2008 Ekim Anneleri

Aslında benim oğlumun şuanki durumu yememekten daha çok inat etmek.Yani sevdiği bişey de olsa ağzını açmıyo.Ne verirsen ver.Nasıl unutturucam bu inadını bilmiyorum

selam arkadaşlar.

bu yememe sorunu çoğu bebekte var sanırım. benim oğlum da kahvaltı öğününü sevmiyor hep geçiştiriyoruz bakalım ne zaman alışacak peynire, haşlanmış yumurtaya. siz nasıl veriyorsunuz kahvaltıyı?

Valla benim durumum ortada canım nerde yumurta peynir iki kaşık bişey sokabilirsem ağzına şükrediyorum.

ısrar etmeyim diyorum üzerine gitmiyorum yemek istemeyince bırakıyorum kaşığı. bu sefer de vicdan azabı çekiyorum.çok zormuş ya bu yedirme işi. çorba ve muhallebiye hayır demiyor pek ama onun dışındakilere kafa sallıyor çoğu zaman.

Seni anlıyorum ama en doğrusunu yapıyosun.Israr edince inattan başka bişey olmuyo.Hem sen hem de çocuğun yıpranıyo.Bende çok ısrar etmiyorum bugünlerde.Bakalım nekadar sürecek

tablomuzun son şekliii
lütfen eksikleri tamamlayalım
istediginiz bi bölüm varsa ekliyim??

Eklentiler

• $Tanıtım.Tablosu.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleyen: Moderatör:
ben eskiden de vardım ama adımı görünce listenizde boş bırakmıyım dedim
kızımın doğumu10.10.2008 adı Elif Beyza aslen kayseriliyim ama kırşehirde görev yapıyoruz öğretmenim
1984 doğumluyum
herkesin yeni yılını kutluyoruz

Son düzenleme:

Türkan biz bir yaşına girince KKK aşısı ve pönomokok pekiştirme aşısını olduk
su çiçegi rutin bir aşı degil.risk grubunda olanlara yapılıyormuş.özel aşı oldugundan fiyatıda yüksek sanırım.
bu arada aşılarınızı nerde yaptırıyorsunuz?ben saglık ocagında yaptırıyorum.
birdahaki aşımız nisan aynında..

Leyla eczanelerde saglık bakanlıgı yada tarım bakanlıgı onaylı ürünler satılıyor.carlson saglık bakanlıgı onaylı bir ürün degilmiş.o nedenle ben bulamadım eczanede.sen nerden almıştın??

carlson FDA onaylı bir ürün.FDA nın açılımıda Amerikan gıda ve ilaç sanayisi dir.yani FDA Amerika için gecerli bi yasal düzenlemeymiş.Bu kuruluşun oldukça ayrıntılı incelemeler yaptıktan sonra ilaç veya cihaz kullanımına onay verdiği yazıyor nette.yani buna göe güvenilir olabilir.ama ben yinede kakarsız kaldım.başka bir ülkede onaylı bir ürün türkiyede neden onaylanmamış olabilir ki??
özetle cok kararsızım.eczacıda sevenseas balık yagını önerdi..sanırım o da tarım bakanlıgı onaylı.

vitagilde saglık bakanlıgı onaylı degil.tarım bakanlıgı onaylı bir ürün.o da bi muamma yani anlıyacagın.
şimdilik almıyorum ikisinide.iyice bi araştırcam.alacak olursam ikisini aynı anda netten sipariş vercem mecburen.

Leyla oglunun diş sıkıntısı oldugundan yemiyor olabilir.genelde bu dönemde bu bebeler böle oluyor.
benim kızımda bi ara agzına kaşık sokmuyordu.
birde sen çalıştıgından dolayı sana bu şekilde tepki gösteriyorda olabilir.inatcılıgı belki bundandır.
genelde calışan annelerin cocuklarında bu tarz davranışlar olabiliyor.cok özlüyorlar sizi çünkü.sizi gördümmüde naz yapıyorlar sanırım.

bu arada bende kızıma halaa püre veriyorum.cokta sorun etmiyorum bunu.sende sorun etme bence.
oglunun kac dişi var bilmiyorum ama benim kızımın daha yeni cıkıyor yan dişleri.pütürlü versek nasıl cigniyecekler ki.pütürlü şeyleri direkt yutmakta cok saglıklı degil bence.
şuan yeterki yesinlerde ben püre yapmaya razıyım.nasılsa ilerde bol bol pütürlü şeyler yiyecek:)

hakkında hayırlısı olsun canım.4 yaş bana fazla geliyor yaa.cünkü 4 yaşındaki cocugun aklı başında oluyor ve herşeyi anlıyor.kardeşini kıskanabiliyor ve psikolojisi çöküyor resmen.yani mutlaka her cocuk böle olacak diye bişe yok.ama bilmiyorum ben kızım iyice büyümeden bidaha dogurmak istiyorum:)hayırlısı bakalım.

