2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Şuan beni en çok delirtende Egenin sürekli ayağından çoraplarını çıkarması ya kaşla göz arasında günde 10 15 kere çıkarıyor çoraplarını çıplak ayakla gezcekmiş deli oluyorum en sonunda bende balet gibi giydiriyorum külotlu çorabı onunla gezdiriyorum:bbo:

ıste boyle duyunca en azından bıraz daha rahatlıyorum bı tane bızımkı degıl aslında donemsel demekkı hep aynı dıyorum.. ama cevrende olmayınca ınsan dıyo bızımkı cok mu ozel bu kadar enerjık olmakta.. :)

valla en zor donemlerıne gırdık ıste bundan sonrası bol sabır ve guc en cok ıhtıyacımız olan.. :)
ıstanbula donunce sık sık dısarı cıkarmaya gayret edıcem mumkunse hergun, sogukta olsa sıkı gıydırıp cıkarıcam bırde onu denıcem delı gıbı kossun oynasın bakalım :) enerjısını atsın bıraz, hatta ayaklarını cıplak topraga değdırmek de cok faydalı olabılır ama yazın olur ancak :)

kahvaltı tarıfı muhallebı anladıgım kadarıyla degıl mı, bı ara bunuda dusundum aslında gece yatmadan verıyorum bır kere, bır kere de kahvaltıda mı versem dedım duzgun yemezse, en azından doymus olur onu reddetmıyor cunku..

kırık bugday yanı yarma da cok faydalı dıyorlar corbasını fılan yapıcam yogurtlu..
ırmık, yulaf, pırınc unu doyurucu seyler, bunlardan barı yesın.. tarıf ıcın tesekkurler..

bende evın ıcınde de kılotlu corap gıydırıyorum, hem ısıtıyor sarıyor hemde cıkarma derdı olmuyor.
bırde yumusak bır ayakkabısı var onu gıydırıyorum hem sıcak kalıyor ayagı hemde yerlere basmamıs oluyor.
o derı tabanlı coraplardan yada sılıkon tabanlı coraplardan da denedım cok sınır oldum sureklı kayıyor yamuluyor ayagında ustune basıyor yada dengesı bozuluyor cocugun taban kayınca sureklı cek duzelt gıcık oldum, cocugun yurume yapısıda bozulcaktı artık, en ıyısı yumusak ayakkabı...

Valla ben hemen gün aşırı çıkarıyorum parka götürüyorum Betül çok yakınımızda 4 5 tane park var dün mesela saat 21.00 di biz parktaydık önünde cafe var birde ışıl ışıl gündüz gibi oluyor orası havada süperdi 20 dereceydi oynadı zıpladı kumları avuçladı ama değişen hiç bir şey yok:))Aynen eve gelince hangisini dağıtsam diye gözler fır dönüyor:)))
Yulaf unu aynı zamanda kabızlık içinde çok faydalıymış birde bu tarif suyla da yapılıyormuş ama ben sütle yaptım tam muhallebi tadında değil ama hoş oluyor umarım beğenir Aslanda...

Bende o patikli çorapları hiç sevmedim yamuk yumuk basıyordu ve çıkarıyordu külotlu çorapla potin tarzı ev ayakkabısı giydiriyorum..Halbuki o altı deri ayakkabılarıda çok aramıştım bulmak için ama hiç kullanamadık derilerini çıkarıp çoraplarını kullandım bende:))))

