2008 Kasım Anneleri

günaydın kızlar...

tedirgin bir gece geçirdim.tuna ateşlendi..her gece olduğu gibi ağlamaktan helak oldu...o da yetmedi gece de ağlamaya devam etti.

şimdi daldı..dinlenir umarım..ateşimiz de gidip geliyor..

lelalcim gittik evet cnm.3 saat sürdü gidip gelmemiz maşallah gıkın çıkmadı..meğer fırtına öncesi sessizlikmiş.akşam acısını çıkardı.

hepsi bir tarafa da ateş fena bir şey ya..en korktuğum da o..aşıdan sanırım...

seyra cnm ben de başladım..5 gün elma suyu verdim..dün vermedim bir tek..bugün armut deneyeceğim..hafta sonuda yağurda geçeriz...4.ay dolana kadar böyle bizim..

zeyna aferim sana ...şu halinde seni en iyi anlayacak kişi eşin olmalı..allahtan o da anlamış hatasını...affetmek büyüklüktür..

hoşgeldiniz seda ve piraye beni sormadınız demeyin ben sordum valla:))))))

hoşbullddukk,sormasanızda kızmazdım seviyom ben sizi beee...ulen bi çatalcaya gittim hemen be li beya lı konuşmaya başladım trakyaca:))
misafirim gelcek bugün onları bekliyom dünkü temizliğin yorgunluğunu atamadan üstüne bi yorgunluk daha
denizanası arkadaşına çok üzüldüm cnm allah sabır versin...
zeynoş eşinle kavga etmişsin herhell ama barışmışsın ya nasıl küs kalıyosunuz ben her kızmamda buı defa barışmıycam diyorum ama en fazla 2 saat sürüyo:))aman kimse küsmesin kocişiyle,ben gidiyim pirayeyi uyutçam

Merhaba kızlar. Doktordan geldik çok şükür aşı işimiz bitti iki ay daha rahatız. Benim dombiliğim aşı masasına yattı duvarda renkli resimler vardı. Onlara uzanmaya çalışıp onlarla konuşurken pıt pıt iki aşısı da oldu. Çok az ağladı sonra resimleri görüp gene konuşmaya başladı çok güldüm :))

4. ayı doldurduk ben ek gıda falan derken hem içerideki doktorlar hem hemşireler lafı ağzıma tıktılar. 4 aylık daha ek gıda olur mu hiç. Kilosu da iyi sadece anne sütü de alıyor, sakııın dediler. En az bir buçuk ay daha devam inşallah sütümüz yeter de devam ederiz. Böyle işte sorunsuz geçti.

Dün gece gene evde facia çıkıyordu valla kıl payı. Kociş hastayım diye çorba yapmış, eve gittim kız uyuyoırdu çorbayı içip yattım. Sonra kalktım kıız emzir ıhlamur gene yattım. Ama kız durmuyor. Neyse biraz uyudum. Baktım gene ağılıyor gittim bir aldım kucağıma sustu. Beni arıyor yazık kuzum. Neyse oyalandık falan gene gittim gene ağladı. Gene uyuyamadım gittim. bu sefer demesin mi kociş dönüşümlü yapalım ben de uyuyum diye. Ay ben ölüyorum hastalıktan sen öğlen kalktın bir de uyku mu düşünüyorsun diye cinlerim tepeme çıktı valla. Neyse sonra yanlış anlama olmuş o tüm gece böyle olmacak diye tüm gece hakkında söylemiş de cinnetin eşiğinden döndüm. Ama böyle bir gıcıklık durumu var son günlerde.

Denizanası arkadaşının durumunu bize de haber ver, eğer kalp hastasıysa inşallah onun durumu iyidir. Onun canı sağolsun. Ben doğuma girmeden böyle bir vaka vardı olay oldu, Allah öyle bir şey yaşatmasın. Dediğim gibi arkadaşının canı sağolsun yeter...

Dilek hayırdır niye ateşiniz var? Bugün sordum bu aşılar ateş yapmaz dedi hemşire. Kaça çıkıyor ateşi?

piraye cnm ben biraz da bu ay az kilo aldı diye erken başladım...hani en azından bu tatlara aşina olsun fln..
zati bu ek gıda işi bir garip..
her doktor farklı birşeyler söylüyor..ben artık içgüdülerime göre hareket edeceğim..bir tutam doktorumu bir tutamda kadınlar kulübü kattık mı aşağı yukarı bir düzen oluştururuz..

juliiii cnm ben de dün sağlık ocağına gittim hemen soruyorlar,----anne sütü mü??
----kan ilacı niye vermiş doktorun daha erken..
----kilo az almış bu ay dedim,olurmu öye ortalamanın üzerine çıkmış falan diyorlar..

allahtan ek gıdaya başladığıımı söylemedim firurlardı beni...onlara da hak veriyorum.devlet memurlrı,kendimden biliyorum,emir demiri keser...

julim bana da ilk defa ----bu aşı ateş yapmaz dedi sağlık ocağı(karma) o yaptı ama dışarı da çıktık dün onunda etkisi olabilir.

bir de tuna 3-4 gündür huzursuzdu ...aşıya yormadım sadece.
38,4 tü yatmadan..gece ölçmedim ama vardı..badysiyle bıraktım 1 saat kadar sonra öyle yatırdım...
gece de incecik battaniye örttüm.kaloriferi kapattım.sabah daha iyiydi ama hep ağladı..çok ağlıyo oğlum yaa..

