2008 Kasım Anneleri

Selam kızlar. Umarım herkesin keyfi yerindedir... 2 dk bi fırsatını buldum size bakıyım dedim. Geçmişi inceleyemedim ama pişiklerden konuşulmuş sanırım... Doğum sonrası hastaneden çıkarken, pişik kremi kullanmayın, bezin emiciliğini alıp pişiğe neden oluyor demişlerdi. Hakikaten de doğruymuş, şu ana kadar ne bakım kremi kullandım ne de pişik kremi. Allaha şükür pişikle ilgili bi sorun da yaşamadım.
Bu arada pişik için mucizevi bir krem var (reklam gibi oldu:) Sudocrem. Hem yüze hem popoya sürülüyor. Bengisu doğduğunda yüzünde egzama olmuştu, o zaman kullanmıştık hemen 1 günde iyileştirmişti. Yalnız sadece Mothercare mağazalarında satılıyor ıngiliz markası olduğu için...
Her neyse ben yine çıkıyorum. Dağ gibi çamaşırı birikmiş Bengisu'nun onları makineye atıcam. Sonra da ütüye geçicem Off off!
Ya bu arada sinir oluyorum foruma eskisi kadar sık giremiyorum diye.. Son zamanlarda pek bi koştur koştur oldum ama sizleri çooook özledim...

AY KIZLAR ANCA OKUDUM ORGANıK SÜT ALMAYA GıTTıK BUGÜN;p
KAYNATTIM MıS GıBıN YOĞURT YAPICAM YATARKENE
KIZLAR CEVRıYE AMELıYAT OLUCAK Bı TABıR VAR AMA AYIP KISACA YANDIKKKKKKKKKKK DıYEBıLıRıZ OFFF SIKILDIM VALLAH

meraba bayanlar furkanı yatırdım nette geziyom sizlerede bi selam vrem dedim canım sıkılıyo bugun nikkah vardı aile hep gitti ben evde kaldım bizimkinin hey heyleri ustunde ğdi bugun gazı vardı akşama doğru rahatladı neyseki :roflol:

canımbenim oğlumda ilkçalışmaya başladığım zaman eve geldiğimde yapıyordu yüzüme bakmıyordu ve ne yaparsam yapayım tepki vermiyordu şimdi alıştı, seninde gerginliğin yansıyor olabilir

özellikle mmmf ve kalimeroyu çok gerçekçi görmüşsün

cidden yandın senallah kolaylık versin
bugün eşimde pınarın organik sütünü almış bende yapacam bu akşam, organik pazara gidecektik onada dedesi gitmiş sabah sebze meyve almış gelmiş sağolsun

mmfcim ohh mis gibi yarasın inşallah.

denizanası deniz oğlanda çok şeker çıkmış bıcı bıcıdan sonra maşallah.

sağol teyzesi dün akşam çektik

elmalı hoşgeldin canım kolay gelsin, işemi başladın yoksa yoğunsun daha sık gel özledik seni

beyazmelek oğluşun çok şeker çıkmış maşallah

kızlar benim ki muhallebiyi ve sebze çorbasını mamadan önce aperatif olarak alıyor, kaşık gecikince öyle bir ağlıyorki sanırsın canı yanıyor, şu anda muhallebi üzerine mama yiyor:))

denizanası seninki baya obur sanırım
bizimkilere hayatta muhallebi üzerine mama yediremezsin
beslenmeleri çok düzensiz oldu bugünlerde
mamayı beğenmiyorlar
muhallebiyi severek yiyiyorlar
yoğurdada pekmez koyarsam öylelikle yiyiyorlar
çorbayı 4-5kaşık zorla
elma sularını sıktığım gibi çöpe
ne yiyi,ecek bunlar
kilolarıda yerinde maşallah
yada çaktırmadan yiyiyorlar bana az geliyo
dıdının dıdısı işte

