2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Kız delimisin tuvaletten haberı olmaz olurmu kakasını tuvalete yapıyordu ama çişini yapmıyordu dıyorum.. sımdı kakasını da bıraktı çişi zaten yapmıyodu dedim..
heralde bezıne yaptırarak ogretmıyorum nasıl okudun sen oyle :) bezını DEĞİŞTİRİRKEN çişi geldiği DENK GELİRSE söyluyordu çişim geldi dıye bende bekle tut deyince tutabılıyordu dıye o manada dedim yanı kontrol edebılıyordu kaslarını oyle soyleyımm artık... Allah ıyılıgını versın...
benım halılar tuylu yanı işese sıçsa nereye yaptığı nereye değdiği belli olmaz bende onların ustune basıptamı gezecem sıkıntım o..

Son düzenleme:
Ne bileyim anacım
sen söylüyodu bezini koyuyodum falan deyince ne yapıyor bu dedim
ama bence onu da yapma,çişim geldi dediği an tuvalete götür
bezleri ortadan kaldır artık,unut,dedim ya domestos ve bezle panpiş olucan artık bi süre

Betül öncelikle bütün bezleri tut elinden birlikte atın çöpe..
Hepsi anasının karnında öğrenmedi ya bunların öğrenecek kuzu...
Sonrasında bütün halılarını kaldır bacım...
Benim şuan evimde bir tane halı yok..
Her sene mayısta kaldırır bayrama sererim..
Neyse sonra her sabah yap bir vileda kovasına su domestoslu dursun baş köşede:)
Sonra bırak işeye işeye öğrencek..
Ben ilk alıştıdığımda kaç kere yazdım buraya çıldırıyordum birde salak gibi 2 yaşına girdiğim anda kestim kime neyse bırak çocuğu rahat demi sanki kural var ekim ayında havalar soğudu garibim çişten kesildi...
Her neyse;
yarım saatte bir maksimum çişe götür otursun yapsada yapmasada...
Çişini yapınca alkışla kutla tepin falan bayılır:)
Sonra 1 saate çıkar..
Sonra çişin geldiğini her söylediğinde mesela en sevdiği şeyi verceğini söyle..
Böyle böyle derken bir bakmışsın bitmiş gitmiş..
Ben şahsen 5 yaşına kadar işemiş bir çocuk olaraktan takdir ediyorum bu minikleri

Aynen bugun kaldırıcam halıları, süsümden bırsey kaybetmeyım dedım ama boyle olmayacak galıba
ne yarım saatı bızımkı 5 dk da bır işiyo kız.. zaten dun o yuzden cıldırdım bu ne ya boyle dedım ben bıle 3 lıtre su ıcıyorum gunde ama 15 dk da bır filan gıdıyorum wc ye..
dun işedi yere hemen banyoya goturdum yıkadım yerlerı sıldım tam geldı bır daha aynı noktaya şır bır daha ısedı.. dun 6 kere yıkadım cocugu.. 4-5 kere wc ye yaptı ama çok şükür...
bırde elıne su şişesini alıp agzına goturdugu anda şır dıye bırakıyor sızınkılerde oldumu hıc oyle bırsey..
valla ben bugune kadar belkı kendınden bırakır dıye bekledım hıc ustune gıtmedım cunku zamanı gelınce kendılerı ıster bırakırlar dıye okudum bırde ugrasıcak musaıt bır zamanım olmadı hep su gecsın bu gecsın dıye..
ama baktım sımdı 3 yası dolacak artık boyle olmaz baslayım dedım napayım...
bende aynen 3 yasımı doldurmusum en az annem oyle soyler baya cektırmısım yanı... dıger abımlerde en az 3 unu doldurunca bırakmıslar..
eşiminde annesi der zafer de geç bıraktı dıye... cocuk hem anaya hem babaya napsın ıkısıde aynıymıs...

ya bırde yerler hıc dert degıl kolay sılınıyorda koltuklara ıseyınce ne kadar sılsen cıkmaz kı sıdık kokusu temızlenmıs gıbı gelmez bana onu dusunuyorum..
elbet herkes boyle boyle cocuguna alıstırdı ama ne bıleyım ya... olcak artık baska caresı yok sanırım..

