2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Selam kızlar bugün doktora gittim.Bebişim 770 gr olmuş.20 günde iki katı büyümüş oğluşum.Yarın şeker yüklemesi yapılacak.Kan ve idrar tahlilide vericem.Hayırlısı bakalım.a.s.

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:teytey:

canımmm bebeişimiz oooo maşallah kocaman olmuşşşşşş

bende yarın gidicem şeker yüklemesi ve tetenoz aşısı yapılacakkkk

bu şeker yüklemesi nasıl bişety napıyorlarlaelaelaelaelae

Şeker yüklemesi için aç karna kan alıyorlar, 45 dk sonra asitli ve fazla tatlı limonataya benzer bir koca bardak içiriyorlar. Aç olunca insan bu koca bardağı içmek biraz zor oluyor ama çok da korkunç değil. Hiçbir şey yiyip içmiyorsun ve 1 saat sonra tekrar kan alıyorlar. Sonuç da 1-2 saat içinde çıkıyor. Yanında tuzlu birşeyler, peynir ekmek gibi, götürsen iyi edersin. Kan alındıktan sonra yemek için. Sonrasında benim başım döndü açıkçası bir müddet ama çok da kötü değildi, işe geldim çalıştım.

İnşallah sonuçların iyi çıkar

günaydın tatlı hamişlerrrrrrrrrrrrrr a.s.
dün akşam biraz kötüleştim ben kızlar ya karnım davul gibi gerilmişti ve gaz sancısı gibi bişey vardı dinlendim şimdi iyiyim allaha şükür ay bi doğursak şu bebişleri sağ salim yaaa
bu arada güüüüüüüüüül sen gelince tabi buluşuruz kız yeniden bırakır mıyız hiç seniii tatlummm Şeniz
ama davetime kimse bişey dememiş nerdesiniz kızlarrrr
selin,sereen,merveee ,cansuuu,daha adını sayamadıklarımmmmmmmm nerdesinizzzzzzzklava:

günaydın arkadaşlarım
nasılsınız?.biz iyiyiz oğluşumla.

bende dün işe gelemedim.rahatsızlandım biraz.karın ağrısı ve mide bulantısı oldu.herhalde üşüttüm.yalınayak dolaşıyorum çünkü evde.neyse saat 11,30 gibi evimi temizlemeye başladım.sonra yemek yaptım.ütümü yaptım.ev kadını olmakta kolay değilmiş hani.ama yinede evde olmak güzel.akşam kocacım geldi.acele etmeden yemeğimizi yedik.çayımızı içtik.çalışınca herşey acele acele.

ama gece uyuyamadık sıcaktan ya.zaten ben yazları mahvolurdum sıcaktan.gece hiç üşünmez kalkıp duş alırdım.napıcam inanın bilmiyorum.yatak odasının hem penceresini hemde balkon kapısın açtık ama nafile.bende gece kalkıp yere yattım balkon kapısının önüne.valla allah yardımcımız olsun.

günaydınnnnn

Hepimize güzel bir gün olsun inşallahhhhh

ebru cum benim davetten haberim yok :sm_confused: Akşam yaşadığın rahatsızlığı arada bende yaşıyorum.. Gaz problemini...inşallah bizim çocuklar yaşamaz...

Bu arada akşam oğluşum ilk tiyatro gösterisini dinlemiş oldu...
Kuzenim tiyatro oyuncusu burdaki tiyatro festivalinde kendi oyunlarına davet edildik..Oyun da davullar vurdukça bizim oğlan da içim de coştu...:teytey::teytey:.
Yanlız uzun süre oturmak kıpırdayamamak zor oldu.. Çok belim ağırdı..

Bugün öğleden sonrada yokum..Haberiniz olsun..

Günaydın anne adayları..Benim daha doktora gitmeme 3 hafta falan var....Sizde de ara ara karnınızda sertleşme oluyormu?Gerçi bazı siteler ylancı doğum kasılmalarının bu haftada da başlayabileceğini söylüyor.Bende gün içinde bazen oluyor...:uhm:
Bir de bayanlar ben yazın 24 haftaya gricem yani hafta hesabı yapınca6. aya gircem gibi oluyor ama regl tarihimden itibaren 6 ay saydığımda daha ooo 14 gün var siz nasıl hesaplıyosunuz?Ay hesabı mı? hafta hesabı mı?

günaydın canım..
bir yerde bu tabloyu bulmuştum. Belki işine yarar
1-6. haftalar 1. ay
7-10.haftalar 2.
11-14.hafta 3.
15-18. hafta 4.
19-22.hafta 5.
23-26.hafta 6.
27-31.hafta 7.
32-35.hafta 8.
36-40.hafta 9. ay

Ama ben genelde hafta hesabı ile takip ediyorum gebeliğimi..

