2008 Kasım Anneleri

Dilokscuğum ben de sordum doktora.Benim bebiş 2,5-3 saatte bir 3,5 ölçek yiyordu.Doktorumuz dediki normalde bu kiloda bir bebek 5 ölçeği 3,5-4 saatte bir alması lazım dedi.Ama mama yerine sebze çorbası ver dedi.Sabah 3-4 ölçek mama içine 2 kesme şekeri kadar tuzu alınmış peynir, 1 tatlı kaşığı pekmez, ve 2 adet bebe bisküvisi karıştır ver dedi.Öğlene doğru sebze çorbası (havuç, patates ve pirinçten yapılmış), akşamları da anne sütü ver dedi.Aralarda meyve püreleri dedi.Belki yol gösterir.Her bebek farklıdır.Ama dene istersen.

ablacım cok saol
tarif süper olmuş
bu akşama o zaman traş sonra banyo sonra da masaj
kızım huysuzlanmaz inşallah çok fazla

ne demek bacım elimizden geleni yaparız evvel allah
halka hizmet hakka hizme
ay bu aynı politikacı sloganı gibi oldusırnaşık şey :teytey:

selam kızlar nasılsınız herkes iyidir işallah
sedacım çook geçmiş olsun canımm
bende temizlikle uğraşıyorum yaaa aman bitmioo bu temizlik

dilokscum benim cimcime sadece mama ile besleniyor canım
ek gıdaya başlamadan önce 3 saatte bır 120-150 cc arası mama yıyordu ama şimdi yeme düzeni haliyle değişti. bizimde sabah 7.30 da kalkıyor uyku sersemı oldugu ıcın hemen bırsey vermıyorum 8.15 gibi annanede oluyor ve 120-150 cc arası devam sütü yıyor
10.30-11.00 gibi meyve suyu veya meyve püresi
eğer acıkırsa 90- 120 cc mama yıyor
mama yerse eger öğle öğünü 14.00 e kayıyor 13.00 -14.00 arası sebze yemeği
arada acıkırsa yıne 90-120 arası keyfe göre mama yıyor bazen hıc yemıyor bıle
16.00 da yogurdu var ama onu ite kaka yiyor bazen içine meyve püresi koyuyoruz o şekilde en fazla 8-10 kasık alıyor
saat 18.00 de 120-150 cc mama yoyır
20.00- 21.00 gıbı kaşık maması verıyorum sutlu pirinçli veya tahıllılardan
zaten 21.30-22.00 gibi uyuyor
gece 24.00-01.00 arasında da gece mamasını verıyorum
genelde bu sekılde sabaha kadar uyudugu oluyor ama bazen sabah 05.00-06 arası acıkıp uyanıyor o zaman da en fazla 120 cc normal devam sütü içip uyuyor canım
dilerim yardımcı olabilmişimdir .

dilekcim öncelikle oğluşlarıma söylediğin güzel şeyler için teşekkürler..
bende sabah 7,30 da 120-150 cc mama veriyorumsabah 9da bizmle kahvaltıya başladılar peynir ve yumurta sarısı yada bebe büskivili devam sütlü muhallebi.. 10,30 gibi uyuyorlar yine 100 cc kadar devam maması...
11-11,30 gibi kalkıyorlar meyve püresi veriyorum küçük kavanozu ikisi birden bitiriyor püre yoksa meyve suyu evde kendim hazırlıyıp biberona onuda 100 cc kadar içiyorlar..
biraz oyun vakti derken 1 gibi 150 cc mama yapıyorum 120 cc içiyorlar ve uyutuyorum..
2 gibi kaktıklarında biraz oynaşıp sütlü pirinçli muhallebi veriyorum..
biraz yatırıyorum hazmetsinler yattıkları yerde konuşuyorum güldürüyorum oyalanıyorlar..
3,5 gibi yatarken yine 100 cc devam maması..
4,30 5 gibi kalkıyorlar sebze püresi veriyorum
6,30-7 gibi 120 cc mama ile uyuyorlar
gecede yatmadan önce 9,30civarı irmikli yada tahıllı gece maması hazırlıyorumm

Merhaba Minik Kalimeroooo :)

Kız Zeyna çok güldüm bioblas mı süreyim :)) bekleteyim bari biraz da işe yarasın.