4 saatte toplam 120 ccmama ve muhallebi yedi az önce aslında miktar kilosuna göre çok değil oburiksimin, biberona çok alıştığı için kaşığa sabretmek zor geliyor, sebze çorbasını bugün denedim sevmedi yada yine kaşık nedeniyle bastı çığlığı, meyve püresini sorunsuz yiyor aslında kaşıkla, belkide çok acıkmadan verirsem daha sakin bir şekilde yer, yarında yoğurt deneyecem bakalım ne yapacak, bir daha yemezse sebzesini yada muhallebisini biberonla vermeyi deneyecem

ben günlük sebze çorbası bazen tarhana oda 6. aya yaklaştığımız için2defa denedim sevdiler
sebze çorbasını pek sevmiyorlar ittire kaktıra 2kaşık yeseler fayda diyorum
yoğurt veriyorum
muhallebi
bunları doktor bize günlük 150cc falan dedi ama ben okadar vermiyorum gazı hala devam ettiği için
meme emiyorlar
mama yiyiyorlar
günlük bunlar
elma ve havuç suyunu içiremiyorum yalnız açkende denedim almıyorlar

Son düzenleme:
canım ben muhallebiyi eskiden biberonla veriyordum
ayrıyeten biberonun başlığını biraz açtırdım çekmekte zorlanmasınlar diye
bu defa kaşığa alışmıyorlar zorla bence hep biberonla olmaz sonuçta büyüdüler artık
kaşığa alışmaları lazım
kaşıkla yenecekleri ayrı biberonla içiçeklerini ayrı tanısınlar

Attim benimkini babasina accik nete bakayim diye oturdum,oturdumda kimseler kalmamiski.

Bugün Deniz`e ilk defa kasik mamasi denettim cok sevdi kuzucum.misirli olanini aldim cünkü

doktorumuz demisti kasik mamasina basladiginda ya misir yada pirinc al diye.hazmi daha kolay oluyormus tahillara göre.

öglen verdim baya idare etti benim kuzuyu simdi mamasini icti bir saat sonra filan yedirip yatiricam.

ya benim kuzu 4 saat icinde cok fazla yiyor..120 cc mama yiyor kasik mamasini yiyor ustune beni bile emiyor.

genelde memeden yada mamadan sonra biraz kusuyor ama kasik mamasini hic kusmadi.

acaba diyorum kusmasi oldugu icinmi onca cok yiyor..

darkcim bu ay sonu kontrolumuz var ama ben evde tarttim 8 kiloyu gecmisti deniz.

boyunu bilmiyorum ama.

teşekkür ederim cevabın için canım ben muhallebiyi 60 cc yaptım üstüne 60 cc de mama yedi, meyve püresinde kaşıkta sorun olmuyor elma ve armut verdim şimdiye kadar severek yedi, sebze çorbasınıda 7-8 kaşık kadar yedi ama dediğim gibi çığlık çığlığa yarın çok acıkmadan tekrar verecem, bende senin gibi düşündüm kaşığa alışması lazım diye ama biz daha 4. ayı yeni doldurduk, akranlarının bir çoğu hala sadece anne sütü alıyor varsın benimkide biberonla alsın diye karar verdim en son:)

tarhana 6. ayda verilecek değilmi normalde?

yine ben geldim(
hoşbulduk darkcım ve denizanası..
ay ben daha oğlumu hiç dışarıda gezdirmedim.
hasta olur diye..
ama havalar ısınmaya başladı.yavaş yavaş çıkarmak lazım.benimkinden biraz büyük çocuğu olan arkadaşlarım hantal bi araba alma zor oluyo kullanması dedikleri için ben chicconun baston arabasından almayı düşünüyorum.onuda anca 6.ayda oturabileceği için daha almadım.zaten ozamana kadar havalar anca ısınır..şimdilik heryere araç koltuğu ile arabayla gidiyoruz.geçen haftasonu alışveri merkezinede koltukla gittik.ama öle ağır geldiki öldük eşimle beraber taşıdık.bi yerde oturup bişeyler yiyp geldikçilk defa oğlum bukadar kalabalığı görünce ne tarafa bakacğını şaşırdı(

ne güzel ek gıdalara başlamışsınız.heves ettim valla.bakalım bizim oğlan 6.ayda neler yapacak?
inş. anasına babasına çekerde hiç bişeyi ayırt etmeden yer..

bu arada bi kaç sayfa gerilere sadece bakabildimde denizanasının,pirayenin ve çileğin kuzuları maşallah büyümüşler çok şeker olmuşlar yaa..
ama bişey dikkatimi çekti.hani benim oğlana tombalak diyolarda sizinkiler gibi görünüyo ama..bence ya kasım bebeklerinin hepsi tombalak yada benim oğlum normalde herkese öle geliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…