2008 Kasım Anneleri

teşekkür ederiz juli teyzesi valla ya gelinde bebekleri değiş tokuş yapıp sevelim accık elden ele gezer bebekler bi onu b ionu severiz tabi benimki yabancılamazsaD

alaaaah benim oğlan yaşadı üç kızın arasında tek erkek olacak((
ee artık gelmişken gelinimizide seçeriz
gerçi siz benim yokluğumda kızlarınızı kerttiniz galiba başkalarıyla ama şansımızı deneriz yine.
benim yakışıklı oğlumu görünce fikriniz değişebilir..:dance:

hoşgeldin darkcım.temiz evinde güle güle otur.
şu salya olayı bizdede had safhada..bende önlük kullanıyorum sürekli.bizim oğlanın 2 dişi çıktı ama salya kesilmedi.dahada çıkacakmı hemen acaba?

tüh çileği kaçırdım.bide ona selam vereyim istiyodum.
sizlerle konuşmayalı çok oldu..özledim valla..

dark erkencisin bahar temizliğine
ben gün aşrı süpürüyorum yinede yetişemiyorum bu evin işine
sürekli gezinti sürekli tos pas
pipirik oluncada içim rahat etmiyo yapmadan
çok yoruluyorum hepsine koşturcam derken
bende camlara takıktım dün hallettim
yarında arkadaşlar gelecek toplam 4çocuk benimkilerle 6
bişeye elimi sürmiycem onlar gidince yaparım artık
çocuklarla yine aynı olacak

bende yatmaya gidiyorum.bizim oğlan uyanır 1 saat sonra.malum sabah iş var.
ya 2 saatte bir sanki kulağını büküyolar uyanıyo.emziriyorum sonra yine uyuyo..her gece uyku bukadar çok bölündüğünden uykumu alamıyorum.mecburen tavuklarla tünüyorum her gece erkenden(

iyi geceler hepinize..

benimkilerde eskiden çok kusardı bugünlerde biraz iyiyiz
ama ağzımızın suyu çok akıyo
önlük iyi oluyo fakat ben sevmiyorum
önüne toplanıyo
bitürlü alışamadım önlüğe
bugün hero babynin sütlü bisküvili muzlu mamasından ve yine pirinç unlu muzlu muhallebi aldım
şu sütlü olana takıldım bişi yapmaz heralde dimi

iyi akşamlar kızlarr
haftasonu malum izinli olunca kızla ilgilenmekten giremedim nete hatta bilgisayar başına bilem oturamadım.. tam fırsat buldum derken bilgisayar eşim tarafından istila edilmiş durumdaydı yeltenmedim..şimdi fırsat buldum da bir bakayım dedim neler var neler yok diye.. geçmişi okuyamadım ama bu sayfadan gördüğüm kadarıyla pirayenin doğum günü.. sevdiklerinle nice mutlu senelere pirayecim..
kızlar hafta sonu edindiğim bir bilgiyi hemen sizlerle paylaşmak istedim.. hani şu doktorların verdiği dflour var ya onunla ilgili..ctesi günü 20 liğimi çektirmek için diş doktoruma gittim hazır gitmişkende bizim çitlenbik içinde bir sorayım dedim dfloru.. diş hekimleri kesinlikle önermiyormuş hatta çocuk doktorları ve diş hekimleri arasında ciddi bir uyuşmazlık söz konusuymuş. bu verilen flor içten alındığığı zaman dişleri güçlendirmek yerine ciddi tahribata yol açıyormuş hatta kemiklerde bile hasara yol açabiliyormuş .bunun yerine diş hekimleri 2-3 yaşlarında dişler çıktıktan sonra dıştan müdahele ile yani jel gibi bişeymiş bu dişlere onu sürüyorlarmış güçlendirmek ve kuvvetlendimek için..
geçen ayki kontorlümüzde doktoruma sorduğumda vermemişti bize sadece calgel jel vermişti ki bunu bile çok zorda kalmadıkça kullanma çok etkisi yok geçici ferahlık verir onun yerine soğutucu diş kaşıyıcı kullan demişti ama sizleri okuduktan sonra acaba bizimki mi vermiyor diye düşünüp bu ay tekrar soracaktım ama diş hekimime çok güvenirim arkadaşım gibidir ondan sonra artık sormaktan bile vazgeçtim.. sizlerlede bu bilgiyi paylaşmak istedim kızlar ..

