2008 Kasım Anneleri

kıslar slmmm ya biliyom biraz sacma olacak ama bi şey sormak istiyom mesela ben 18+3 günlük hamileyim.soranlara 19 haftalık mı diyecegim 18 mi ya valla sacma oldu ama cözemedim ya :uhm:

valla onu bende cözemedim 18+3 de gitsin benim bebişimde önden gidiyo zaten normalde 18 +3 üm bende ama bebişe göre 19

:roflol: Evettttttt günün sorusu :)))

Güzel bir konuya değindiniz kızlar.bende 18+ 1-2-3 gibiyse 18 haftalık diyorum.Ya da bazen 18 haftayı doldurduk diyorum.

18+ 4-5-6 gibi bi sayıdaysak da 19.haftaya girdik diyorum.

Ama genelde kaç aylık sorusu geliyor.Bende 4,5 ayı doldurduk diyorum.2 hafta daha bunu dedikten sonra da 5 ayı doldurduk derim :)

Bugün 18+4 bebeğimmmmm

ya ben bu sefer kaç gün önde olduğunu sormayı unutmuşum doktor sağlıklı önden gidiyor gene dedi tabi biz erkek olduğunu öğrenmiştik hiç dinlemiyoduk o anda doktoru zaten oraya ne zaman gitsem bebişimi gördüğümde ne soracaksam hepsini unutuyorum odasındayken sordum sordum sonra teee bi dahaki haftaya aklıma geliyo aaa ben bunuda sorcaktım şunuda soracaktım diye
neyse kızlar biz cıkıyoz hepnize iyi akşamlar oğluşum uyudu heralde en sonunda şimdilik kıpırtı yok yoksa oda size el sallardı

selamlarrrrr,
okuduklarıma bakılırsa herkesler iy işimdilik....hatırımda kalanları yazıyorum...
ata_tanem canım bir daha böyle sıkıntı yaşatmasın canım inşallah kayınvalidende düzene girer.. kuzeninede çok sevindim sağlıcakla kucağına alsın inşallah..

çitoscum seninle aynı haftadayız maşallah oğluşun oluyormuş çok sevindim canım gözünüzaydın..

julicim kızınıza isim koymuşunuz Banu su çok güzel adıyla yaşasın bebişin inşallah..

fatercim inşallah sende bu kontrolde cinsiyetini öğrenirsin..

sekretercim ben gebelik.orga girdiğimde mesela şimdi 16+5 im.... 16 hftayı tıkladığımda (15+1 -6) arası diyor bende 17 haftayı tıkladıığımda (16+1-6) arası diyor ... yani sende bu siteye göre 18+3 le 19 haftanın içinde oluyorsun..
bu arada darkın dediği gibi çoğu kişi haftayı bilmiyor kaç aylık diyor ben şimdi 4 aylık diyorum 18 haftanın içinde 4,5 derim ...

bizimde kontrol tarihimiz perşembe olacak büyük ihtimalle çok az kaldı heyecanlıyım bende..:))

:teytey::içelim:klava::icecream:Şenizlülülülülülü:sm_cool::1hug::asigim:tatlicadiarzuKötü Kazenirem baltacı esin kerem

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar bende yeni katıldım aranıza bende kasım annesiyim.Bugün bebeğimin cinsiyetini öğrendik bir kızım olucak :dance::dance:
17+6 günlüğüz bizde.herşey normal şükür.
Nazlımeleğim beni tanıdınmı nickim aynı yerimseniben

günaydın kızlar!
Maytap cım sen napmışsın öle..
canım benim hepimiz zaman zaman sorunlar yaşıyoruz.bide buna hamileliğin verdiği duygusallık eklenince hayat bazen çekilmez oluyor.inan bunları kalıplaşmış ezber sözler olarak algılama..bende geçen cuma akşamı eşimle çok fena bi kavga ettim.inan çok kötüüü..
ama artık bizler birer anne adayıyız.bu yüzdende düşünmemiz gereken 2. bir canı taşıyoruz içimizde..hemen toparlandım ve bebeğimin sağlığı için yaşamam gerektiğini onun için kendime zarar vermemem ve üzülmemem gerektiğini düşünüp toparlandım.he noldu ertesi gün barıştık..:1rolleyes:
sanada böyle yap demiyorum.tamam barışmak güzel bişi ama yaşadığın olayın büyüklüğüne göre vermen gerekn tepkiyi vermelisin.fakat bunu yaparken ayakta dimdik durmalısın.1 paket sigara çözümse hepimiz seninle içelim.. ama ununtmaki yavrun dünyaya sağlıksız bi şekilde geldiğinde ona bakacak sen olacaksın ve işte ozaman yanlız olacaksın..
dediğim gibi hiç bişey senden ve bebeğinden önemli değil..
ne karar alırsan al asla duruşunu bozma..

diğer anne adayları hepimiz için bu dönemler zor..
bu yüzden daha güçlü, hayata karşı daha sağlam ve dik durmalıyız dimi ama?

hepinizi kocaman öpüyorum..
sevgiler..a.s.

