2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

günaydın güzel annelera.s.
kimsecikler yokmuuu hicrancım üzülme canım bende horluyormuşum eşim öle diyor napalım canım bunlar gecici bi süre yerimseniben
gülcüm üzülme bence sen çok güzel bi annesin saçlarının kısa olması senin güzelligini bozmaza.s.

geçmiş olsun canım inşallah olmaz bidaha böle bişey bendede oluyor kasık gerilmeleri ama çok sancılı degil umarım sendede ciddi bişey yoktur tabi ihmal etmemek gerekir dr mutlak git a.s.

gunaydın kızlarsırnaşık şeynasılsınız bakalım bugun??kızlar yazdıklarınızı okudumda ne guzel en azından uyuyorsunuz..horlamakta cok normal cunku hem kılo alıyoruz hemde kaslarımız gevsıyor..Benım hıc oyle bır derdım yok:1no2:neden dıye sorarsanız,cunku ben hıc uyumuyorum((dun gece saat 3 tu hala uyumamıstım..neden bılmıyorum ama sınır oluyorum...benneyaptımki

Bride selam canım;
Bi doktora git sen ya. Yeni olmuş hemde ,yeniyken hemen anlat bence.İnşallah bişey yoktur güzelim ya. Eşimin kuzeni 7.ayında çok kilo almış diye erken doğum riski demiş ve istirahat vermişler. İnşallah öyle bir şey demez sana canım...Geçmiş olsun tekrar..
Doktora gidince haber ver bizede canım...

-kızlar bu yazıyı bulmustum belkı ısınıze yararyerimseniben
Hamilelik horlatıyor!

Uzmanlar, kadınların hamilelik döneminde horlamaya başladıklarını belirtti.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’nca yapılan araştırma, hamilelik öncesinde horlama şikayeti olmayan kadınların yüzde 11.7’sinin, hamilelik döneminde horlamaya başladıklarını ortaya koydu.

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, Dr. Ahmet Ursavaş ve Dr. Nazan Nalcı tarafından, "hamilelerde ve hamile olmayan kadınlarda horlama sıklığı ve horlamanın gebeliğe bağlı hipertansiyon, problemli gebelik üzerindeki etkileri"ni belirlemek amacıyla yapılan araştırma çerçevesinde, Bursa Zübeyde Hanım Doğumevi’ne başvuran 469’u hamile olan toplam 677 kadın takibe alındı.

Hamile olmayan kadınlara genel sağlık durumları, uyku alışkanlıkları, horlama, uyku apnesi ve gündüz uykululuk haliyle ilgili anketin uygulandığı araştırmada, hamile kadınlarda ise bu bilgilerin yanı sıra gebeliğe bağlı hipertansiyon, preeklampsi (gebelik döneminde ortaya çıkan, gebeliğin normaldışı seyrettiği durum) gibi sorunlar ile bebeğin doğum ağırlığı incelendi.

Araştırmada, horlama sorunu bulunan hamile kadınların yüzde 2.5’inin gebelik öncesinde de aynı sorunu yaşadığı tespit edildi. Hamile olmayanlarda yüzde 1.9 olarak saptanan horlama oranının, hamilelikten önce şikayeti olmayan anne adaylarında 11.7 olarak belirlendiği araştırmada, horlayan hamile kadınların yüzde 20’sinde gebeliğe bağlı hipeartansiyon sorunu olduğu, bu oranın horlamayan hamilelerde yüzde 11’e düştüğü saptandı. Yine horlayan hamilelerin yüzde 10.9’unda, horlamayan hamilelerin ise yüzde 5.8’inde preeklampsi tespit edildi.

Horlayan hamilelerin yüzde 1.81’inde, horlamayanların yüzde 1.7’sinde ise hamilelikte şeker hastalığı (gestasyonel diyabet) olduğu belirlendi.

Prof. Dr. Mehmet Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, horlamanın üst solunum yolu daralması ve uyku apne sendromunun belirtisi olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Araştırma sonucunda horlamanın hamilelerde, gebelik öncesi döneme ve hamile olmayanlara göre anlamlı derecede fazla olduğu ve horlamanın gebelik hipertansiyonu için risk faktörü olduğu sonucuna vardık. Ancak horlama ile preeklampsi, gestasyonel diyabet, bebeklerin genel sağlık durumları ve doğum ağırlıkları arasında anlamlı ilişki saptamadık."

kızlar günaydın nasılsınız ? ben çok halsizim o kadar uyumama rağmen uykusuzum bide sabah ayağıma yine kramp girdisenağlama halen ağrıyo anlıcağınız biraz kötüyüm bugün bu arada bende takvim istiyorum ya beceremedim ben bana yapabilirmisiniz rica etsem jeyyar

Günaydin Hanimlar Bazi Geceler Sirt üstü Yattiğimda Bende Kendi Sesime Uyaniyorum.demek Ki Horluyoruz üstelik Nefessiz Kaldiğimda Oluyo Bana Dr. Sağ Tarafima Yatmami Tavsiye Etti Bende Sola Yatmak Daha Iyi Diye Biliyordum Ama Bu Aylarda Bebeğin Ters Dönmesi Için Sağa Yatmak Gerekiyomuş Saniyorum.

günaydın herkesee
nasılsınız arkadaşlar
seda geçmiş olsun bir daha yaşamazsın inşAllah böyle sancılar canım..

selaammmm:teytey:
Alışık olduğunuz yatış biçiminizden gebelik sırasında vazgeçmeniz, altı yaşındayken oyuncak ayınızdan vazgeçmek kadar zordur. Bu nedenle bir süre uykunuzdan

olursunuz, fakat bu durum yalnızca yeni yatış biçimine alışıncaya kadar sürer.

