2008 Eylül bebekleri beslenmesi

merhaba kızlar ben daha kahvaltıya başlamadım.ama yavaş yavaş başlamayı düşünüyorum.sabahları devam sütü arada meyva suyu elma veya armut sonra sebze çorbası (havuç patates ıspanak brokoli kereviz)duruma göre değişriyorum malzemeleri.allahtan bebeğim severek yiyor.arada yoğurt yediriryorum ama pek sevmiyo bisküvi ve muz katarak deneyeyim bide belki yer.muhallebisini bazen pirnç unuyla yapıyorum bazende hazır hero baby nin sütlü buğdaylı yulaflı karışımı var onu yediriyorum severek yiyor.geceleri ve sabahta emziriyorum.gündüzleri pek emmiyo malesef. tüm bebişlere afiyet olsun yarasınnnn....

Son düzenleme:
sağol edacım ... ben de kahvaltısını önce kayısı suyu ile deneyeyim bari, tatlılara bayılıyor bizimki çünkü cokacimcoook
hı hı..kaynamış suya bırakıp demlemek gerekiyormuş...bütün bitki çayları hatta...biz yanlış biliyormuşuz, kaynat kaynat boşuna ıhlamur iç -tatlicadiarzu-
canım yumurta yoğurdun kesilmemesi için konulur ben bazen koymuyorum ama yoğurdu eklerken hızla karıştırmak gerekir ve yoğurdun ayrıca yemeğin suyuyla ılınması sağlanır yani yumurtaya gerenk yok mike:)

MıKE mi :roflol: o kim :)

denizin menüsü şöyle ;

06:00 : anne sütü
08:30 : 100 cc anne sütü içine 1 yumurta sarısı , 1 parça keçi peyniri , pekmez veya reçel , 2 bebe bisküvisi , hipp organik yulaf ( kızlar bu yulafı tavsiye ederim içinde başka birşey yok sadece yulaf , hem yemeklere kıvam veriyor hem de yulaf bağırsaklara iyi geliyor ,müsli gibi ama un gibi ezilmiş )
13:30 : birgün sebze çorbası , birgün tarhana
sebze çorbası ; ıspanak , brokali , maydanoz , dereotu , pırasa ,mercimek , bulgur , havuç ,kuzu eti hepsi birlikte pişip blendırdan geçiriliyor ama pütürlü oluyor su gibi olmuyor , tuz yok şeker yok yağ yok .
tarhana : annem yazın deniz için özel yapmıştı baharatsız ve yoğurdu ekşitmeden
arada da tavuk suyu çorba veriyorum.
18:30 : keçi sütü + baby mix yoğurt ile mayalanmış yoğurt + 1 küçük kavanozlaran (hipp + hero + milupa ) organik meyve
son olarak da uyuyacağı zaman saat 9-10 gibi emer uyur ... sabah 5-6 ya kadar da hiiç uyanmaz

meyvaları pişirmeden,cam rendede rendeleyip yediriyorum ben canım...boşu boşuna vitamin kaybı..mideleri çiğ olarak da kolayca hazmediyor artık nasılsa cokacimcoook

bu arada günlük içtikleri su miktarını sormuşsun, bizim dr. alabildiği kadar içer o zaten belirli bi miktar yok dedi...ama özellikle birşeyler yedikten sonra biberona yapışıyor..dün mesela ağlıyordu nedensiz, biberonu verdim nasıl hızlı hızlı içti...içi yanmış demek ki :ecrin_bebek:

afiyet şeker olsun denize..
hipp organik yulaf tavsiyesi için teşekkürler...dr. bana evde kurabiye kek yap koy dedi -tatlicadiarzu- diğerleri ile uğraştığım yetmedi bi de kek, kurabiye nasıl yapıcam ya ...fisfisfis
bu arada çorbalar piştikten sonra bi çay kaşığı z.yağı koyuyorum ben..sebzelerdeki yağda eriyen vitaminler alabilmesi için gerekli..

