2008 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Betül ve Serap inanın sizin için çok seviniyorum.Rabbim bundan sonrası için huzurlu ve bir ömür birliktelik versin inş.
aynen canım bende,sanki benim eşimde gelecekmiş gibi bi heyecan oluyo içimde.hatta bugün gözümün önüne getirdm buluşma anlarını,pek bi heyecanlandım

umut senin için hayırlısı ne ise o olsun,ama doğru seçimi yaptın canım..acele yok

iyiakşamlar kızlar ayten evet herşey zamanla oluyor..
bizevlendiğimizde bi valızım vardı benım aldım gittim fasa her türkıyeye geldığımde annemde kaldım doğum yaptımgene annemde kaldım amaşuan ok şukur ev aldık durumumuzda iyi
ama bazen keşke kartımın limiti bitseydi...
yada bir kuru ekmeğim olsaydı bunlar olmasaydı dediğim zaman olmadı değil...
eşimin ailesı bıze paranın gökten yağdığını sanıyor süreklı para verıyoruz oda yetmedi evimin anahtarını bıraktım geldım daha ne yapsaydım blmıyorum yınede ben kabahatlı oldum kaç defa bu para meselesı yuzunden eşimle kavga ettık..
sonuçta o kazanıyor tamam ailesınede versın tamam ama bunun haddi hesabı yok ben burda azla yetınmeye çalışırken neden eltım mobilyalarını değiştiriyor işte bu yuzden kızıyorum ve eşimle hep kavgamız bu para yuzunden olmaz olası paraaa
sanırım
uzun oldu biraz tam kızmıştımbu para meselesı yüzünden ayten senın yazını gördum...

Aytencim çok doğru söylüyorsun.İnsanların geneli sıfırdan başlayıp kimseye muhtaç olmayacak konuma geliyor.Allah sağlık,sevgi ve huzur versin.

VALLA HAKLISIN CANIM AYNIYIZ HEPıMıZ .değilmi ya inşallah hepimiz cennetlik oluruz da bu dünyada çekilenlerin mükafatı olur
paptyam sagol canım sayende hazıne bulmus kadar sevındımopuyorumnanaktan
emrenın burnu akıyormus, atesı varmıs ama cok degıl ınsallah artmaz sıkayetlerı
rica ederim canım ne demek.geçmiş olsun bu arada inşallah çabuk atlatır.

umutçum merak ettik seni canım iyi olduğunada bazı şeyleri ağırdan alıp düşünmek istemenede sevindim canım hakkınızda hayırlısı olsun.dinle kafanı tart ölç bi gör inşallah her şey yoluna girer.kızgınlıkla öfkeyle bazen yanlış kararlar veriliyor aynı hataa düşmemen dileğiyle canım.
canım yaa üzüldüm ismete şimdi geçmiş olsun allah korumuş yavrunu valla çok kuduruk bu eylül minişlri çookk allah kazadan beladan korusun yavrularımızı.

Hicrancım ben de ergen dönemlerimde çok huysuzdum çok iyi hatırlıyorum.Hatta annem bazen bana kedi gibi tırmalıyorsun beni derdi(mecazi anlamda)Gerçekten çok dediğim dediktim.Sonra evlenirken annemden ayrılcam diye ne ağladım ne ağladım.Şimdi de anneme acayip düşkünüm.O dönemde insan gerçekten algılayamıyor sen üstüne gittikçe emin ol o daha da inatlaşır ve kendini daha da haklı görür.Biraz sakinleşsin sonra güzelce oturup konuşursunuz.Sen genç annesin daha anlayışlı olursun.