Hoşbuldum Azocum sen de hoşgeldin ama gidiyormuşsun hemencecik.Neyse git yat,dinlen,sürekli bölünüyorsa uykun şimiden yatmakla çok iyi ediyorsun.

Ya seninki niye hala 2 saatte bir kalkıyor ki?Artık bu kadar sık kalkmaması gerekirdi.

ddmcim sağol canım.Walla erken başladım.Bu temizlik yeter bana dönem sonuna kadar.Tabi bikaç hafta daha bu şekilde devam etmem lazım:)) Yap yap bitmez benim evin işi.Her taraf nası dağılmış nasıl kendinden geçmiş,belki tahmin edersiniz.

Aman bırak bişey yapma sende ,zaten 2 katı yorulyosun bizim.

oo akşam akşam pek bi kalabalık burası ne güzel.. uzun zamandır akşamları girmeyinca farklı geldi :))
çilekcim tekrar hoşgeldin nasıl atabildin mi üzerinden yol yorgunluğunu..
darkcım uzun zamandır karşılaşamıyoruz .. ohh ne güzel temziliğini yapmışsın darısı bana valla bi başlasam devamı gelecek ama başlayan yok ki
azo seni buralarda görmek ne güzel :)) ömer kaan ın dişeri çıkmış juliden aldık haberini ..incileri hayırlı olsun :))

bu akşam felaket tellalı gibi oldum ama birde yürüteçle ilgili hafta sonu bir yazı okudum .. onu da paylaşmak istedim.. bende çok yürüteçe binmesini isteyenlerdenim ama bunu okuyunca kafam karışmadı dersem yalan olur ..sizde bir bakın bakalım ne düşüneceksiniz..
Anne babalar, bazen bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına inanarak, bazen de onun hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yürüteç alıyorlar. Evet, gerçekten de bebekler yürüteçte hoş zaman geçirebilirler, fakat doktorunuza danıştığında bunu onaylamadığını göreceksiniz. Yürütecin, sanılanın aksine, yürümeyi kolaylaştırıcı değil engelleyici etkisi vardır. Çünkü, kolayca hareket kabiliyeti kazanan bebek, kendisi çaba harcamaya gerek duymayacak, yürüme denemelerinden vazgeçebilecektir.

Yürüteç kullanmadan, sürünme, emekleme, yuvarlanma, tırmanma ve ayağa kalkma gibi aşamalar, bebeğin kaslarını güçlendiriyor.Yürüteç, çocuklarda orantısız adale gelişimine sebep oluyor. Bebeklerin parmak üzerinde yükselerek yürümeye çalışması, bacağın arka tarafındaki adalelerde aşırı yüklenme yaratıyor. Ön taraftaki adaleler ve kalça kasları zayıf kalıyor. Ayakta deformasyon ve şekil bozukluğu, arka taraf tendonlarda kısalma görülüyor. Parmak uçlarına basmaya alışan bebek, topuklarına basmakta zorlanabiliyor.Yürütece alışkın bebekler dengeli ve sağlam adımlarla yürümek yerine hızlı ve dengesiz yürüyebiliyor. Yürüteç kullanmakta ısrarcı olan ailelere, en azından 8. aydan önce bebeklerini yürütece bindirmemeleri öneriliyor. Normalde yürüme 9-10. aydan itibaren başlıyor.

Bebek yürüteçte aslında yürümez, ayakları ile iteleme yapar. Bacak boyu kısa geldiği için parmak ucuna basar ve bu alışkanlığa neden olabilir. Kısıtlı bir mekânda kaldığı için de psikolojik gelişimini olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Kaşla göz arasında masa örtülerini tutup çekerek masa üzerindeki ağır cisimleri üzerine düşürür veya akla gelmedik binbir türlü tehlikeye maruz kalabilir. Yürüteç, sık sık ev kazalarına ve bebeklerde ciddi yaralanmalara da sebep olabiliyor. Kazalar genellikle merdivenden yuvarlanma, yanma, elektrik çarpması, kablolara takılma ve zehirlenme şeklinde oluşuyor. Yürüteçle meydana gelen kazalar, aniden ve aile bireylerinin yanındayken gerçekleşiyor.Yine vücudu daha yerçekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için kifoz ya da skolyoz gibi omurga eğriliklerine neden olabilir.

