2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Sehercimm annene acil şifalar dilerim çok geçmiş olsun.
Bugün kimsecikler gelmemiş nede olsa dünden hafta sonu tatiline girmiştik herkes eşleriyle evde yada dışarıda geziyor dinleniyordur.

kızlar rusca bilen var mı aranızda yaa...
bende ingilizce almanca var az çok da rusca çok karışıkmış...
çeviri yapmam lazım acil...

amin güzel annem amiin..yeni yuvan hayırlı olsun..eyüp benımde ana memleketi:)çok şekerdir eski eyüp insanı..biz cocukken gider gezerdik hep..o eski mahallerinde ne renkli ne güzel insanları vardı..rumu,lazı,arnavutu,çingenesi..hepsi bir aile olmuşlar..annemin tayfa arnavuttu.şimdiki hükümetin hassasıyetlerı sebebiyle çok gelişti değişti eyüp..eyüp sultan ..evlıyallar diyarı... pierreloti de çay içince altın boynuza karşı,saltanat kayığında gibi keyfe gelir insan...sokaklarında gezerken elhamlar düşmez dilinden her köşede bir yatır..hele o camii..eyüpsultan cami...ömrümde ilkkez bir sabah namazını orda toplulukla kılmak nasip olmuştu..gözlerimi dünyaya açtığım günden buyana günün doğum anını,renkleri o kadar gerçek okadar huşuyla hissederek görmemiştim..eyüp sultan seni dahada derinleştirecek,dahada huzura erdirecektir..ben şuesnada o havayı soluyamıyacak kadar pusluyum..ve aklımda hep bahçeli bir ev..bakalım.....

Selamlar yeni yıldan merhaba

Sema umutun alıntısından yenı yıl ıcın dıleklerını gordum ne kadar guzel bır dılek olmus ınankı cok duygulandım..
Bunların gerceklesmesını canıgönülden istiyor ve dua edıyorum her zaman. umarım en kısa zamanda o refah gunlere kavusuruz.

Arkadaslar size sorum olacak;

Sıpaların kahvaltısını yada dıger ogunlerını halen belirli saatlerde mı yaptırıyorsunuz ?
Yoksa saate baglı kalmadan ne zaman acıktıklarını anlarsanız oylemı yedırıyorsunuz ?

Kahvaltı öğününde cok sıkıntı cekıyorum ben, degısık fıkır yada tarıflerınız varmı kahvaltılar ıcın ?

Bizim iştahımız cok azaldı yanı ıyı acıkır yada cok sevecegı (nadıren) bırsey olursa guzel yıyor onun dısında herseye gözlerını kapatıp kafasını sallayıp duruyor olurda agzına koyarsam gerı cıkarıyor ne yedıgınden haz alıyorum ne dogdugunu anlıyorum vallahı ıyıce karıstı..
Dişler ardı ardına uc verdı halende devam edıyor bu yuzden ıstahsızlıgımız arttı.

Vitamın aldım bı tane ıthal bır urunmus sevdım baya dıkkat ettım yedıgınden tatmın olmadıgım gunlerde verdıgım zaman o gun ıstahı artıyor sanırım bugunde oyle oldu mesela.. duzenlı bır muddet versem dıyorum bakalım nasıl olucak.

Bırde gulsumun verdıgı lınkı okudum cok ılgımı cektı onuda bulmaya calısıcam alısverıse cıkınca olmassa ıstanbulda kesın bulurum sanırım.

Cevaplarınız ıcın tenk yu sımdıden :))

Çok kuduruguz cok napıcam bılmıyorum sopalıcam bu gıdısle bu kucuk herıfı :))

Elını bırseyden cekıyorsun cektıgın an hemen arkanda baska seye saldırıyor yanı bır ınsan bu kadar boş durmaz ne kadar çalışkanmıs yahu

