2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Aaa ne güzel serra için dil olayına şimdiden girdiyse ileride çok zorlanmayacak..
Benim ufaklık büyüdü ama sorma yine hastalandılar Bora bronşiolit oldu arkasından Emir iğneler,serumlar...
Ne kadar deneyimli olsakta göüzümüzde büyüyor işte tekrar başa dönmek ama bir şekilde zaman geçiyor..İleride çok rahat edeceğiz inş.Şunun şurasında 1-2 sene daha zorlanacaksın...her şey rayınada oturacak..
anne yerine üç kadın demişsin annenin yerini 10 kadın tutmaz belki ama yinede çok şükür yardımcı tutabiliyorsun,yükünü azaltıyorlardır bir nebzede olsa..en önemlisi de eşin..ne güzel sana destek çıkıyor,senden bir tane daha çocuk sahibi omak için adam nelere kalkışmış:)) çok şanslısın bunları düşün motive ol...
ayrıca kiloyuda çok problem etme bence..bende atıp tutuyorum bu sarkık göbekle napacağım diye ama asıl gerçek ben ve ailem
50 kilo olmuşum 70 kilo olmuşum kime ne eşim beğendikten sonra sağlık problemim olmadıktan sonra niye kendime sıkıntı yapmaya kalkıyorum ki obezlik durumu olmadıktan sonra..eskiden çok takıntılıydım ve çok çektim diyetler vs. yüzünden çok sağlık sorunları yaşadım...verdim verdim vermedim çokta tınn:))

Semacımm dediğin gibi çocuk sahibi olup bir şeyler üretmek,yapmak çok güzel bir haz..inşallah dilediklerini yaparsın...

Davul sesi geliyor saat üç olmuş ben kaçayımm ii geceler...

..........................................................

Son düzenleyen: Moderatör:

duygucum tesadüfen rastgelerek okudum.ağlıyorum şu anda
içim bir tuhaf oldu...allahım sen koru yarabbim,ya görmeselerdi egeyi
çok çok geçmiş olsun canım..allahım herkesin evladını bağışlasın...

bizde bugün doğum tebriğine gittik.biz otururken gitmiş mutfağa bizimki,almış sandalyeyi,koymuş pencerenin önüne dizlerinin üstüne çıkmış,tam ayağa kalkacakken yakaladım
kalksa göğüs hizasından alçaktta kalacak pencere..offfff
evde her tarafım demirli allahtan böyle bir sorunum yok ama işte her an takipte olmak gerkıyor.
geceleri için de hep aklıma gelir ya kalkarsa duymazsam diye..kapıyı kilitliyoruz ama açmayı biliyor,bir şekilde açabilir diye ara bir kapım var orayı kapatıyorum,kilitliyorum.kilidi de kalkdırıyorum..
sonrada düşünüyorum ya bir afet olsa deprem,yangın vs.. nasıl hemen kaçıcaz evden her taraf kilit dolu..
bu annelik nasıl birşey böyle

Son düzenleme:

Canımmmm sanada geçmiş olsun
Annelik böyle birşey işte hele şimdi tam paronoyak oldum artık gece kalkıp odada gölge görüyorum elimle arıyorum ordamı diye
Yanımızda yatıyordu artık kolay kolay uzun bir süre başka yatağa yatıramam herhalde

duygucum çok geçmiş olsun cnm.okuyuca şok oldum ya.Allah korumuş,verilmiş sadakanız varmış.rabbim hepimizin evlatlarını korusun.

Son düzenleme:
Duyguş geçmiş olsun canımcım,okudum da cevap yazamadım bi türlü
anacım ne uyku varmış sizde de,çocuk kalkmış kapıyı açmış falan hiç hissetmedin mi?
yani büyük konuşmayim gene de olur mu olur işte ama benim uykum çok hafiftir hele de Ayça yanımda yatıyosa
burnu tıkansa yani nefes alıp verişi bile değişse uyanırım zınk diye
değil ki yanımdan kalkacak,kapıyı açacak falan
odasında yatarken bile döndüğünü,yorgan hışırtısını duyarım kalkıp üstünü örterim
ama işte olacağı varsa allah uyutuyor mu ne:44:

Müji,ben İstanbula döndüm canımcım,bigün çalarım kapını ayarlayalım kızlar da oynarlar ne iyi olur biz de laflarız azıcık
sen bana tanışma hikayeni anlatırsın ben de sana,bizimki de az film değil hani...
İngilizce olayını da ben de çok düşündüm
hala da düşünmekteyim aslında,ben İng.öğretmeniyim yani anadilim gibi olmasa da iyidir ingilizcem sülemesi ayıp
eşimin de iyidir ama ayçayla konuşmadık pek,tek tük goodmorning,veya yatarken gudnat anne falan diyor ama,öteye gitmedik
karıştırmasın dedim ben,önce anadilini iyi öğrensin ben nasıl öğrendiysem o da öğrenir nasıl olsa dedim,hevesi olsun yeter yani sevmesi lazım
herşeyden önce,ben çok seviyorum yabancı dili,faransızcam da fena değildir hani,paris fransızcası konuşurum bakmayın burda saçmaladığıma
İnşallah ayça da bnaa çekmişse zaten istekli ve açık olur ve öğrenir
şekerim ne yazdın da ....................... yapıp sildin sonra merak ettim ayol???

