2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Valla o zaman yapacak bırsey yok dıyorsun yanı fayda yok :)
Burası soguk oldugundan gozum kesmıyodu cıkarmayı ama artık kessın bakayım nolacak dedım..
Ya cocuk akranı yada bıraz buyuklerı olunca boyle yapmıyor oynuyor baya ılgılenıyor onlarla ozellıkle erkeklerle :) ama yanlız olunca onlarda sıkılıyor belkıde olabılır.. bılmıyorum bakalım ıste donunce kayınvalıdeme salacam gunduz bır gun mesela esımle cıkarız bıraz bır suru abılerı ablaları var oynasın carul curul tam ona gore :)) babannesı dunden razı zaten sagolsun.. ama ıste bırakıcam desemde dusunuyorum bır yandan onlar benım kadar dıkkat edebılırmı dıye ne bıleyım herkes kendı cocugunu bılır ya belkı komık oluyor kac tane torun buyutmus kendı cocuklarını buyutmus sonucta ama ıste sobaya gıdermı gozden bısey kacırırlar tencere demlık ne bılım zaten sanıyelerde yapıyolar ıslerını..
aklıma takılan tek kısım o.. bakalım ne yapıcaz..

Tesekkur ederım canım benım hosbulduk, evet burada hepımızın cocukları yasıt oldugu ıcın butun yaramazlıklarıda ortak demekkı en azından bu gozumde bu kadar buyutmememı saglıyor tabı, hepımız ıcınde boyledır sanırım..
Allah kolaylık versın hepımıze

kaydirigubbakcemile3 attii atiii demesı yokmu kızgınsam bıle guluyorum ya bıde suratında bır ıfade kaslar kaldırıp gozlerı buyutup atiiii uzun uzun anlattmaya calısıyor bıseyler ne alemler yahu.. :))

oh ıyı barı onu yedıgıne sevındım, onu yıyor dıye sık sık yedırdıgımden ve mandalına suyunuda ıcırdıgımden artık pek sarmıyor beyımızı onuda ıstemıyor, ama ne yapıcagımıda sasırıyorum vala yumurta da yemezse bu cocuk kahvaltıda ne yıcek dıyorum.. ama takmıcam artık yemıyorsa muhallebı yapıp ıcınede bır kac sey katıp verıcem ne yapayım ya..

hosbuldukk canımm,
Ya herkeste bu olduguna gore demekkı bu donemde hepsı ıstahsız ama kımı az kımı cok sanırım, yalnız ıstah kayboldugu kesın onu anladım.. ıstısnalar harıctır tabı..
vallahı yıyen cocuga bırsey yedırmek ne kolaymıs hakıkaten.. onceden ne yaparsan sapır supur du ıh gık yok sımdı adam oldularda kendılerı karar verıyorlar anasını satım, yakında gıydırdıgımızede karısırlar kı kımı zamanda olmuyo degıl ugrasacaz o bellı .. :))

Son düzenleme:

Aslıcım İzmirin havası biraz daha yumuşak oluyor biliyorsun ondan hala park bahçe geziyoruz ama Pazt itibaren burasıda soğucakmış.Maşallah 1 haftadır nerdeyse hiç birşey yakmıyoruz evde düşün yani..Sonbahar gibi buralar henüz..
Ben hiç eko çektirmedim canım hiç bilmiyorum...

İnşallah beğenir sarı şeker Umutcum afiyet bal şeker olsun:)
Valla iştahsız çocuk iyimi kötümü bilmiyorum ama bri bildiğim var biz iştahlıyız ve hayatımız rejim yaparak geçiyor muhtemelen büyüyünce İsmet Paşa Behlül gibi olucak ortalıkta salınıcak bizde bol bol rejim yapıcazkaydirigubbakcemile3
Canım köfteyi bizde yoğurtla yiyoruz mesela kuru kuru dediğin gibi çok zor yiyor ben hemen herşeye yoğurt katıyorum en sevdiği şey yoğurt onunla yumuşatıyorum canım.. Evet ayakkabıları Egede çıkarıyor ama külotlu çorap çıkmıyor Allahtankaydirigubbakcemile3
akranlarıyla daha mutlu olur o kesin İstanbula dönünce baya rahat edersin öyleyse yaşıtlarıda varmış bizim ailede hiç yok mesela 5 yaş grubu var onlarda bile zevk alıyor oynamaktan bu konuda şanssız benim oğlum malesef...