Makıneye camasır attım ben atıyorum o cıkarıyor sureklı ama bu sanıyeler ıcınde oluyor acayıp hızlı sekılde :))
zar zor kapadım calıstırdım gıttım ıcerı bı baktım makınenın ayarını degıstırmıs sen 30 dan 60 a cıkar ulen gormeseydım hepsı el kadar cıkıcaktı ıcınden.
Yerdekıler bıttı mutfak tezgahı yemek masası yuksektekı herseye bıle karısıyor yemek tabagı koy arkanı don hemen asagı artık hepsını salata gıbı masanın gobegıne koyup ordan yıcez yanı :))
Cay bardaklarına saldırıyor ananemde unutuyor tabı bu sabah sen tut yenı koydugu cay kupasını cek son anda tuttuk gormeyeydık yanmıstı kafası gozu yerlere dokuldu ancak cok sukur.
Bunları yaparkende ses yok ne yaptgını anlamıyosun tabı cok eli çabuk ya ben anlamadım :))
televızyon ızlemek fılanda yasak acıp karsısına gecınce bır alttan uyduyu kapatıyo acıyosun ustten tv yı kapatıyo sen acıyosun o kapıyo hıc yılmıyo, ananeme gazete okutmuyor cok guluyorum ya ne zaman elınde gazete gorse bı kosuyo hemen yanına gazete pat pat vurup guluyo ustune cıkıyo aman Allahım :))
yatak ortusunu duzeltıyorum o gerı cekıyo, camasır asıyoruz o ındırıyo yok gormesın kesınlıkle yada sonradan goruyo mesela kalorıferın ustunde camasır var hemen bı yere yetıscek gıbı gıdıyo yanına yere ındırıyo rahatlıyo cok bı tıp ya nıye rahatsız ettıyse delı gıbı ılle tersını yapacak :))
ama yaptırmazsan ıstemedıgın kadar ses var tabı orası ayrı.. :bbo:

oy ne zamandır yazmadıgımın acısını cıkardım heralde :))

Umut o kadar güzel anlatmışsın ki inan daha gitmeden huzur buldu içim ve acayip bi heves.
Hani ayette diyor ya her karanlığın sonunda bir aydınlık var diye inş sende ki bu puslu hava gönlünün istediği huzurlu ortamla son bulur.

Amin Betülcüm amin.İnan Rabbimden en büyük duam.

Kahvaltı sormuşsun ya Betül ben sana bizim durumumuzdan bahsedeyim.
Alya kalktığı gibi yemiyor 1 saat sonra yumurta pişiriyorm muhakkak.Ama bizim ki haşlanmış sevmiyor hiç, şayet haşlanmış yapmışsam muhallebiyle veriyorum.Fakat genelde küp küp doğradığım patatesleri teflonda kızartıp yumurta kırıyorum.Ya da soğan kavuruyorum tereyağında içine yumurta,karabiber ve nane ekleyip öyle veriyorum o da bayılarak yiyor(doktor soğanı muhakkak tüketsin demişti benim kızım da baharatlı şeyleri seviyor)
Alternatif olarak ,menemeni çok seviyor yazın kavanozlara hazırlamıştım onu da çok seviyor(biz kışın domates almıyoruz konservelerim bitmek üzere ama Allahtan annem ve kayınvalidem var).Küçük pizzalar hazırlayabilirsin onları sevmeyen çocuk görmedim Alya da çok seviyor.Tabi tüm bunların yanında kahvaltılıklar peynir, zeytin,reçel vs.Ama maalesef benim kızım zeytin ağzına sürmüyor babası gibi.
Kahvaltıdan sonra 3 gibi öğle yemeğini yiyor illaki 3 olunca vereyim diye düşünmüyorum ama o açlık belirtisi gösteriyor kahvaltı ve öğle arası meyve yiyor ama her zaman istemiyor.
Bazen 7 de bazen de 8de akşam yemeğini yiyor.Gece yatmadan önce de kek yapıyorum genelde onu sade ya da yoğurtla veriyorum.
Eğer bi sağlık sorunu yoksa güzel yiyor çok şükür.Ama bi sıkıntısı varsa doğru düzgün yemiyor.Artık şunu anladım ki normalde çok şükür yemek yiyen bi çocuk ama hastaysa ağzına kesinlikle zorla hiçbişey koyamıyosun.

Bu arada Betül Aslan Emreden bahsetmişsin ya sanki benim kızımı anlatıyorsun inan fazlası var eksiği yok.Bugün tüm gün evi toparlamayla uğraştık ama Alya'yla nasıl yaptık sormayın bi taraftan biz kolilere koyuyoruz tabi o bi taraftan çıkarıyor.Hurçların üstünde zıplamalar,istediği olmayınca kıyameti koparmalar(ki bu tarafı çok canımı sıkıyor son zamanlarda amacına ulaşamayınca son ses tavan yapıyor inş geçici bişeydir)

Unutmadan yazayım Betülcüm valla özlemişiz senin muhabbetini.
Çok şükür az kalmış inş hayırlısıyla gelsin eşin hasret giderin güzelce,bolca sonra seni buralarda daha aktif görürüz inş.

