2008 Kasım Anneleri

ay bi soru daha..çalışan annelere...sabah işe giderken evden çıkmak önce bebeşinizi nasıl emziriyorsunuz..yani sizin istediğiniz saatte emiyorlar mı..diyelim ki 8 de çıkıyorsunuz evden...8 den hemen önce emiyorlarmı...ben bir türlü aynı saai tuutturamıyorum...belki 1 ay sonra ben de başalayabilirim belli dğil nasıl yapacağım bilmiyorumm

diloksum biz anne sütünü bırakalı epey oldu duru 2,5 aylıktı tamamen beni bırakalı.. şimdi mama ile besleniyor. ama ondan önce ya sağıyordum yanımda bulunduruyordum sütünü ya da mağazaların kabinlerinde rica ediyordum orada emzirdim 1-2 kere .. alışveriş merkezlerinin wc lerinden çok daha mantıklı gelmişti bana :))

sımdıye kadar anne sutu harıcınde hıcbır besın vermememıstım
sadece elma suyu verıyordum kı buda tadımlık oluyordu
ama doktorum anne sutune artı olarak ek besıne baslamamı ıstedı
zaten ılk baslarda tam doyurucu olmaz kı verılen ek besın yıne emzırmeye devam yanı oglum aldıgı surece 2 yasına kadar vermeyı dusunuyorum
sadece dum aksam cay tabagı kadar muhallebı yaptım evde verdım ama hemen arkasından emzırdım ve uyuttum

dıloks sabahları emzırme konusunda ben sabahları emzırmeden cıkmıyorum hıc
evet uyuyor oluyor ama perdelerı acıyorum muzık acıyorum ve uyandırıyorum
altını falan acarken uykusu acılıyor zaten ve emzırıyorum
karnı doyunca uykuya gecıyor zaten tamamen kendı bırakınca gogsumu yerıne yatırıyorum ve cıkıyorum

günaydın kızlarrrr
hastalar hastalar hastalar...nihayet biraz rahatladım
haftasonu eşim buradaydı güzel bir haftasonu geçirdim bugün de geri döndü yine ayrılık yaniisenağlama
oğluşumun 4. ayı artık bugün aşımız var öğleden sonra zaman bulursam götürücem.haftasonu hava çok güzeldi oğluşla gezdik dışarıda..artık yaz gelsin ne olur sıkıldım kışlık kıyafetlerden
herkese bebişleriyle neşeli bir gün olsun inşallah
hasta bebişler bir an önce iyileşir umarım

günaydın kızlar

kalimerocum 5. ayınızı kutlarım, bu arada kontrolünüzün iyi geçmesine sevindim, maşallah paşana

dilokscum ben emzirmediğim için uyuyorsa uyandırmıyorum, uyanınca babası mamasını yedirip çıkarıyor

lelalcim çorbayı dün ilk defa verdin sanırım hazmedememiş olabilir duru hanım, bizimde ilk kez verdiğimiz şeylerde genelde aynı sorunla karşılaştık

kalimerocum şu an oğluma mama yediriyorum alttan sesler gelmeye başladı birazdan kakasını yapar, onu temizler temizlemez ödevimi yapacama.s

günaydın kızlar
pek uğrayamadım bikaç gündür kızım geç yatmakda ısrar edince bende yorgun düşüyorum doğal olarak ben bi geçmişe bakayım

Günaydin güzellerrr

5.ayi dolanlari bizde kutlariz.Benim böcükte azonunkisi gibi hala 2-3saatte bir uyaniyor.

yatmadan muhallebisini yediriyorum ama yinede aradan 2 saat gecinde kalkiyor meme icin.

gideyimde uyutayim bari bagiriyor al beni diye.

canım bende öle düşündüm ama çorbayı öğlen 2 de yedi.. ondan sonra gayet rahattık bir problem yaşatmadı cimcime akşam 8 dan sonra edepsizliği başladı ama olabilirde .. sonuçta ilk defa mama dışında sebze yiyor . bakalım bugünde aynı şeyi yapacakmı?