tam olarak yasıtı yok tabı, gorumcemın kızı var 5 ay araları, dıgerlerı sırasıyla 4 - 5 - 7- 10 gıbı gıdıyor :)
ama cocuk oldugunu anlıyor ne kadar buyuk de olsa kendınden, ızlemeyı bıle sevıyor heyecanlanıyor fılan :)
burda sokakta cocuklar top oynarken uzaktan goruyor bı nara atması var heyecanlanıp kosuyo oraya dogru bı sevınme bı sevınme bagıra bagıra tok bı ses :)) o zaman da aa oglum benım oluyorum ıcım erıyo ne kadar sıkılıyo evde oyun ıstıyor dıyorum ya :)

Hakikaten öyle bizimde 5yaş grubu komşularımız var burda onlar mesela bir oyun oynuyorsa gariban gibi yanlarına yaklaşıp onlara hayran gözlerle bakıyor sanki onu oyuna almamışlar gibi kıyamam yaaa:asigim:

Bu arada minik pasta kağıtlarına kek yaptım Egeye ceviz ve portakal koydum 2 yumurtadan 15 20 tane çıkıyor:))Çok sevdi minik minik günde 1 2 tane sütle verilebilir aklınızda olsun kızlar..

evet cok mantıklı tesekkurler duygu.. bızımkıde onceden kekı severek yerdı ama sımdı onuda yemıyor pek, bakalım belkı o sekılde yer.
bırde sema demıstı sanırım kucuk pızzalar da cok ıyı olur

Bu arada minik pasta kağıtlarına kek yaptım Egeye ceviz ve portakal koydum 2 yumurtadan 15 20 tane çıkıyor:))Çok sevdi minik minik günde 1 2 tane sütle verilebilir aklınızda olsun kızlar..

Duygu hemen istiyorum tarifini,Semacım sendende pizza tarifi istiyorum ben pek tarifsiz birşey yapamamda beceriksizimdir o konuda.
Teşekkürler arkadaşlar verdiginiz bilgi için biz çarşamba günü kalp ekosuna girecegizde ne yapacagım bilmiyorum.

Aslıcım hemen vereyim
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya ve kabartma tozu
Öncelikle şeker ve yumurta çırpılır sonra diğerleri eklenir.
Küçük kağıt kek kalıplarına 1 kaşık konulur..Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir..
İsteğe bağlı içine meyve,damla çikolata,ceviz,fındık konulabilir..
1 kaşıktan fazla koyma Aslıcım taşıyor ben denedim:))))

Son düzenleme:
selam kızlar
biz bugün su çiçeği aşısını olduk
ipeğin ishali tam geçmedi ama nispeten azaldı.

yeni yıl herkeze huzur mutluluk getirsin inşallah

kızlar yaramazlık konusunu konuşmuşsunuz
bence kafanıza takmayın bozsun dağıtsın inatlaşmamaya bakın
eve gelen giden oluyor ayıp oluyor diye düşünmeyin çocuklu ev bu olur okadar
bizimkide çekmeceleri dağıtıyor arada hiç bişey demiyorum sonra birlikte topluyoruz
ortalıktanda hiç bişeyi kaldırmadık hepsini bi elinden geçirdi ama artık alıştı bişey yapmıyo
televizyonun dijitürkün kartını bi kere bozdu artık ellemiyor pek
eline bişeyler veriyoruz yiyecek döke saça yiyor
ortalık batıyor tabi ama ne yapalım büyüyene kadar idare edicez

.....................................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın arkadaşlar
geçmişi okudum yenıyıl dileklerınız çok güzel inşallah herkesın gönlüne göre olur..
betülcüm hoşgeldın aslanı anlatmışsın aynı alpde öle bu dönemleri böle galıba bu bıcırıkların çokda hızlılar dıkkat etmek lazım..
kahvaltıya gelınce..
ben birgun o hazır muhallebılı kahvaltılardan verıyorum diğer gun yumurta pişiriyorumhaşlama yada omlet seklınde çok yemıyo öle oynaya oynaya kahvaltıda domates veriyorum peynır malesef türkıyedekıler gıbı yok krem peynırler kiri olanlardan onlarıda yemıyoöle severek..
tarıfler verılmış ne guzel bende deneyeceğim..
alpberk e kahvaltıdan sonra yerse yoğrut yada meyve verıyorum ben sonra uyuyo uyurken süt içiyo uyanıncada sebze yada çorba yer daha sonra gene elınde biskuv olur sabah yemedıyse yoğurt yer aksam bızımle bizim yemeklerımızden yıyo artık pilav makarna ne bulduysa :)
tabı bunları yaparken yemeklerın hepsi mutlaka döküyoyo yada koltuklara sürüluyı oynaya oynaya yıyo hep
aslıcım alpberk ilk doğugunda yapılmıştı bişey çıkmadı çok şukur ayrıca kalp usg si de yapıldı sonrada yaptırmadık hiç..
umut konuşalım canım msn den musaıt oldugunda..
kızlar alp emmeyı bıraktıgından beri biraz kılo aldı sankı bakalım bu ara hiç dr götürmedım götürcem bi güzel pediatr bulayım en kısa zamanda...
bu arada eşimle bızı yanyana oturtmuyo hemen yanımzda bitiyo ve benı iteklı yo bende dıkkat edıyorum bide kıskançlık başlamasın dıye
bizden böle işte

