2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Selam kızlar, günaydınlar....
Sayra şeker yüklemesi fiyatı falan sormuş galiba. ben daha yaptırmadım.Ayın 14'ünde doktoruma gideceğim ama benimkide özel hastane , başka yerlerde ne kadara yapılıyo.
Şimdi gittiğim özel hastaneye telefon açtım ,
50 gr şeker yüklemesi 34 YTL, SSL'lı 18 YTL dedi
100 gr şeker yüklemesi102 YTL, SSK karşılamıyo dedi.
Bu gr. değişikliğini neye göre yaptırtıyo doktor ,biliyormusunuz? Ben özel polikliniğe de sorayım diyorum, uygunsa orada yaptırayım.

Ayrıca sadece şeker yüklemesi mi ,idrar tetkiki de yapılıyo mu? Nasıl yapıldığını şeker yüklemesinin anlatırmısınız? Bir de size kaç gr yapıldı ve fiyatlar nasıldı?

herkese GÜNAYDINNNNNNNNNNNNNNNNNNNN ben geldim artık evimdeyimmm nihayettt ve bundan sonra tekrar sizlerleyim kızlarrr bebişler nasıl bakalım siz nasılsınızzzzz herşey yolundamııı bariii benim ayaklarım da şişmeler var hala ve bayağı rahatsız ediyor beniii yürümekte bile zorlanıyorummm tam bilek kısmı daha fazla şiştiği için eklem yerine basınç yapıyor ve ağrıyorr bileğim topallıyorum yaaaa

Son düzenleme:

canım hoş geldinnnnn valla seni görünce çok sevindimmmm
iii olduğunada sevindimmmmm
bizlerdde bıraktığın gibi burdayızzzz iyiz çok şükürr canımmmmm

gunaydın arkadaslar:))herkese guzel bırgun dılıyorum..bu arada hosgeldın canım..umarım saglıgın ıyıdır ve hersey yolundadır:)))bu arada bol su ıcmenın odeme cok faydası var canım dene bence.ben gunde sayıyorum ve en az 3ltre su ıcıyorum henuz sısme yok hıc bıryerımde sukur..

selam canım bana henüz yapılmadı 2 hafta sonra yapılacak sanırım ama daha öncesinde 750 yapılmıştı şekerli bir sıvı verdiler onu içmeden önce ölçüldü kan alındı sonra sıvıyı içtim tekrar alındı 1 saat ara ile alınıyor yarım gün hastanede geçti benim yahuu ama şekerde idrar yapılmıyorda hamileliğin 6 ayına doğru preklamsi gebelik zehirlenmesini kontrol için idrar yapılıyorrr bana yapıldı bu arada şeker özele göre ssk ya göre değişiyor ben şuan neverdiğimi hatırlayamadımm valla

su şişesi elime yapıştı nerdeyse 500 gr lık şişelerden 5-6 tane içiyorum hergün 2,5-3 lt oluyor yani benimde doktorum söledi bana su bol iç solyana yat istirahat et bide ayak altına iki yastık koy yüksek tut arada dedi yapıyom ama geçmiyorrrr işte benimde böle geçecek demekki

anladım canım demekkı bunyenden kaynaklanıyor o zaman canım..olsun nasıl olsa bebıslerımızı kucagımıza alınca butun bu cektıklerımız gececeka.s.a.s.

bu arada kızlar bende 3 hafta sonra ıdrar ve seker yuklemesı yaptırcam.bazı ozel hastaneler cok uygun ucrete yapıyormus.bır arkadasımız 14 ytl ye yaptırdım demıstı ama..baska bu fıatlara yaptıran varmı??

ben kahvaltı edip geleyimmm sabah 6 da uyanıyom uyuyamıyorumm nedenseee 7-8 gibi bişiiler atıştırıyommm sonra bu saatte asıl kahvaltıyı ediyommm bu arada 10 kilo almışım şimdiye dekkkk ooooffffffff offfff inşallah bebeğimde kilo alıyordur doktor normaldedi ama bakalım bu haftasonu öğrencez boyunu posunu tekrar

günaydın duygu esra hicran nuray
hepiniz iyisinizdir inşAllah
nuray benim dr um da dün verdi şeker yüklemesi için kağıt, 50 gr şeker-1 saat yazıyo
neye göre değişiyo bilmiyorum 50 mi 100 mü olacağı ? 15 gün sonra yaptıracağım şimdi bi fiyat araştırayım ben de madem bu kadar farklılıklar varmış

Duygu selam;
Kandi gittiğim özel hastanenin fiyatını yazmıştım. Bide özel bi poliklinik var ona telefon açtım. O'da
50 gr.'a 25 YTL.
100 gr'a 50 YTL dedi ve bunun üzerinden %20 SSK'lı indirimi uygulanıyo dedi.