sedacım h.g. ,bir ayda 4 hafta vardır denir ama aslında bazı aylar 4 haftadan fazladır o yüzden 24 hafta olduğumuzda tam olarak 6 aylık olmuyoruz
24*7 =168 günlük yani
168/30=5.6 aylık yani tam olarak 6 aylık olmuyor canım
böyle hesaplayabilirsin

Günaydın güzel hamiş arkadaşlarım,hepinize şimdiden güzel bir gün dilerim,burası bugün serinlemiş güzel sıkıcı değil en azından ama hava çok kapalı o yüzden biraz daralıyorum,Allah izin veririse pazar günü annemle babam gelecekler ayy çookk mutluyum 7ay oldu görmeyeli bu seferde eşim görev icabı izmire gidecek onlar geliyo eşim gidiyo belki iyi olur böyle eşimde çok bunalmıştı burda biraz özleriz hem birbirimizi,o gaz sancıları bendede var şimdiden çocuğumda gazlı olcak diye çok korkuyorum,ebrucum geçmiş olsun canım bu arada ay hesabını bende öyle yapıyorum 24.haftada 5,5 ayı biraz geçmiş oluyo,sedacım sende korkma güzelim benim karnımda bazen öyle sertleşiyoki Allah yardımcımız olsun inşallah,inşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırıza.s.

günaydınn arkadaşlar..umarım herkes iyidir..benim hiç tadım yok bugün boğazımın hali kötü.malum ilaç da içemiyorum.yutkunmakta bile zorluk çekiyorum.grip olsam geçer diyecem ama bu nasıl geçer bilmiyorum.ne yapabilirim tavsiyeleriniz bekliyorum arkadaşalar...

Kız 6. aya giricen gibi olurmu hiç.Bari 7. ayı gircem de.24. haftan bitince geride 6 ay bırakmış oluyosun.6.ayı bitirmene az kalmış.7.ayın içine giriceksin.http://www.hamilelik.tv/haftahaftagebelik/hamilelik-yedinciay.html
Bak burdada belirtiyor zaten.a.s.

Geçmiş olsun canım çok zor valla bu halde hastalık falan,benden tavsiye fazla sıcak şeyler içme,sıcağa yakın ılık şeyler iç,ıhlamur kaynat boğazını yumuşatır onun dışında aklıma gelen bişey yok tabi ilaç alamadığın içinde diyeceğim bolbol dinlen ve bunları yap mutlaka tekrar geçmiş olsun canım...

merhaba nasılsınız gülşah bires
bires benim de aynı senin gibi boğazım çok acıyo, geceleri sıcaktan cam açık uyuyunca üşüttüm galiba geçmezse dr uma soracağım pastil falan alabilir miyim diye ?

günaydın hamişler,
bende dün bebişim hiç hareket etmediği ve dizlerimden aşağı ayaklarım çok şiştiği için 21.00 de dr. gittim.ultrasonda bebişimi gördük öylece yatıyodu ben çalıştığım için ve havalkarda sıcak olduğu için yorulmuş olabilir dedi dr. idrar tahlili istedi yaptık idrarda bakteri çıktı.toz antibiotik verdi akşam yatmadan önce al dedi. bide ilk ikisi ilk 3 günde bir sonra haftada 1 kullanmak üzere başka bi ilaç daha verdi. kan hapı ve kalsiyum kullanıyodum zaten ileva olarak elevitde verdi. bundan sonra havalar sıcak çok dikkat etmelisin bol bol dinlenmelisin dedi. çalışınca dinlenmek biraz zor ama.herşey bebişlerimizin sağlığı için.

H.g mervecim sitede sorun vardı giremedim deminden beri nasılsın hayatım nasıl gidiyo,resim eklemişsin çok tatlılar valla

hoşbulduk canım sagol iyiyim sen nasılsın ?
resim ekleme denemesi yapıyorum da :)
bebişimin cicilerini koyacağım..

hoşbulduk canım sagol iyiyim sen nasılsın ?
resim ekleme denemesi yapıyorum da :)
bebişimin cicilerini koyacağım..

Saol hayatım iyiyim bende kociş geldide öğlene ona yemek falan hazırladım bide hergün bu derdim var malesef,baktım şimdi cicilerine çok güzeller canım yazdım zaten ordada bişeyler,tekrar söyliyim Allah güzel günlerde giydirmeni nasip etsin kızına inşallah:1hug:

sagol canım inşAllah hepimiz bebişlerimize cicilerini güzel günlerde giydiririz ..
her gün öğle yemeğine mi geliyor canım zor olur ya günde iki kere yemek yetiştirmek :)
kolay gelsin..

dream,minik anniş teşekkürler kızlar bu havalar mahfedecek bizi anlaşılan klima açamıyorum hala sıcak su içiyorum ama yinede hastalık gelip buluyo işimiz zor sanırım bu yaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…