- Konu Sahibi fatihderya
-
Merve canım,teşekkürler.Yarın deneyeceğim..Yumurtayı çıkartırsak terbiye bozulmazmı acaba?edacım bu büyükler için olan tarif tabii kaydirigubbakcemile3
sen baharat domates, yumurta vs.. bebişe uygun olmayanları çıkartıp yaparsın..
ben de bunu deneyeceğim..sebzeyi yemiyor belki bunu sever :icecream:
edacım ben geçen gün bize yaptığımızdan yedirdim denize
şehriyeli ,terbiyesiz.
ama yoğurtsuzdu ,yoğurtlusu nasıl oluyor ki hiç duymadım . yoğurttan kasıt terbiye için mi acaba ? gerçi biz terbiyesine de yoğurt koymayız sadece yumurta ve limon koyarız.
ben kahvaltıda bir tatlı kaşığı dövülmüş cevizde karıştırıyorum yediklerine.
Merve canım,teşekkürler.Yarın deneyeceğim..Yumurtayı çıkartırsak terbiye bozulmazmı acaba?
Bende bilmiyorum ama bir kaç kere duymuştum yoğurtlu tavuk çorbası diye.. belkide senin dediğin gibidir,terbiyesinde kullanıldığı için olabilir..
Kızlar dun Aslana pirinc unuyla muzlu muhallebı yaptıgım ıcın kakası baya koyuydu resmen..
Sımdı buyuk bır armut haslayıp tel suzgecten gecırdım.. 3 bebe bıskuvısı ve pekmezde koydum.. buyuk bı kase oldu..
Hepsını yedı masallah, ınsallah ıyı gelır armut.. rahat yapar kakasını..
Sabah: 1 yumurta sarısı,3-4 bebe büskivisi,1 kaşık labne peyniri(normalde beyaz peyniri dünden suya koyuyorum ama unutmuşum) ve ıhlamuru karıştırıp verdim...
Öğle: 1 köfte büyüklüğünde kıymayı haşladım içine kereviz,havuç,kabak,pirinç attım
piştikten sonra 1 çay kaşığı z.yağı..
Akşam:Muhallebi yapacağımm(bebe büsküvisi ve armut karşıtıracağım...
Tabi sabah ve öğle öğününü hasta olduğu için yedirmem 1 saat sürdü,kandırmaktan bitap düştük...
afiyet şeker olsun Bora'ya
kahvaltı öğününe başlayacağım ben de... dr ıhlamurla veya başka bitki çaylarıyla hazırlayabilirsin demişti.. boranın ıhlamurunu nasıl demliyorsun edacım ? bizimki gibi mi...
yumurta koymayalım bence canım...kahvaltıda verilen yumurta çok çok iyi pişmiş oluyor ama buna sonradan çiğ yumurtayı ilave etmek bebişler için uygun olmaz bence..ben koymayacağım...tadı bozulmaz herhalde... :1no2:
umarım bu tarif güzel olur da; severek yerler çorbalarını cokacimcoook
aahhh ahhh..gelelim yasaklarla dolu bızım beslenmemeıze....kahvaltıda bebe bıskuı yasak oldugundan kabuguyla pişirilmiş patates içine az yogurt veya az yaglı peynır ezıp verıyorum..havası yerındeyse yerse tabi...yada kahvaltıyı mamayla geçiştirip öğleyi ikiye bölüyoruz..12 4 arası sebzemızı yıyoruz..arada havuc elma suyu karısımı..ama HALIME iyiki belirtmiş yenı ögrendım ben hergun verıyodum yarım havuc suyu..demek haftada birmiş....umarım bişi olmaz......bız ne cevız ne tereyağ ne bebebıskuı yıyemıyoruz..nede pekmez..zaten öğürüyoruz pekmez ve benzerı aşırı tatlı kıvamlarda..şurup tarzı vıtamın ıcırmemın ımkanı yok..suyla ıyıce seyreltıp nekadar kaptırırsam..yoksa kusup bıde az olan ıstahımızı törpulemekten başka bişiye yaramıyo çunkı..ıkı gundur organık mılupa sebzelı tavuk yedık..tabıkı bu mamanın ıcınde kerevız brokolı domates olmayacak....evdede ayrıca kırmızı mercımek havuc prınc z.yagı karısımı yaptım mısal bu oglen..onu kustu:)babymıx elmalı ve sade olmak uzre ıkı cesıt yogurdumuz var..arada hangısı uyarsa..oglenden sonra genelde..........bıde ne evde yaptgım muhallebıyı yedı nede mılupa sutlu prınclı falan sevmedı..cok tatlı şeylerı sevmıyoruz...heronun vanılyalı muhallebısı..7 9 arası akşam...ıkıgun ustuste tavuk verdım yarın ne yapsam dıye dusunuyorum..bı arkadaşadru 1 yaşına kadar bazı balıklar harıc et yok demiş..neden demiş anlayamadım da...yınede haftada ıkı tavuk ve suyu bıze yeterlı,kırmızı ete 7den sonra başlamayı dusunuyorum nasıp olursa..elmayı haslamıyorum..meyveler pişince alerjen ozellıklerının cogunu kaybetselerde vıtamınde kaybedıyolar..ama zaten armut ve elma harıcı bı meyva yıyemedıgımızden muz,portakal asla..sebzelerdende kabağı bagırsak çalıştırmak gerekırse pişirmelı dıyorum pek besleyıcı deil..ıspanak,enginar ve balkabağı onumuzdekı gunlerde denıyeceklerımden..buarada sebzeler pişirilmeden sırkelı suya bırakılmalıymış....buharlı bı pişirici alıcam kısmetse..bıraz daha pütürlu yemeye başlayınca işallah...su kesınlıkle ıcmedıgımızden,ayran ve rezene ıcıyoruz..sızden duydum bende aldım yarında oragnık sütlacı denıycem...buarada gerçekten iştahla yediğimiz bir yemek henuz bulamadık.......hertürlü kirli eşya,cisimve ellerimizhariç:)napalım..bunada şükür...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?