Ben heralde gittiğim özel hastanede yaptırıcam, 50 gr. oradada SSK'lı 19 YTL'ye geliyo. ama 100 gr. isterse tekrar ki bu bi sorun olduğunda istiyomuş 100 gr'mı , o zaman özel polikilinik de yaptırırım.Başka bi yere de sormadım.
Başka fiyat öğrenen var mı? Ayrıca idrar sormadım ne kadara yapılıyo diye, oda ayrı fiyat tutacak heralde .

hicrancım hoşgeldin cnm seni tekrar burda görmek ve iyi olduğunu bilmek ne güzel :))
benimde ayak bileklerimde şişme var işyerinde sarkıtarak oturmaktan oluyor evde haftasonu uzatttığım zaman geçiyor ((

Hoşgeldin merve;
Duygunun dediği gibi, ailesinde olan ve kendinde bulunan şeker yüksek olanlarda 100 gr. yapılıyomuş. Bizim bildiğim kadarı ile yok, inşallah da yüksek çıkmaz.

Dünden beri benim de sağ kasık altında, sanki çatı kemiğimde bi ağrı var.Koltuktan kalktığım basarken ağrıyo, akşamda sağ kasığım ağrıdı.Belim de aynı şekilde. Bide akşam yatarken ve sabah kalkacağıma yakın yatakta başım döndü. Çok tuhaf oldum, yataktan düşecek gibi.. İyice ağırlaşmaya başladık, biraz iş yapsam toplayamıyorum kendimi..Ama yapmasan da olmuyo, biri geliyo falan...Akşam rahatsızlığımdan yemek için ne yapmaya çalıştıysam hepsi aleladee oldu öylesine yaa. Sonra da ağladım..
Eşimde akşamları yemek için kendi annelerine gitsek dedi. ama ben her akşam yemeğe oraya gitmak istemiyorum.Normalde ilk 4 ay miğde sorunları yaşadığımdan kötüydüm de şimdi iyiyim. ama akşam çok moralsiz ve halsizdim.Artık ağırlaşacan gideriz dedi.
Halbuki her işimi kendim yapıyorum geçen hafta evi değiştirdik biraz ve cam falan da sildim.Her işimi yamağimde dahil yapıyorum ama akşam pek yapamayınca eşimde öyle deyince gücüme gitti. Her akşam gidip te bişey yapamıyomuş gibi gözükmek istemiyorum kimseye...
Ama eşim böyle yaptığı için öyle gözükecek.Ama tabii her akşam gitmek istemiyorum eşim her ne kadar istese de . İnsanın evi gibisi yok.ayaklarımı uzatıp rahatça yatabiliyorum evimde.

hoşbulduk nuray sagol canım
hepimiz aynı sorunları yaşıyormuşuz canım azıcık ev işi yapsam belim ağrıyor yerimden kalkamayacak duruma geliyorum bacağımın üzerine basamıyorum çok yorulduğumda kramp giriyor demek hepimizde oluyormuş, ne yapalım böyle idare edeceğiz çoğu gitti azı kaldı zaten Allah sağlıkla mutlu sona ulaştırsın inşAllah hepimizi..

Slm.kızlar hepinize çok güzel ve bebişlerin çok hareketli olduğu bi gün dilerim,benim dr.da şeker yüklemesini 24-28.haftalar arasında yapıcaz dedi,3hafta sonra falan yaptırıcam işte,bu arada daha önce hiç bu kadar su içmezdim çok korkuyorum acaba şekermi çıktı diye günde 4,5lt su içiyorum ya ondan sonrada hemen tuvalete bide benim annemde son 3 senedir falan şeker hastası çok korkuyorum inşallah çıkmaz,bu arada benimde kalça kısımlarıma acaip kramplar giriyo bazen yürümekte bile güçlük çekiyorum hayırlısı artık inşallah hepimiz hamişliğimizi güzelce bi aksilik çıkmadan tamamlarda minişlerimizi kucağımıza alırız herşey onlar için...

kızlar dun gece ılk olarak sag bacagıma kramp gırdı 1 2 saatte gecmedı sonra uyumusum ama cok tuhaf oldum.kalcadan baslayıp ayak ucuma kadar ınıyordu agrı.doktor sol tarafına yatmanın cok ıyı gelecegını soyledı ama butun gecede sola yatılmazkı.ben sag tarafıma yatınca cok rahat edıyorum ama bu seferde bebısım ıcın vıcdan azabı duyuyorum((

hoşgeldin gülşah
sıcaklardandır canım çok su içmen ben de öyleyim hararet basıyo sürekli susuz hissediyorum
şekerin de normal çıkar inşAllah takma sen :)

duygu dr sen nasıl yatarsan yat bebeğe zarar veremezsin dedi vicban azabı duyma canım ama sola yatmak bebişin kan doşalımı için en ideal pozisyonmuş kalbimiz solda olduğu için sanırım ..

merve canım dün drun ne dedi dra gitmiştin nasılmış nazlı kızımız :))

duygu canım aynen bende sağ tarafımda daha rahat yatmaya başladım eskiden sol taraftı keşke öyle kalsaydı daha iyimiş sağ tarafıma dönüncede vicdan azabından uyuyamıyorum senin gibi (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…