Ne uyku varmış derken?Tam okumadın sanırım bir daha anlatayım..
İfade edemedim herhalde... Birincisi gece 2.5 ta yattık çocuk 3 olmadan kalkmış.. .. ikincisi sabah 8 de yola çıkmıştık ve bir gece önceden 3 4 saat uykuyla duruyoruz bütün gün havuzda denizdeydik akşama kadar... üçüncüsüde eşim kapının sesini duymuş ama üçümüz aynı yatakta yattığımız için aklına bile gelmemiş yoksa çocuğu 15 dakika içinde bulma imkanımız yoktu değil mi?Sabah kalkınca gider resepsiyondan alırdık....Pireler uçuşmuyormuş yani...
Neyse...

Çocuğuna hassas olmayan hiç bir anne olcağını zannetmiyorum..Kimse başına böyle birşey gelsin istemez sonuçta senin uykun hafif ama sen yanında olmadığın zaman olabilir..Allah kimsenin başına vermesin..

Son düzenleme:
Ben silmedim ki link verdigim için silmişler
Dayanamadım babygender test aldım onu göstermiştim
Gerci pko lularda yanlış sonuc veriyomus ama yaptım bu sabah
Doktor ne zaman söylerse yaptıgım
Testin doğruluğunu da o
Zaman soylicem
Fena merakliyim ben :)

Duygu
Olacağı varsa oluyor bak ne anlatım sana
Benim yeğenim 4 yasında flnken evlerinin bahçesinde oynuyor.
Daha önce evlerine hırsız girdiği için hep güvenlik geziyor etrafta. Cocuğun bakıcısı var. Ablam bahçede oturuyor yanında bir kaç kişiyle. Cocukta gözlerinin önünde.
Sonra kimse bilmiyor nasıl oluyor. Ama hırsıza karsı önlem diye aldıkları acaip saldırgan k9 köpek nasıl olduysa kafesinde yok ve yeğenim yerde sürüklüyor.
Hepsi bir kaç saniye icinde oluyor.
Yeğenimde yaşıtlarından inanılmaz zayıf ufak.
Neyse ordakiler güvenlik bahçıvan fln cocuğu
Kurtariyolar. Bisey olmuyor şükür.
Ama dediğim gibi olacağı varsa
Olur Allah esirgesin.
Benim ablam ki delirmiscesine cocuklarının üstüne titrer. E sonra bin tane insan var orda.
Hep bı anlık dalgınlık. O yüzden hiç kendimden emin olamam. Hele ki dün mesela ikisini arabaya koyup alışverişe gittim yalnz. Ay önce Ayşe'yi tut kucağımda serrayi bindir sonra öbürünü. Sonra puseti katla bagaja koy. Vs vs vs. Stres hep iste. Belki de rahat olsak bisey olmicak bilemiyorum.
Ama Allah size ve kimseye boyle birsey yaşatmasın bir daha

Çok büyük geçmiş olsun duygu,
valla kendim yaşamış kadar ürperdim... En çok korktuğum şeylerdendir..
Evlatla imtihan olmak.. sağlığı olsun yokluğu olsun... yıllarca kayıp olanlar var düşünsene sen 15 dk da nasıl hayatın karardı bır anda..
Rabbım darda olanlara yolları gözleyenlere yardım etsin.. istediğin kadar dikkat et birşey olacağı varsa oluyor.. kimse engel olamaz..
herşey sanıyeye dakikaya bakıyor.. Allahım korumuş ya o korktugun manzara olsaydı.. düşünmek bile yaşaması kadar acı..
birgün fidanlıkta aslan benim elimi bırakıp fırladıda ağaçların çiçeklerin arasına.. etrafı telle çevrili dışarı çıkış yok ama yinede 2-3 dk içinde insanın aklından neler geçmiyor bir anda yüreğin zıplıyor...
Allah kimseye yaşatmasın, çok korkarım çok aklım gidiyor...