Zaten öyle yapıyorum suan bacım bende o yuzden yazmısım ya, öncesınde oyle yapıyordum şimdi çıkardım dedim.. bu boyle ne kadar surer acaba onu merak ettım..
ama 2 ile 6 hafta arasında değişiyormus cocuktan cocuga tabı 1 haftada alısanlar da vardır ... aynen domestos ta olmasa nasıl temız hıssederım bılmem...

Benim durum daha vahim mi desem bilemedim... Serra wc ye giderken ayse beril de pesinde cisss diye gidiyorr.. Gerci umariim Ayşe'de çıkar aradan bu vesileyle ama sizin wc de geçirdiğiniz vaktin iki katını geçiriyorum bazen fenalık basiyoo

ama bır taşla ıkı kus vuruyorsun baksana ablası ornek oluyor kardesıne ayrıyeten bır de ona anlatmaya calısmassın uygulamalı goruyor kız..
emınım zor oluyordur.. ayse berıl sımdı ne kadar oldu bılmıyorum gercı tuvalet zamanı geldımı.. serra ıyıce ogrendımı bu arada ?

Gece bezli serra henuzz ayse 18 aylık oldu ama serradan dolayı herseyi erken yapma girişiminde ins doguma kdr ikiside guzelce ogrenirr

Ben de çok erken başlamıştım bu tuvalet işine.Benim ki kendi çıkarmaya çalışıyodu bezini ben de madem rahatsız oluyor niye 2 yaşını bekleyeyim dedim ve başlamıştım tuvalet alıştırma faslına.Önce kaka yapmaya başladı sonra çiş.Arada kazalar fazlasıyla oldu.Ama bence de bezsiz olmalı muhakkak.Aynen Duygunun dediği gibi halıları kaldırmıştım.Bütün gün siliyordum.Ama nihayetinde alıştı.
Yani Betülcüm kaçırmalar olacak fazlasıyla.En iyisi alıştırma kilotları bence muhakkak kullan onları arada sızdırıyor ama kilot gibi de olmuyor.Fazlasıyla sabır isteyen bir süreç ama elinden geldiğince kızmamaya çalış(ki çok kolay olmuyor biliyorum) daha çok alkışla,ödüllendir.Gerçi biliyosun bunları ama yine hatırlatayım dedim
Kolay gelsin.Pes etme,herkes gibi o da alışacak emin ol.

çok saol canım teşekkür ederim...
valla maşallah dıyeyım bugun 2. ci günümüz bu saate kadar hep tuvalete yaptı çişinide kakasını da... hiç yere filan yapmadı...
tuvalete yaptıkca alkısladık, artık buyudum anaokuluna gıtcem dıye sevınıyor her seferınde.. tuvalete yapıp bezını artıık cıkarınca anaokuluna gıdebılırsın demıstım onu soyleyıp duruyor... kuzum ya...
bende çok pişmanlık duydum dun oyle ustune gıttım dıye.. cocugun daha ılk gununden kaçıracagını bıle bıle yine sinirlendim..
ust uste yapması benı cok bunaltmıstı... işte hepsi tahammulsuzlukten..
bırde regl zamanım suan cok gergınım onunda etkısı var sanırım... sımdı uykuda uyuyalı 50 dk oldu altına bırsey serdım bezını takmadım merak ettım kacırıcak mı durucakmı bakalım uyanana kadar yapıcakmı..
butun gun altına yapmamıs olması bıle harıka... çok acele edıyorum hatam o sabır yok malesef yok..

