Valla ben hemen gün aşırı çıkarıyorum parka götürüyorum Betül çok yakınımızda 4 5 tane park var dün mesela saat 21.00 di biz parktaydık önünde cafe var birde ışıl ışıl gündüz gibi oluyor orası havada süperdi 20 dereceydi oynadı zıpladı kumları avuçladı ama değişen hiç bir şey yok:))Aynen eve gelince hangisini dağıtsam diye gözler fır dönüyor:)))
Yulaf unu aynı zamanda kabızlık içinde çok faydalıymış birde bu tarif suyla da yapılıyormuş ama ben sütle yaptım tam muhallebi tadında değil ama hoş oluyor umarım beğenir Aslanda...
Bende o patikli çorapları hiç sevmedim yamuk yumuk basıyordu ve çıkarıyordu külotlu çorapla potin tarzı ev ayakkabısı giydiriyorum..Halbuki o altı deri ayakkabılarıda çok aramıştım bulmak için ama hiç kullanamadık derilerini çıkarıp çoraplarını kullandım bende:))))
Valla o zaman yapacak bırsey yok dıyorsun yanı fayda yok :)
Burası soguk oldugundan gozum kesmıyodu cıkarmayı ama artık kessın bakayım nolacak dedım..
Ya cocuk akranı yada bıraz buyuklerı olunca boyle yapmıyor oynuyor baya ılgılenıyor onlarla ozellıkle erkeklerle :) ama yanlız olunca onlarda sıkılıyor belkıde olabılır.. bılmıyorum bakalım ıste donunce kayınvalıdeme salacam gunduz bır gun mesela esımle cıkarız bıraz bır suru abılerı ablaları var oynasın carul curul tam ona gore :)) babannesı dunden razı zaten sagolsun.. ama ıste bırakıcam desemde dusunuyorum bır yandan onlar benım kadar dıkkat edebılırmı dıye ne bıleyım herkes kendı cocugunu bılır ya belkı komık oluyor kac tane torun buyutmus kendı cocuklarını buyutmus sonucta ama ıste sobaya gıdermı gozden bısey kacırırlar tencere demlık ne bılım zaten sanıyelerde yapıyolar ıslerını..
aklıma takılan tek kısım o.. bakalım ne yapıcaz..
günaydınn arkadaşlar.
Betülcümm hoşgeldin ne güzel sohbetler etmişsin faydalı güzel sohbetler. Valla yazdıklarını okuyunca aynı ozan ege dedim hatta geçen gün mutfakta yemek yapıyorum bir ara salondan legolarını alıp gelirken gördüm tencerelerin bir kısmını dışarıya çıkarmıştı akşam topluyorum ortalıgı tencereyi öyle bir kapatmış sanki içinde yemek varmış gibi açtım kapagı birde ne göreyim legolarını koymuş:)) Yemeyen çocuk gerçekten zormuş ben bu hafta evde oldugumdan daha iyi anladım inanın ne yapacagımı şaşırdım.
Yemek konusunda Semacım ve Duygucum tşk ediyorum. Semacım tarifini denedim sabah bir güzel yedi degişik tarifler çok iyi oluyor başka bilen arkadaş paylaşırsa çok sevinecegim. Birde Umutcumm senin tariflerinede bayılıyorum.
Duygucum ne güzel hergün dışarı çıkıyorsunuz bizim ani hava degişikliginden hastalanmalarımız ve şuan dışarısı fırtına,ruzgar yagmur ve gökgürülü şeklinde biz en ufacık nemden hasta oluyoruz ama memlekete geleyim annemlerin bahçesine atacagım oynasın çimenlerde kuzum.
Kızlar geçen gün Edacım bizi merak edip sormuş orda yazmıştım hiçkimsenin dikkatini çekmedi sanırım sizlere sormak istedigim soru var cevaplarsanız sevinirim bebegi hiç kalp ekosu çekilen varmı.
Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum.
Tesekkur ederım canım benım hosbulduk, evet burada hepımızın cocukları yasıt oldugu ıcın butun yaramazlıklarıda ortak demekkı en azından bu gozumde bu kadar buyutmememı saglıyor tabı, hepımız ıcınde boyledır sanırım..
Allah kolaylık versın hepımıze
ay eksik olma duygucumkaydirigubbakcemile3ben kek dahi yapmasını bilmeyen bi insandım..aslında haa oyleyım tutturamıyorum herzaman kıvamını felan..ama aynen dediğin gibi canımcım insan yaratıcı olmaya mecbur oluyo..sabahtan bır gırıyorum mutfaga:)ismet benle tabii en büyük yardımcımkaydirigubbakcemile3allah ne verdıyse o an ne vahii gelirse..senın yulaflı tarıfınıde benım saksıya kaydettım denicem güzele benzıyo kurumeyvelerle felan baya besleyici..