Laviş üzülme canım niye üzülüyorsun. Bak yasmin de demiş bugüne kadar geldik looo daha ne istiysin. Ona bakarsan benim sütüm ilk günden beri ona yetmiyordu. Geceleri onun emmediği saatlerde kalkıp sağıyorum ya da mesela sabah 6 da emmeye uyanıyor o zaman tek memeyle doyuyor öbürünü sağıyorum. Bir öğün ya öyle çıkıyor ya da stoktakilerden işte. Ne bitmeyen stokmuş maşallah çok bereketli çıktı. Saydım 15 paket kaldı. Üç buçuk atmaya başladım :)))) O yüzden hemen meyvelere alışsın dedim ama ı ıh. Benimkinin kötü tarafı hadi siz mama veriyorsunuz ben bir kere verecek oldum annem kıyamam püskürttü püskürttü sonra da dudakları kitledi. Biberonla bile mamayı yemiyor. Bakalım ne yapacağız 15 gün sonra. Daha sebzeleri denemedim. B.elki tatlı sevmiyordur sebze sever kızım. Ammaaaan söylicem şurdan bi porsiyon acılı Adana, direk geçiş yapacak valla ek gıdalara bu ne be. Ya siz neler çekiyormuşsunuz öyle aylardır. Ben iki kaşık elma suyu vericem diye canım çıktı. Dün gece de havuç suyunu denedim ama gene yemedi.

Beklemek canım, belki meyve ya da sebzeleri tek tek verip neyin alerji yaptığını bulabilirsin. Armut tavsiyen için de sağol bugün de onu deneyeyim ama zamanlamam yanlış benim sanırım. Elma suyu verdiğimde kızım çok açtı ve uykudan uyanmıştı. Havuç suyunda gene çok açtı ve uykuya yatacaktı :))) ıyi de benim kızımın aç ve uykusuz olduğu bir zaman yok ki.

ben geldım cok ygun bır hafta sonundan sonra her pazartesı oldugu gıbı yogun bır hafta bası yaptım
hafta sonu hem kocıs hem de yardımcı kadın elbırlıgı ıle evı buyuk olcude toparladık
ama yıne yarım kalan ısler oldu sagolsun usta mutfak ıcın yaptıgı kemerı esımın ıstedıgı gıbı yapmadıgından hafta ıcı yıne gelecek
onumuzdekı hafta sonu ınce temızlık bır kere daha kadın aldım mı tamam olacak ınsa allah
bende bır an evvel evıme yerlesmek ıstıyorum
cuma aksamı ısten erken cıkıp oglusumla avm ye gıtmıstım
hem de yalnız ama bebek arabasıyla sadece
babam duymus ve hemen aradı geldı yanıma ne olacaksa bıze yalnız kalmayın bısey falan olur dedım geldım dedı cok guldum
sonra cok dusundum evlendırıp anne baba bıle olsa cocuklar anne ve babaları tarafından hala bırseyler yapamaz dıye dusunuluyor kıyılamıyor ıste

neyse gecmıse bakamıyorum ıslerım var bır ara okurum
ne var ne yok
julııı meyhaba canım tekrar

slm kızlar iki gündür çatalcadaydım halılarımı toplayıp götürdüm anneme yıkasın diye taşınınca temiz seriyim dedim,bugünde tabak çanak bişeyler topladım sardım kutulara koycam,evde tadilat var anca 10 gün sonra filan taşıncam heralde biranönce taşınıp yerleşsem artık,geçmişe bakmaya vaktim yok ama accık bakıyım enazından yakın geçmişe:)

pirayecim gerçekten kolay gelsin sana heralde seni şu sıralar en iyi bilen kalimerodur malum o da taşınıyor ya.. ay valla allah kolaylık versın darısı benım basıma inşallah :)

bende yeni taşındım hakkaten zor ama ssağolsun annem ve kayınvalidem yardım ettiler.birde evden eve nakliyat harbiden çok profesyonel bi sistem yaa.hemen taşındık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…