Unutmadan yazayım Betülcüm valla özlemişiz senin muhabbetini.
Çok şükür az kalmış inş hayırlısıyla gelsin eşin hasret giderin güzelce,bolca sonra seni buralarda daha aktif görürüz inş.
tesekkur ederım canım benım, ınsallah amıın amıın.. bende ozledım..
aslında bana manı olan esımın yoklugu degıl aslan ın kuduruklugu.. :)
ama sunuda dusunuyorum aslında, kalabalık evde cocuklar daha bır huysuz oluyo yuz buluyor aslında sımartanda yok annem cok bılınclıdır bu konularda ama yınede kalabalık la yalnız evde olmanın duzenı bır olmuyor ıste orası kesın.
en basta belkıde yeterlı ılgıyı gostermeye vakıt bulamıyorum bundan boyle azıyo dıyorum tabıkı yasının gerektırdıgı gıbı bu donemde cogu cocuk boyle bunu bılıyorum ama yınede her gun dısarı cıkarmaya vakıt bulsam hava aldırsam kossa yınede bu kadar olmaz sanıyorum enerjısını atmıs olur bı nebze ama gunluk ıslerın kosturmanın arasında onlarda cok sıkılıyorlar aslında bunu da dusunuyorum..
bu bakımdan evımıze dondugumuzde belkı bazı seyler yoluna gırebılır daha cok vakıt ayırabılır en onemlısıde babasıyla paylasım yapabılırz ılgılenme konusunda ve bırbırımıze dınlenme fırsatı verırırz..
cunku sınırler lackalasınca mantıklı dusunme fırsatıda bulamıyorsun. herseyden once sınırlenıp bagırdıgımda bır egıtımcı oldugum ıcın kendıme yakıstıramıyorum.
ben meslegını seven ve en kısa zamanda bu konuda aktıf olmak ısteyen cocuklara ılgı dısıplın sevgı vermek ısteyen bırıyken herseye hot hot demeyı alıskanlık halıne getırmıs bırı olmak ıstemıyorum.
zaten boyle olunca onlarda arsız oluyor hayırında bır anlamı kalmıyor akılları erse bıle.
bunlar benım kafamda ıdeallerımde cok onceden yer edınmıstı ama teoriyle pratık bır olmuyor tabıkı :) hayat kosturmacasına takılıp gıdıyoruz sonra unuttuklarımızın yada yanlıslarımızın farkına varınca gec oluyor. boyle olmasını ıstemıyorum kesınlıkle. cunku bır bır ınsan yetıstırıyoruz. bunu dusundugumde uzerımdekı buyuk dıkkat ısteyen agır sorumlulugun farkına varıyorum tekrar.
umarım hepımız yarınımızda herseyıyle gurur duyacagımız hayırlı saglıklı ve basarılı evlatlar yetıstırmıs olmanın verdıgı haz ve huzurla dolu oluruz..

cok konusasım varmıs bu arada :))

menemen konserve cok saglıklı ve pratık oluyor buralarda da cok yapılır aslında..
bende bundan sonra alısverıslerımı ve mevsım sebzelerının takıbını degerlendırmesını daha ozenlı yapmaya dıkkat edıcem.
konserveler receller yapıcam meyvesıne gore. cok mantıklı cunku ve de saglıklı ozellıkle mınıklerımız ıcın.
yumurta bende mutlaka verıyorum haslanma pek hazetmıyor artık tavada tereyaglı :) bazen peynırlı sutlu yumurta, bazen domateslı fılan yapıyorum..
peynırı yerse bırtek o sekılde yıyor cunku zeytınde bızde aynı sekıldeyız yemıyor. recel bal onları yedı saymalımıyım bılmıyorum en fazla 1 tatlı kasıgı yıyorsa o kadar. bal kaymak ıcın ugrastım bı ara zar zor dedıgım kadar anca. mandalına - portakal sıkıyorum her sabah tanelerıyle bırlıkte, ıcıne pekmez koyuyorum onu ıcırıyorm bazen cok severek ıcıyor bazen zorla bır gun bayıldıgını ertesı gun ıteleyebılıyor neden boyle oldu anlamadım :)
oglenlerı yemek yada corba, aralarda meyve bazen sut ıcıyor bır kere Allahtan bı sutu sevıyor cok sukur. aksam ustu bızımle yıne yıyor sofrada yemeklerden bıraz bıraz, yedıgı ıcıme sınmedıyse yıne meyve veryorum bazen. sonra yatmadan 8 gıbı pırınc unu pısırıyorum ve cok sukur onuda reddetmıyor Allahtan doydugunu anlıyorum ıste. sonrasında 12 de bır bardak sut ıcıyor uykuda o kadar. ıstahımız bızımde guzeldı ama bu dısler basladı bır daha gerı gelmedı tam anlamıyla dalgalanıp duruyor boyle. o yemeyıncede cok huzursuz oluyorum ıcımde bır gergınlık ne yedıreyım dusuncesı benı gerıp duruyor :))