bu sütlaç nası bişi arkadaşlar ben dün migrosta bulamadım öle bişi...babymix yoğurt aldım eve gidince içine evde vardı eti piknik bisküvü ufaladım yedirdim sevdi de...

semizotu zamanı değil ki canım... nerden buluyosun onu... benim canım çekiyo da... malum hamilelik...kaydirigubbakcemile3

canım demir damlası ve pekmezi öyle verince daha mı faydalı oluyo...
havuç suyu neden haftada bir ben hergün 150 ml veriyorum
elmayı da bazen 150 bazen 250 veriyorum

kızlar elma suyunu ne kadar veriyorsunuz ben şu anda yarım elma suyu veriyorum severek içiyor daha da versem içecek acaba 1 elma suyunu versem bişi olur mu?

ben günde 2 elma falan veriyorum bazen 150 bazen 250

ben hiç kaynatmadım... taze taze daha vitaminli bence...
muzun ortasında bişey mi var ki... neresini çıkarıyoruz... muz canavarıyım ama hiç farketmedim bu güne kadar... oğluma hiç verdemedim zaten 8. ayda vericem..

evet bütün bitki çayları öyle... kaynamış suyun içine atılır... biraz demlendikten sonra kapağına azıcık ıhlamurdan katılıp o damlalarda ıhlamura karıştırılır... maranki öyle demişti...

kurabiye mi... nasıl yapılacak ki o...

iki elma suyu mu gülsümcüm o zaman bende vereyim korkuyom da çok verince karnı ağrır felan diye ben yine de 1 elma vereyim tabii şimdilikCADIARZU

gözdecim liste çok güsel de 5 saatte bir mi veriyosunuz acıkmıyor mu?

Evet canım
4 saatti 5 saate çıkardık yeni...
tam denk geliyo acıkmış oluyo iyi yiyor .4 saatte bir olunca huysuzluk yapmaya başlamıştı yememek için o yüzden 5 yaptık doktorda öyle diyor zaten

GÖZDE harıka bı menü...sen hazırladıysan tebrik ederim..keçi sütü goldengoatmu yoksa şu alıcam dediğin yerdenmi aldın...eger mumkunse bende telefonunu rıca edebılırmıyım..bide tarhanada yumurta varmı acaba içeriğinde?kuzu eti falan harıka bı menu yaaa..şebelek kuzun hepten maamun olsun işşaallah..benım mızıktırık cimcöz garibim bide alerjen insan yaa boyle bı menun etrafında dolaşırız anca...bunada şükür..napambeyaa...

iki elma suyu mu gülsümcüm o zaman bende vereyim korkuyom da çok verince karnı ağrır felan diye ben yine de 1 elma vereyim tabii şimdilikCADIARZU

bizim sadece 1 hafta falan gaz sorunumuz oldu başka hiç gaz sorunu yaşamadık... arada karnı ağrırsa sıcak su torbasına yatırıyorum hemen geçiyo...eğer seninki normalde gazlıysa 1 ver canım...

bu sütlaç nası bişi arkadaşlar ben dün migrosta bulamadım öle bişi...babymix yoğurt aldım eve gidince içine evde vardı eti piknik bisküvü ufaladım yedirdim sevdi de...

deryacım milupa organik sütlaç...minik kavanozlarda meyve,sebze pürelerinin arasına karışmış duruyo raflarda kaydirigubbakcemile3 o nedenle ilgini çekmemiş olabilir...

kurabiye mi... nasıl yapılacak ki o...

