En önemlisi huzurlu olabilmek .Huzuru hissettiğinde anlaki zaten yaşamak istediğin hayatı yaşıyorsun...(La Edri)
Filistinli çocukların canının acıtılmadığı,Afrikalı çocukların bir lokmaya muhtaç kalmadığı,kardeş kavgalarının yaşanmadığı,zenginin fakiri sömürmeye cesaretinin yetmediği,inançlara saygının olduğu,paranın insanların ruhuna hükmetmediği,daha eşit,daha doğru bir yıl olsun 2010 tüm dünya insanları için inş.
amin güzel annem amiin..yeni yuvan hayırlı olsun..eyüp benımde ana memleketi:)çok şekerdir eski eyüp insanı..biz cocukken gider gezerdik hep..o eski mahallerinde ne renkli ne güzel insanları vardı..rumu,lazı,arnavutu,çingenesi..hepsi bir aile olmuşlar..annemin tayfa arnavuttu.şimdiki hükümetin hassasıyetlerı sebebiyle çok gelişti değişti eyüp..eyüp sultan ..evlıyallar diyarı... pierreloti de çay içince altın boynuza karşı,saltanat kayığında gibi keyfe gelir insan...sokaklarında gezerken elhamlar düşmez dilinden her köşede bir yatır..hele o camii..eyüpsultan cami...ömrümde ilkkez bir sabah namazını orda toplulukla kılmak nasip olmuştu..gözlerimi dünyaya açtığım günden buyana günün doğum anını,renkleri o kadar gerçek okadar huşuyla hissederek görmemiştim..eyüp sultan seni dahada derinleştirecek,dahada huzura erdirecektir..ben şuesnada o havayı soluyamıyacak kadar pusluyum..ve aklımda hep bahçeli bir ev..bakalım.....
Amin Betülcüm amin.İnan Rabbimden en büyük duam.Selamlar yeni yıldan merhaba
Sema umutun alıntısından yenı yıl ıcın dıleklerını gordum ne kadar guzel bır dılek olmus ınankı cok duygulandım..
Bunların gerceklesmesını canıgönülden istiyor ve dua edıyorum her zaman. umarım en kısa zamanda o refah gunlere kavusuruz.
tesekkur ederım canım benım, ınsallah amıın amıın.. bende ozledım..Unutmadan yazayım Betülcüm valla özlemişiz senin muhabbetini.
Çok şükür az kalmış inş hayırlısıyla gelsin eşin hasret giderin güzelce,bolca sonra seni buralarda daha aktif görürüz inş.
Kahvaltı sormuşsun ya Betül ben sana bizim durumumuzdan bahsedeyim.
Alya kalktığı gibi yemiyor 1 saat sonra yumurta pişiriyorm muhakkak.Ama bizim ki haşlanmış sevmiyor hiç, şayet haşlanmış yapmışsam muhallebiyle veriyorum.Fakat genelde küp küp doğradığım patatesleri teflonda kızartıp yumurta kırıyorum.Ya da soğan kavuruyorum tereyağında içine yumurta,karabiber ve nane ekleyip öyle veriyorum o da bayılarak yiyor(doktor soğanı muhakkak tüketsin demişti benim kızım da baharatlı şeyleri seviyor)
Alternatif olarak ,menemeni çok seviyor yazın kavanozlara hazırlamıştım onu da çok seviyor(biz kışın domates almıyoruz konservelerim bitmek üzere ama Allahtan annem ve kayınvalidem var).Küçük pizzalar hazırlayabilirsin onları sevmeyen çocuk görmedim Alya da çok seviyor.Tabi tüm bunların yanında kahvaltılıklar peynir, zeytin,reçel vs.Ama maalesef benim kızım zeytin ağzına sürmüyor babası gibi.
Kahvaltıdan sonra 3 gibi öğle yemeğini yiyor illaki 3 olunca vereyim diye düşünmüyorum ama o açlık belirtisi gösteriyor kahvaltı ve öğle arası meyve yiyor ama her zaman istemiyor.
Bazen 7 de bazen de 8de akşam yemeğini yiyor.Gece yatmadan önce de kek yapıyorum genelde onu sade ya da yoğurtla veriyorum.
Eğer bi sağlık sorunu yoksa güzel yiyor çok şükür.Ama bi sıkıntısı varsa doğru düzgün yemiyor.Artık şunu anladım ki normalde çok şükür yemek yiyen bi çocuk ama hastaysa ağzına kesinlikle zorla hiçbişey koyamıyosun.
Bu arada Betül Aslan Emreden bahsetmişsin ya sanki benim kızımı anlatıyorsun inan fazlası var eksiği yok.Bugün tüm gün evi toparlamayla uğraştık ama Alya'yla nasıl yaptık sormayın bi taraftan biz kolilere koyuyoruz tabi o bi taraftan çıkarıyor.Hurçların üstünde zıplamalar,istediği olmayınca kıyameti koparmalar(ki bu tarafı çok canımı sıkıyor son zamanlarda amacına ulaşamayınca son ses tavan yapıyor inş geçici bişeydir)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?