Günaydın kızlar !
Kalimerocum 5.ayınızı kutlarım...
Ya kızlar su ek gıda konusunda ben gecmi kaldım ne ...
Simdi ben sabahları her gün aksatmadan meyve suyu iciriorum corbada
3 gündür veriorum ...Yogurta basladım bigün tüm gece gaz sancısından bagırıp durdu
anlatmıstım ..Doktorum bi müddet verme dedi ..Ama siz muhallebi felan veriosunuz ben daha tam doyacak ögünlerlede vermiorum azar azar ...Acaba ben gecmi kaldım bu seylere ya

yağmurcum bizim dr umuz meyveleri ilk 15 gün suyu halinde vermemiz gerektiğini 15 gün sonra meyveleri püre halinde vereceğimizi söyledi ..ancak sebzeler direkt püre halinde veriliyor ve bir süre sonra püre değilde çatalla ezilmiş halde verilecekmiş.. ama o çatalla ezme zamanını ben sana söylicem dedi.

canım ben ilk işe başladığımda öğleyin babaannesi bir kaşık armut püresi vermiş o gece sabaha kadar uyumamıştık, daha sonrada ilk yediği şeylerin ardından yapınca ben ona bağladım, ama tabi başka bir nedendende kaynaklanıyor olabilir

anne sütü alıyorsa gecikmiş değilsin bence zaten doktorunuzda öyle demiş bence rahat ol

Bide bisi sorcam siz püre halindemi yediriosunuz corbayı doktorum
meyve püresi ve sebze püresine 5.ayı doldugunda gecicez demisti ??

ben sadece havucun suyunu veriyorum diğer meyveler ve çorbaları püre şeklinde, zaten itirazda etmiyor, dünki çorbamızı süzgeçten falan geçirmeden verdim korkuyordum pütürlerden dolayı yemez diye ama yedi

Canım bir şekilde ayarlıyorsun merak etme. Ben emme saatlerini ona göre ayarladım. Mesela evden 10 da çıkacağıma göre. Birkaç gün 7 de saat kurup kalkıp emzirdim ki bir sonraki emme saati tam 9 buçuğa gelsin diye. Yani emzirmek istediğimde acıkmış olsun diye. Zaten uyuyor oluyor ki o zaman sonuna kadar emiyor. 6 da ya da 7 de kendi ağlayıp emmek istiyor. Bir sonrakinde de ben emziriyorum uyanmadan yine devam ediyor. Biz düzenimizi böyle kurduk. 9 buçuk ta emiyor sonraki öğünü de 11 buçuk ya da 12 buçukta Aman maşallah beslenmemiz pek programlı bizim sadece anne sütü olmasına rağmen

Kalimero maşallah canım oğluşuna. Bize de doktor çorbalardan başlayacaksınız demişti. Denizanası bu konuda endişe etme canım.

günaydın herkeze
oğlum hala nezle ama maşallah düne göre çok iyi
az önce doktora götürdük dedim peditus başladım iyi yapmışsın dedi 5 gün devam et dedi
ateş falan olmadı Allahtan devam et ded, işte spreye peditusa ateşine bak genede sık sık dedi
onun dışında boyu kilosu iyi dedi. 7 kg 63 cm.
bugün mecburiyetten evdeyim hihoyyyt aman oğluşum hasta olmasaydıda tek işe gitseydim.
benden bu kadar bi bakayım eve aldı yürüdü dün yiğit hasta diye gelen gidenden
kalimerocum 5. ayınız kutlu olsun.

canım benim yaşadığım yerde okul ki ben pek beğenmiyorum bu ouuluda baya uzak.
biz çalışıyoruz ve ahmedimi burda okuldan alacak eve bakacak kimse yok. o annemlerin karşısındaki ilköğretimde okuyo.hafta sonları cumadan pazar akşamına kadar bende. tabi bazen o gelmek istemiyo biz gidiyoruz. tüm dünyası orda.arkadaşları falan sıkılıyo burda. onun için pek bahsetmemişimdir yada bahsettiğimde sen denk gelmemişsindir.

günaydın kızlar
herkes iyimi
kalimerocum 5.ayınızı kutluyorum törenlerle
bizimdr muhallebiye 7.ayda başlıcaz dedi boyuylakilosu arasında farkvarmış muhallebi yerse bu frk açılır dedi biraz daha bekliicez bakalım bizde herhalde haftaya ek gıdaya başlıcaz hayırlısıyla
pofffff içim sıkılıyo bugün bana dua edermisiniz yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…