Betül Aslanın yaptıklarının aynısı hergün bizim evdede düzenli oluyor kaloriferi çamaşır sermek,mandal sepetinin yada tencerelerimin dolapta durması,çamaşır çekmecelerinde çamaşır durması zaten imkansız..Ben ütü yaparken yaptıklarımın yere atılması yada katlanmış çamaşırların bozulması,duvara kumandalarla vurup buna çok komikmiş gibi gülmesi duvarda çıkan minik çökükler,kırılan kumandalar,çatlamış laptop,günde 15 20 kere açıp kapatılan tv dvd,hergece koltuklar kaldırılıp altlarından çıkan enteresan şeyler mesela saç tokam,kaşık,kumanda,biberon...
off off anlatmakla bitmez bunlar hepside aynı demekki..
Enerji patlaması var sanki hızlarına yetişmek imkansız zaten
Bende bir kitap vardı bebek yemekleri üzerine orda bir kaç değişik kahvaltı seçeneği vardı ben bir tanesini denedim henüz ama diğerlerinide denicem değişik şeyler yesin istiyorum bende..bir tanesini paylaşayım sizinle..
2 yemek kaşığı yulaf unu
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz şeker yada bal arzuya göre..
fındık ceviz içi isteğe göre kuru meyve çeşitleri..
kısık ateşte yulaf unuyla süt pişiyor muhallebi kıvamına gelince şeker ekleniyor 1 2 dakika sonra ocaktan alıp isteğe göre içine meyveiceviz fındık konur..
ıste boyle duyunca en azından bıraz daha rahatlıyorum bı tane bızımkı degıl aslında donemsel demekkı hep aynı dıyorum.. ama cevrende olmayınca ınsan dıyo bızımkı cok mu ozel bu kadar enerjık olmakta.. :)
valla en zor donemlerıne gırdık ıste bundan sonrası bol sabır ve guc en cok ıhtıyacımız olan.. :)
ıstanbula donunce sık sık dısarı cıkarmaya gayret edıcem mumkunse hergun, sogukta olsa sıkı gıydırıp cıkarıcam bırde onu denıcem delı gıbı kossun oynasın bakalım :) enerjısını atsın bıraz, hatta ayaklarını cıplak topraga değdırmek de cok faydalı olabılır ama yazın olur ancak :)
kahvaltı tarıfı muhallebı anladıgım kadarıyla degıl mı, bı ara bunuda dusundum aslında gece yatmadan verıyorum bır kere, bır kere de kahvaltıda mı versem dedım duzgun yemezse, en azından doymus olur onu reddetmıyor cunku..
kırık bugday yanı yarma da cok faydalı dıyorlar corbasını fılan yapıcam yogurtlu..
ırmık, yulaf, pırınc unu doyurucu seyler, bunlardan barı yesın.. tarıf ıcın tesekkurler..
bende evın ıcınde de kılotlu corap gıydırıyorum, hem ısıtıyor sarıyor hemde cıkarma derdı olmuyor.
bırde yumusak bır ayakkabısı var onu gıydırıyorum hem sıcak kalıyor ayagı hemde yerlere basmamıs oluyor.
o derı tabanlı coraplardan yada sılıkon tabanlı coraplardan da denedım cok sınır oldum sureklı kayıyor yamuluyor ayagında ustune basıyor yada dengesı bozuluyor cocugun taban kayınca sureklı cek duzelt gıcık oldum, cocugun yurume yapısıda bozulcaktı artık, en ıyısı yumusak ayakkabı...
Umut nerden buluyorsun kız bu tarifleri tarçınlar vanilyalar valla tebrik ediyorum seni..Ama insan ister istemez daha yaratıcı oluyor demi:=)
arkadaşlar bir de bizim kuru şeyleri yiyememe derdimiz var böyle bi sıkıntı yaşayan var mı. pütürle sorunumuz yok ama kuru verdimi yemiyo mesela köfteyi kuru yemiyo aynı köfteyi çorbasının içine katarsam yiyo. kafamçokkarıştı
Valla ben hemen gün aşırı çıkarıyorum parka götürüyorum Betül çok yakınımızda 4 5 tane park var dün mesela saat 21.00 di biz parktaydık önünde cafe var birde ışıl ışıl gündüz gibi oluyor orası havada süperdi 20 dereceydi oynadı zıpladı kumları avuçladı ama değişen hiç bir şey yok:))Aynen eve gelince hangisini dağıtsam diye gözler fır dönüyor:)))
Yulaf unu aynı zamanda kabızlık içinde çok faydalıymış birde bu tarif suyla da yapılıyormuş ama ben sütle yaptım tam muhallebi tadında değil ama hoş oluyor umarım beğenir Aslanda...
