2008 Eylül bebekleri beslenmesi

fatihderya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.834
0
116
43
İstanbul
arkadaşlar bebeklerimize hergün neler yediriyoruz burda anlatalım...birbirimize bebekler için hazırladığımız çorba tarifleri felan da verebilirizz....bekliyoruz herkesiii:teytey:

biz birkaç gün evvel geçtik mamalara :ecrin_bebek:
kahvaltı öğününe geçmedim henüz...
öğlenleri; sebze püresi... ilk gün havuç ve patates ile başladım...hergün yeni bir sebze ekleyerek gidiyorum...birkaç gün içinde de yağsız kıyma eklemeye başlayacağım....
sebzenin içine ; pirinç, bulgur, irmik vs.... tahıl grubundan bir besin muhakkkak ekliyorum...bunlar evde yoksa veya koymayı unutursam ekmek içi de konabiliyor...(beyaz ekmek)
ikindi öğününde; yoğurt... günlük pastörize süt ile bir gece evvelinden veya sabah 11 gibi mayalıyorum... yoğurdu çok severek yiyor...sebzeyi sevdiğini söyleyemem :CüvCüv: et katmaya başlayınca seveceğini umut ediyorum.. :CüvCüv:

bugünkü sebze pürem : iki dal ıspanak, 2 adet brokoli, 2 adet havuç, 1 adet patates... 200 ml. su ile buharlı pişiricide haşlandılar...sonra da doğrayıcıda püre kıvamına getirdim....
dr.umuz çatalla ezip yedirmemi önerdi ancak, sebzeyi zaten sevmediği için öyle çok pütürlü yiyemedi... muzu da çatalla eziyorum mesela onu yiyor cadı :ecrin_bebek:

akşamları saat 20.00 gibi muhallebi...(her zaman vermiyorum aç olduğunu hissedersem)...genelde milupa organik sütlaç veriyorum, çok da seviyor...
şimdilik günlük öğünlerimiz böyle...
ilerleyen günlerde çeşitlenen menümüzü yine eklerim...

tüüm bebişkolara afiyet, şeker, bal ve tombul tombul etler olsun inşAllah...
hepsine bol iştahlı günler... :CüvCüv:

Son düzenleyen: Moderatör:
deryacım yeni topiğimiz hayırlı olsun ilk tarif benden olsun dedimm...
PORTAKAL SULU ELMA VE MUZ
1/4 elma soyulmuş
1/4muz
1-2 tatlı kasığı portakal suyu
elmaları 5-7 dk kadar suda pişirin içine muzu ve prtakal suyunu ekleyip püre şeklinde yedirin
.. çok fazla beklemıyo bozuluyo yapınca bekletmeyın arkadaşlar ek gıdaya ilk geçtiğimden beri veriyorum alp çok seviyoo(dr portakal suyunu verebilirsın demıştı bende püresıne katark verdım tek vermedım )

yogun sebze suyu 1 buyuk kuru sogan
havuç
patates yadasalgam
yarım pırasa
maydonuz defne yapragıı tereyağ
soganları tere yagında soteleyin 5dk kalan malzemeyi koyupkaynamasını bekleyın 1saat pişirin tel
süzgeçten geçirinyogun sebze suyu çıkıyo bu suyu yemeklerıne katabilirsiniz
alpberkın bugunkü menusu
kahvaltı yumurta biskuvi peynir
( pekmez sulandırılmış )
öğle su teresi, patates,kabak
yapılışı: patatesu sebze suyuyla pişirdim daha sonra kabagı koydum enson su teresını ekledim 3-4 dk pişirdim püre yaptım uyanınca yiyecek

aradaşlar dondurulmuş sebzeleri toplandıktan sonra hemen donduruldugu için besın degerını çok kaybetmıyomuş pişirdıkten sonrada dondurulabiliyomuş ouzden bebekler içinde kullanılabilir yazıyodubi internet sitesındeee

gerçi çok az zaten bişi yapmaz....ben şimdilik geceleri yatmadan evvel bazen milupa sütlü pirinçli bazen de bebelac sütlü pirinçli yediriyorum...kayınvalidem sabahları kahvaltı ederlerken iki çay kaşığı pekmez azıcık peynir karıştırıp yediriyor bizimki pekmezi seviyor...öğlenleri bazen haşlama olduğunda onunda suyundan ve patatesinden çatalla ezip veriyor...ve biz mutlaka yoğurt yediriyoruz günlük mayalanmış içine azıcık pudra şekeriş koyuyoz öyle seviyo sıpaa

deryacım ben 2 sene zeynep kamis hastanesınde çocuk bölümunde çalıştım süt çocugu yanı 6 ay 2 yas arası bebklerın bölümü annelere tarıf annlatıyodum tabi mama firmalarından gelen broşürler hepsinı okumuştum notlarım var elimde iyiki saklamışım tek sorunun yogurt mayalayamıyorum gunluk alıyorum burda zaten öle kiloluk falan yok aktivya gibi naturell diye bi marka var onu alıyorum sekersız olandan bi alışta 15 tane falan alıyorum bakkaldakı çocuk alıştı artık ne yapayım kiloluk yokk
deryacım ben bazen de mazeme bulamıyorum mesela bal kabagı burda görmedim hiç vardır mutlaka ama süper market uzak bizee

oo süper mevlüdecim o zaman yaa çok teşekkür ederiz bizi de bilgilendirdiğin için...ben gerçekten hepinizin yazdıklarını dikkate alıyorum:teselli:

Bugün yediklerimiz;
sabah- biraz anne sütü
öğlen -(yani az önce) anneannesi yoğurt yedirmiş...
Uyandığı zaman ise tarhana çorbası yapacağım ama zannetmiyorum ki yesin....