Sıklıkla kullanılan iki yatış biçimi (sırtüstü ve yüzüstü) gebelik sırasında uygun değildir. Çünkü yüzüstü yatış, karnınız büyüdüğü için bir karpuzun üzerinde yatmak ne kadar rahatsa o kadar rahattır. Sırtüstü yatmaksa daha rahat olmasına karşın, rahminizin bütün ağırlığı sırtınızın, barsaklarınızın ve inferior vena cava denen vücudun aşağı kısımlarından kalbe kan geri dönüşünden sorumlu olan damarın üzerine biner. Bu da sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.

Bu, ayakta uyumanız gerekiyor anlamına gelmiyor. Kıvrılarak ya da uzanarak bir tarafınıza yan yatmanız, tercihen de sol yan tarafınıza yatıp arasına yastık koyarak bir bacağınızı diğerinin üstünde çaprazlamanız, yalnızca sizin için değil bebeğiniz için de en iyi yatış biçimidir. Bu yatış biçimi yalnızca besinlerin ve kanın plasentaya en üst düzeyde ulaşmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda böbreğin işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar ki bunun anlamı da atıkların ve sıvıların vücuttan daha iyi atılımı ve diz, ayak ve ellerde daha az şişmedir.

Bununla birlikte çok az insan bütün gece aynı yatış biçiminde kalmayı başarabilir. Uyanır ve kendinizi sırtüstü veya yüzüstü yatar durumda bulursanız telaşlanmayın. Bunun hiçbir zararı yoktur. Yan pozisyona dönün ve uyuyun. Birkaç gece kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz, fakat vücudunuz çok yakında yeni yatış biçimine alışacaktır.

vee bu lınkıde tıklayıp okuyun arkadaslarrr
http://www.e-gebelik.net/gebelik_ve/uyku_pozisyonu.asp

Arkadaşlar yazılarınızda sırt üstü yattığınızda horladığınızı yazmışsınız..Zaten sırt üstü yatmayın..Bebeklerimize Sırt üstü yatınca kan gitmiyormuş..Yan yatmak gerekiyor hatta en ideali sola yatmak için ..Çünkü o durumda damarımıza baskı yapmıyoruz ve bebişimize kan giden kan akımı engellenmiyor...Böylece horlamada kesilir bence..

Günaydın kızlarrr

Ne güzel kızlarr hep kocişler mi horullll horulll uyuyacaklar yanımızda şimdi sıra bizde :enbuyukkk:

Bride canım bencede ihmal etme bugün bir dr a görün... Benim de arada sancım oluyor ama gaz sancısı.. :sm_confused:

:teytey::teytey: Hadi kızlar sayfa çok ağırlaştı.. el birliğiyle güzel sohbetlerimize kaldığımız yerden devam edip sayfayı canlandıralım.. :teytey::dance:

Bu arada pazartesi dr randevum var.. inş güzel haberlerle döneceğim..
Ben bir ay da 3 kilo almışım.. Nasıl oldu hiç anlamadım.. Bakalım dr um ne diycek

Son düzenleme:
haydiii kıs cansuuu geç halayın başınaa sırayla uyandıralım hamişlerii aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ne bu bölee sayfaa iicene boşlandı yaniiiklava:

hadeeeee cansuuuu:teytey:
costum yıne dalgalanıyorum beeennn yeni yeni sevdalanıyorummm beeeeeeeennnn:teytey:
hayde lililililililili yaarrr haydelililililililili yaarrrr
ooooohhh pınar başı vurma vırma yar yar yar yar yar yandım aman
yavrusunu sinek kapmış leylilm leylim amaaannn:teytey:
hobaaaaa haydin halayaaaaaaa:teytey::dance::teytey::dance:
:roflol::sm_cool:

ay kızlar cok hossunuz yaaa:))
maşallah sabah sabah ne bu enerjı ne guzel yaaa:)supersınız:))

Hoşgeldin canım..Horlayanlar için ne kadar güzel aslında..Ben uyuyamadığım için horlayamıyorum da :)) Bu arealar gaz sancısı bana da çokgirmaya başladı...Kasılmalarda olabilirmiş artık rahim kendini hazırlıyormuş..Antreman yapıyormuş :)Tabi sıklığı ve şiddeti önemli...Sen de inş. güzel haberlerele döneceksin..Ben de genelde ayda 2 kilo alıyorum doktorum çok iyi gidiyorsun diyor ama bilmiyorum...Bakalım senin ki ne diyecek?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…