günaydınn arkadaşlar.
Betülcümm hoşgeldin ne güzel sohbetler etmişsin faydalı güzel sohbetler. Valla yazdıklarını okuyunca aynı ozan ege dedim hatta geçen gün mutfakta yemek yapıyorum bir ara salondan legolarını alıp gelirken gördüm tencerelerin bir kısmını dışarıya çıkarmıştı akşam topluyorum ortalıgı tencereyi öyle bir kapatmış sanki içinde yemek varmış gibi açtım kapagı birde ne göreyim legolarını koymuş:)) Yemeyen çocuk gerçekten zormuş ben bu hafta evde oldugumdan daha iyi anladım inanın ne yapacagımı şaşırdım.
Yemek konusunda Semacım ve Duygucum tşk ediyorum. Semacım tarifini denedim sabah bir güzel yedi degişik tarifler çok iyi oluyor başka bilen arkadaş paylaşırsa çok sevinecegim. Birde Umutcumm senin tariflerinede bayılıyorum.
Duygucum ne güzel hergün dışarı çıkıyorsunuz bizim ani hava degişikliginden hastalanmalarımız ve şuan dışarısı fırtına,ruzgar yagmur ve gökgürülü şeklinde biz en ufacık nemden hasta oluyoruz ama memlekete geleyim annemlerin bahçesine atacagım oynasın çimenlerde kuzum.
Kızlar geçen gün Edacım bizi merak edip sormuş orda yazmıştım hiçkimsenin dikkatini çekmedi sanırım sizlere sormak istedigim soru var cevaplarsanız sevinirim bebegi hiç kalp ekosu çekilen varmı.
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.

Umut nerden buluyorsun kız bu tarifleri tarçınlar vanilyalar valla tebrik ediyorum seni..Ama insan ister istemez daha yaratıcı oluyor demi:=)

ay eksik olma duygucumkaydirigubbakcemile3ben kek dahi yapmasını bilmeyen bi insandım..aslında haa oyleyım tutturamıyorum herzaman kıvamını felan..ama aynen dediğin gibi canımcım insan yaratıcı olmaya mecbur oluyo..sabahtan bır gırıyorum mutfaga:)ismet benle tabii en büyük yardımcımkaydirigubbakcemile3allah ne verdıyse o an ne vahii gelirse..senın yulaflı tarıfınıde benım saksıya kaydettım denicem güzele benzıyo kurumeyvelerle felan baya besleyici..

betül çok matrak anlatmışsınkaydirigubbakcemile3vay küçük pisiko aslan abi vay..ayakkabıları alıp nereye gidiyo arkidişkaydirigubbakcemile3ay bunlar ne alem yahuu..benımkıde anahtarları sokak kapısına yerleştirebilme derdinde ve aynen tüm elektronık aletleri benden beter bozdu:sinifsinif:bide tırmanma derindeyiz hep..biyere tırmanıncada zafer naraları atıyoss attiiatii attii hophophoppkafamçokkarıştıbu sabah patatesli yumurta yaptım az salçalı..peynırlı tereyağlıççaz soğanda rendeledim yedi şükür..bi kaşık kadar kaldı tabagımızda..şimdide aynen cokokremlı ekmek kemırıyoruz..dediin gibi macera yenii başlıyoo

merhaba arkadaşlar

Aslıcım biz çektirmedik kalp ekosu. geçmiş olsun dileğin için de sağol canım

Betül bu kudurmalar hepsinde var sanırım aklına gelmeyecek işleri yapıyolar. geçenlerde Utku lavabonun altından boruyu çıkarmış biz de farketmemişiz eşim suyu açınca foşşş pis su yerlere.

yakında göğe merdiven de kuracak bekliyoz.

yemek konusunu sormuşsun canım ben de yedirmek için canı çıkanlardanım. bizim kahvaltımız yok muhallebiyi sabah görünce kaçıyo ben de çorba yediriyorum arada meyve suyu içerse. öğlen yemek ya da çorba akşam da yoğurt ve yemek. aslında bunlar çoğu zaman değişiyo beyimizin gönlüne göre. mesela bu sabah çorba yemek istemedi ben de akşamdan kalan pırasayı ısıttım onu da yemedi ben de senin tarifin olan tereyağı+peynir+yumurta+süt pişirip verdim yedi yanına da mandalina suyu içti. öğlene kimbilir ne oyunlar çıkaracaz öyle yani.

