2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

seren süpersin valla....enerjıne bayıldım..

valla ben yan yatıyorum ama yinede horluyormuşum ilk defa böle bişey söylüyor eşim
seren cansu günaydın sizlere de canım
seren yine formundasın bacım helal valla dur bende geliyim halay

tamam seren cim geçtim halayın başına...
:teytey::teytey: hayde lilililiiiiiii
Hadi kızlar sizde halayaaa:dance::teytey:

Badem: Kalsiyum, magnezyum, potasyum, çinko, folik asit, B vitaminleri, E vitamini, omega 3 ve 6 yağ asitlerinden zengin, iyi bir bitkisel protein kaynağıdır. Mide asidini azaltabilir, antioksidan koruma sağlayarak damar sağlığında etkilidir. 6 ay süren çalışma sonuçlarına. Göre diyetinde makul oranlarda badem tüketenlerin tüketmeyenlere oranla %62 oranında daha fazla kilo kaybedebildiği, yağ kaybında ise %56 daha yüksek yağ kaybı gözlendiği bildirilmiştir. Bu lezzetli ve faydalı besini diyetinize eklemeli ancak yağlı tohum olduğu için yüksek kalorisiyle makul porsiyonlarda tüketmelisiniz.
Ceviz: Yine bir diğer sağlıklı yağlı tohum da cevizdir. Kalsiyum, magnezyum, çinko, potasyum, folik asit, C ve E vitaminleri, omega 3 ve 6 yağ asitlerini içeren kaliteli bir protein kaynağı olan ceviz besinsel içeriği ile metabolizmayı da hızlandırıcı rol oynayabilmektedir. Hücre bölünmesinde, genetik yapının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişimi için gerekli bir maddedir. Yetersizliğinde doğumsal gelişim bozuklukları görülme riski artabileceğinden hergün folik asitten zengin beslenmek gerekir. Ceviz de iyi bir folik asit kaynağı olarak makul miktarlarda tüketilmelidir.

Antioksidan içeriği ile damar ve kalp sağlığı için önemlidir. Beyin gelişimi açısından önemli diğer elementler; çinko, demir ve kalsiyumdan zengin olan cevizi ara öğünlerde, tahıllı kahvaltılarınızda, hamur işlerinizde, yemeklerinizde dahi kullanabilirsiniz.
Kuru kayısı: Potasyumun zengin kaynaklarından kayısı yazın taze kışın kuru olarak düzenli olarak tüketilmesi önerilen bir besindir. Besleyici, sindirim sorunlarına yardımcı; stresi, kansızlığı önleyici özellikleri faydalı olan kayısı yağ yakma üzerinde metabolizmayı destekleyici olarak görev yapmaktadır. Öte yandan lifli besinlerin kan şekerinin dengeli yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için tokluk hissini sağlamada da faydalı oldukları saptanmıştır.

Kayısılar renklerinin açılması için taze iken kükürtlenerek kurutulmaktadır. Ancak organik ürünlerde renk açıcı olarak kükürdün kullanımına izin verilmediğinden organik kayısılar kükürtlenmeksizin kurutulur ve bundan dolayı renkleri sarı olmayıp tamamen doğal kurutma rengine sahiptir. Hamilelik döneminde ve her zaman organik kuru meyveleri tercih etmelisiniz.
Pekmez: Besleyiciliği olmayan, kişilere ekstra kalori yükü getiren sofra şekeri hamilelik döneminde uzak durulması gereken besinlerden biridir. Kişilerin tatlı ihtiyaçlarını daha doğal yollardan karşılamaları, meyve, kuru meyve veya bal/pekmez ile hazırlanmış sütlü tatlıları tercih etmeleri önerilir. Üzüm, dut, keçiboynuzu ve andız gibi farklı türleri de bulunan pekmez türlerinden özellikle üzüm pekmezi hamilelikte, dut pekmezi ise bebeğin sağlıklı gelişiminde önemlidir. Pekmez içeriğindeki vitamin ve mineraller ile oldukça yoğun besleyiciliğe sahiptir doğal tatlandırıcı olarak kullanılması önerilir.

Günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılayabilecel zenginlikte olan pekmez, emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin diyetinde yer alması önerilen bir besindir. Öte yandan iyi bir krom kaynağı olması da pekmeze özgü eşsiz bir özelliktir. Bu sayede kan şekerinin dengelenmesinde faydalıdır bu hamilelik dönemi için son derece faydalıdır.

canım bende senın gıbı horlayanlara ozenıyorum:)keske bende uyusamda horlasam:1no2:
ya sıcak basıyor ha kramp gırıyor ya da wc ıhtıyacısırnaşık şey

ben oda yapmayı planlıyorum ama hazıran sonu temmuz bası almayı dusunuyoruz.bırde arastırıyorum ızmırde fıatlar cok ucuk cunku...