sorma umutçum sorma valla Allah korusun ama benim ölümüm bu kızın elinden olcak sanırım sinirden artık herr bi yanıma ağrılar giriyor uyku muyku yemek düzenim kalmadı hasta olcam valla üzüntüden .çok güzel bi bebekti evet küçüklüğüde çok sıkıntılı geçti kızımın ama elimden geleni yaptım yara almaması için ne kadar becerebildiysem ama gel görki büyüdükçe sıkıntıları büyüyo e belli sorunlar yüzündende küçüklükten gelen psikolojik asabiyet var tabii bide tuba böbrekleri yüzünden birkaç kez havale geçirmişti ama ağır havaleler bu nedenle de beyin baya hasar görmüştü görme merkezi zaten hasarlı o neenle göz bozukluğuda var dikkat eksikliği had safhada aslında normal bi çocuk denemez pek ve aşırı şımartıldığından da herşeye tepkili istediği olmayınca hep asabi laftan anlamaz bişii oldu çıktı küçükken daha iyiydi ama şimdi bide ergenlik dönemi sıkıntıları hepten bunalttı anne kız devamlı tartışıyoruz hayatta yalan söylemeyen her şekilde doğrucu olan kızım yalancı oldu çıktı gizli işler yapar oldu gece telefonlarla konuşmalar gizliden pc başına geçmeler hemde geceleri biz uyurken kaç defa yakaladık hem ben hem eşim ve telefona ve pc ye yasak getirdik sonra telefonunu verdim tabii okulda iken ulaşabilmek adına bide kursları var ordan çıkışlarda iletişimsizlik olmasın diye ama gece gene konuşmalar başladı netten tanıdığı çocuklr ile hemde ve bu beni çok korkutuyor arkadaş vasıtası ile tanışıyormuş ta efendim vss delirdim resmen ve bu kaçıncı ikazım dün gece gene yakaladım saat 2 de hemde sabah 6:30 da servis alıyor sabahı köründe okula gidiyor hanfendi ama uykusunu heba edip lak lak ediyor ama kimle olduğunu yakalayamadım tel kapattı hemen açıncada silindi bilgiler tabii yada o sildi bilemiyom orasını da işte bu tarz sıkıntılar hep ve bana yalan sölemeside delirtti beni kavga ettik küsüs şimdi valla işin içinden çıkamıyorum ne yapacağımı şaşırdım aşağı tkürsen sakal yukarı tükürsen bıyık derslerde kötü üstüne gitmiyim diyom ama onun aklı bi karış havada hiç bişii umru değil valla bende kafayı yiyom böylece başka sıkıntılarım yok sanki bide bunla uğraşıp kafa yoruyom işte

oh afiyet olsun mustiye maşallah

evet bende merak etitm her yörenin bi yemek çeşidi var işt e belki bizimkilerde beğenir hemen tarfi alalım gülsümcüm alkisalkisalkis

ah bacım ah o aileye maddi destek olayı yokmu bizm sonumuzu o getirdi zaten ama şimdi durumlar eskisi gibi iyi değilya biri aramaz sormaz yardım istesen etmez bi ablası bi kardeşi accık destek oldu bir iki defa ama benim ailemim çeyreği kadar bile değildi yanii ama görücek hepsi ne demekmiş her inişin bi çıkışı olacak elbet bu sıkıntılarda geçecek o zaman da ben eşimin ailesine sırtımı dönücem oralı olmicam .

