Bu arada SERAP sana tesekkur ederim, gecenlerde cocuklarin karistirmasi hakkinda yazsyorduk burda sende o kadar sikmayin kendinizi rahat oljn dagitsinlar bi kere sonra bakmazlar , ipek karistiriyo bisey demeyince hevesini aliyo bi daha bakmiyor ona demistin genel manasiyla. O yazini okuyunca gulmustum kendi kendime aslani dusunup, hatta yazcaktim sana kaynadi, anlasilan ipek cok usluymus dicektim :)
sonra dusundum biraz, o yuksek masanin ustunden saldirmaya calistigi laptopu yatagimin yanina sehpaya yerlestirdim. Saldirdi filan haliyle, hic bisey demedim guldum sakalastim filan hala bi yandan da basarken tepkimi bekliyo kizmiyomuyum diye :)
tepki vermedim o sekilde sonra birakti gitti iceri baska seylere, bir iki kere daha yapti ara ara umursamadim ve ilgilenmiyor artik laptopla, ben basinda otururkende eskisi gibi kosa kosa deli gibi gelip bam bam basip tepesine tirmanmiyor.. Bazen cok komik geliyo cani sikilmis gibi biseylet diyerek iki tusa basiyo yine gidiyo :)) sirf basmis olmak icin heralde deli ya :))
bunu farkettim sayende, tesekkur ederim. Tabi diger seyler icin yapamadik henuz bu yontemi, cunku ev kalabalik malum, duzen durmuyo, yaptigi seye doktugu yada dagittigi yada balkona kactigi her eylemi icin panikle telasla davraninca o tepkinin verildigi herseyi inadina yapiyor hic bikmadan. Bunun basarili olmasi icin benim ozel ilgilenmem gerekiyor evimize gidince artik daha cok da vakit ayirabilirim zaten ona.. Tabiki tamamen kesfetme karistirma huylari bitmeyecek yada bir anda uslu bi cocuk olmayacaklar,
ama biraz daha kolaylastirmak olucak evdeki rahatlik acisindan, inat yapilarini one cikarmamak aliskanlik olmasini onlemek acisindan..
Ben cok yazdim yine, sik sik girmeyince boyle oluyor iste:s
cevaplar icin tesekkurler hepinize.. [/B]
Sağol Semacım valla 14 ay uyumadım desem yalan olmaz sadece 5 6 aylıktı bir dönem 15 20 gün deliksiz uyumuştuda doktora götürmüştüm hastamı oğlum diyekaydirigubbakcemile3Sonra sağolsun arattı ogünlerini..
Birde kızlar şu çorap ayakkabı çıkarma olayından yoruldum ya günde istisnasız 20 kere giydiriyorum ayakkabı...
Gece yatarken külotlu çorap giydirmiyorum rahat olmaz diye bu sefer gece ne ara uyanıyorsa kalkıp çıkarıyor çorapları sabah bir gidiyorum ayakları cıbıl cıbıl ne yapcam bilmiyorum yaamafoldumben
canım bende çorapla yatırmıyorum çıkarıyorum
neden dersen ben kendim ne zaman çorapla yatsam kabus görürüm çünkü
çorapla uyurken hararet basıyo insana sıcaktan
o yüzden takıntı oldu bende çoraplarını çıkarıyorum yatarken
üzülme sende canım ev sıcak olduktan sonra b işey olmaz herhalde gece
mucksss :))
öpüyorum yaramaz bıdığıı
bu arada 3 gün kalmış sizin
sıkıntılı günler geçti çok şükür
bizimde pazartesi geliyor 18 ocakta
Duygucum çok şükür benim kızımın çoraap çıkarma huyu yok.Sadece evin içinde ayakkabı giydirirsem çıkarıyor(o da yeni taşındığımızda halıları yıkamaya yollamıştık o dönem giydirdim) ama çoraplara alıştı.O da zamanla kabullenir inş.Benim yeğenim de sürekli çıkarırdı aynı Ege gibi annesi sürekli peşindeydi.Biraz da yapılarıyla alakalı galiba.Bazı çocuk sıkıya gelemiyor yazın rahatlıycaklar inş.
merhaba arkadaşlar
Derya şşştt opuyorumnanaktan
Utku da çoraplarını hiç çıkarmaz anası gibi çaraplarına ve ayakkabılarına sadık. ben de hiç çorapsız ve patiksiz gezmem ama terlik giymeyi hiç sevmem
Duygu canım yaaa sen Egeyi iki güne bir mi yıkıyosun valla maşallah ben Utkuyu 3-4 günde bir yıkıyom bazen haftayı bile buluyo hava soğuk diye çünkü banyo sonrası mutlaka hapşırıyo ya da öksürmeye başlıyo ben de hasta olmasın diye yıkama aralıklarını uzatıyom.