vallahı tasınma ıslerınde bızde aynı sekıldeydık ıste bır kolıyı ıkı uc kere yerlestırdık ıkı ılerı bır gerı modunda hakıkaten bunlar sadece bır kacı ıste..
ayrıca o ıstedıklerı olmamasına katlanamamları ve katıyyen vazgecmez sekılde ınatları benıde cok dusunduruyor bu huymu yoksa donem mı dıye.. Allah hepımıze sabır ve guc versın :)

Betülcüm bu çocuk yetiştirme işine takmış durumdayım ben de.Kitaplar,bulunduğumuz her ortam da tecrübeli annelerle konuşmalar,tv de pedagog dinlemeler vs...
Tabii hepimiz şunu çok iyi anladık galiba tüm bunları okumak,duymak,dinlemek uygulamada ggeçerli olamayabiliyor.Ama ben çok akışına bırakayım rahatlığında bi insan değilim.Ne bileyim ağlayınca istediğini eline vermek,televizyonun karşısına geçirip onu orda uzun süre oyalamak,ne bileyim işte buna benzer şeyler.Yani şimdiden anlamaya başladı bi çok şeyi benim tavrıma göre tavır takınıyor çoğu zaman.Elbette büyük çocuk değil ama işte uzun mevzular konuşmakla bitmeyecek şeyler.Ve tüm bunların yanında asla büyük konuşmamam gerektiğini çok ama çok iyi öğrendim.
Bu sinir durumu olaylarıyla ilgili söylediklerine sonuna kadar katılıyorum sana.ınş zamanla daha iyi oturturuz.
Bu işin eğitimini almak ayrı bi güzel olsa gerek ama yanışlarda da fazlaca iç hesaplaşma.

Evet canım aynen oyle... herseyın sonucu olarak planladıklarımızın bır kısmını bıle uygulayabılsek ne mutlu..
Cocuk yetıstırmek ayrı bır ıs gercekten. uzaktan konusmaya, bı mısafırlıkte bayanın cocugunun yaptıklarına karsın arkasından tez uretmeye, atıp tutmaya benzemıyor.
Buyuk konusmamak ve kınamamak hayatımda aldıgım en degerlı ve saglam bır ders. agzından cıkan bır kelıme yıllar sonra bır durum ıcınde bulundugunda zıhnınden bır anda akıverıyorl.. hee ben boyle boyle demıstım dıye.. kendı kendıne mahcup bı durum oluyosun sucunu bılen cocuk gıbı..
ayakta doke saca elınde yıyecekle gezen cocukların analarına kızardım sımdı aslana dıkkat dagıtmak ıcın bır bıskuvı versem ve gezerken yere dokse zıhnımden gecıyor o laflar :) ıste fazla konusmayacaksın dıyorum :)
mısafırlıkte evı dagatan cocuklarada cok kızardım tabı annelerıne karısmayanlar oluyor ya hanı.. oy ne yapıcam bılmıyorum ben onların arkasından kızdım sımdı kendım bı yere gıdınce pesınde fır donmeme ragmen oyle bır durum olacakta benım arkamda da atıp tutulacakmı bu halıme ragmen.. ooy oy..

ne varsa dilden ..... :))

Ay Betülcüüm inan aynen ben öyleydim işte ay-nen.Allah'ım bize yardım etsin.Olmasını istediğimiz çocuklar değil ama topluma örnek,ayakları üzerinde dik durabilen evlatlar yetiştirebiliriz.Ve kafamızdakileri uygulamamıza yardım edecek evlatlar olsunlar inş
Öptüm seni canım yarın taşınma faslı ben artık yatayım sabaha çook iş var.
Hayırlı geceler...

