-mi.html

Oruç tutmanın ve tüm gün su içmemenin 2 önemli riski vardır:
1-Anne sıvı kaybına uğrayabilir,
2- Eğer su kaybı yeterince fazlaysa, süt üretimi azalacaktır. Böyle bir durumda eğer anne çok susadığını hisseder veya halsiz hissederse su içmelidir. Bazı oruç tutan anneler için sıvı kaybı diğerlerine göre daha ciddi bir durum olabilir ve süt miktarının daha sonra tekrar arttırılması zor olabilir.

Bu nedenlerle emziren annelerin, özellikle bebeğin sadece anne sütüyle beslendiği ilk 6 ayda bütün gün su içmemeleri doğru değildir. Oruç tutabilmek için gereğinden önce ek gıdalara ve mamaya başlanması da uygun bir davranış değildir. Ancak 6 ayın üzerinde veya başka nedenlerle zaten ek gıdalara başlamış bebeklerde oruç sırasında annenin yememe ve içmemesi daha kolay tolere edilebilir. Ancak bu durumda da mutlaka sahura kalkmak ve iftardan sahura kadar geçen süre içinde bol miktarda sıvı almak şarttır. Ayrıca günü dinlenerek geçirmeleri ve kendilerini fazla yormamaları de gereklidir. Bebeğin aynı aralıklarla emmeye devam etmesi ve ek gıdaların da aynı şekilde verilmesi önerilmektedir.

Şunu da unutmamak gerekir ki, şeker metabolizması ile problemi olan anneler örneğin diyabet veya kan şeker düşüklüğü ya da diğer sağlık problemi olan annelerin oruç tutması risklidir ve mutlaka doktorlarına danışmaları gerekmektedir

Back
X