ah canım ahhh valla kaç kez konuştum benim kızın şansı iki tanede teyzesi var geçler anlayışlılar bana söylemek istemediği bişi olursa teyzeleri var ama hepimizden koptu ne anlayış bırakıyor ne bişii valla hepimiz kuduruyoruz hareketlerindne tavırlarından ya valla ben böyle değildim tamam benim kızımın çoculuğu bazı konularda kötü geçmiş olabilir manevi olarak babası hiç yanında olmadı ilgilenmedi daha doğrusu babasını tanıyamadı terkedildi bi nevi ama ben ve ailem elden geleni yaptık şimdiki eşim mesela babalık ediyor ona öz babasının yapmadığını şimdiki eşim yaptı ve yapuıyoru ona hala da yani maddi manevi arkamızda hep ne diyeyim çok büyük değil kızım ama accık anlaması lazım bazı şeyleri bugünümüze nasıl geldiğimizi geçmişte neler yaşadığmızı ondan iyi kimseler bilmiyor bir bayanın okuması meslek sahibi olup kimselere muhtaç olmaması ayakta durabilmesi gerektiğini defrca anlattım canlı örneği benim daha ne diyeyim teyzeleri de keza çok güzel örnek ona cahil değil ama kafa basmıyo bazı şeylere işte tamam toz pembe görürsün bazı şeyleri bu dönemde önemsiz gelir belkide ama bu derece değilki yaww bu yeni nesili anlamıyorum anlaymayacağımda hırs yok gelecek düşünmek yok kız olarak bazı krkular yok hani kötü emelleri olan insanlar olur vss düşünmek yok herkese ayrı bi güven var içlerinde bu kadarı iyi değil neler duyuyoruz keza ben erkek arkadaşı olmasın d karşı değilim ama herşeyi gizler oldu saklar oldu yalanlar başladı 1 yıldır kendi kızımı tanıyamaz oldum tam düzeldik diyorum anlaşıyoruz diyorum yeni bir olay yapıp heşeyi mahvediyor valla usandım sakinleştirici almaya başladım bugün başladım gene yoksa beyin kanaması geçiricem valla benim sinirler harab oldu bende bide asabiyet var tabii geçmişin etkileri aşırı sinirlenince bayılıyorum bi anda beynim uyuşuyor birkaçkez tartışırken bayılmışım uyuşmuş katılaşmışım sinir krizleri geçiriyorm bide hem suçlu hem güçlü konuşmalar var delirtiyor insanı valla

off valla bugün hiç iyi değilim içim sıkılıyorşimlede bi konuda tartıştık tuz biber oldu zaten.
ceylin uyudu çok şükürde bari onla uğraşmak zorunda kalmadım bu gece ben gidip bi cigara tüttüreyim bırakamadım şu mereti de bu gidişlede bırakamıcam allah çocuklarımızdan yana yüzümüzü güldürsün inşallah

Hicrancım tabi sen sonuçta kızını daha iyi tanıyorsun.Ama ne olursa olsun o hayata karşı küçüklüğünden öfkeyle başlamış.Siz ne kadar tüm sevgiyi ona verdiyseniz de baba sorun olmuş onda.Hani Sabiha Paktuna var ya doktorum programında da çok çıkıyor.O kadın çocukların ayrılıklardan aşırı etkilendiklerinden bahsediyor hep.Ve sanırım Tuba da öyle olmuş.
Ama tabi anne olarak kızının gizli kapaklı işleri yaptığını görmek sıkıntılı bişeydir.Galiba yine en çok sana iş düşüyor.Sen üstüne gittikçe o daha çok öfkelenecek bundan eminim.Hani öfkeni kontrol edip(ki çok zor olduğunu biliyorum) ona karşı yumuşak davransan ,hani seni anlıyorum modunda olsan belki o zaman o da inatlaşmak ve gizlemek yerine konuşmayı tercih eder.Ki gerçekten teyzelerinin olması büyük bi nimet.Ama ne olursa olsun anne başka.

denemedimmi canım hemde nasıl dişlerimi sıkıp nelere ok dedim hemde ama yok anacım olmuyor benim kızım hiçbişeye gelmiyor elini verdinmi kolunu kurtaramıyorsun ocinsten bişii anlayışlı anne olmaya eimden geldiğince gayret ediyorum ama benim bile esnekliklerimi aşan şeyler yapınca uyarılarıma rağmen devam edince bende patlıyom işte valla psikoloğada götürdüm ama devam edemedik ben asabiyetinden çok dikkat eksikliği için uğraş verim ama asabiyet ve ergenlik için gene götürücem bide o masraf çıkıcak gene ama napiim artık bi şekilde halledecez bu arada ben sıka sıka dişlerimi kıracam ama napalım işte evlat böyle insanı yıpratıyor

ben kaçtım yi geceler canım ilaç uyku vermeye başladı sanırım ay bi derin uyusam varya accık beynim dinlense ceylinede süt vermeye çaışayım accık ta içer inşallah sonrada yatacağım