Ya canım bende sevmiyorum önlüğü,özene bezene aldığım cicilerini saklıyo gibi oluyo
Ama toplanmayan önlükler var.Yandan çıtçıtlı yada bağcıklılar.Ben artık bu konuda master yapcam galiba :)

Biz daha hiç o mamlara başlamadık.
Direkt sütlü yapmıyorlardır onu seyreltiyorlardır bebeklere zarar vermeyecek şekilde.bence takılma bu konuya.
Ben daha elma suyu ve püresi verdim.
Burda güzel armut olmuyor alamadım.Havuçta evde pörsümüş yoksa bugün vercektim kaldı.

benimkiler artık iyice netleşti havuç ve elma suyu almıyorlar
bende elmalarımı bari ziyan etmiyeyim kendim yiyeyim
rendele rendele dök
olmuyooooooo

ay gidemedim(
darkcım bizim obur alıştı böle gidiyo ne bilim..
gündüzde babaannesi 2 saatte bir süt veriyo.gece çok emmiyo
2-3 en fazla 5 dk. ama kalkıyo işte.özlüyomu beni ve memeden emmeyi bilmiyorum.
inşallah yavaş yavaş bu ara uzar.yoksa bittim ben

teşekkürşer lelalcim.evet 2 incimiz oldu maşallah.
kasımın son annelerinden biriyim ama galiba ilk dişi bizimki çıkardı.darısı sizlerin başına..
amaaaaaaaaa 2 gündür emiyo emiyo karnı doyunca bi ısırıyoki felaket.burnunu sıkmada bıraktıramıyom valla.çekeceğim var benim bu sıpadan.
ama aç olunca yapmıy tam bitiriyo kapanışı ısırıkla yapıyo.valla böle giderse ben memeleri kurtarmak için akşamları ve hafta sonlarıda sağıp biberondan vericem galiba sütü..sadece gece emziririm.oda sütü ısıtma olayı zor olduğundan.zaten uyurken emdiği için aklına ısırmak gelmiyo..

Lelalcim hoşgeldin canım.
bana doktorum dişlerini rahatlatması için bi jel verdi ama hiç sürmedim.Çok gerekmedikçe sürmem zaten.
dediğin dflor ne onu bilemiyorum.O da mı böyle rahatlatıcı bi jel?

Yürüteçle ilgili yazılanlar tabiki doğrudur.Ama her bebeğin gelişimide farklı oluyor.Ailenin doğru zamanı bulması çok önemli.

Size birşey sormak istiyorum.benim kız otururken bazen sırt kemiklerini elimle yokluyorum çok fazla öne eğiliyor gibi geliyor.Ama pozisyon değişince oda düzeliyor.kızımı oturtmak istemiyorum ama yatay hafif eğimli kesinlikle durmuyor.
Hatta kafasına ayakta durmayı koymuşsa oturtamıyorum bile.ayaklarını kaskatı yapıyor,büküp oturtamıyorum.Ben de mümkün olduğunca ağırlık vermemeye çalışıyorum.

azo cum hoşgeldin canım dişleriniz hayırlı olsun..
buluşmaya sende geleceksin haa çok sevindim ama senin oğlan yalnız kalmayacak sedanın ardası da var ..

darkcım bizim kızda aynı mümkün değil yatay durumda tutmak illa kafa dik tam oturacak ..bende fazla ağırlık verdirmeden oturtuyorum napiyim yoksa durmuyor..hatta ana kucağına oturtup onu da biraz havaya dikiyorum oturuyo zannediyo hoşuna gidiyo ..

bende bugün kendim içtim öle ddm:))

Azocum uyku ağır basıyor ondan fazla emmeiyordur.Fazla emmeyincede acıkır.
ya birde bebekler anneyi görmediğinden de yapabilirler bunu.Özlüyorsa ((

Bence sağma canım.bebeğin emmesi gibi boşaltmaz göğsünü,Sadece gerekli kalınca sağ.Evde emsin.Napcan ısıra ısıra emcek :))

Eylül sen oto koltuğu mu aldın,yoksa sadece ana kucağı olanlardan mı?
ben ana kucağını kaldırdım.(2 ay kullandık zaten) Şimdi oto koltuğunu kullanıyorum.ıçine annem ince bi minder yaptı.Bi yastık kılıfını kullanarak.Bi yastık boyunda yani.Onu koyunca güzel duruyor ama fazla kalmıyor.ılla kucakta durmalı! Cadı!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…