2008 Ekim Anneleri

1-2 yaş bebeklerin beslenmesi

9.aydan sonra çocuğun temel gıdası olmaktan çıkan anne sütünü 12-15 ay arasında en geç 2 yaşında ve anne için uygun olan bir zamanda kesilmelidir.Çocuk 13-14 aylıktan itibaren kaşık kullanmaya başlanabilir.Çocuğun ayrı bir tabağı olmalı ve neyi ne kadar tükettiğine dikkat edilmelidir.

*En sık yapılan hatalardan biri çocuğu yemek suyu ile beslemektir.Hiçbir besleyici değeri olmayan bu beslenme biçimi uygulanmamalıdır. Bu dönemde çocuklar günde 4 öğün beslenmeli,temel besin gruplarından(süt ve sütlü gıdalar,etler,yumurta ve baklagiller,sebze ve meyveler,unlu ve nişastalı besinler)yeterli ve dengeli tüketilmelidirler.

*Çocuklara çay,kahve verilmesi içerdikleri uyarıcı maddeler nedeniyle onları aşırı sinirli yapar.En iyisi bu içecekleri çocuğa tattırmamaktır.

GENELLİKLE DENGELİ BİR BESLENME LİSTESİ ŞU ŞEKİLDE OLMALIDIR
1-Her gün yarım litre süt çocuklara verilmelidir.Süt her şekilde verilebilir.Sütün içerdiği kalsiyum çocukların gelişimi için çok önemlidir.25 gr peynirde de 200gr sütteki kadar kalsiyum vardır.2-Her gün et ve baklagillerden 1-2 si listede olmalıdır.
3-Her gün (düzenli et verilen çocuklarda gün aşırı)1 yumurta çocuğa yedirilmelidir.
4-Günde 1 yada 2 kez sebze verilmelidir.
5-Günde 1-2 kez meyve yenmelidir.Fazladan 1 öğün meyve vermek sebzenin yerini tutabilir.Meyve suları da meyve yerine geçebilir.
6-Günde 1-2 kez nişastalı besinler ve 3 dilim ekmek günlük beslenme listesinde bulunmalıdır.

Çocuklara mümkün olduğu kadar erken dönemde kendi kendilerine çatal kaşık kullanarak yemeleri öğretilmelidir.Her çeşit şekerleme,pasta,kek,dondurma çocuklara sık verilmemesi gereken yiyeceklerdendir.Yemek aralarında çocuğa şekerleme vermek iştahını kapatarak yetersiz beslenmesine yol açtığı gibi diş çürüklerinde de önde gelen nedendir. Bu dönemde çocuklar ağız ve diş sağlığı konusunda eğitilmelidirler.1,5-2 yaşına giren bir çocuk bir diş fırçasına sahip olmalıdır.Bu yaşta henüz diş macununa gerek yoktur.Diş macunu kullanmaya 3.yaştan itibaren başlanabilir.

selam ayşe ben burdayım ama benim kuzu hala uyanık yazmama ne kadar izin verir bilemiyorum. nasılsın günün nasıl geçti?

hoşgeldin turkan
iyiyim sagol sen nasılsınn
günüm herzamanki gibi gectii
oldukca monoton yani:)

senin kuzu neden uyumadı halaaaa
hepmi böle gec uyuyorr

sen ne mühendisisin cnm?

sebze ve süt.yoğurt, peynir dışında hepsini tüketiyoruz ama süt grubu ve sebzeyle aramız pek iyi dğil. nasıl alışacak bi fikrim de yok açıkçası.

ben de iyiyim canım. biim de oldukça monotondu evdeydik hep.

bikaç gündür uyku düzenimiz şaştı. misafiler olunca bizimkinin düzeni bozuldu sanırım. 1-2 gün içinde nomale döneriz sanırım.

gıda mühendisiyim ben ama şu an çalışmıyorum yaza kadar da çalışmayı düşünmüyorum.

türkan en önemli besinleri tüketmiyorsunuzz
sen kahvaltıyı bulamacmı veriyorsun
bebegin emiyormu?