arkadaşlar bir de bizim kuru şeyleri yiyememe derdimiz var böyle bi sıkıntı yaşayan var mı. pütürle sorunumuz yok ama kuru verdimi yemiyo mesela köfteyi kuru yemiyo aynı köfteyi çorbasının içine katarsam yiyo. kafamçokkarıştı

betülcüm hoşgeldin

valla egede aynı bebekken ayy ne uslu seni üzmez bu derlerdi, şimdi tv izlerken günde 100 kere uydunun dümesine baılıyor birde basılca yüzüme bakıp gülüyo, mutfak çekmeceleri zaten keza günde kimbilir kaç kere indiriliyor, koltukların tepesine çıkıp zıplamak istiyorrr, bebek bezi alırsak yeni hemen alıp üstüne çıkıp atlamak istiyor sanırım önceki hayatında uçan bir tipti süpermen olabilir, zaten katlanan şeyleri bozmak çekmecelerdeki katlanmış şeyleri salona taşımak hepimizinkinin yaptığı bişey, hava yağışlı iken şçamaşırları içeri asıyorum ben asıyorum o indiriyor ben asıyorum o indiriyoo:))) bazen iç çamaşır çekmesindeki donlarımı kafasına geçirip geziyorr, eşimde şunları yüksek bir yere kaldır bir gün misafir varken yaparsa ayvayı yeriz diyo:))) bu aralarda elimden tutup evin içinde tur attırması başladı gitmezsemmm ağlıyorrr, öyle boşş boşşş dolanıyoruz evin içinde bütün odalara girip çıkıyoruz :)), bu aralar istemediği bişey olunca yüksek sesle mem memmmmm meemmmmm diye bağırıyorrr buda sanırım benim demek daha anlatmakla bitmezzz

yemesine gelince sanırım envahim durumda olan benim, bu aralar hiç bişey yemek istemiyor mesela dün sabah hiç bişey yemek istemedi sütüne 1 kaşık bal 4 tane bebe bisküvisi koydum onu içti, öğleden sonra yarım çorba kasesi ıspanak yedi, akşamda 2-3 lokma köfte 2 kaşık sütlü buğdaylı çorba yapmıştım ondan yedi, akşamda pirinç unuyla süt yaptım onu içti, bugünde sabah anca bbir yumurta yedirebildim saat öğlen 2 oldu hala ağzına bir lokma koymadı ben doktora götürmeyi düşünüyorummm çok mutsuzum yememesine, hatta 2 kerede yemek yedirirken onuda tv karşında yedirdiğim zamanlardı öğürüp kustu valla üzüntümden ağladım, yedirdiğim onca şey boşa gitti diyeeee allahım inşallah bir önce hepimizin yavrusunun iştahı açılırr, çok istiyorum kaşık görünce ağzını sonuna kadar açmasınıi mama mama diye eteğimi çekiştirmesini(((

Son düzenleme:

canım benimkide genelde öyleee kuru yemiyor sanırım iştahsız bebekler yapıyor onu üşeniyormu ne benimki bende o yüzden köfteyi falan çorbayla karıştıryorum

duygucum ben de öyle yapıyorum hava güzel olunca evin karşısında bir park var büyük oraya götürüyorum deli gibi koşuyor çocuk özgürlük insaoğlunun içinde var :))

benimkide çorap çıkarıyor o yüzden kilotlu çorap giydirip birde fermarlı ev ayakkabası giydiriyorum hoş ayakkabıyıda çıkarıyor arada ama orap kadar başarılı olamıyor..

umutcum valla seni tebrik edesim geldii, maşşallahh ne güzel yediriyosun bende bir ara sabahları senin taktiği uyguluyordum, bir bardak sütle pirinç ununu muhallebi yapıp içine 2 tane kuru kayısı haşlayıp ezip içine koyuyordum birde muz elma armut gibi meyvalardan birini birde dövülmüş ceviz birde 2 tane bebe bisküvisi onu baya tv karşında yedirdim ama şimdilerde görünce öğürüyor sanırım bıktıı(( bazen yumurttayı tereyağında peynrile unla karıştırıp veriyorum ama çok az yiyorrr((