Son düzenleme:
Kızlar yaa nisan annesi olmak istiyorum
sat 4 temmuzdu bakalım bu ay tuttuysa 9 nisan doğum görünüyor
adet olacak gibi göğüslerim şiş,inşallah olmam

Kızlar yaa nisan annesi olmak istiyorum
sat 4 temmuzdu bakalım bu ay tuttuysa 9 nisan doğum görünüyor
adet olacak gibi göğüslerim şiş,inşallah olmam

Hadi hayirlsi gebe doldu maşallah topic
:)))) inşallah regl olmazsın gülcüm
Bundan sonra duygudan atraksiyon bekliyoruz :))

Hadi hayirlsi gebe doldu maşallah topic
:)))) inşallah regl olmazsın gülcüm
Bundan sonra duygudan atraksiyon bekliyoruz :))

Aman Allah saklasın kız Müjde ben biraz keyfini sürmek istiyorum 3 aydır rejim yapıyorum anam ağladı bacım ya
1 sene geçsin Ege bu sene eylülden sonra okula başlasın ben biraz gezeyim tozayım ondan sonra bakalım artık:)
Eşim seneye kalmasın istiyor neymiş erkek olursa sünnet için fazla arayı açmamak lazımmış ikisi bir olurmuş
Bir kaza kurşunu olmazsa 2012 diyorum ama Allah bilir artık büyük konuşmam:)

Bu arada Pazar günü tatile çıkıyoruz kızlar çok mutluyum şükürler olsun
Şu yaz sıcaklarından birazda olsa kurtulcam 1 hafta rahatlıcam bir an önce pazar olsunnn çok sıkıldım çokkk

duygu ben de madem 2.yi istiyorum bari arası açılmasın
diyorum,aslında dedim ya bu ay da olmamışsam 1 yıl beklicem
ben doğum iznini ve özellikle de hamileliğin son aylarının yaza gelmesinde
yani eylül veya ekimde doğurmak istemiyorum
mart,veya nisan ayında doğum yapmak istiyorum
bu ay da olmamışsa hemennnnn rejime başlıyorum,zaten hamile kalacam diye salmıştım kendimi.

Bu arada Pazar günü tatile çıkıyoruz kızlar çok mutluyum şükürler olsun
Şu yaz sıcaklarından birazda olsa kurtulcam 1 hafta rahatlıcam bir an önce pazar olsunnn çok sıkıldım çokkk

Duygucum keyfini çıkar.Valla bu hamilelik bi nevi menapozluluk durumu gibi bişey.Ben ölüyorum sıcaklardan,günde kaç kez duş alıyorum.Bu havalardaki en iyi ilaç havuz,deniz.Şimdiden iyi tatiller...

Duygucum keyfini çıkar.Valla bu hamilelik bi nevi menapozluluk durumu gibi bişey.Ben ölüyorum sıcaklardan,günde kaç kez duş alıyorum.Bu havalardaki en iyi ilaç havuz,deniz.Şimdiden iyi tatiller...

oy cok ıyı anlıyorum senı... gercı karnın daha yoktur fazla..
ben 7-8 aylıkken karnım gunde 3-4 kere dus alırdım tum jaluzılerı kapatır vantılatorun karsısına otururdu genede rahatlayamazdım..
zaten normal halımle bıle sıcaklara dayanamıyorum o karınla hepten zordu.... Allah kolaylık versın canım...

hatun hani 1 kg alınca bile hemen kontrole geciyordun.. kontrol devre dışı kalmış heralde...
hamile kalıcam dıye salınırmı, valla ben bı kere yasadım bır daha aklım cıkıyor kazaran olucagı varsada zayıfken olsun kıloluyken olmasın dıye..

E heralde yani 1 kilo alınca bile kontrole geçiyorum zaten buraya geldiğimden beri de 1 kilo almışım
hamileysem dikkat etmicem ama değilsem hemennn rejime başlıyorum dedim ya,bak şimdi de sen beni "yanlış" anladın
hamile kalınca zaten alıcam,mecburen o yüzden takmıyorum fazla hepten topluca veririm zaten 2.lerde genelde ders alınmış oluyor
ilkindeki hatalar yapılmıyor diyor herkes bakalım,ay bi kalayım da kiloyu sonra düşünürüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…