CANIM İLGİNE TEŞEKKÜR EDERİM .bizimki öyle kavga falan değil.netten canlı bi şekilde açıklayamayacağım konulşar.burada arkadaşlarım olduğunu bilmek beni en azından teselli edecek insanların olduğunu bilmek beni rahatlatıyor.iyiki varsınız...

hayatım sanırım anladım senin sorununu..
ben sadece kendi hayatımdan bi örnek verdim..
ama dedim ya hayatta hiç bişey senden ve bebeğinden önemli değil..
söylemek istediğim buydu..
her ne yaşadıysan yinede sağlıklı kararlar almaya ve bunu yaparken kendine ve bebeğine zarar vermeden yap..

maytapcım canım geçmiş olsun bende eşimle ya da bir başkasıyla tartıştığım zaman
moralim bozuk olduğu zaman kendimi içinden çıkılmaz bir durumda
bulduğum zaman sadece 1 tek sigara içiyorum biliyorum zararlı da
ama sen kendini kaybetme güzelim bebeğin var ve sana ihtiyacı var
kafanda ki sorunları çöz eşinin böyle birşey yapması eğer anladığım şeyse
çok ayıp sen hamilesin ve ruh durumunu düşünmeliydi ama
inan bana kendin ve bebeğin için bunu da atlatmalısın canım

Günaydın kızlar...

Bugün güne biraz hüzünlü başlamışız.. Maytap gerçekten çok üzüldüm hem yaşadıklarına hem de sigara içmene. Çare olmadığını sen de biliyorsun ama dayanamıyorsun değil mi.. O zaman hiç olmazsa bir paket gibi bir şey yapmasaydın, bir, iki bilemedin üç tane içseydin. Eşinle aranızdaki konu ne ise bu ikinizin sorunu canım, küçücük bebeğinizin bunda bir sorumluluğu yok. Bunu sakın unutma. Umarım kısa sürede bunları aşarsınız. Ama canını sıkmaman lazım şimdi, bebeğin için.

bebğime karşı sorumluluğum gerçekten ağır basıyor.ne kadar sorumsuz bir anne demenizi istemem.ama kendimce bir kaçış yolu olarak gördüm sanırım sigarayı.ve cts akşamı sinir krizi geçirdim hayatımda ilk defa normalde kaldıramayacağım şeyleri bu halimle kaldırıp ordan oraya savurdum.o an dünya yarılsa bende içine düşsem diye düşündüm .aklımdan ne bebeğim ne de oğlum geçti.inanın çok zor bir durumdu.şu an düşünüyorum neler yaptım ben diye.bazen bebeğimin hayatından endişeleniyorum.acaba yaşıyormudr diye düşünüyorum ama o biraz sonra minik sinyallerinden bi tane gönderiyo bana seni bırakmadım annecim ben burdayım diye.onu aldırıp ondan boşanacağımı söyledim.ama nasıl kıyarım yawruma.bunu düşündüğüm için bile Allah affetsin beni.çocuklarım yüüznden hayata tutunmak zorundayım benim ayakta durma sebeplerim onlar.inşallah yawrumun sağlığı yerindedir.eli ayağı düzgün olur.yoksa bu vijdan azabı nasıl geçer bilmiyorum.

canım çok üzüldüm emin ol çoğu kişinin hamileliği güllük gülistanlık geçmiyor tahmin ettim ne olduğunu bende buna benzer bişey yaşamıştım 6ay kadar önce ama unutuyosun unutmak zorundasın yoksa kapıyı çarpıp gitmek gerekir bana da çok ağır gelmişti günlerce düşünmüştüm ama şimdi gülebiliyorum aynı olaya sende atlatıcaksın emin ol.sigara isteğini anlıyorum benim de psikyatr hastası kayınvalidemle uğraşıyoruz bizim problemlerimiz de çok büyük çok ağır sıkıntılar yaşadım ama emin ol bir kere sigaraya elimi uzattım tek 1 sigara içtim ama onun vicdan azabıbı bile kaldıramıyorum hala.keşke içmeseymişim içince problemim çözüldümü?hayır.kafanı başka şeylerle meşgul et kitap oku müzik dinle yada ev işine vur kendini(tabii ağır iş yapma)düşünerek kendine daha çok zarar verirsin.a.s. bebişinin sağlığı senin elinde unutma o sadece sana güvenebilir senin içinde güvenli hisseder kendini.ona zarar vericek bişey yapma sakın oldumu tatlım:1hug:

Son düzenleme:
Canım ya, hiçbirimiz sana böyle bir durumda ne sorumsuz annesin demeyiz, bunu demeye hakkımız yok. Sen bir elinde kahve fincanı, bacağını uzatıp içmedin ya sigarayı. O sırada psikolojin bozuktu. Bundan sonra hiç içmezsin bebeğin de rahat eder. İnsan o sinirle belki her şeyi söyleyebilir, söylediklerin için vicdan azabı da çekme...

hayat insana bazen böyle şeyler de yaşatıyor sen güçl ol ve ayakta dur yeter ki
bebeğin seni bırakmaz ama sende onu bırakma nolur

maytapcım çok çok geçmiş olsun umarım tez zamanda aranızdaki sorunu halledersiniz. ama havalar sıcak insanlar bunalmış vaziyette belki o yüzden eşin yanlış bir davranışta bulunmuştur. bilemiyorum affedilmeyecek kadar büyük birşeyse tabiki birşey diyemem ama bu hayatta herşey boş kendine dikkat et yavrularını düşün huzurunu yerine getirmeye çalış mutlu günlerini düşün ve yeniden o günlere gelmek için kendini zorla bence. hepimizin oluyor böyle kötü günleri birbirimize bazen kötü sözler söylüyoruz bende aynı senin gibiyim aslında pek unutmak gibi bir huyum yoktur hatta eşim bana özellikle çok güzel davranışlarda bulunduğunda eeeeeeeeeee ama sen bana şöyle yapmıştın diye muhakkak aklımdan geçer ama diğer bir yandan o an öyle mutlu olduğumuzu görünce boşver diyip geçiyorum bence güzelim sende unutmaya çalış ve dost olarak bizleri kabul et sigarayı değil inan biz daha faydalı oluruz sana:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…