2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

kızlarr Bora kendi kendine tuvaleti öğrendi yeğeninden ilham aldıı 3-4 gün oluyor çok şükür kazamız hemen hemen hiç yok..

kızlarr Bora kendi kendine tuvaleti öğrendi yeğeninden ilham aldıı 3-4 gün oluyor çok şükür kazamız hemen hemen hiç yok..

canım bora başlamamışmıydı.. bende bı aslan var sanıyorum... 1 ayı geçti sanırım bızımde..
bizimki maşallah ilk gün şır şır yapmıstı bende oyle gorunce anam bu boyle ne kadar gıder acaba dıye paniğe kapılıp buraya bıle dert yanmıstım..
ama o ılk gunle kaldı... bır daha olmadı cok sukur.. geceyle gunduzu beraber bıraktırdım ben... maşallah bır kere bıle yapmamıstı gece.. gecen gun esımle mısafırlıkte konusuyorduk konu acıldı..
aslanda gece bezlı degıl hıc yapmıyor cabuk alıstı dedık... hatta esım hep ben 5 yasına kadar yapmısım hayatım ımkansız yapar altına gece dıyordu bende sen mudahele etme yapmaz o dıyordum.. o konusmamızın ardından gecesınde yataga yaptı...
sonra ertesı gun de yaptı... 2 gun ust uste... bende dedım kı eyvah cocuk 1 aydır bır kere yapmadı sımdımı basladı dedım.. ama nazar degdırdık sanırım sonra yıne yapmadı aman yanı sende dikkat et derim .. :)

canım ben borayı bilerek başlatmamıştım kardeş geliyor diye,çünkü çocuklar kardeşini bezli görünce tekrar özenip tekrar yaparmış..
Hatta
pedaogog 2 hafta önce bize tuvalet eğitimine başlatmayın 6 ay dedi..bende düşünmüyordumm.. yeğenini görünce heveslendi kendisi başladı ben hiç oralı bile olmadım istemedim hatta..kendisinin ısrarıyla başladık..gecede yapmıyor bizimki hatta bugün sabah altıda kalktı çişim var diye..dışarı çıkıyoruz oyuna vs. daldığı halde yapmıyor gelince söylüyor..inşallah dediğin gibi olmaz.benimde nazarım değmez inşallah...
valla gözümde çok büyüyordu Allah acıdı halime:))

evet canım öyle oluyormuş.. gülsümün mustafada öyle olmuştu hatta kardeşten sonra.. cok erken baslamıstı bırde mustafa 2 yasına gırmemıstı sanırım...
aman nazarın değmesin.. zor oluyor... ama bende gece gunduz beraber bırakabıldıgımız ıcın mutluyum.. çocuktur bunlar daha buyuklerı bıle gece altına yapabılıyor ara ara bunlar daha 3 unu doldurmadı normal arada yapsalarda..

bende onu yazacaktım 5-6 yaşına kadar binde bir olsada ufak kazalar yaşanabiliyor.bizimkilerin bu dönemde yaptıkları kazalar çok normal onlara göre..Benim demek istediğim beni hiç yıpratmadı.kendi kendine öğrendi..inşallah böyle devam eder..
Bu arada bu sene kimler kreşe göndermeyi düşünüyor ben istedim ama çocuk dr.u önermedi...
Sizler ne yapacaksınız?

Ben kısmetse eylülde düşünüyorum canım bır arastırma yapıcam bu sene gıdıcek ınsallah...
umarım sever.. onun içinde çok iyi olacagını dusunuyorum en azından gunu dolu dolu gecer..
sosyalleşir evde yalnız nereye kadar.. arkadasta yok... arkadas ıcın can atıyor..

anaokuluna gıdıcem ben buyudum artık abı oldum dıyor.. ama gıdınce bakalım alısıcakmı sevecekmı gorucez...
baslangıcta ya yarım gun olarak ya da haftanın 3 gunu gıbı fılan dusunuyorum ama aslanın durumuna gore değişir..

Son düzenleme:

Benimkine takılıyorum okula gidermisin diyede istemiyor velet..baabası kılıklı okulla işi olmayacak galiba:)
Aslan giderse sende nefes alırsın ii olur senin içinde...

ii gecelerr kızlar..
Benim küçüğü sünnet ettirmek istiyorumm ama korkuyorumm.İleride Boraya yaptırdığımızda hiç değilse Emirin derdi olmaz..
Ama kararsızımm,bizde kimler yaptırdı sünneti nasıl geçti yaptırsam mı? ne diyorsunuz?

Son düzenleme:

edacım benim hatırladığım kadarıyla gözde yaptırmıştı ama artık buralara uğramıyor. canım önce borayı yaptırsan ya da ikisini birlikte yaptırsan emir de biraz büyüyünce hani bir zorunluluk yoksa diyorum. daha emir küçük yine de sen bilirsin.

Borayı yaptırmam için 6 yaşını beklemem gerekiyor,hani 2-6 yaş arası yapılmasını önermiyorlar ..
İkisini bir yaptırmak istememin sebebi ikisiyle aynı anda uğraşmak zorunda kalmayayım diye hem küçükken eti sertleşmeden daha ii olur diyorlar...
Dediğin gibi küçük yazık diye düşünüyorum ama bezliyken kolay oluyormuş..

Bu arada seninkinin cinsiyeti belli oldumu?

ben çok pişman oldum küçükken yaptırmadığıma edacım ve şu anda akılları ermeye başladı.emir ben olmayacağım diyo mesela acıyacağını bildiği için.şimdi 6 yaşını bekleyeceğiz mecburen.hem haklısın ikisini bir yaptırırsan uğraşmak zor olabilir.

selam kızlarr.eylül çocukları 3.yaş günlerini kutlamaya başladı hepsine hayırlı uzuuun ömür diliyorum.öpüyorum yanaklarından..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…