- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #24.541
6 Ay kinasi, kiz cocuklarina yapilan, genelde Ege bolgesinde olmakla birlikte, bircok ildede bilinen bir adet. Kiz bebek 6 aylik oldugunda, 6 ay kinasi yapilir. Kina annesi, diger adiyla bir cici anne olurkiz bebege bir tepsi veya sepet hazirlar. Kilik kiyafet, bebegin giyebilecegi herseyi alir, bebegi giydirir. Kina sahipleride cici anneye birseyler alirlarmis. Sonra kina gunu hediyeler verilir, herkese kinalar dagitilir. Kina yakilirmis. Kimi aileler bebege kina yakmayi kabul etmesede, kimi yerlerde bebegin ellerinede kina yakilirmis. Iste 6 ay kinasi bu. Sanirim bir nevi, kiz bebegi gelecekteki kinasina hazirlamis oluyorlar :) .
dün akşam duşta ve duştan sonra saçımın yarısın kaybettiğimde benimde aklıma o geldi saphiracımatacım selam canm ne zamandır denk gelememiştik seninle hemşerim :))) çok emin değilim ama sanıırm sol alt köpek dişinde beyazlama var benimkinde de.ek gıdayı dünden beri bıraktım ben,yemiyo.sadece akşam muhallebisi,o da çok zor yiyor.ek gıdalara isteksizleşmesini dişe bağlıyorum da tabi doğruysa.
aynen benimde tutam tutam,avuç avuç dökülüyor saçlarım.duru oyanusun da çok dökülüyor.hadi onun alttan çıkıyorlar da ben kel kalıcam galiba.yani baya kemoterapi hastaları gibi dökülüyo.tövbe tövbe.çok üzülüyorum
valla hamilelikten sonra 3 ay vitamin hapımı kullandım. hamileliğim sırasında kan ilacı kullanmadım ben ayrıyetten gerek görmedi yani.ben bunları şimdi kullanmaya başlasam zararı olmaz demi? ne kadar süre kullanmam lazım?canım demir hapı olarak ferro sanol duodenal kullanabilirsin yada gyno ferro sanol.günde 1 tane içiliyor.gebelikte kullandığın demir hapın varsa ona da devam edebilirsin.lohusalık dönemi için doktorlarınız verdiyse bilirsin zaten
canım ben o formülü istiyorum ben hiç üşenmem uygularım şimdikiler bi moka yaramadı çünki.keratin ampul ilk kez duyuyorum cnm denemek lazım.benim dediğim baya eczanede satılan ilaç.hatta teyzemin bi kürü vardı.kel kalmaya ramak kala uygulamıştı.kadından saç fışkırdı ama kim yapçak onu anam ohooo uzun iş o.isteyene formulu bulup yzabilirim
browniecim ben sanol kullanıyorum hamileliğimden beri hiç engellemedi dökülmeyi.sanırım ben kel kalcam,benimkine çare yok.bu arada canım çekiyo ya,ben bugün bi brownie yapayım.hadi kızlar çaya gelin bana
gaz için kullanılan ilaçların kolon kanserine sebep olduğunu söyledi uzman içim tükendi izlerken yaa
laviş geçmiş olsun..çabuk atlatırsınız inşallah..günyadın kızlar
kızım ilk kez hasta oldu düün gece doğru dürüst uyumadık burnu fena halkde tıkalı yavrumun sanki boğazındada balgam var atamıyor gibi bıraktım geldim mecbur öğleden sonra götüreceğim doktora dün akşamm eltimler geldi küçük oğlu var 11 aylık hastaydı öksürüp durdu onlarda bize oturmaya gelmişti kızıma ondan bulaştı herhaldeee((
çilekcim ya kuzucuğuna üzülüyorum kaç gündür atlatamadı. bilirim öyle fışkırır gibi kusma çok kötü olur bir ara benim oğlanda öyle olmuştu hafif üşütmüştü. inşallah kısa sürer kusmalarınız..günaydin fistiklar..bugün bomba gibiyiz kuzucum daha iyi cok sükür..
