cookkk saol bıtanemmm amiinnn hayırlısıyla bi doğsalar artık yaaaa valla hemen dogurasım geldi:roflol: kızlar aman dıkkat edin mantar ve benzeri kaşıntılar erken doguma sebepmıs onada baktı şuanlık erken doğum gözükmüyor dedi çok sukur, okadarda dikkat ederim hep çamaşırları kaynatıp utulerim ama olunca oluyo işte allahtan mantara dönüşmeden onlemini aldık
bide tetonoz aşosı ol dediii offffff cok korkuyorum cok ağrı yaparmış yaaa
özdecan cnm cok saol kullandım fitili bi seferde aldı kaşıntımı ama bebiş ogun nerdeyse hiç kıpırdamadı insan korkuyo işte yaaa
rabbim bebişlerimizi korusun ınslalah saglıklı sekılde kollarımıza almayı nasıp etsin amiiinnnnna.s.
ya benimki tetanoz aşısından bahsetmedi hala cumartesi kontrolüm vardı 28 hazirana gene gidicem şekere bakılacak ama tetanoz iğnesiol yada yapıcaz demedi acep ogün yaparmı ben unutmiimde gidince soriiim bariii.nu arada geçen sene 4 nisanda fıtık ameliyatı olmuştum yapmışlarmıydı bana hatırlamıyorum ama acep ameliyat olduğumda yaptılarmı bana ya hiç hatırlamıyorum iyimii
tetanoz aşısını ol gerçekten..bazı doktorlar gerek yok diyor ama nerede doğum eyleminin başlayacağı nasıl bir ortamda doğum yapacağımızı bilemeyiz...herşey inşallah planlarımız göre gider de..tetanoz aşısı önemli o yüzden...son 5 yılk içerisinde tüm dozlarını yaptırdıysan gerek yok ..yaptırmadıysan...aşını oluyorsun...1 ay sonra tekrar oluyorsun...5 ay geçince tekrar oluyorsun...3 kez yani..ben ilkini oldum o kadar g,özünde büyütme acısı var ama abartı değil yani..kolun kasılıyor gibi oluyor...
off kıs zaten korkuyorum iğneden sende şimdi iicene korkuttun doktorum gel ben yapım burda dedı yok yok dedım ii ozaman nezaman ıstersen yaptır ama bu ay içinde dedı bende ertelıyorum korkudan off zor yaa
papatyam cnm benımde doktorum bu zamanada kadar bahsetmemıstı ama bu hafta gıdınce soledı sende gıdınce soyleyecektır sanırsam soylemezse hatırlat bakalım nedıcek
özdecan seninde hayırlısı olsun canım.sende görmüşsün bebişin.maşallah 1 kiloya yaklaşmış nerdeyse.
nunuu seninde eşinin işi hayırlısı olsun canım.inş.allah gönlüne göre verir.
kızlar bu aralar kasık ağrısı çekmemiz normalmiş.başka bi siteden okuduğuma göre.rahim kendini doğuma hazırlıyormuş.bendede bazen sancılar oluyor.ama düzenli değil.düzenli olmadığı sürece herşey normalmiş.
ya ben korkma diye yazdım ... o kadar abartı bir acı değil...sen grişp aşısı falan oldun mu?en küçük iğne ile tapılan aşı ne kadar acıyorsa o kadar acı veriyor..sadece sonrasında çok hafif kas ağrısı şeklinde kalıyor...
yapmış olsalarda 1 kez yapmışlardır..3 rapel olman gerekiyor..ama az önce yazdığım gibi bazı doktorlar gereksiz buluyor..doğumu nasıl olsa özelde yapacaksın falan diye...sen yine de sor..
Sağolun kızlar;
Benimde doktorum tetanoz aşısı için bişey dememişti.Ama bulunduğum yerdeki sağlık ocağını aradım ve hemşireler panik oldu sen nerdesin ,kayıdını yapmamız lazım diye.Sonra 5.5 aylık da tetanoz aşısı yapacaz dediler.Kendi doktoruma sorduğumda olabilirsin demişti. ama ben sorduğumda dedi,yani duymasam çevremden demeyecekti herhalde doktor da ...Şimdide ayın 9'unda ikincisini olacağım.5.kez olunca ömür boyu koruyormuş.
Ayrıca bebeği de karma aşılarına kadar koruyormuş.Yani ilk doğduklarında çoğunlukla sarılık oluyolar ama sanıyorum bu aşı hafiften atlatmalarını sağlıyor yinede..Ayrıca ilk doğduğu gibi hemen bebeklerinizi emzirin kızlar.İlk sütte antibiyotk tarzında bişeyler oluyomuş.Yani çocuk ilk doğduğunda savunmasız olduğu için hemen emzirilmesi lazımmış.Bana arkadaşlarım sık sık tembih ediyolar...
cookkk saol bıtanemmm amiinnn hayırlısıyla bi doğsalar artık yaaaa valla hemen dogurasım geldi:roflol: kızlar aman dıkkat edin mantar ve benzeri kaşıntılar erken doguma sebepmıs onada baktı şuanlık erken doğum gözükmüyor dedi çok sukur, okadarda dikkat ederim hep çamaşırları kaynatıp utulerim ama olunca oluyo işte allahtan mantara dönüşmeden onlemini aldık
bide tetonoz aşosı ol dediii offffff cok korkuyorum cok ağrı yaparmış yaaa
.
Merhaba seren cim..
gözün aydınnn :teytey: bebişi görmüşsün.. Bende bugün giidcem görmeye inşallahh
Tetanoz için de hiç korkmaya değmez.. Ben bu sabah ikinci dozumu da oldum.. Çoookk az bir ağrı var... Ama ağrım var diyebileceğim kadar çok da değil..
:teytey:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?