gülsümcüm, bildiğin anne kurabiyesi işte...hani bisküvi reklamında da var...kocaman kurabiyeler...onlardan yapıp, kapaklı kavanozda muhafaza et, kahvaltısına katarsın dedi....bebe bisküvisini tavsiye etmedi dr.umuz.. bisküvi yerine leziz ev kurabiyesi :CüvCüv: cokacimcoook tabiii yapan olsa ben de yiyicem de kaydirigubbakcemile3

bugünkü menümüz; sabah anne sütü (yarın sabah kahvaltı öğününe başlayacağım inşAllah)
öğle menüsü saat 13.00 de ; 1 adet orta boy havuç, 3 adet brokoli, 1 tatlı kaşığı bulgur buharda pişti...püre haline getirdim...1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edip; üzerine yarım elma ve 4/1 muz püresi ekleyip harmanladım ....
sebzeye püüü diye ağzından püskürten yaramaz kızım meyvaların tadını alınca şapur şupur yedi...tatlıcı güzeli :CüvCüv: ..üzerine su içti... biraz da anne sütü :ecrin_bebek:
ikindi öğününde, 17.00de yoğurdunu yiyecek ... cokacimcoook
uyumadan evvel de elmalı muhallebi veya sütlacını yer... cokacimcoook

ben de yazayım menümüzü
8:00 kahvaltı..üşengeçliğimden milupa 8 tahıllı ballı verdim numune gelmişti...
11:00 2elma ve portakalı karıştırıp verdim... aslında sadece portakal verecektim sevmedi ben de karıştırıp verdim
az önce tavuklu sebze püresi verdim
18:00 gibi havuç suyumuz var...
20 gibi de muhallebisini yer yatar artık

normalde saatlerimiz böyle değildi ama bu gün uyudu karıştı biraz...

gülsümcüm, bildiğin anne kurabiyesi işte...hani bisküvi reklamında da var...kocaman kurabiyeler...onlardan yapıp, kapaklı kavanozda muhafaza et, kahvaltısına katarsın dedi....bebe bisküvisini tavsiye etmedi dr.umuz.. bisküvi yerine leziz ev kurabiyesi :CüvCüv: cokacimcoook tabiii yapan olsa ben de yiyicem de kaydirigubbakcemile3[/QUOTE]

ben de bi yerde bebek bisküvisi tarifi görmüştüm yarın yapayım olmazsa... bi denemiş olurum...

canım ,
menüyü ben hazırladım .ama uygulaması ve yapması tabiki hafta içi annemin :)
ama hafta sonlarıda ben hazırlıyorum . yoğurdunu cumadan kavanozlara mayalıyorum .
keçi sütü golden goat değil canım bildiğimiz keçi sütü pastorize sana özelden mesaj atıyorum numarasını bu boluda bi firma . bi form doldurup gönderiyorsun istanbulda anlaşmalı şarkuterileri var sana yakın olana istediğin kadar bırakıyolar haftada 2 gün. kahvaltısına kendi sütüm olmadığı zamanda bu sütten kullanıyorum gene.
tarhana da yumurta yoktur canım sanmam ama anneme sorayım gene de bi .

sizde atlatırsınız canım inşallah kısa zamanda şu alerji işini ben denizden çok korkuyodum alerji için egzama falan var denizde biliyosun . ama allahtan herşeyi yedi neredeyse bizim yiyebileceğimiz hiçbişey dokunmadı ...

onurun mönüsü

bizim uyku problemimiz olduğu için kaçta yatıp kalkacağımız bell olmuyor o yüzden saatsiz yazıyorum

sabah milupa veya bebelacın kahvaltısına yumurta peynir kuru meyve pekmez reçel o gün değişik ne varsa katıyorum...

arada meyve suyu kayınvalidemin yazdan yaptığı kayısı suyundan içiyor yada havuç veya portakal sıkıyorum...

öğlen sebze çorbası/tarhana/tavuklu şejriye/yoğurt çorbası/yayla çorbası/pirinç çorbası bunlardan biri

arada elma püresi / armut püresi / baklabağı püresi/muz

ikindi yoğurt

son olarak irmikli muhallebi / pirinç unlu muhallabi / evde yaptığım sütlaç /kuru meyveli muhallebi

onur sıkılmasın diye değişik şeyler vermeye çalışıyorum o yüzden hepsini yazdım

bunların arasında da devamlı beni emer tostos :ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…