Son düzenleme:
kızlar rusca bilen var mı aranızda yaa...
bende ingilizce almanca var az çok da rusca çok karışıkmış...
çeviri yapmam lazım acil...

canım ben hiçbir dil bilmiorum acık ingilizcem var oda çeviri yapmaya yetmez :))

aslıcım bende bu ayın 22 si gibi nazillideyim inşallah görüşürüz oda...

ben kalp egosu çektirmedim..

aslıcım bende bu ayın 22 si gibi nazillideyim inşallah görüşürüz oda...

ben kalp egosu çektirmedim..

aa süper Aytencimm bende tatile girer girmez gelmeyi düşünüyorum tahminim 23-24ü gibi orda oluruz inşlah bir aksilik çıkmazsa mutlaka görüşelim. kaydirigubbakcemile5
Kalp ekosunuda arkadaşlar çektirenler varsa nasıl oluyor diyecektim kendimden biliyorum ama çocuklarda nasıl oluyordur acaba diye sormuştum. bilgi veren arkadaşlarıma tşk ederim.

sabah 1 yumurta yedik saat 16:00 1 kase mercimek çorbası içti içine biraz ekmek koydum içim rahatladı çok şükürrr....artık yesin diye koşmıycam peşinden ne zaman acıktı o zaman yediricem

inşallah canımcım beni mutlaka ara nazilliye gelince.

kız ayenim naber.nasılsın...
benim oğlan da açıkınca yiyior..tadını sevdiklerini iyi yiyor sevmezse ağzına koymuyor.mesala bu sabah 1 yumurta biraz ekmekle çikolata yedi. 2 saat sonra falan da 2 dilim falan portakal yedi.şimdi uyuyor.uyanınca tavuklu çorba içirecem.onu da içer herhalde akşama bişey yemez.öle eline biskivi elma falan verrim.yani günde tam 3 öğün yemek yemiyor genelde.artık ben muhallebi fala yapmıyom.yemiyor öle şeyler. biraz acıkınca fena yemiyor.o yüzden pek ıvır zıvır eline vermiyom ki doymasın.bir de beni gün içinde 1-2 kere emdiği için iştahı da kaçıyor.yoğurt sevmiyor.zorla danino falan bazen 1 tane yediriyom oyunlarla.
geceleri de hala 3-5 kere kalkıyor.ya başım mal gibi kalkıyom sabahları..allhtan emiyor uyuyor.birara oyun oynamak istiyordu.bari 2 kere falan uyansa.kesintisiz uyukuyu özledim.
dün bizim evin önünde bayağı büyük park var.annem çıkardı.ben de hem evi temizledim hem de arada penceren baktım.artık çocukların arasına karıştı.onlarla hopluyor.zıplıyor.çok mutlu oldu.ilkbahar yaz gelsin hep çıkaracağım ben oğlumu dışarı.çok mutlu oluyor.

datlum kıymatlım
nasılsın iyimisin, ben iyiyim vallaaa çalışmamak züperrr...

senin tosun günde 2 öğünmü yiyor yani şaırıdım ben yaaaaCADIARZU o zaman seninkinde demi var iştah sorunu gııı

aytenim aslım saolun güzel yorunmlarınız için...valla ayten eteğimi çekiştirsin mama mama diye...işallah...bi dönem ben inanıyorum gör bak ege temelde iştahsız bir bebek deil..gözde denizde boyle olmuştu..geçti şükür..bizimki geçermi bilmem ama hala umudum var..
aslıcım hıc kalp ekosu çektirmedim
uyuseşek gibiyim afedersınız..hiç iş miş edecek halim yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…