kefir cok faydalı canım.kesinlikle tavsiye ederim.özellikle kabızlık sorunu için birebir.sindirim sistemini calıştırıyor ve bagışıklıgı güçlendirmeye yardımcı.
kabızlık ve kansızlık sorunu olan bebeklere inek sütü yerine kefir öneriliyor.

meyveli olanları cok güzel.ben haftada 3 gün veriyorum.
yogurdumuzuda kefirden mayalıyorum.kendimizde yiyoruz.

yaa yoksa agzındamı bekletiyor.yada cıkartıyormu.
o cok kötü işte.Allah yardımcın olsun.
benim kızımın agzını actırırsam hemen yutuyor cok şükür.ama iş agzını actırmakta işt:))

ben bulamac veriyorum kahvaltısını
gün aşırı yumurta
peynir koyarsam süt+bal ilave ediyorum
peynir koymazsam mandalina suyu+pekmez koyuyorum
tahıllı kaşık maması
ceviz
hepsini karıştırıp veriyorum
valla benimkide cok severek yemiyor ama ben ısrar ediyorum.zorla yediyorum.

Türkan bi ara kızım dedigim gibi agzına kaşık sokturmuyordu.dişler peşpeşe cıktıgından ısrarcı olmadım ve 2 hafta boyunca sadece beni emdi.

ama baktımki bu kızın kendiliginden yiyecegi yok mecburen ısrarcı oluyorum.
onun keyfine bıraksam sadece emer:)

ben ısrarcı olmaktan yanayım.cok yemesede az az yiyip herşeyden yemesi lazım.
siz nasıl yediriyorsunuz bilmiyorum ama benim kızım eger cok acsa kendliginden agzını acar.tadına bakar begenirse yemeye devam eder.4 kaşık sonra burun kıvırır yemek istemez
ondan sonra kavga başlar aramızda:)
hemen önüne incik boncuk ne varsa veririm.hadi annecim bunu kavonoza koyalım derim.
bi ben koyarım bi o koyar.dalıncada hafifce yanaklarına bastırırm agzını acar ben sokarım kaşıgı:)))

yada toyota cıkarım senle her yola diye bir reklam var bilirsiniz.ona bayılıyor.
netten onu acıyorum.aaa beybi dedikce ben sokuyom kaşıgı azına:lepi:

benim kız çivi ,tornavida hastası.bide delikli bişi veriyom.civileri ona sokcam diye ugraşırken bende kaşıgı sokuyorum.delikafadulden

bu arada bugün kızım maşallah güzel yedi
kahvaltıda;
yumurta
mandalina suyu
ceviz
pekmez
tahıllı mama yedi

ögleden sonra uyanınca
kıymalı bulgur pilavı yaptım.yarım kase onu yedi
yanında yarım kase yogurt

akşam 7 gibi orta boy elmanın yarısını püre yaptım yedi

9.00 gibi öglenden kalan cok az pilav +biraz yogurt
üstüne elmanın diger yarısını verdim
1 tane danino yedi
beni emdi 9.30 da uyudu

ahh ah herzaman böle yese keşkee
ama ben cözdüm olayı.bugün ona hiç meme vermedim.ondan yedi yemekleri
meme ona atıştırma gibi oluyor.bastırıyor aclık hissini.
bundan sonra gece vercem memeyi.zaten sabaha kadar emiyor sıpa:) maşallah diyim.

bu arada balıgı haftada kac gün ve nasıl veriyorsunuz
hangi balıgı tercih ediyorsunuz??

ammaa cene yaptım kendi kendime.delimiyim neyimsırnaşık şey
kız erken uyudu.kocada kanepede uyuyor.bende burda takılıyom napim

günaydın.bu sene hepimiz için sağlıklı ve güzel geçer inşallah.bizimki dün gündüz hiç uyumadı ve gece 11e kadar canıma okudu.hep oyun istiyo.ama sürekli de oynanmıyo ki.gündüz oynuyoz zaten.akşam niyeyse 6 ve 8 arası çok tahammülsüz oluyorum.bu sıralar gene diş geliyo onun aksiliği de var.bii de sobalı ev tek odada hapis kalıyoz.diğer odalar buzz.(biz bi dağ köyündeyiz.mecburi hizmet.) karıştıramıyo artık.evdede ona vercek değişik nesne kalmadı.çocuk patlıyo sıkıntıdan.daha yazcaktım ama eşim kalktı kahvaltı sayıklıyoo.oğlanda uyanır şimdi hadi görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…