Dilek çok çıkmış ateşi 38 i geçince hastaneye getirin diyorlar inşallah düşmüştür şimdi. Sen yine de bir baktırsan mı acaba kafanı karıştırmak gibi olmasın da.
Ben sağlık ocağına gitmiyorum canım cerrahpaşa ya gidiyorum aşıları için. Nedense bu konuda hiç sağlık ocaklarına güvenemiyorum (

sağol dilekçim arada bu kocişlere ince ayar lazım delikafadulden geçmiş olsun dilekcim ateş kötü çok dikkatli olmak lazım.belki aşı yaptı belki aşı kim bilir aman daha yükselmesinde
jülicim valla bende öle gibi bi o yana bi bu yana devrildim yattım durdum Allahtan az suçlu olduğu içinde hizmette kusur etmedi tek gece emzirmeye kalktım onun dışında ne yaptı bilmem
burası pek bi ıssız hep olanlar yok olmayanlar var şöle hep bi anda buluşamıyoz yaw

cnm malesef burda öyle detaylı bir hastane yok..

doktorum 39 a kadar bekle dedi..fitil de vermedim..ama içimi hep ferah tuttum..şimdi iyi cnm...ama takipteyim hala..

napıyonuz kızlar bizim daha aşılarımız 31 martta ama sanırım haftaya rota virüsünün 2.dozunu yaptırıcaz.o ağızdan ya şapır şapır yalanıyo onda bi problem yok.yanlız benim oğlan gece deliksiz uyurdu hep şimdi gece 4veya 5te uyanıyo emiyo 7-8 gibi bidaha uyanıyo emiyo bazen yatıyo bazen yatmıyo.acaba sütümmü azaldı da çocuk uyanıyo.panik yaşıyorum kontrolde haftaya.meraktan çatlıycam ya

dilokscum geçmiş olsun neden şurup kullanmadın hemen düşürüyo.erkek bebekelre fitil pek önermiyolar canım psikolojik açıdan.ama şurup mutlaka bulundur evde bence

nereye üye oldun sen bakiim hııı
karılar ekimanalarından hamile varmış bana bakın sıkı korunun he bu ayda bizim ayımız.ayy Allah yardımcısı olsun
:1shok:
yaa duymadınız galbaaaa şaşırsanızaaaaaaa ekim analarında diyorumm alooooooooooooooooooooo

lelalcim ben 2 seferlik koydumpoşetlere hepsini sıcak suya koyarsam bozulur
:1shok::1shok::1shok:
bende eylülle görüştükten sonra kayboldun dedim ne iş hoşgeldin piroşş
küstüm

arada dikkat çekmek için küsmek gerekiyor ya bende yapayım dedim ,

bana mu dedün canuum ben küsüyorum ya o bakımdan ama
benim ki şaklabanlık değil bazı arkadaşların düşündüğü gibi
öylesine takılıyorum bana yakışıyor ama -tatlicadiarzu-

ata cnm endişelenme...çünkü bebkler gece 2-3 sefer kalkar..senin batu biraz istisna ydı zaten..daha çabuk acıkıyordur ondan..uyansın emzir yatır..

biz en az 2 kez kalkıyoruzz

canikomm geçmiş olsun sanada benimde sabah kalktığımda boğazım yanıyordu
bu arada benim yürüyen gürültü yine hasta olmuş beni deli edecek bu adam
evde çocuk varya artık hasta olur olmayan adam:mymeka:

sağol dilokscum.bana minoset şurup önerdiler kullandım memnun kaldım baya istersen kullan sende.minoset deyince büyükler için olan ağrı kesici geliyo akla ama bu pediatrik ağrı kesici ateş düşürücü şurup üstünde yazıyo eczacıya da ısrarla sordum.için rahat olsun:)

dilokscum geçmiş olsun takipte ol ölç sürekli ateşini ,fitil veya ateş düşürücü şurup ver,sirkeyle ovmak çok işe yarar dene bunları umarım atlatır hemen

bizde son dr kontrolünde ek gıdaya başladık kıyıdan köşeden ..dr istersen başla dedi tatlara alışsın ,anne sütü devam kilosu iyi 6. ay sonunda ortalama 7,5 kilo olacak dedi ..bu hafta sonu da yoğurt başlıcaz artık ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…