Hakikaten bir anlık herşey.Allah korusun hepimizin evladını.Valla ben de şimdiden iki çocukla dışarı nasıl çıkacağımı çok merak ediyorum.Bana öyle geliyor ki eşim olmadan sitenin dışına çıkamıycam.
Bu arada cinsiyet için mi test yaptın Müjde.Ben ilk çocukta hep kızım olsun diye dua etmiştim Allah duamı kabul etti.Bundaysa hayırlısı diyorum hp.Bi de ilk istemedim ya sağlıklı olsunda ne olursa olsun diye dua ediyorum Allah'a.1 ay önce doktor %80 erkek dedi ama erken söylenen cinsiyetler değişebiliyor.Bu aralar randevum var sağlıklı olduğunu öğrenelim de hayırlısıyla...

Canım evet cinsiyet için.. Ben dua etmedim içindede cinsiyet için hayırlısını istedim. Çok da iyi oldu bir kıza kızkardeş gerek çünkü.
Bunda da nedensiz bir merak içindeyim ki bende aklen bedenen sağlıklı olmasını istiyorum önce sonrada tercihim yok ama iste merak
Eskiden olsa oturup beklicektik 9 ay şimdi 1 ay sabredemiyoruZ :)

Bu arada telden yazıyorum salak akıllı klavyesi kendi kendine kelimeleri duzeltiyor sinir oldum

Müjdecim ben de kızımın kız kardeşi olmasını çok isterim.Kızkardeş insanın hayattaki en büyük destekçisi en azından benim için öyle.2 ablam bir abim var.Ablalarımla konuşmadığım tek bir gün yok,hem abla hem dostlar başka bişey gerçekten.Rabbim kızım içinde hayırlısını versin inş.

Ayyy Allahım ya çok şükür birşey olmamış nasıl üzülmüştür mahfolmuştur ablan
Allaha emanet bu yavrular insan gözünden sakınır hiç titremezmi üstüne dünya bir yana o bir yana sabahlara kadar başlarında oturan nefes alıyor mu diye dinleyen birşey olur diye olmadan gözünden sakınan anneler değil mi?
Dediğin gibi sırf stres Allah kimseyi sınamasın...
Benim eşim hala Egeyi yanında yatırıyor yan odada kalkar duymayız birşey olur diye kendi annesinde bile kalmasına izin vermiyor sakınıyor...Aynı şekilde bende..Senin işin dahada zor Allah kolaylık versin..Allaha emanet

Sağol Betül ya al işte 2 3 dakikada mahfolmuşundur demi yani ben yataktan fırladığım an ve havuzun başına gitmem 30 saniyedir ama benim için 30 yıl gibiydi o yol
Çocuğu alıp resepsiyona götürmüşler odanın telefonu çalıyor ama o anda kulak duymuyor arıyoruz deli gibi yoksa onun çıkması ile bizim bulmamız arası 5 dakika bile değil telefonu kaldırsak bu kadar üzülmücektik belkide...
Hep söylüyorum uyuturken bile Rabbim sana emanet ediyorum diye..
Olcakla ölceğin önüne kimse geçemez...

Son düzenleme:
Müjde o cinsiyet bulma sitesini ben sildim mecburen tatlım içinde geçen kelimelerden dolayı....Ama sen bilirsin bir arkadaştan duymuştum mesela kıbrısta yapılıyormuş cinsiyet seçme gibi birşeyler doğrumu?

Müjde o cinsiyet bulma sitesini ben sildim mecburen tatlım içinde geçen kelimelerden dolayı....Ama sen bilirsin bir arkadaştan duymuştum mesela kıbrısta yapılıyormuş cinsiyet seçme gibi birşeyler doğrumu?

Canım ben onu hani kızla erkek birbirine benziyo ilk zaman ya resimler vardı çok ondan koydum
Kibristaki hamile kalmadan ayristiriyolar herseyini istediğin cinsiyette bebek oluyo
Ama ben birde hamilelik testi gibi yapılan cinsiyet tahmini testi aldım sırf meraktan
Gerci neticede önce bütünüyle sağlıklı olduğunu duymadan rahatlamicam orası kesin
Sonrada Allah ne verirse o
Esasında bu cinsiyet Isini takmıyodumm ama şubat anneleri surekli cinsiyet ogreniyo bende sardım onlara catlicam meraktan
Birde hamileligimi bilen bir kaç gerizekali o kdr takmiski erkek bebeğe ki kendilerinin yok:.. Surekli laf sokuyoar banada alinganlik geldi üstüme ondan cinsiyetle kafayı bozdum

Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin..Evet bazen erkek çocuk takıntısı oluyor insanlarda hatta erkekler ne olursa olsun sağlıklı olsun diyorlar ama içlerinde bir erkek çocukta yatıyor ama dediğim gibi kimseyi takma canım 3 kız olsa 3 oğlan olsa ne farkeder Allah hayırlı vatana millete anasına babasına saygılı evlatlar nasip etsin..Gül geç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…