betül çok matrak anlatmışsınkaydirigubbakcemile3vay küçük pisiko aslan abi vay..ayakkabıları alıp nereye gidiyo arkidişkaydirigubbakcemile3ay bunlar ne alem yahuu..benımkıde anahtarları sokak kapısına yerleştirebilme derdinde ve aynen tüm elektronık aletleri benden beter bozdu:sinifsinif:bide tırmanma derindeyiz hep..biyere tırmanıncada zafer naraları atıyoss attiiatii attii hophophoppkafamçokkarıştıbu sabah patatesli yumurta yaptım az salçalı..peynırlı tereyağlıççaz soğanda rendeledim yedi şükür..bi kaşık kadar kaldı tabagımızda..şimdide aynen cokokremlı ekmek kemırıyoruz..dediin gibi macera yenii başlıyoo
kaydirigubbakcemile3 attii atiii demesı yokmu kızgınsam bıle guluyorum ya bıde suratında bır ıfade kaslar kaldırıp gozlerı buyutup atiiii uzun uzun anlattmaya calısıyor bıseyler ne alemler yahu.. :))
merhaba arkadaşlar
Aslıcım biz çektirmedik kalp ekosu. geçmiş olsun dileğin için de sağol canım
Betül bu kudurmalar hepsinde var sanırım aklına gelmeyecek işleri yapıyolar. geçenlerde Utku lavabonun altından boruyu çıkarmış biz de farketmemişiz eşim suyu açınca foşşş pis su yerlere.
yakında göğe merdiven de kuracak bekliyoz.
yemek konusunu sormuşsun canım ben de yedirmek için canı çıkanlardanım. bizim kahvaltımız yok muhallebiyi sabah görünce kaçıyo ben de çorba yediriyorum arada meyve suyu içerse. öğlen yemek ya da çorba akşam da yoğurt ve yemek. aslında bunlar çoğu zaman değişiyo beyimizin gönlüne göre. mesela bu sabah çorba yemek istemedi ben de akşamdan kalan pırasayı ısıttım onu da yemedi ben de senin tarifin olan tereyağı+peynir+yumurta+süt pişirip verdim yedi yanına da mandalina suyu içti. öğlene kimbilir ne oyunlar çıkaracaz öyle yani.
oh ıyı barı onu yedıgıne sevındım, onu yıyor dıye sık sık yedırdıgımden ve mandalına suyunuda ıcırdıgımden artık pek sarmıyor beyımızı onuda ıstemıyor, ama ne yapıcagımıda sasırıyorum vala yumurta da yemezse bu cocuk kahvaltıda ne yıcek dıyorum.. ama takmıcam artık yemıyorsa muhallebı yapıp ıcınede bır kac sey katıp verıcem ne yapayım ya..
betülcüm hoşgeldin
valla egede aynı bebekken ayy ne uslu seni üzmez bu derlerdi, şimdi tv izlerken günde 100 kere uydunun dümesine baılıyor birde basılca yüzüme bakıp gülüyo, mutfak çekmeceleri zaten keza günde kimbilir kaç kere indiriliyor, koltukların tepesine çıkıp zıplamak istiyorrr, bebek bezi alırsak yeni hemen alıp üstüne çıkıp atlamak istiyor sanırım önceki hayatında uçan bir tipti süpermen olabilir, zaten katlanan şeyleri bozmak çekmecelerdeki katlanmış şeyleri salona taşımak hepimizinkinin yaptığı bişey, hava yağışlı iken şçamaşırları içeri asıyorum ben asıyorum o indiriyor ben asıyorum o indiriyoo:))) bazen iç çamaşır çekmesindeki donlarımı kafasına geçirip geziyorr, eşimde şunları yüksek bir yere kaldır bir gün misafir varken yaparsa ayvayı yeriz diyo:))) bu aralarda elimden tutup evin içinde tur attırması başladı gitmezsemmm ağlıyorrr, öyle boşş boşşş dolanıyoruz evin içinde bütün odalara girip çıkıyoruz :)), bu aralar istemediği bişey olunca yüksek sesle mem memmmmm meemmmmm diye bağırıyorrr buda sanırım benim demek daha anlatmakla bitmezzz
yemesine gelince sanırım envahim durumda olan benim, bu aralar hiç bişey yemek istemiyor mesela dün sabah hiç bişey yemek istemedi sütüne 1 kaşık bal 4 tane bebe bisküvisi koydum onu içti, öğleden sonra yarım çorba kasesi ıspanak yedi, akşamda 2-3 lokma köfte 2 kaşık sütlü buğdaylı çorba yapmıştım ondan yedi, akşamda pirinç unuyla süt yaptım onu içti, bugünde sabah anca bbir yumurta yedirebildim saat öğlen 2 oldu hala ağzına bir lokma koymadı ben doktora götürmeyi düşünüyorummm çok mutsuzum yememesine, hatta 2 kerede yemek yedirirken onuda tv karşında yedirdiğim zamanlardı öğürüp kustu valla üzüntümden ağladım, yedirdiğim onca şey boşa gitti diyeeee allahım inşallah bir önce hepimizin yavrusunun iştahı açılırr, çok istiyorum kaşık görünce ağzını sonuna kadar açmasınıi mama mama diye eteğimi çekiştirmesini(((
hosbuldukk canımm,
Ya herkeste bu olduguna gore demekkı bu donemde hepsı ıstahsız ama kımı az kımı cok sanırım, yalnız ıstah kayboldugu kesın onu anladım.. ıstısnalar harıctır tabı..
vallahı yıyen cocuga bırsey yedırmek ne kolaymıs hakıkaten.. onceden ne yaparsan sapır supur du ıh gık yok sımdı adam oldularda kendılerı karar verıyorlar anasını satım, yakında gıydırdıgımızede karısırlar kı kımı zamanda olmuyo degıl ugrasacaz o bellı .. :))
Son düzenleme: