- Konu Sahibi fatihderya
-
sağol edacım ... ben de kahvaltısını önce kayısı suyu ile deneyeyim bari, tatlılara bayılıyor bizimki çünkü cokacimcoookCezveye 1 bardak içme suyu koyuyorum ve içine 2-3 tutam ıhlamur koyuyorum (yapraksız olanından)
Bazıları önce kaynatıp suyunu döküp tekrar kaynatıyorlar tozu vs.. gitsin diye ama sanki vitamini ölüyormuş gibi geliyor bana...
Birde kayısı suyuylada hazırlayabilirsin..bir gece öncesinden suya koyup,sabaha da kaynatıyorum..hem kayısısını kullanırsın hemde suyunu..
güzel oluyor...
hı hı..kaynamış suya bırakıp demlemek gerekiyormuş...bütün bitki çayları hatta...biz yanlış biliyormuşuz, kaynat kaynat boşuna ıhlamur iç -tatlicadiarzu-kızlar ıhlamur kaynatılmazmış aksine kaynatılmış suyun içine ıhlamuru koyup bekletmek gerekiyormuş ağzı kapalı olacak şekilde 10 dk kadar demlenecek ben önceden koyu renk alana kadar kaynatırdım sonra öğrendim ki sadece açık sarı olmalıymış bi süre böyle tüketincede kaynatılmadığını öğrendim Uzman tv den bakabilirsiniz
canım yumurta yoğurdun kesilmemesi için konulur ben bazen koymuyorum ama yoğurdu eklerken hızla karıştırmak gerekir ve yoğurdun ayrıca yemeğin suyuyla ılınması sağlanır yani yumurtaya gerenk yok mike:)
Canım armut bizimkisine iyi gelmişti seninkine de iyi gelir İnşallah...ama kaynattım demişsin ben kaynatmadan rendleyip veiryorum..kaynatınca daha mı etkili oluyor?
Birde muzun ortasını vermiyorsun değil mi? çünkü hem ağır gelir hemde kabızlık yapar...
denizin menüsü şöyle ;
06:00 : anne sütü
08:30 : 100 cc anne sütü içine 1 yumurta sarısı , 1 parça keçi peyniri , pekmez veya reçel , 2 bebe bisküvisi , hipp organik yulaf ( kızlar bu yulafı tavsiye ederim içinde başka birşey yok sadece yulaf , hem yemeklere kıvam veriyor hem de yulaf bağırsaklara iyi geliyor ,müsli gibi ama un gibi ezilmiş )
13:30 : birgün sebze çorbası , birgün tarhana
sebze çorbası ; ıspanak , brokali , maydanoz , dereotu , pırasa ,mercimek , bulgur , havuç ,kuzu eti hepsi birlikte pişip blendırdan geçiriliyor ama pütürlü oluyor su gibi olmuyor , tuz yok şeker yok yağ yok .
tarhana : annem yazın deniz için özel yapmıştı baharatsız ve yoğurdu ekşitmeden
arada da tavuk suyu çorba veriyorum.
18:30 : keçi sütü + baby mix yoğurt ile mayalanmış yoğurt + 1 küçük kavanozlaran (hipp + hero + milupa ) organik meyve
son olarak da uyuyacağı zaman saat 9-10 gibi emer uyur ... sabah 5-6 ya kadar da hiiç uyanmaz
sebze püresi
1 patates
1 havuç
2 yada 3 dilim balkabağı
semizotu
maydanoz
2 kayısı
irmik yada pirinç koyuyor hepsini az suda15 dk kadar düdüklüde haşlıyorum tel süzgeçten geçirip z.yağı ilavesiyle bebişime yediriyorum gayet leziz oluyo yeşil yapraklı sebzeleri arzuya göre çeşitlend1İRei24lir45b rakamlı kısmı eymenle yazdık rahat bırakmıyorki bilgisayar manyağı olacak:) neyse cümleme devam edeyim çeşitlendirebilirsiniz.umarım severek yer
iyi akşamlar
sabah 7-8 arası 1 tatlı kaşığı pekmez,2-3 damla limon ve ferro sanol damlatılarak metal kaşıkla verilecek.hemen arkasından anne sütü.