Günaydın hepinize...
Hicrancım inş en yakın zamanda daha iyi olur aranız ki zaten anne kız küskünlükleri çok kısa süreli şeyler.Ama inş psikolog güzel bir çözüm yolu sunar size.

günaydın...umutçum hayırlısı şu anda böyle bir karar alman iyi olmuş...serapçığıma ve betülüme çok az zaman sonra gözünüz aydın diyeceğiz inşallah ne güsel:)Allah bir daha ayırmasın...hicoşum seni şöle anlayabiliyorum kuzenlerim var ikizler ikisi de ayrı bir alem aynen anlattığın gibi davranıyorlar...asabiler felan insan gerçekten çileden çıkıyor zor süreci atlatırsınız inşallah...

günaydın...umutçum hayırlısı şu anda böyle bir karar alman iyi olmuş...serapçığıma ve betülüme çok az zaman sonra gözünüz aydın diyeceğiz inşallah ne güsel:)Allah bir daha ayırmasın...hicoşum seni şöle anlayabiliyorum kuzenlerim var ikizler ikisi de ayrı bir alem aynen anlattığın gibi davranıyorlar...asabiler felan insan gerçekten çileden çıkıyor zor süreci atlatırsınız inşallah...

tünaydın..
anca uyandıkda kahvaltı yaptık:)ismetedefndı 12.30 gbi uyuyunca bende hiçbiyeri toplamadan bayılıp yattım komşumun ziline kalktım..ismetde 11gibi kalktı..ikimizde dönmüşüz capon askerine uyumaktan gözler şişmiş:)ismetin bana benzeyen tek yeri diyebilirim gözaltı torbalanması:)ben az uyusam uyumasam hemen capongöz olurum..bide alt bacakları babasının incedir..benımse mazallah kütük:)ismetin kalınca şükür..hiç sevmem ne erkekte ne kadında cok ince bacağı:)

deryacım saol canımbenim..hicoşumun dediği gibi aynı hataya düşmemek için ağırdan almak öfkeyle kalkmamak zorundayım..öyle bi lüksüm yok ..meslek yok..destek yok sonuçta..
semacım amin teşekkür ederim..

aytencan..kıyamam kıs sana..ben eşimin kartını alamadım misal:)yok oyle bi kart..olanda borçtan iiptal zaten..ama dediğine canıgönülden inanıyorum..eşler uyumlu olursa saygı olursa elele bir yuva cennet olur elbet..her ortamı grüp tecrübe ettim bu hayatta..büyükbaşın derdi bitmez..yoksulluğunda çilesi çekilmez..karınca kararınca yaşayabılmek..yediğinden haz alabilmek önemlii..
her gecenin sabahıda varmış gördüm..

hicrancım...endişelerinde yerden göğe haklısın ..allah eşindende binkere razı olsun işini gücünü rast getirsin.sen sağlığından olma ama..sonuçta zeytingözlü tonton yavruna kım bakıcak..allahım sana güç versin sağlık versin.rabbim kötülerle karşılaştırmasın..cümlemizi..

mevludecim eşin tarafı doguluydu yalnış hatlamıyosam..şafi kürtdü sanırım..onlar aşırı ailelerine bağlı oluyolar..sakın ailesiyle arasına girme..eltinin mobılya yenılemesinin adaletsizlik oldugunu vurgula..kürt felan derken bende bi açılım yapiim dedim:)konuşulmuyo bazı şeyler..laza rahatlıkla laz deriz bu ülkede ama kürde kürt demekte zorlanır bazımız..eşin belkı turk yada arap veya kürt..sonucta dogu ınsanın genelınde aıleye aşırı bağlılık var..batıya gittikçede bağlar güçlüdür ama daha bıreysel yaşıyo ınsanımız..herneyse sosyokültürel araştırma uzmanı gibi konuşmiim gene ama sen yedirtmezsın hakkın olanı ben ona ınanıyorum
..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…