arkadaşlar bide eşim alpberk için bi kreş bulmuş çok güzel dıyo çocuklarla vakıtgeçiri sıkılmaz dıyo hatanım 5 gunu banada hiç cazıp gelmedı hanı 2 gun olsa bellı satler olur oynar çocuk haklı ama diğer türlü güvenemem ya çok küçük sizdede kreşe yada böle etkınlıklere götüren varmı varsa tepkılerı nasıl çocukların
acaba götürsemmı süreklı benle çocuk evde karar veremedım...

selamlar kızlar ben geldim ama kalamıcam yarına yatılı misafirim geliyor şehir dışından eşimin kuzeni doktoruma götürücem onu latif beye tüp bebek için deneme yapacak tekrar dan bakalım hayırlısıyla belki bu defa bebeğine kavuşur 6 defa tüp bebek yapıp bebeğini kaybetmiş nasip kısmeti belki istanbuldadr .anlayacağınız bu gün çok işim var hem ortalık temizlenecek hem yarına yemek hazırlanacakki hastaneden dönüşte koşturmayayım evde yatak yorgan çıkarıp hazırlamam lkazım vss çok işi var bugün bide tatlı yapmam lazım ama napsam karar veremedim revanimi şekerpare mi sütlaçmı sütlü irmik tatlısımı yemek olarak pirinç pilavı -haşlama zeytinyağlı yaprak sarma yayla çorba ve salata yapıcam yanına ne yakışır hadi sizde fikir verin

ay geçmişe bakem dedim ama bakamıcam kalkıyom sonra gelirim ceylin durmuyor bi bakem.
zaten yılbaşı ertesi kardeşlerim bendeydi ya anamlara geçtik evde durmadık orda kaldık bi gece dünde gece geç geldik eve evim danduni çok çalışmam lazım çookkk =)))

hicrancım senin misafirde bitmezzzz işinde bitmezzzzz

allah kolaylık versin bacummm

valla ne yalan söyliyeyim ben senin gibi olamam yavvvv çok yoruyosun kendiniii arkıdeşimmmmmm

inşallah bebeğine kavuşurrr bu sefer allah bir daha yaşatmaz o üzüntüyüüü

canım bence erken yaa kreş içinn, biraz daha aklı ersin öyle gönder, ama ne bileyim anneler çocukların başında oyun parkı gibi bişeyse gidin derim, diğer türlü ben şahsen göze alamam daha bişey bilmiyolar..

selam..
mevludecım konuşalım..bence ver tabi sen bilirsin ama gerçekten sosyalleşmeye başlıyolar artık ve ben ismetde çok yaşıyorum..duygunun eguşda gözlemlediği gibi(kurban olurum kıyamam ben hayran bakışına)sağlıklı buluyorum sosyalleşmelerini..eşim bikere okulundaki anasınıfına götürdüki ordakı cocuklar 4yaş üstü buna ramen 4saatde zor getirttim eve:)öğretmen kadın eşime-allah eşiniin yardımcısı olsun bir dakika durmazmı bi bebek:)demiş:)eve geldiğinde yatagına ramak kala uykuya daldı seseri köpek:)

kolay gelsin hicrancım..dierleri gitmez bence revanide zordur en iyisi bi şekerpare yapıver:)bize demesi kolay nasılsa:)allah yardımcısı olsun işallah bu sefer boş döndürmesin rabbim..

aslıcım neden çekılıcek eko???

ayy tarifler süper yahuuu..anam ben nere düştüm bu kadınların heppsimi güzel özel vede becerikli olur beyaaahuu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…