ama kusma olayinin önüne gecemiyoruz cocuk adeta fiskirtiyor..
atacım bizimde fazla sürmez bizdeyaşayacağız o dönemleri inşalalh kuzucuklar çok zorlanmadan atlatırlar Allah kolaylık versin.. bizdede diş buğdayı derler buğday haşlanır cevizli ikram edilir isteyn tuz isteyen şeker atar yer sonra ortaya tepsi konur içinde makas kalem birkaç bişey daha konur hatırlayamadım..çocuk hangisini uzanıp alırsa kendi aralarında yorum yapılır mesela kalem alırsa okuyacak adam olacak gbi.benim oğlanın dişleriyle başımız dertte başı ve ağzının içi ateş gibi yanıyo ama ateşini ölçüyom normal.bide çıldırıcak gibi saldırıyo etrafa okadar kötü kaşınıyoki kuzucuğumun dişleri.walla ben de acı çekiyom onla beraber.jel de vermedi ne doktor ne eczacı kullanma diye sıkı sıkı tembihlediler.hiçbişey işe yaramıyo walla sadece bikez serçe parmağımı azcık rakıyla ıslattım dişlerine sürdüm o işe yaradı ama bikere yaptım bidaha yapmıycam alkol sonuçta yaa.gerçi biz hep rakılarla büyümüşüz bişicik de olmamış ama yinede korkuyom.
buarada kan damlasının tadı nekadar iğrenç öyle ağzıma bikere azcık bulaştı yanlışlıkla kusuyodum resmen bebişime verirken içim sızlıyo ama o gık demeden içiyo kuzucummm.2. pnömokok aşısında çok ağladı kuzucum yanma yapıyomuş sizinkiler de ağladı mı çok orası kızarık şimdi sinek ısırığı gibi normal mi?
havalar düzelse artık yaaa gezmek istiyom oğlumla burda hava çok kapalı soğuk değil ama yağdı yağcak.camları silmiştim ondan yağcak herhalde:))
KIZLAR SAÇI ÇOK DÖKÜLEN VARMIIII?ben kel kalmak üzereyim sanki okadar çok dökülüyoki taramaya korkuyorum.sizin de böylemi?yaptığınız bişey varmı?nooolur yardım edin depresyona giricem bu saçlarım yüzünden.güya doğumdan sonra blimden aşağı olan saçlarımı küt kestirdim bunu yaşamayayım diye ama aynı değişen bişey yok.kestirmeseydim kimbilir nolcaktı
aman çitoscum o kocaların her zamanki hali yav.. bende bazen ah ne düşünceli adam derim bazen bişey der moralimi bozar..zordur bişeyler paylaşacağın birinin olmaması ama bak bizler varız hiç olmamasından iyidir.. şimdi benimde fazla gdeceğim kimse kalmadı pek sayılı onlarda bu ara meşgul bende sabah akşam kkdayım..:))Günaydın şekerler..nabersiniz?
Ben biraz keyifsizim bugün..Kocişe gıcık oldum yine..Sizin kocalar da işkolik mi benimki gibi.?bazen çıldırtıyor beni..işine ölesiye bağlı deli oluyorum bi de üstelik kendi işi..Dün gece nöbetçiydi geç geldi bi konu hakkında konuşuyorum ben fikir soruyorum ters cevbap verdi ,laf soktu diyelim dün geceden beri asabım bozuk..sabah da bana sen çok alıngansın diyor..ofssssssssss..nişanlı olduğumuz dönemleri çok özledim..Bu adam o zamanki adam değil ya..Gezmeyi tozmayı hiç sevmiyor ben tam tersi,insanlara bi kulp takıyor,kimseyi beğenmiyor offfff deliricem.Bu küçücük ilçede ne eşimiz var doğru düzgün ne dostumuz...işe gitsin işden gelsin anca..klava: klava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?