kajo canım hayırlı olsun, hayırlı olsun diyorum çünkü gerçekten hayırlı olması temennim, insanlar genelde büyük veya küçük bir zorlukla karşılaştıklarında hemen ondan kurtulmayı isterler, bunun canlı bi varlık olması bile onları kararından döndüremez bazı zamanlar, eşinle anlaşamama nedenin sadee fikir çatışmasımı, canım bak ben neredeyse 10 yıllık evliyim ve 10 yıldır hala kedi köpek gibi birbirimizi yiyoruz, yeri geliyor aynı sizin gibi günlerce küs duruyoruz, bebek olduktan sonra da uzun bi zaman ayrı yattık, daha düne gelene kadar da ayrı yatıyoduk, bir arkadaşımın ısrarıyla ben yeniden eşimin yanında yatmaya başladım, çocuğun anne ve babayı aynı yatakta görmesi gerektiğini vs söyledi, ne kadar kızsam da sokuldum yine kocamın yatağına, demek istediğim dövmesi sövmesi atması satması içkisi kumarı vs yoksa idare et eşini, bak hepimizin böyle sorunlarıı oluyor, her insan dört dörtlük değil, belki bizde de hata vardır, kendi açımızdan baktığımız için haklı görüyoruz kendimizi, bebek aldırma olayına gelince bak kızlar çok güzel söylemişler, ne zaman böyle bi hataya düşülse allah bunun hesabını soruyor, yeri geliyor parasızlık diyoruz yeri geliyor kocamla anlaşamıorum dioruz, bahanemiz çok, ama bunlar bir insanın canına kıymak için geçerli mazeretler değil, bunun için hiçbir geçerli mazeret olamaz zaten, hani drlar deseydiki bu çocuk özürlü, doğsa da yaşamayacak, yada ne bileyim annenin sağlığını tehdit ediyor vs, o zaman aldır derdim, ki allah korusun ama ben özürlü bir bebeğe hamile de olsam onu sonuna kadar taşımak isterim, allah bana bunu verdiyse vardır bir hikmeti derim, elimden alırsa da öyle uygun görmüştür derim, ama ya bu bebek nasıl olsa özürlü olcak ben bunu aldırim de ileride gözümün önünde bana yürek acısı olmasın demem, şu anda senin yaşadkların senin açından çok zor bir durum evet, ama bak arkadaşlar da söylemişler, allah sabrını verir, sen sırtını dayadınmı rabbine, rabbim hayırlısını ver hakkımda dedinmi, eminim demedin, dediysen bile yürekten demedin, yürekten demiş olsaydın kendi başıma gidip aldırmayı düşünüyorum demezdin, günah karnındaki sabiye, allah onu senin karnına koymuş, rızkını da hazırlamıştır zaten, yiyecek ekmeği yoksa da doğmaz, lütfen biraz allaha teslim ol, kasıtlı veya değil bi kaaza olmuş ve sen hamile kalmışsın, bundan sonrası önemli artık, çok istiyorsan git aldır bebeğini, kıy canına kurtul, bu şekilde hayatın zorlaşmamış olur, eşinle olan sorunların da belki çözülmüş olur, anlamıyorum daha kolunu bacağını bile oynatmaktan aciz bi yaratık nasıl sorun teşkil edebiliyor, kusura bakma bu konularda çok hassa s oluyorum, sözlerim kırıcıysa da özür dilerim ama böyle düşünüyorum, bak hamileliğimden önce tedavi görüyorduk, benim işim öyle amanaman güzel bi iş değil, bi öğretmenlik bi drluk gibi değil, psikoloji bozacak bir iş, o şartlarda psikolojimi ayakta tutmaya çalışırken bir de üstüne bebek hasreti çekip dr dr gezerken bir olay öğreniyorum, lise öğrenisi bir kız sevgilisinden hamile kalıyor ve o bebeği aylarca karnında saklıyor, kız biraz kilolu olduğu için bebeği son aylara kadar saklamayı becermiş, bol kıyafetler giydim demiş, kilo aldım demiş, zaten köy gibi bi yerde oturuyorlar, karnını korse gibi bişeylerle sıkmış, sonra kız bi gece sancısı tutuyo ağaçlık bi yere koşuyo, orada douruyo, göbek kordonunu taşla parçalayarak ayırıyo çocuğu, sonra o çocuğun kafasını da taşla parçalayarak öldürüyo, sonra da kanalizasyon yada sulama çukuru gibi bi yere atıyo, oradan da hayvanlar çocuğu yakalayıp birazını yiylar, çocuğun yüzündeki etleri yemişler, fotoğraflarını görmüştüm, o an nasıl bir hale geldiimi bilmiyorum, allah affetsin o sinirle lanetler yağdırdım, sen de kadın olacaksın ha sende anne olacaksın ha diye geçirdim içimden, allah bana bi bebek verseydi de keşke pamuklara sarsaydım onu dedim, kimselere göstermeden oracıkta ağladım, bunu neden anlattığğımı da bilmiyorum ama dünyada bebek hasreti çeken milyonlarca insan var, ama allah birine bebek nasip ediyor, o da başını taşla yarıp öldürüyor, insanın köpeği ölüyo da ardından yas tutuyo, ama bu insan müsfettesi su kanalına atıyo, allahım kimsenin bebeğini böyle şeylerle karşılaştırmasın inşallah, canım bak onları düşün, eğer sen bu bebeği aldırırsan onlardan ne farkın kalır, onun yaptığı şeyle seni yaptığın şey arasında ne fark kalır, o başını taşla yararak öldürmüş sen drlara öldürtüyosun, ya bilmiyorum gönlüm nolur aldırmasın diyor, kararını kendin ver, ben olsam aldıramazdım, şu anda sana yemin ediyorum kilo problemim olmasa bir dakika bile düşünmem hamile kalmak için uğraşırım, her ne kadar burada sezeryandan çko korktum vs desem bile o acıları katlanmaya razı olurum, bir bakışına bir gülüşüne kurban olurum onların, burada ne paylaşımlar yapıyoruz, şöyle güldü böle adım attı diye, dünyada bunlardan daha güzel mutluluk olabilirmi, sen bu mutluluğu çifte yaşayacaksın işte, allah sana yeniden bu mutluluğu yaşatmak için göndermiş o bebeği, bilemiorum canım kararını kendin ver, ben kendimi senin yerine koydum da böyle birşeyi asla yapamazdım