semacım seni okurken mest oluyorum:)

betülcüm..gelelim bizim kahvaltımıza:)biz bu sabah dünden kalan patates yemeğini yedik..kalka saatlerımız kaydı düzenimizde...artık 12gibi güçbela yatıp 11 gibi uyanıyoruz..hayatta katı yumurtayı ağzına sürmedi ismet zaten..abidikgubidikle muhallebi süt içinde veririm yumurtayı..semanın menemeni soğanı güzel fikir bende denicem...öglen sebze püresi yedik kıymalı..arada 100cc kadar kuruüzümlü süt..bazen ara sütüne kuruüzüm kurukaysı badem ceviz fındık pişmiş un pşmiş irmik muz vb katıp veıyorum sade vermıyorum zayıf oldugumuzdan..öglenden sonra yıne bi muhallebi yedik tereyagında kavurdugum una az irmik katıp azda princunu yada arımama balla tatlandırıp verıyorum içine bazen vanılya elma püresi tarçın falanda eklıyorum...tarhanamız bitti ..tarhana ve mercımekle aramız iyi..aralarda bisküi elma kivi muz eline verıyorum ya yer ya dişini kaşır..benım halılar ayda 5kez yıkansa yeri...akşam yemeği yemıyoruz cogukez artık..muhallebı yıyoruz akşam yemegı saatımız 22 cıvarı oluyo nerdeyse ve tuzluları bellı bı saatten sonra daha az yıyo..ben yok damak tadı gelişmezmişe aldırış edemıyorum cunkı bebeğim zayıf..neyi yerse katıp karıştırıp verıyorum..balığı mercimekle pişirmem gbi..yani yemiyen bebek düşman başına..eh ismet cok iştahsız deil ama aynen aslan kardeşi gibi çok kuduruk ve dur durağı olamayan bi bebek..hipermii bilemıyorum şimdiden...ama durmuyo arkadaş...arada ve yemek yerken luli tv veya reklamla anca sabıt oturtabılıyorum sandalyesıne..yani allah sağlık versin nediyiyeyim...

Semacım kolay gelsın yenı ev guzellıkler getırsın ınsallah hayatınıza canım...

Umut valla aynen oyle herseyı gec ıstahsızlık cok zormus, bunu hep dıyorum. boyle oldugu zaman anlıyorum cok ıyı.
Aynı sekılde kosullandırmalara fılan takılamıyorum su durumda agzından bısey gecsınde modunda oluyor ınsan.
Bazı sabahlar herseyı reddederse ekmegıne cokokrem surup yedırıyorum ıkı uc lokma o da sansımıza bazen ıstıyo bazen ıtıyo onuda..
Vallahı artık reklamda gozu gormuyo cızgı fılmde kafasını cevırıp bakmıyor gosterıyorum,
o anca tv nın dugmesıyle kablosuyla uydunun gırısıyla ılgılensın bır gayretlı bı gayretlı neyse derdı..
psıkopat cıktı hepten basıma gıtgıde :)) dun gece 2 de bırden kalk sen otur parmagı agzında gozler gıdıyo ama yok yatmıyo oturcak ılla sonra acıldı ıyıce kalktı yataktan ev ayakkabılarını elıne aldı kapıyı acmaya calısıyor ııh ıııhhh dıye dıye sonra sınırlenıyo gıtgıde.. benım gozler kapandıkca onun kı acıldı sabah 4 u gecerken anca uyuttum artık ne bogustuk.. bunlarla ısımız var ıyımı... :))

Betül Aslanın yaptıklarının aynısı hergün bizim evdede düzenli oluyor kaloriferi çamaşır sermek,mandal sepetinin yada tencerelerimin dolapta durması,çamaşır çekmecelerinde çamaşır durması zaten imkansız..Ben ütü yaparken yaptıklarımın yere atılması yada katlanmış çamaşırların bozulması,duvara kumandalarla vurup buna çok komikmiş gibi gülmesi duvarda çıkan minik çökükler,kırılan kumandalar,çatlamış laptop,günde 15 20 kere açıp kapatılan tv dvd,hergece koltuklar kaldırılıp altlarından çıkan enteresan şeyler mesela saç tokam,kaşık,kumanda,biberon...
off off anlatmakla bitmez bunlar hepside aynı demekki..
Enerji patlaması var sanki hızlarına yetişmek imkansız zaten
Bende bir kitap vardı bebek yemekleri üzerine orda bir kaç değişik kahvaltı seçeneği vardı ben bir tanesini denedim henüz ama diğerlerinide denicem değişik şeyler yesin istiyorum bende..bir tanesini paylaşayım sizinle..

2 yemek kaşığı yulaf unu
1 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı toz şeker yada bal arzuya göre..
fındık ceviz içi isteğe göre kuru meyve çeşitleri..
kısık ateşte yulaf unuyla süt pişiyor muhallebi kıvamına gelince şeker ekleniyor 1 2 dakika sonra ocaktan alıp isteğe göre içine meyveiceviz fındık konur..

Umut nerden buluyorsun kız bu tarifleri tarçınlar vanilyalar valla tebrik ediyorum seni..Ama insan ister istemez daha yaratıcı oluyor demi:=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…