Deryacım ısırma sürekli olmasın da arada ısırmadan bişey olmaz neticede çocuk daha neyin doğru neyin yanlış olduğunun pek farkında değiller.
mustafa sabaha kadar çıtçıtlı badiyle yatıyo... ben pijama bile giydiremiyorum... ama sabah kalkar kalkmaz hemen çoraplarını getirir... çorapsız durmaz pek...
merhaba arkadaşlar..
betul duygu yazlarınızıokudum..
bende sizin gibiydım ama bıraktım bıraz mecburıyetten bırazda yoruldum mu desem rahat mı olsun istedım orasını anlamış ddeğilim henüz...
bende alpberk i 2 gunde bır yıkarım yıkanmassa huzursuz oluyorum eşime bende sölenıyorum..
peynır yoğurt ne yemesı gerekıyosa bende yedırmek için dıdınır dururum mesela burda yoğurt yok bende dutturamıyorum kendımı defalarca paraladım yoğurt yok pekmez yok ne yoğurt mayaları ne pekmezler peynırler tasıdım artık hava alanında çantamı açtıklarında guluyodu herkes...
ama arkıt öle takmıyorum burda olanlarla idare edıyorum beyaz peynır yerıne kelper yada laşar peynır verıyorum süt pekmez yerıne reçel bal neyse artık diğer türlu olunca insan kendını bunalıma sokuyo gerçekten..
eşimde bana dedı ya yeter bi çocuğu birde kendını bıraz rahat bırak illa saatle yemek yemez ya bu çocuk belkı 2 dk sonra yer dedı şimdi zaten ortalama ne zaman acıktıgını anlıyorum kı 3 saat de bir oluyo kaşıgörünce zaten atlıyo hemen kuzum...
çocuklarıda anlamak gerek dışarı çıkamıyolar onların tamöğrenme keşvetme zamanı eee bu çocuk bız bukadar sıkarsak nasıl keşvedecek nasıl enerjısını tüketecek....
bu arada alp bırakmıyo ya laptobu kaç defa tuşları söktu..
ona buyuk laptop aldım oyuncak yuzune bıle bakmıyo bennezaman açsam gelır tuşlara basar üstune çıkar düğmesını söker kapatır ne zaman sıkılacak peki ?
canım bende çorapla yatırmıyorum çıkarıyorum
neden dersen ben kendim ne zaman çorapla yatsam kabus görürüm çünkü
çorapla uyurken hararet basıyo insana sıcaktan
o yüzden takıntı oldu bende çoraplarını çıkarıyorum yatarken
üzülme sende canım ev sıcak olduktan sonra b işey olmaz herhalde gece
Teşekkürler arkadaşlar demekki benimki çok sıkıntılı yada fenalık geliyor çocuğa acaba çokmu sıcak oluyor diye düşünüyorum bütün eve yanıyor genelde doğalgaz ama ızmirde daha soğumadı...
Benimki ayakkabı getirmek bir yana ben giydiriyorum 1 saat içinde mutlaka çıkarmış oluyor..
Gece uykudan kalkıp çorabını çekiyor geri yatıyor mesela..
Sıcağa hiç alışkın değil ama cıbıl cıbıl da yatılmazki..
Sehercim ben yaklaşık 2 3aylıktan beri hep beraber girdiğim için banyoya Egeyle ve kendim kışın 2 günde bir yazın hergün yıkandığım için oda yıkanmış oluyor..Zaten onsuz girersem kapıları tekmeliyor çok ağlıyor canım..
Deryacım bütün bebeklerimiz pek güzel maşallah Allah hepsine uzun ömürler versin inşallah..
Serapcım ev sıcak ama ne bileyim yinede içim rahat etmiyor bende çorapla yatamam aslında ama ne bileyim işte o üşücekmiş gibi geliyor heo..
Bu arada eşleriniz geliyor Betülünde inşallah sağsalim kavuşursunuz birde süpriz yapıp bir kaç gün erken gelirlermi hadi bakalım
Saolun kizlar, cok sukur bitirdik insallah.. Cumartesi gunu sagsalim yuzunu gorunce sukur namazi kilicam hemen :)
biz anlasma yaptik normalde suprizcidir zaten bildigim icin konustum bastan ben alicam havaalinndan, kalabaliga kargasaya gelmesini istemiyorum cunku rahat rahat yasamam lazim o ani :))
serapcim sizinde gozunuzaydin, baska ayrilik olmasin insallah..
hadi allah kabul etsin namazını şimdiden bacım .gzünüz aydın sayılı gün geçti çok şükür bak kavşuyorsunuz babacığınıza ay düşünemiyorum o anı yaa çok duygusallaşır insan ben olsam ağlardım salya sümük herhaldekaydirigubbakcemile3
tanger emrhaba, nasılsın
şuan çalısıyormusun oglun nasıl :)
emel naber kızzz gemişe mi bakınıyosun
selam arkadaşlar birşey danışmak istiyorrum size . bende eylül 2008 annesiyim canım kızım 15 ayını bitirdi .arkadaşlar siz su çiçeği aşısı yaptırdınızmı. yaptırdıysanız fiyatı ne kadar acaba söyleye bilirmisiniz bizde yaptırmayı düşünüyoruz bu ay şimdiden teşekürler.
teşekkür ederim dilekcim iyiyim oğluşumda iyi ama bu köpek ve arka azılar bızı zorluyo 2 gecedır uyku falan yok mızmız..
yok canım şuan çalışmıyorum yurtdışında yaşıyorum ben oğluma bakıyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?