2008 Kasım Anneleri

teşekürler kızlar yaa akşamları sütüm olmuyor mamayı almıyor
dün organik iyi geceler irmikli sütlü mhallebi verdim biraz yedi sonra
böğüre böğüre bi hal oldu yavrum bende ispanak pişirmiştim suyundan verdim
biraz doydu sanırım başka bi önerisi olan var mı akşam vermek için sütüm kalmıyor akşama doymuyor o da
ağlıyorda ağlıyor

Asortik kızların dediği gibi önce tek çeşit bir sebze dene istersen. Ben de meyveden çok sebze ile başlamayı düşünüyorum. Çünkü meyve tatlı geldiği için daha sonrasında sebzeleri almakta zorlanıyorlarmış. Kızların dediği gibi buharda haşlayarak kabak, havuç ya da patatesten birini deneyebilirsin. Muhallebiden öğürmesini de dert etme birden farklı gelmiştir. Bır süre muhallebi verme ya da onları da doktora sorarak vereyim diyorsan mama da verebilirsin canım.

asorti ben bir küçük havuç küçük bir patate ve bir tutam pirinci haşlıyorum blenderden geçiriyorum en son bir iki dmla zeytinyağı ekliyorum.. kabağıda içine koyabilirsin ben geçen ıspanak koydum havuç patatesin yanına sevmediler..

ben elma ile başladım sebzeye geçişte sorun yaşamadık, ama hemen hemen tüm doktorlaın ortak görüşü tek birşeyle başlayıp sonra artırmak

asorticim istersen akşamları vermek için önce pirinçli muhallebilerden başla canım.mesela hem milupada hemde bebelacta sütlü pirinçi mamalar var ..istersen ilk başta onları ver sonrasında yavaş yavaş sebzelerle devam edersin ama dediğim gibi öncelikle tekli olarak başlaman daha iyi olur. daha sonra her bir sebzenin içine patates ve havuç koyarak sebzeyi tadlandırabilirsin canım.

Kızlar keçi sütünü duymuşmuydunuz.Biliyosunuz Juli ve ben süt süt diye eni boyu eşitlenmiş kişileriz.Bu uğurda yapmadığımız kalmadı.Bir TV programında görmüştüm.Keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş.Benim sütümde yetmiyor bazen.Bebeğim gazı yüzünden çıkarıyordu emdiği sütü ve dolayısıyla yetmiyodu.Ben düşünüyorum da acaba Asorti ve benim gibi sütü yetmeyenler o sütten alsak ,muhallebi yapsak.Ne düşünüyosunuz bu konuda?

evet anne sütüne en yakın süttür ama bulması çok zor keçi sütü bulabiliyorsanız yedirin (bir yaşından önce onu veriyorlarmı bilmiyorum)

ayrıca soya sütüde var çok besleyici olarak onu bulması hem daha kolay hemde alerji riski daha az

hatta keçi sütlü hazır mamalar bile var ama çok pahalılar

Canım, Boluda bir çiftçi doktor raporu karşılığında bedava gönderiyormuş sütü.Tabi anne sütünü almak istemeyen , sütü hiç gelmeyen anneler için.Büyük marketlerde de varmış. Belki bulunabilir.

şu an için öyle bir arayışım yok
benim hiç sütüm olmadı neredeyse doktorumuzda biberon mamasını uygun gördü öyle devam ediyoruz, tek tesellim oğlumun sağlığının yerinde olması allaha şükür

bence sende anne sütüyle kafayı bozacağına sütünle beslediğin her gün için allah dua etmelisin eminim sütün daha olumlu etkilenecekir,

ablamın d. günü bugün..akşam oraya gideceğiz.umarım benim zuzu da durur..ayıptır söylemesi 2 gün sonra da benim:))hatırlatayım dedimm

maranki de öyle diyor yerseniz keci eti keci sütü peyniri ama nerden bulcaz peynirini gördümde o birlerini görmedim

Bolu Merkez:

Bolu Kalite Yem Sanayi A.ş

Tel: 374 215 2482

İstanbul:

Bolbey Gıda San. ve Paz. Ltd. Şti.

Tel: 212 671 24 41

Elit Gıda Ürünleri Ltd. Şti.

Tel: 212 613 7514

Beytav Gıda Ltd. Şti.

Tel: 216 364 9369

İzmir:

Atılım Gıda Ltd. Şti.

Tel: 232 472 0828

Ankara:

Bilpa Gıda Ltd. Şti.

Tel: 312 397 2005

Canım, BOLANA markası bu ürünlerin.Satış noktaları yukarıda.Tel.numaralarını arayarak öğreniriz.Ben düşünüyorum.Tabi ücretide önemli.

Ben kafayı bozmadım denizanası.Sadece yardımcı olmaya çalışıyorum ve paylaşmak istiyorum sizinle.2.ayda kesiliyordum ve kesilmedim.Her gece dua ediyorum.Bilmiyorum ifadelerimde bir hata mı var.Amacım sadece paylaşmak.

kızlar şimditvyi karıştırken denk geldi bir dr. kalça çıkığı ile ilgili bilgiler verdi..
bebişlerin bacaklarındaki boğumlar var ya onlar eşit olmalıymış..
düz yatarken bacakları yana yarım ay şeklinde açılabilmeliymiş..
bacaklarını büktüğümüzde iki diz aynı boyda olmalıymış..
birde büyük bez koymak çok iyiymiş..
hani bizlerde bacak arası kalın geliyor diyoruz ya o çok iyiymş bacak ve kalça gelişimi için..
birde film çektirirken yumurtalıklara zarar vermesin diye o bölgeye kurşun alaşımlı bişey konması gerekirmiş..

bu arada kızlar ev yapımı muhallebi normal pirinçunu ve süt ve şekerle yapılanı..
ama biz beişlere süt veremediğiz için devamsütü karışımlı olan ve meyveli pirinç mamaları var su ile hazırlana onlar şimdilik bizlere göre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…