Kızlar bebişlerinize yatak aldını mı? Oda mı yapacaksınız hemen yoksa önce yanınıza mı yatak alacaksınız?

canım benim evimde bir çalışma odası gibi odam vardı.onu boşaltıyorum.. Beyaz şifonyerim ve iki kapılı dolabımda var.. O yüzden oda takımı almayacağım bebişe..
Haftasonu e-bebek ve ikea ya gitmek istiyorum.. ikea da beyaz 198 ytl ye güzel beni idare edebilecek bir bebek yatağı gördüm.. onu inceleyeceğim..
Bebek de 5 ay yatak odasında bizimle kalacak. sonra diğer odaya geçecek..

Kızlar hepinize güzel bir gün dilerim,nasılsınız bakalım,Sedacım aman ihmal etme bitanem hemen dr.a görün ara sıra kasılmaları bende yaşıyorum mesela dün eşimle gezmeye çıkmıştık rahmime resmen sızı şeklinde ağrı girdi bilmiyorum inşallah hiçbirimize kötü bişey olmadan vaktinde zamanında Allah ım meleklerimizi bize nasip eylesin,bu arada ben yattığımda hep sol pozisyonda uyuyorum ama sonra bi bakmışım sırt üsti yatmışım düzeltiyorum ama hem sırtım ağrıyor hemde bebeğim için endişeleniyorum,bilmeden yatınca bişey olmaz heralde dimi

bu kızlar beni görmüyo ya galiba koskoca hamişi neyse bende halaya gireyim bari
mardin kapı şen olur lelelelelele canım tey tey teyyyyyyyyyyyyyy
:teytey::dance::dance::dance::dance::dance::dance:

tamam seren cim geçtim halayın başına...
:teytey:hayde lilililiiiiiii
Hadi kızlar sizde halayaaa:dance::teytey:

:roflol: eferin kıssss
hayde gülden özdecan duygu esraaaaaaaaaaaaa ebruuuuuuuuu güüülll nerelerdesiniz yaww halimeeee kıssss gelin cabuk yoklama yapacamklava:
aaaaaaa eylül sayfası böle boş bırakılırmı yahuu çıkçık çok ayıp çokkk:1closedeyes:

ay ben coştukça bizim oglanda coşiii:roflol: hadee oğlum hadee sende kıvır anan gıbıı hadee oohhhhhh
bu aksam eglenelım sabaha kadarrr bizim dostlugumuz öleneee kadarrrrrr
bu dertler kederler bir yere kadarrr bizim dostlugumuzzz ölenee kadarrrrrrrrrr:dance::teytey:

Kızlar bebişlerinize yatak aldını mı? Oda mı yapacaksınız hemen yoksa önce yanınıza mı yatak alacaksınız?

Slm.canım ben oda tk.almadım sadece park yatak aldım zaten kısmetse doğumdan 4-5 ay sonra taşınacağımız için mahvolmasın istedim o süre zarfındada bebek zaten yanımızda yatıcak 6 aydan sonrada gittiğim yerde ayrı oda oluşturup odasına geçirmeyi düşünüyorum zaten 6 ayda iyi bi süre...

bu kızlar beni görmüyo ya galiba koskoca hamişi neyse bende halaya gireyim bari
mardin kapı şen olur lelelelelele canım tey tey teyyyyyyyyyyyyyy
:teytey::dance::dance::dance::dance:

:roflol:
eferin kıs hadee gel göbecikleri tokuşturalım:roflol:
Mardin Kapı Şen Olur
Dibi Değirman Olur
Buralarda Yar Seven
Mutlaka Verem Olur
lele lele lele le hanımmm

Dağkapısı Daşlıdır
Yarim Kara Kaşlıdır
Ben Yarimi Tanıram
Kıvır Kıvır Saçlıdır

:teytey::dance::teytey:

:sm_cool::sm_cool:ay seren ben bıle costum kıızz:teytey::teytey:

valla cok yasa emı cok guldurdun benı allahta senı guldursun:roflol:

gülşah hoşgeldin canım nasılsın ?
izmirgüzeli son adet tarihini ve bebeğinin muhtemel doğum tarihini ve cinsiyetini yazarsan ben yapmaya çalışayım :)

hatta emziran anneler 1 yaşına kadar ayırmayın diyorlar...sitelere de bakmıştım ben aynı şey yazıyor..bir de ayrılmak istenmiyormuş zaten yanında istiyormuşsun belki 5 ayı geçebilir yani ...yatağın fiyatı uygunmuş ben 2 hafta önce çok gezdim izmitte 300-400 yatk fiyatları ..

gülşah hoşgeldin canım nasılsın ?
izmirgüzeli son adet tarihini ve bebeğinin muhtemel doğum tarihini ve cinsiyetini yazarsan ben yapmaya çalışayım :)

Kız bende sana yazmıştım iyiyim canım napalım işte hergün aynı,dün benim rahmimdede bi sızı vardı korktum açıkçası ama dinlenince geçti,çokmu ayakta kalıyorum acaba ondanmıki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…