evett bizimde misafir oldugunda tüm düzenimiz bozuluyor canım
normalde kacta uyuyor.kendi uyurmu yoksa sallıyormusun
şuan çalışmaman cok ii olmuş
bebeginin şuan sana cok ihtiyacı var

hala emziriyorum ben. süt ve peyniri tek olarak tüketmiyor ama sütü ballı ve bisküvili olarak veriyorum, peyniri de omletine katıyoru. muhallebiyi de severek yiyor. ama yoğurt yemiyor maalesef.

meyveyi seviyorsa yogurdu ona katsan yemezmi
kahvaltıyı bulamac yapıyorsan tuzsuz peyniri ona katabilirsin
sütüde corbasına ilave edebilirsin yada sütlac muhallebi filan yapablirsin.
onlarıdamı yemez?

hımm maşallahh canım
bende emziriyorum.zaten emzirdigimizden bu nazları
memeyi atıştırmalık kullanıyorlar.sonrada az yiyorlar.yada yemek seciyorlar.
ben 3 gündür sabah uyandıktan sonra emziriyorum birdaha akşama kadar emzirmiyorum.
zaten gece boyu meme agzında emiyor.gündüzde ek besinleri yesin istiyorum
cidden cok farketti.bi kac gündür maşallah cok güzel yiyor.
hem akşama kadar emmediginden sütümde doluyor.

bu arada benim kızımda sütü ve peyniri tek yemezz.yesede minnacık yer.

Son düzenleyen: Moderatör:
oğlumu uyuttum nihayet. normalde en geç 11 de uyurdu ama dedim ya birkaç gündür gündüz uykusu da gece uykusu da şaştı. bazen sallanarak bazen de emerek uyuyor oğlum. sallamak çok youyor ama beni bir çocuğum daha olursa sallamaya alıştırmıcam mümkün mertebe.

ayy diger konulara dalmışım burayı unutmuşum türkancım kusura bakma cnm
aldatılan kadınların bir sayfası var okurken bile insan kötü oluyor yaa
Allah kimseye yaşatmasın

türkancım 11 cok gec bi saat uyku için bence
gündüz en son kacta uyur ve uyanır?

sallayarak uyutmak cidden cok zor olmalı
ben dogum yapınca kendi kendime söz verdim aslaa salllamıcam diye
ve sözümdede durdum.daha bir kere sallamamışımdır.eşim ve anneme de bu konuda tepki gösterdim.
onlarda benden korkularına sallayamadılar:)
şuan cok rahatım uyku konuusnda maşallah diyim

..........

Son düzenleyen: Moderatör:
ayy diger konulara dalmışım burayı unutmuşum türkancım kusura bakma cnm
aldatılan kadınların bir sayfası var okurken bile insan kötü oluyor yaa
Allah kimseye yaşatmasın

ben de bekledim bekledim çıktın zannettim uyumaya gittim.
en korktuğum olay aldatılmak Allah kimseye yaşatmasın çok zor bir şey olmalı.

bizim uykumuz hep problemliydi ayşecim. ilk2 ay nerdeyse tüm gün uuyordu ama sonra ne olduysa uykuyu sevmez oldyu bizim oğlan.6 aya kadar hep sabahladım sonra ecburn sallayarak uyutmaya başladım bir şekilde uyuması gerekiyordu çünkü. bu düzeni oturtana kadar göbeğim çatladı resmen buna şükür diyorum yüzden. şimdi akşamları 9.30- 11 arası bir saatte uyuyor.

günaydıııınn hatunlar.gece burdaymışınız.özeniyorum size ama gelemiyom maalesef.fudayl'dan önce benim uykum geliyo valla.biraz otursam açılır ama bu seferde dalıyom nete 3 oluyo.uykuyu alamazsamda ben tahammülsüz oluyom gündüz.oynamaya enerjim kalmıyo.
şu an arkadaşım çorum'da sezeryanda.akşam konuştuk.tüm aile toplanmış.çok heyecanlıyız diyodu.kızı olacak inşallah.elif bebek.Allah yardımcısı olsun.hayırlısıyla kucağına alsın inşalllah.
oğlum telefon sesine kalktı.biraz oynaşalım ve kahvaltı edelim oğluşumla. bize afiyet olsuncokacimcoook

Allah yardımcısı olsun arkadaşının sağlıkla kucağına alır inşallah.

size afiyet olsun. benim oğluşum uyuyor daha. gece geç uyudu tabi. uyandırayım dedim ama kıyamadım uyusun bakalım biraz daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…