Bende o patikli çorapları hiç sevmedim yamuk yumuk basıyordu ve çıkarıyordu külotlu çorapla potin tarzı ev ayakkabısı giydiriyorum..Halbuki o altı deri ayakkabılarıda çok aramıştım bulmak için ama hiç kullanamadık derilerini çıkarıp çoraplarını kullandım bende:))))
semacım seni okurken mest oluyorum:)
betülcüm..gelelim bizim kahvaltımıza:)biz bu sabah dünden kalan patates yemeğini yedik..kalka saatlerımız kaydı düzenimizde...artık 12gibi güçbela yatıp 11 gibi uyanıyoruz..hayatta katı yumurtayı ağzına sürmedi ismet zaten..abidikgubidikle muhallebi süt içinde veririm yumurtayı..semanın menemeni soğanı güzel fikir bende denicem...öglen sebze püresi yedik kıymalı..arada 100cc kadar kuruüzümlü süt..bazen ara sütüne kuruüzüm kurukaysı badem ceviz fındık pişmiş un pşmiş irmik muz vb katıp veıyorum sade vermıyorum zayıf oldugumuzdan..öglenden sonra yıne bi muhallebi yedik tereyagında kavurdugum una az irmik katıp azda princunu yada arımama balla tatlandırıp verıyorum içine bazen vanılya elma püresi tarçın falanda eklıyorum...tarhanamız bitti ..tarhana ve mercımekle aramız iyi..aralarda bisküi elma kivi muz eline verıyorum ya yer ya dişini kaşır..benım halılar ayda 5kez yıkansa yeri...akşam yemeği yemıyoruz cogukez artık..muhallebı yıyoruz akşam yemegı saatımız 22 cıvarı oluyo nerdeyse ve tuzluları bellı bı saatten sonra daha az yıyo..ben yok damak tadı gelişmezmişe aldırış edemıyorum cunkı bebeğim zayıf..neyi yerse katıp karıştırıp verıyorum..balığı mercimekle pişirmem gbi..yani yemiyen bebek düşman başına..eh ismet cok iştahsız deil ama aynen aslan kardeşi gibi çok kuduruk ve dur durağı olamayan bi bebek..hipermii bilemıyorum şimdiden...ama durmuyo arkadaş...arada ve yemek yerken luli tv veya reklamla anca sabıt oturtabılıyorum sandalyesıne..yani allah sağlık versin nediyiyeyim...
kızlar rusca bilen var mı aranızda yaa...
bende ingilizce almanca var az çok da rusca çok karışıkmış...
çeviri yapmam lazım acil...
günaydınn arkadaşlar.
Betülcümm hoşgeldin ne güzel sohbetler etmişsin faydalı güzel sohbetler. Valla yazdıklarını okuyunca aynı ozan ege dedim hatta geçen gün mutfakta yemek yapıyorum bir ara salondan legolarını alıp gelirken gördüm tencerelerin bir kısmını dışarıya çıkarmıştı akşam topluyorum ortalıgı tencereyi öyle bir kapatmış sanki içinde yemek varmış gibi açtım kapagı birde ne göreyim legolarını koymuş:)) Yemeyen çocuk gerçekten zormuş ben bu hafta evde oldugumdan daha iyi anladım inanın ne yapacagımı şaşırdım.
Yemek konusunda Semacım ve Duygucum tşk ediyorum. Semacım tarifini denedim sabah bir güzel yedi degişik tarifler çok iyi oluyor başka bilen arkadaş paylaşırsa çok sevinecegim. Birde Umutcumm senin tariflerinede bayılıyorum.
Duygucum ne güzel hergün dışarı çıkıyorsunuz bizim ani hava degişikliginden hastalanmalarımız ve şuan dışarısı fırtına,ruzgar yagmur ve gökgürülü şeklinde biz en ufacık nemden hasta oluyoruz ama memlekete geleyim annemlerin bahçesine atacagım oynasın çimenlerde kuzum.
Kızlar geçen gün Edacım bizi merak edip sormuş orda yazmıştım hiçkimsenin dikkatini çekmedi sanırım sizlere sormak istedigim soru var cevaplarsanız sevinirim bebegi hiç kalp ekosu çekilen varmı.
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
aslıcım bende bu ayın 22 si gibi nazillideyim inşallah görüşürüz oda...
ben kalp egosu çektirmedim..
aa süper Aytencimm bende tatile girer girmez gelmeyi düşünüyorum tahminim 23-24ü gibi orda oluruz inşlah bir aksilik çıkmazsa mutlaka görüşelim. kaydirigubbakcemile5
Kalp ekosunuda arkadaşlar çektirenler varsa nasıl oluyor diyecektim kendimden biliyorum ama çocuklarda nasıl oluyordur acaba diye sormuştum. bilgi veren arkadaşlarıma tşk ederim.
kız ayenim naber.nasılsın...
benim oğlan da açıkınca yiyior..tadını sevdiklerini iyi yiyor sevmezse ağzına koymuyor.mesala bu sabah 1 yumurta biraz ekmekle çikolata yedi. 2 saat sonra falan da 2 dilim falan portakal yedi.şimdi uyuyor.uyanınca tavuklu çorba içirecem.onu da içer herhalde akşama bişey yemez.öle eline biskivi elma falan verrim.yani günde tam 3 öğün yemek yemiyor genelde.artık ben muhallebi fala yapmıyom.yemiyor öle şeyler. biraz acıkınca fena yemiyor.o yüzden pek ıvır zıvır eline vermiyom ki doymasın.bir de beni gün içinde 1-2 kere emdiği için iştahı da kaçıyor.yoğurt sevmiyor.zorla danino falan bazen 1 tane yediriyom oyunlarla.
geceleri de hala 3-5 kere kalkıyor.ya başım mal gibi kalkıyom sabahları..allhtan emiyor uyuyor.birara oyun oynamak istiyordu.bari 2 kere falan uyansa.kesintisiz uyukuyu özledim.
dün bizim evin önünde bayağı büyük park var.annem çıkardı.ben de hem evi temizledim hem de arada penceren baktım.artık çocukların arasına karıştı.onlarla hopluyor.zıplıyor.çok mutlu oldu.ilkbahar yaz gelsin hep çıkaracağım ben oğlumu dışarı.çok mutlu oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?