2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Sen ek gıdaya geçtiğin ilk dönem püre olarak mı verdin yiyecekleri canım?Ama bence pes etme alışır sonunda Allah'ın izniyle.Burda işin çoğu sana düşüyor.Sen sabırlı olursan Utku da annesinin emeklerini boşa çıkarmaz inş.Bol sabırlı günler diliyorum sana Allah'tan.

Herkese tekrardan iyi yıllar dilerim...alkisalkisalkis
Umarım yılbaşı geceniz iyi,eğlenceli geçmiştir
.Biz Gökçeadadaydık arkadaşlarımızla
belki duymuşsunuzdur adada elektrik kesikti hep ama orduevindeydik,eğlenceye katıldık
ada halkına göre iyi durumdaydık yani,amannn allah yardımcıları olsun tam mahrumiyet bölgesi
valla hallerine çok acıdım bizim de tayinimiz oraya çıkarmış falan,allah yazdıysa bozsun...

Bu arada bugün eşim suratı asık geldi eve ayy yüreğim sıkıştı gene ayrılık acısı düştü içimemafoldumben...Eşim temmuzda Kosovaya gidecekmiş göreve 6 ay,1 yıla da çıkabilirmiş,bizi götüremezmiş,oyy oyyyy Betülcüm,Serapcım bakınn benim halime de şükredin Allah ayırmasın sizi bi daha ama bizi devlet hep ayırıyor,Allah başka türlü ayrılıklar vermesin,
ne deyim ki ben şimdi vatan sağolsun diyecem o da olmuyor ki...

Sehercim Ayça da hala genel olarak çorbayla besleniyor katı gıdaları farketmeden kaktırırsak ağzında geveleyip yutuyor ama hani oturupta kaşık kaşık pilavla karın doyurmadı hiç daha
uğraşsam belki yoğurtlu pilav veya makarna,köfte falan yiyecek ama ben başında 1 saat oturacam veya arkasında gezecem ancak öyle arkası arkasına yutmaz.Çorba benim de kolayıma geliyor hem besinleri karıştırıyorum döküveriyorum ağzından uğraşmadan.

Utku hiç mi yutamıyordu yoksa şimdi benim anlattığım usulle mi yedirmeye uğraşıyorsun?

Kızlar gulan06 vardıya ıkızlerı olan hamıleymıŞ bılıyomusunuz... Ben yenı duydum da...

Selam millet...

Oy oyy... Allah sabır versın.. hıc bıtmeyen sadece aralayn safak sızınkıde..
Ne dıyeyım kı bılmıyorum zor hakıkaten, emır komuta zıncırınde hayatın devam edıyor nereye ıstenırse oraya zor kolay yok....
Vallahı Allah yardım etsın...

genelde püre verdim canım zaten doğduğundan beri çok kusuyordu bi de yutmadan kaynaklanan kusmalarına hiç tahammülüm kalmamıştı şükür ki yaşına girdiğinde reflüsü geçti ben de pütürlüye alıştırdım fazla zorlanmadık ama kuru şeyleri yutamıyo hala. şu an onun çabası içindeyim.

canım yemekleri biraz sıvılaştırırsam yutuyo. çorbaları falan hep yiyo ama ben daha katı olanları da yesin istiyorum. şimdi pir parça köfteyi 10 dk ağzında tutuyor dediğin gibi bir saat arkasında dolanıyorum.

ama yakında yiyecek inanıyorum buna cokacimcoook :enbuyukkk:

bu gün o kadar moralim bozuk o kadar canım sıkkın ki...
offf offf kimsecikler yok...senağlamasenağlama

Edacım bizim doğuştan kalbimizde üfürüm vardı ve drumuz bebeklerde genelde olur yalancı üfürümdür dedi 6 ayda bir kontrol ederiz dedi hep hastayken fazla duyuyordu yaş kontolünde birşeyi yok demişti geçen hafta gittigimizde tekrar iyice dinledi artmış dedi kansızlıktan olabilir kan sayımı yaptıralım dedi yaptırdık kan sonuçları güzel çıktı eko yaptıralım neden böyle bir araştıralım dedi bakalım çarşamba günü yaptıracagız inşlah iyi sonuçlar alacagız ben öksürügüne baglıyorum yine hasta oldugu için öyle duydu gibi geliyor.
anladım canım çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasn.
tşkler canım benim.
Gül canım benimm Allah kolaylık versin güzelim gerçekten zor bir durum.
bu gün o kadar moralim bozuk o kadar canım sıkkın ki...
offf offf kimsecikler yok...senağlamasenağlama
Gülsümcüm bahsettigin hastalıgı hiç bilmiyorum canım. Gulan dedigin arkadaşı hatırlıyorum Allah saglıcakla kucagına almak nasip etsin. işi gerçekten zor olacak gibi görünüyor. hayırdır canım senin niye canın sıkkın anlat güzelim.