Meyva suyu,püresi yemiyor..Sade yoğurtta sevmiyor zaten iştahsızdı şimdi hastalanınca tamamenn iştahı kesildi..

Ben tavuk çorbası tarifi istiyorummmmm yoğurtluu bilen varmı???

YAĞLAR

2 türlü yağ vardır:

Bir besin maddesinin yapısının içinde olan yağlar: bunlar en çok sığır etinde bulunur.
Saf halde bulunan yağlar: Bu yağların bir kısmı hayvani, (tereyağı), bir kısmı da nebatidir.(bitkisel)

Yağların bazıları temel yağlardır, vücut bunları üretmez gıda yoluyla alınması gerekir. Bunlar doymamış yağlardır. En önemlisi linoelik asittir, bu asit beynin ve sinir siteminin oluşmasında temel bir rol oynar. Doymamış yağlar, ay çiçeği, soya, mısır yağlarında bulunur. Anne sütünde, doymamış yağ vardır. İnek sütündeki doymamış yağ oranı anne sütüne nazaran çok azdır. Bu yüzden hazır bebek sütlerine bu yağlar ilave edilir.

Yağlar çok besleyicidir: 1 gramında 9 kalori vardır. A ve D vitaminlerinin vücut tarafından emilmesinde büyük rol oynarlar. Ancak, yağların hazmı zordur. Bu yüzden pişmiş yemeklerin yağ emmemiş olması gerekir. Yemek pişirilmeli, yağ sonradan ilave edilmelidir. Yağ sıcaksa mideyi tahriş eder. Tekrar tekrar ısıtılması daha da kötüdür.

Haslanmis didiklenmis tavuk(istediginiz bollukta)
1 litre tavuk suyu
3 adet domates
1 adet biber
4 kasik arpa sehriye
1 tatli kasigi tuz
Biraz karabiber,limon suyu
Maydanoz.
Terbiyesi icin
2 kasik yogurt
1 tane yumurta

YAPILISI:
Ilk önce domates ve biberimizi güzelce tencerenin dibinde kavuruyoruzTavuk suyunu katip,kaynatiyoruz.Kaynayan suyumuza tuzu ve arpa sehriyelerimizi katiyoruz.Bu sekilde pisiriyoruz.tavuk etlerinide ekleyip,bir tasim daha kaynatiyoruz.bu arada bir kasenin icinde yogurt ve yumurtayi cirpip hazir ediyoruz.corbabimiz altini kapatmadan terbiyesini yavas yavas katip,maydonoz ve limon suyunuda katip altini kapatiyoruz.(not.terbiyeye katarkan azicik corbanin suyundan katarsaniz iliyacaktir.Yoksa corbamiz kesilir)AFIYET OLSUN
ALINTIDIR....

edacım bu büyükler için olan tarif tabii kaydirigubbakcemile3
sen baharat domates, yumurta vs.. bebişe uygun olmayanları çıkartıp yaparsın..
ben de bunu deneyeceğim..sebzeyi yemiyor belki bunu sever :icecream:

bende bir iki tarif yazayım
yalnız bunlar benim tariflerim değil
kk nın bebek yemekleri bölümünden beğendiklerimi not etmiştim ordan aldığım tarifler.
henüz denemedim.

alıntı

6 aydan itibaren kahvaltı örneği

150 ml süt yada biberon maması
1 tatlı kaşığı labne peynir
1 tatlı kaşığı pekmez
haşlanmış yumurta sarısı
yarım çay kaşığı tereyağı
3 4 bebe bisküvisi
1 dilim ekmek içi

not
yumurta sarısının 1/8 i azar azar tam yumurta sarısına çıkılır
kahvaltılık tahıllı mamalarla hazırlanabilir

alıntı

evde bebek maması

1 çay bardağı aşurelik buğday
1.5 çay bardağı doğranmış kuru meyve (su içinde ıslatılmış)
4 su bardağı su
isteğe bağlı bal yada pekmez

buğdayı bir gece önceden 1.5 su bardağı su ile 15 dk kaynatın 1 su bardağı soğuk su ilave ederek 1 saat pişirin buğdayın pişmesine yakın önceden ıslatılmış kuru meyveleri ilave edin ve mamayı blendırda iyice ezin

not
içine öğütülmüş un haline getirilmiş ceviz badem yada kabak çekirdeği katılabilir
kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengindir

alıntı

ara öğün maması

yarım çay bardağı pirinç
4 - 5 kuru kayısı
1 su bardağı devam sütü veya pastorize süt

pirinci üstünü çokaz geçecek kadar su ile haşlayın pirinç yumuşayınca kuru kayısıları dilimleyip pirince ilave edin oda biraz pişince 1 su bardağı sütü ilave edin
isteğe göre şeker ve vanilya konulup blendırdan geçirin

edacım ben geçen gün bize yaptığımızdan yedirdim denize
şehriyeli ,terbiyesiz.
ama yoğurtsuzdu ,yoğurtlusu nasıl oluyor ki hiç duymadım . yoğurttan kasıt terbiye için mi acaba ? gerçi biz terbiyesine de yoğurt koymayız sadece yumurta ve limon koyarız.

selam kızlar . ben oğluma yoğurt, bebe bisküvisi ve muzu karıştırıp verıyorum cok seviyo. tavsıye ederım..bırde sebze corbası tarıfı vereyım ben bu tarıfı yapıyorum.
bır tatlı kasıgı pırınc
bır tatlı kaşığı mercimek
2 yaprak ıspanak
bır küçük patates
bır havuç
bunları az suda yumuşayıncaya kadar haşlıyorum. sonra tel süzgeçten geçiriyorum. içine bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…