10-10.30 arası meyve püresi.dönüşümlü olarak elma,armut,muz ve havuç suyu.yalnız havuç suyu haftada 1 gün verilecek.meyveler 1/4'ten başlanıp 1 ayda 1 taneyi yiyebilecek şekilde yapılacak.(plastik veya silikon mama kaşığıyla)
11-11.30 arası anne sütü
12.30-1.30 arası anne sütü
15.30-16 arası 1 fincan yoğurtla başlanılıp(ev yoğurdu) 1 ayda 1 su bardağını yiyebilecek şekilde verilecek.eğer yoğurdu yemezse içine pekmez konulabilir.
17.00 anne sütü
20-21 arası sütlü pirinçli muhallebi verilecek.içine 1 adet havanda iyice dövülmüş ceviz katılacak.arkasından soğuk su verilebilir.
bundan sonrası hep anne sütü.
bizim listemizde bu kızlar.haftaya yeni bir listeye geçeceğiz.ayda 1 değişiyor listemiz.
kızlar elma suyunu ne kadar veriyorsunuz ben şu anda yarım elma suyu veriyorum severek içiyor daha da versem içecek acaba 1 elma suyunu versem bişi olur mu?
Canım armut bizimkisine iyi gelmişti seninkine de iyi gelir İnşallah...ama kaynattım demişsin ben kaynatmadan rendleyip veiryorum..kaynatınca daha mı etkili oluyor?
Birde muzun ortasını vermiyorsun değil mi? çünkü hem ağır gelir hemde kabızlık yapar...
kızlar ıhlamur kaynatılmazmış aksine kaynatılmış suyun içine ıhlamuru koyup bekletmek gerekiyormuş ağzı kapalı olacak şekilde 10 dk kadar demlenecek ben önceden koyu renk alana kadar kaynatırdım sonra öğrendim ki sadece açık sarı olmalıymış bi süre böyle tüketincede kaynatılmadığını öğrendim Uzman tv den bakabilirsiniz
afiyet şeker olsun denize..
hipp organik yulaf tavsiyesi için teşekkürler...dr. bana evde kurabiye kek yap koy dedi -tatlicadiarzu- diğerleri ile uğraştığım yetmedi bi de kek, kurabiye nasıl yapıcam ya ...fisfisfis
bu arada çorbalar piştikten sonra bi çay kaşığı z.yağı koyuyorum ben..sebzelerdeki yağda eriyen vitaminler alabilmesi için gerekli..
gözdecim liste çok güsel de 5 saatte bir mi veriyosunuz acıkmıyor mu?
iki elma suyu mu gülsümcüm o zaman bende vereyim korkuyom da çok verince karnı ağrır felan diye ben yine de 1 elma vereyim tabii şimdilikCADIARZU
bu sütlaç nası bişi arkadaşlar ben dün migrosta bulamadım öle bişi...babymix yoğurt aldım eve gidince içine evde vardı eti piknik bisküvü ufaladım yedirdim sevdi de...
kurabiye mi... nasıl yapılacak ki o...
GÖZDE harıka bı menü...sen hazırladıysan tebrik ederim..keçi sütü goldengoatmu yoksa şu alıcam dediğin yerdenmi aldın...eger mumkunse bende telefonunu rıca edebılırmıyım..bide tarhanada yumurta varmı acaba içeriğinde?kuzu eti falan harıka bı menu yaaa..şebelek kuzun hepten maamun olsun işşaallah..benım mızıktırık cimcöz garibim bide alerjen insan yaa boyle bı menun etrafında dolaşırız anca...bunada şükür..napambeyaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?