selam millet ben geldim ama her yanım dökülüyor eşimin kuzenini hastaneye latife götürdüm bu sabah ordan görümceme yedik içtik konuştuk sonra halamız alışverişe gitmek istedi yeğenine bişiiler almak istedi:1shok::1shok::1shok: hayır dermiyim tabii atladım hemen oluuuurrrrrdelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden kızıma halası bi içi polarlı pantolonlardan aldı üst kısmı fitilli kadife iç kısmı ince polar pembişş sonra bi kazak aldı sonrada ben bere örmüştüm geçen yıl kardeşimin kızına onu biliyo ya al dedi sana 2 tane yün ip ör kızına da alkisalkisalkis aldım tabe hemen bide ayakkabı baktık ama bulamadık neyse onu ben alırım dedim mont baktık yok anacım oda beden yok geldik eve yürüdük baya ama celinde evde yatırmıştım uyumuş biz gelene kadar babasına izin vermişkaydirigubbakcemile3 neyse eşimin kuzenide çıkarken yeğenine 50 tl hediye verdi doğum gününde burada olamadık hediyemizi annesi alsın dedi :1shok:delikafaduldendelikafadulden sonra çıktık ordan eve gelirken bi yerde durduk miniço mağğzasına girdik kızıma bi mont beğendik aldık ayakkabımızı da alıcaz aslında teyzemiz bi çizme almış ama 22 numara o büyük geldi ceylin hanım öle bi sarıldıki çizmeye alamadık elinden sabah tutturdu inanamazsını annee didirrr diyee babamız dayanamadı ayağı büyür nasılsa giydir gitsin dedi bizde giydik dışarı öle çıktık ayakkabı artık değiştirilemezde ama kızımın gönlü oldu ya ama bi görseniz nasıl ayaklarını kaldıra kaldıra yürüyor içine kalın çorap giydirdim külotlu çorabın üstüne rahat etsin diye tabii biz kısa bot tarzı bişii alcaz gene mecburen allaha şükür 2010 a hediyelerle başladıkkaydirigubbakcemile3 inşallah hep böle giderr:Saruboceq:
çok yorgunum yatacam bugün hastanede ön görüşme yaptık uzen gelirken 2 dr ismi daha bulmuş onlarlada konuşup fikir alıp öle karar verecekmiş bende üstelemedim benim dr benim dr diye bide yarın gidecek diğer iki dr ile görüşmeye illa sende gel sen bilgilisin bu konuda ne soracağını biliyon dediler bende ok dedim yarın gene dr yolları bize göründü kızlarım yarın önce Allah'a sonra küçük teyzoşlarına emanet olcak yarın biz gelene kadar küçük kızkardeşim hem kendi oğluna hem benim 2 kızıma gözkulak olacak bende yemek vss hazırladım bize ceyline çorba yaptım eve gelir gelmez hazırlık ok ve bende bittim ve kaçıyom görüşürükkkopuyorumnanaktan

ya geçmişe bakamıcam ama bu sayfada gördümde yazıyom aslıım geçmiş olsun inşallah bişii çıkmaz canım yaa bizimde kontrol olcak fırsat bulursam yapılacak yanii eşimin ailede genelde genetik kalp olayı ve benim eşimdede var çocuklukta çıkıyormuş genelde onlarda ve ilerliyor yada öle kalıyomuş eşimdede benim sık sık ritm bozukluğu oluyor küçükken kalp büyümesi olmuş ondan geçmiş ama hala arada yoklar bizi allah korusun kızımı kontrol ettirmek istiyom yani çok şükür bi durum yok ama kontrol ettirmek lazım işte .sizdede inalallah bişii çıkmaz üşütmeden sonmra zate kalpte bazı sıkıntılar olabilirmiş diyebiliyom belki öle denk gelmiştir .

valla bende hala blendrlıyom hemen heryemeğini..bilemıyorum sehercim bu iş neden nasıl boyle oluyo..köfte,kıyma,parça et,pilav,makarna..yediremıyorumbırtek parçalı armut elma ekmek yıyo..eh yutma sorunu olsa bunları yıyemezler sanıyorum ama biçeşiyt yeme sorunu işte buda..ben bide zayıf oldgumuzdan boyle alıştırma işlerine nasıl başlicam bilemıyorum..yanı bakıyorum çevreme 4 yaşında hala blendrla yıyen cocuk varmış..kımıısde dıyo yuvaya başladı alıştı normal yemege felan..ufaktan sebzelerı hafıf ezerek verıyorum ama ettir kıymadır köftedır tükürüyo olması prinç pilavını yememesi tuhafıma gıdıyo..bende yavaştan katılaştırma işlerine başlasam iyi olucak..bence bunlar iştahsızda buyuzden bu işler böyle neblimm yaa bikaçtane dogurupta büyütmedimkimafoldumben

ekmeği gofreti felan luplup yututo ama köpek??..yok yavv bizimki mızmız mendebur işine ne gelirse allahın bıdığı

Hayırlı günler hepinize arkadaşlar...
Hicran yerim ben o Ceylin'i ya resmen büyüdüler yeni bişeyin farkına varıp bi de seviniyorlar.Onların heyecanı da hiç bişeye değişilmez.Güle güle giysin cicilerini diycem ama o fazlasıyla gülüp seviniyo anlaşılan.Maşallah Allah daim etsin.

Gülsüm canım niye canın sıkkın.O hastalık olayına mı kafayı taktın yoksa?
Ama bak erken farkedilince hastalık hiç dert etmene gerek yok.Tedaviyle geçen bişey Allah'ın izniyle.

ekmeği gofreti felan luplup yututo ama köpek??..yok yavv bizimki mızmız mendebur işine ne gelirse allahın bıdığı

Umutcum gofreti ekmeği yiyebiliyorsa diğerlerini de yiyebilir demek ki.
Benim eşimin yeğeni 5,5 yaşında bu sene anaokuluna başladı.Annesi eline bugüne kadar bişey verip yedirmiyo du hiç,boğazına kaçar,çatal bi yerine batar falan filan...
Öğretmeni çok şikayet ediyormuş şimdi görümceme ya hiç mi eline bişey vermediniz diye.Yani bence ufaktan ufaktan başlasan Umutcum iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…