2008 Kasım Anneleri

ben patatez havuz kabak yapiyorum.dr ye gitmeden oncede bikez brokoli koymustum.

ee mamalardada varki tum bunlar,zaten meyvali kasik mamasida verme dedi bana.

sanirim hepsi kendine gore degisik yorumluyor..kuruyemis verme ama ceviz koy her porsiyona dedi:))))))))))

yaa brokoliyi duymadım aksine bebeğe verilmesi gereki diye biliyorum ama ıspanak ve kerevizi biliyorum nitrat içerikli olduğu için verilmezmiş.farkındaysanız hazır sebze çorbalarında bunlardan hiç yok.yanılıyormuyum?ama brokoli var mesela

kızlar bende ıspanağı 7. ayınan sonra verılmesı gerek dıye bılıyorum
brokolıyi ise temizlenmesi zor olduğu için ileri aylara atıyorlar ..üzerindeki balmumu gibi olan şeyden dolayı içine su girmesi temzilenmesi zor oluyor. ama bir sıvı var bu sebzelerin temizliğinde kullanılan şimdi ismini hatırlayamadım. ben ondan kullanıyorum sebzeleri yıkarken .o yüzden bir sorun olacağını sanmıyorum. doktorumuzda ıspanak dışında brokoli ile ilgili herahngi bir şey demedi. sebzelerden bunun dışında bakla ve patlıcan kesinlikle yasak.

ben kayıt olamam :1no2:

sebeb? kocam laz dıyeyım sız anlayın :mymeka:

vah vah ...a.s
allah başka dert vermesin:1no2: bacıııım işin çok zor:roflol:
benimkide seninkinden farklı değil yani
bizim buralarda bi laf var lazlar için
kürt'ün deniz görmüşü diye
benimki de kürt ya o bakımdan
ben mi
ben çerkez canım....

var canım 4. aydan itibaren olan hazır pürelerden birinde kereviz var, ıspanağı hatırlayamadım ama

ben bılmıyordum ve sureklı verdım hem ıspanak hem de brokolı
bu aksama sebze corbası yapacaktım
engınarda sorun yok sanırım
bezelye, engınar, patates, havuc, kabak, ırmık yapsam sorun olmaz dımı?

benim oğluş çorbaları çok sevmiyor tüm kaşık mamalarını severek yiyor çorbaları hiç denemedim ben 2-3 kere sebze çorbası 2 kerede tarhana verdim ama 5-6 kaşık yiyor tuzsuz tatsız ne yapsın çok kötü oluyor hazır çorbalardan veren var mı onların tadı nasıl

valla her ıkı bolgeyle de hıc sorunum olmadı ama benım gıbı ıstnabul dogumlu ve yurt dısında yasadıktan sonra ıstanbula tekrar donmus bırısı ıcın bır laz ıle ve aılesı ıle basetmek cok zor

ben bılmıyordum ve sureklı verdım hem ıspanak hem de brokolı
bu aksama sebze corbası yapacaktım
engınarda sorun yok sanırım
bezelye, engınar, patates, havuc, kabak, ırmık yapsam sorun olmaz dımı?

ben kızımda çok vermiştim doktorumuz da hiç bir şey dememişti
bi soralım bakalım bi dahaki kontrolümüzde bu ne diyecek

benımkı de aksıne ne hazır toz mama ne de kavaonoz mama, meyve sebze vs hıcbırını yemıyor
agzını burnunu eksıtıyor ve kafayı cevırıyor

bende evde yapıyorum herseyını ama tuz ve yag koyuyorum cok az

selaamm kısslaaarr :)) ya bensiz ek gıda muhabbeti olar mı heç? :)) bende ıspanak bi kere verdim.ertesi gün sabah popoyu açtığımızda pişik olmuştu ve 1 hafta filan sürdü pişik.birazda ishal gibiydi zaten o yüzden pişik oldu galiba.tesadüf tam da dr a gideceğimiz gün olmuştu.baktı dr,ve ıspanaktan olabilir mi deidm.belki dedi,ıspanak yedirme demedi ya da brokoli.bizimkine herşey serbest,ver şabana gitmez yabana ehehehehe

bacım merak etme senin gibi bi tane de bende var
benim bacımda yurtdışında doğma büyüme
evlenek buraya geldi ve bir laz ile evli
trabzon köprübaşılı...
valla bi güzel başediyor ki şaştık kaldık...

ben sizinle burada lak lak ederken kız fiskos masasını devirdi
allahdan tecrübeliyim
masanın üstüne hiç bir şey bırakmamıştım
hanım örtüyü çekti aldı aşağıya...

gulbeseker abla ben aılesını bosverdım zaten de kocısle de bazen basedemıyorum
belkı ederım de ısın lakayıtlıga dokulmesınden korkuyorum

ecemım ben henuz kahvaltıya baslamadım
ne zaman basalayacagımı da bılmıyorum ama ceyrek yumurta ıle annem baslayacagım dıyor

valla bir gittim doldurmuşsunuz yine iki dakka yok olmaya gelmiyor ha klava:

benimde face'im yok buraya yazmaya vakit zor buluyorum bir de o olsa işi gücü bırakırım heralde kaydirigubbakcemile3

ben de oğluma çorba yediriyorum içine ekmek ufalıyorum yiyor öyle, dün çocuk doktoru bir arkadaşla konuştum biraz sert şeyler yemeye alışmaları lazımmış herşey püre halinde herşey blender'dan geçirilip verilise mide buna alışacağı için ötekileri hiç yiyemeyebiliyormuş.

ıspanak ve brokoliyi hiç duymamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…